Zapustil nas je igralec Harvey Korman

30.05.2008 ob 02:41

Umrl je Harvey Korman. Tisti nepozabni komedijant, ki ste ga lahko ujeli v skoraj vseh filmih Mela Brooksa. Tudi v Blazing Saddles, History of the World in High Anxiety. Če ste gledali serijo filmov The Pink Panther, vas je prav tako nasmejal do solz. Vedno je bil v drugem planu, njegove vloge pa so bile tako zelo dobre in opazne, da je zasenčil prav vse glavne igralce. Da je bil tudi velika tv zvezda, smo Slovenci seveda spregledali, saj njegovi šovi niso nikoli prišli k nam. Je bil pa zato čez lužo kar štirikrat nagrajen z nagrado Emmy. Na dan smrti je bil star 81 let. Pogrešal ga bom.

 

6 komentarjev na “Zapustil nas je igralec Harvey Korman”

 1. nevenka nevenka pravi:

  Priznam, da ga nisem toliko opazila, da bi si zapomnila ime. Škoda, da me šele zapisi ob smrti opomnijo. A tudi naši mediji mu niso posvetili veliko pozornosti. Svet je enostavno prevelik včasih, tudi po krivici.

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, igralcev, ki niso popularne zvezde v pravem pomenu besede, si večina ljudi zapomni le po obrazu, redkokdaj pa po imenu. A veš, rečejo, tega pa se spomnim, ja, res je, znan igralc, sam ne vem kako mu je ime. No in, Harvey spada v to kategorijo. V kategorijo, kjer mu verjetno čisto nič pozornosti ne bo namenili prav naši mediji, ki so že pozabili na genialne komedije Mela Brooksa.

 3. Gebieter pravi:

  Brooksovi filmi so mi boleče nesmešni, samo vsaka smrt je žalostna, tako da RIP

 4. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Gebieter, Brooks je meni totalni zakon. Edino Woody Allen se je lahko s svojimi filmi iz sedemdesetih in konca šestdesetih primerjal z njim po originalnosti ter norosti.

 5. Gebieter pravi:

  Haha, približno pol ure nazaj sem pogledal film Woodyja Allena.

 6. Eva pravi:

  Kok pa letos umirajo filmske legende – da kr hudo. Ccccc

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !