Kako sem se prijavil na Emo in popušil

28.05.2008 ob 01:42

Leti 2004 in 2005 sta bili leti mojega glasbenega prodora na slovensko sceno. Prav zato se mi je zdela EMA idealna priložnost za dodatno promocijo. Spomnil sem se pesmi z naslovom Za otroke, kjer sem se zavzemal za takrat izjemno aktualno tematiko dviga natalitete. Za rast slovenskega naroda in za boj proti izumrtju. Nekakšna nacionalna himna torej. Komad sem poslal ob pravem času, dobil zelo pozitivne odgovore, plačal 20 tisoč tolarjev za obvezni notni zapis in upal na najboljše. Eden izmed članov žirije mi je povedal, da je pesem dobra finta. Zelo izviren joke, ki bi znal vžgati. Še posebej, če naredim dobro koreografijo in potem še dober video spot. Žal se je zataknilo. Nimam pojma zakaj. Morda so se me ustrašili. Morda sem šel komu na živce. Morda pa je bilo krivo le to, da nisem imel prav nobene veze in poznanstva v pravih krogih. Škoda, saj sem imel občutek, da bi naredil dober šov. Da bi pokazal nekaj drugačnega, nekaj svežega in nekaj odštekanega. Zmagal itak ne bi, toda EMA bi vsaj enkrat izgledala malce drugačno in ne tako prekleto slovensko.

 

12 komentarjev na “Kako sem se prijavil na Emo in popušil”

 1. mateja pravi:

  pa prijavi se naslednje leto-tko za štos-mogoče ti pa rata!

 2. stewie pravi:

  Ampak, če se zavzemaš za višjo rodnost, zakaj sam nimaš otrok? Dvojna merila ali duhovniški kompleks?

 3. barbara pravi:

  Mogoče ga je strah, da se mu bo rodil zloben otrok.

 4. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Mateja, ni šans. Dovolj je bilo. Itak pa ne bi prišel zraven. Preveč truda, preveč stroškov in premalo efekta.

  Stewie, zakaj pa Jan Plestenjak in Lara nista tudi v resnici seksala v Sobi 102?

 5. Bojan pravi:

  Žal se je zataknilo. Nimam pojma zakaj.
  Morda so se me ustrašili.
  Morda sem šel komu na živce.
  Morda pa je bilo krivo le to, da nisem imel prav nobene veze in poznanstva v pravih krogih.

  Morda pa je bilo vse skupaj izredno zanič in morda je bil član žirije zgolj prijazen. Pravim, morda.
  Na kaj takega nisi pomislil? Če bi sodil po tvojih dosedanjih glasbenih prodorih, kot jim sam praviš :) , je moj “morda” povsem odveč.

 6. satir pravi:

  EMA je resnično izgubila na kvaliteti. Kot da se branijo uvrstiti nekoga, ki bi resnično ponudil nekaj še nevidenega…neslišanega. Da pa tako izjemnega šovmena kot je Iztok Gartner zavrnejo pa je pravi pravcati škandal. Sramujem se svoje slovenske krvi. Resnično. Dihamo s tabo Iztok Gartner. Potrebna je revolucija.

 7. Frenk pravi:

  Če že trdiš, da si ponujal nekaj drugačnega, svežega in odštekanega, bi lahko svojim zvestim kretensko debilnim bralcem tudi to razložil. A ne?

 8. Frenk pravi:

  Seveda ne, se pač bojiš, da ti naslednje leto Damjan Murko ukrade tvojo briljantno super duper svežo in odštekano idejo.

 9. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Satir, jaz pa diham s Trkajem :)

 10. Frenk pravi:

  Garty Farty 8 je zunaj, da ne pozabiš :)

 11. bojc bojc pravi:

  Iztok, ne sekiraj se, če so te prasci na Evroviziji zaklali v hrbet. Pokliči jih po telefonu in jim ponosno povej, da si ti tisti, ki je dobil Priznanje za prizadevno skrb in pomoč otrokom pri negi zob in ne oni. Potem pa takoj prekini zvezo in počutil se boš 1A.

 12. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Bojc, hvala za idejo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !