Jeseni bom šel po enajstih letih spet na volitve

27.05.2008 ob 02:11

Res je, na volitvah sem bil nazadnje leta 1997, ko sem za predsednika Slovenije obkrožil Milana Kučana. Začutil sem, da ne smem ostati doma in da gospod Kučan potrebuje tudi moj glas. Vse prejšnje in naslednje volitev sem šprical. Prav tako vse mogoče referendume in lokalne pizdarije, ki me niso zanimale. Politika mi je visela dol. Soočenja sem gledal le zato, ker so se mi zdela zanimiva in zabavna. Letos je seveda drugače. Letos bom spet v akciji. Obkrožil bom Boruta Pahorja. Začutil sem, da ne smem ostati doma in da gospod Pahor potrebuje tudi moj glas. Letos je za Slovenijo prelomno leto. Morda še bolj kot leta 1991, ko smo se osamosvajali. Letos bo v Sloveniji dan D. Leto odločitve, ki bo Slovenijo peljalo naprej, ali pa potisnilo daleč nazaj. Ne rečem, da je Janez Janša slab politik in da je naredil samo slabe stvari. Rekel bom le to, da ga lomijo njegovi ljudje. Njegova ekipa. On sam sploh ni tako zelo napačen kaliber. Toda vlade, kjer so taki ljudje, žal ne morem podpreti. Vlade, ki ga močno lomi in vlade, ki iz Slovenije dela revno državo. Državo, kjer vse več ljudi živi na rovu preživetja. Državo, kjer vlada sovražna klima. In državo, kjer je nasmeh izginil iz ustnic ljudi.

Prav zato bom jeseni obkrožil Boruta Pohorja in upal na pozitivne spremembe. Zaenkrat mu zaupam. Četudi mu mnogi očitate veliko slabih reči, je zame še vedno najboljša rešitev, saj v ostalih vidim še več slabega. Gospod Pahor mi deluje pozitivno, pametno, preudarno in tako, da mu verjamem. Bojim se le, da ga ne zajebejo lastni ljudje. Da mu polena pod noge ne porinejo prav tisti, na katere računa. Brez njim namreč ne bo mogel zmagati. Pa četudi bo še tako dober in prepričljiv. Vsak politik za zmago potrebuje pomoč. Sam je premalo. In prav zato mu bom na jesenskih volitvah tudi jaz prilepil svoj glas. Če bo to premalo, pa bom imel vsaj čisto vest, saj bom vedel, da nisem ostal doma.

 

29 komentarjev na “Jeseni bom šel po enajstih letih spet na volitve”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  Najprej lepo, da si se odločil oddati svoj glas, saj se mi zdijo najbolj smešni ljudje, ki ne gredo volit, potem se pa pritožujejo, če izbira (drugih) ni po njihovih volji.

  Se mi pa zdi še bolj smešno, ko govoriš o nekih prelomnicah (in stvar celo primerjaš z letom ‘91 :-) ) in pišeš, kot da se bo zgodilo/spremenilo nekaj tako strašno fundamentalnega, da človek preprosto mora biti zraven, če se nočemo vrniti v srednji vek. Mah, take strašljivke za otroke smo slišali že na prejšnjih volitvah, ko so številni kričali tako glasno, kot da se z Janšo in desno koalicijo vračajo temačni časi inkvizicije, da bo oblast prevzel kler in bomo vsi hočeš nočeš morali v cerkve, da bodo v jame zmetani vsi, ki po svojem ravnanju kakorkoli spominjajo na kakšen odtenek rdečega … itd., itd., skratka pravi armagedon, konec sveta, finito, THE END.

  Pa se ni zgodilo nič od tega. OK, lahko je pač po vremenarsko govoriti o neki sovražni klimi in izginjanju nasmehov, a tako so se številni počutili tudi pred Janšo in tako se bodo številni počutili tudi pod morebitno Pahorjevo vladavino, ker nikoli, ampak zares nikoli, ne bodo vsi srečni, s tem kdo in kako vodi državo, razen seveda če se izkaže, da je Pahor dejansko Harry Pahor in bo s čarovnijo prekopiral svoj nasmešek na obraze vseh Slovencev.

  Seveda ne pravim, da je pod Janšo vse OK. Daleč od tega. Revščina je resen problem. Ampak človek dobi precej drugačno perspektivo že, če se npr. enkrat odpravi obiskat že zgolj sosednjo Madžarsko, kjer boš na cestah Budimpešte videl toliko revežev, da se skoraj nimajo več kam postaviti. In kjer boš šel v trgovino in ugotovil, da kljub nižjim plačam hrana sploh ni ceneješa kot pri nas, še več, npr. za banane boš plačal približno trikrat(!!) toliko kot pri nas.

  Takrat človek vidi, da bi nam zlahka šlo še veliko slabše in da nam hkrati ne bo šlo tako zlahka veliko boljše, kot to morebiti nekateri obljubljajo danes, nekaj mesecev pred volitvami.

  Ne pravim, da je Pahor slaba izbira, vendar si tudi upam trditi, da ni dosti drugačna izbira, kot če človek obkroži Janšo, vsaj kar se tiče prihodnosti naše države. V bistvu bi sam še najraje videl koalicijo Janša-Pahor, saj so prav vsi drobni strankarski sateliti (Zares, Nsi, SLS, SNS..) tisti, ki bodo delali največ zdrah in zavoljo svojih glasov izsiljevali gnile kompromise. Na žalost že sedaj okrog Pahorja leta jata jastrebov, kar so znova sila slabi obeti, da bi se po volitvah kaj bistvenega spremenilo, ne glede na vso Pahorjevo preudarnost, pozitivnost in pamet.

  Skratka, vsak naj voli po svoji vesti, a nikar pričakovati čarovnije ali nekih fundamentalnih sprememb, da ne bo potem preveliko razočaranje.

 2. Rak pravi:

  Nekje sem ti že odgovoril glede tvoje odločitve za političnega kandidata. Ampak točno to, kar sem ti navajal za Pahorja, se je izkazalo sedaj ob najavi njihovega AVP. Ni vsebine, samo obljube in kar je najslabše, izrabljen je kot Joras. Sami mrhovinarji okrog njega. Izjava pa, da bo ustvaril bolj moderno socaldemokratsko stranko od zahodnoevropskih pa je čudna. Saj še normalne socdemokratske stranke ni ustvaril. Take, ki bi resnično delovala za koristi in pomoč nižjemu in srednjemu sloju. Sam bom volil tistega, ki nam dela najmanj škode.

 3. pikapoka pravi:

  Levi ali desni, vsi so isti! Kdor koli bo na oblasti je isti d*** ;)

 4. david.pelko david.pelko pravi:

  Se pravi, enajst let si bil pri pameti in si prepoznal manipulacije, zdaj si pa spet malo “zbolel” in si padel na isto foro, kot smo že vsi kdaj. Da smo verjeli, da bo jutri boljše (kar se političnih odločitev tiče)!

  Dobro je samo toliko, kolikor si vsak sam in njegovi bližnji dobro naredi.

  Včeraj sem malo gledal tvojo oddajo. In na sosednjem kanalu je bila ista oddaja, ampak slabša za pet razredov. Res si car in zelo dobro obvladaš svoje delo. Prav nasmejal sem se in Tina je takoj vedela, da je jackpot – TOREK.

  Keep up the good work!

 5. klemenix klemenix pravi:

  Hm..se bojim, da tudi izvolitev Pahorja ne bo ne vem kako pomagala. Pa ne zato, ker bi bil on slab ampak zaradi ljudi, ki delajo z njim in bojo najverjetneje zasedli ministrska mesta.

 6. djubre pravi:

  jaz pa bom na volitve šel prvič. volil bom za lipo.

 7. grim reaper pravi:

  djubre, koliko si star?

  nekako ne spada v profil poslušalca u2 in libertinesov da bi volil pečeta, ki je precejšen antonim petu doherty-ju (ali pa sem morda v zmoti)
  tko da nice try (ironic) mogoče ti bo pa še kdo celo verjel :)

 8. djubre pravi:

  zelo kmalu bom 19. saj nimam rad libertinesov zaradi dohertya, ampak zaradi dveh odličnih albumov. dvakrat sem si ogledal prenos iz državnega zbora in so mi bili najbolj blizu poslanci lipe. tako, da mi je vseeno kakšno energijo izžareva peče, njihove ideje so mi všeč, čeprav radi posplošujejo in se poslužujejo populističnih prijemov.

 9. djubre pravi:

  ja, antonim, doherty je bil izbran za najmanj privlačnega zvezdnika, peče je pa menda državnozborski lepotec, he he.

 10. grim reaper pravi:

  jelinčič warlord-edina prava izbira za Slovenijo,
  to pa pravim zato ker levica in desnica nikoli nič ne naredita za državo in državljane, slabše ne more biti, dajmo mu priložnost. Vsaj vemo pri čem smo.

 11. grim reaper pravi:

  pa anarchy in the slo pa god save the janša pa vse kar spada zraven :)

 12. djubre pravi:

  volišče calling.

 13. klemenix klemenix pravi:

  po moje bo Rupel konec leta prestopil v SD. Ne spoznam se na politiko, a ko gledam tega človeka imam občutek, da se pač obrača po vetru…

 14. Eva pravi:

  Ma ne ga hecat no! “Politika” pred volitvami vedno samo obljubla, daje, olepša…… na konc pa vse ostane nespremenjeno oz. še slabše,… pa če voliš ene al druge. Politika sucks. Vsaj moje mnenje je takšno,no. Škoda časa.

 15. believe pravi:

  Janšev problem je v tem, da sam ni preveč pameten in ni dovolj razgledan za predsednika vlade, poleg tega pa še ne prenese, da bi imel okoli sebe veliko pametnejših in bolj sposobnih ljudi, kot je sam.

  Zato pa je obkrožen s takimi debili, zato je njegova vlada slaba in zato večina poslancev SDS ne spravi skupaj dveh stavkov brez da bi jim jih kdo predhodno napisal na list.

  Zato bom tudi jaz volila nekoga bolj na levi.

 16. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Spooky, no ja, naše bojazni so bile upravičene. Včasih se res počutim kot da sem v srednjem veku. V Budimpešti sem bil, saj sem tam delal oddajo, pa ti povem, da se imejo veliko bolje kot pri nas. Da je večje število revežev, pa je jasno, saj gre za ogromno mesto.Ne pričakujem čarovnij, pričakujem spremembe na bolje. Spremembe, ki mi jih ta vlada očitno ne more ponuditi.

  Rak, zaupaš kdo je to?

  David, še nikoli ni bilo tako čudno kot prav sedaj. Zato grem po enajstih letih spet na volitve.
  Glede kviza, hvala, hvala, dragi kolega. Sta klicala ali sta samo gledala in se me ustrašila? Trudim se koker se da po tolkem času in z zelo ozkimi možnostmi zajebancije, ki mi jih ponuja tak format oddaje. Glede Jackpota, ves čas sem pel pesem Petra Graše, a žal ni nihče poštekal.

  Djubre, po moje pa Lipa nima nobenih šans. Premalo so močni brez Zmagota.Tudi njemu pa bo škodilo, da nima veš Sašota.

  Klemen, tole glede Rupla se zna pa res zgoditi. Seveda, če ne bo sprejem mesto veleposlanika in zapustil aktivno slovensko politiko.

  Believe, prepričan sem, da Janša sploh ni računal, da bo zmagal. To ga je presenetilo, saj ni imel ekipe, ki bi bila sposobna peljati državo.

 17. david.pelko david.pelko pravi:

  Iztok, Ja tudi klicala sva, ampak na žalost ni bilo zveze. Tini sem celo naročil, da naj REČE, da JE davidova Tina, za hec, da vidimo, če bi poštekal. No ja, pa drugič.

  Zakaj bi se te pa ustrašil? Ustrašil sem se tistega drugega na “konkurenčni” TV, po moje imajo gledanost enako ničli.

  Če v kvizu takole razturaš, kaj šele bo pri vlogah, kjer boš imel bolj proste roke, ali vlogah, ki ti bodo še bolj pisane na kožo?

 18. spookymulder spookymulder pravi:

  @Iztok:

  Naj se tvoje želje uresničijo … če ne drugače, boš imel s Pahorjem vsaj boljši občutek, ker očitno težave niso toliko v dejanskem stanju, kot v tvojem dojemanju problemov.

 19. djubre pravi:

  @iztok gartner: vseeno mi je, če nima šans, napisal sem samo, da bom zanje volil. in peče je boljši politik od jelinčiča.

 20. iztokgartner iztokgartner pravi:

  David, če mi dajo možnost, bom pokazal kaj znam.
  Itak, da bi pogruntal za katero Tino gre. Škoda, da nista dobila zveze. Saj res, danes je klicala ena Tina, je bila tvoja?

  Spooky, ti že veš.

  Djubre, Pečetu manjka smisel za humor.

 21. djubre pravi:

  smisla za humor ne dojemam kot zelo pomambno komponento dobrega politika. morda pa ima smisel a humor, pa je bolj soisticiran od jelinčičevega?

 22. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Djubre, da ne bo pomote, Peče je tudi meni faca, samo brez Jelinčiča mu ne bo šlo. Jelinčič bo brez njega prav tako na slabšem, a preživel bo.

 23. djubre pravi:

  to mi je pa seveda jasno, hehe.

 24. david.pelko david.pelko pravi:

  Iztok. Ne, ni bila.
  Ste pa zelo dvignili jackpot nagrado :)

 25. drmagnum drmagnum pravi:

  Tudi jaz bom šel volit kot vsako leto. In se bom ravno tako kot ti odločil. Zakaj ne bi dali priložnost tudi njim, da pokažejo, kako se obvlada slovensko politično sceno.

 26. iztokgartner iztokgartner pravi:

  David, jackpot se giblje med 3500 in 6000 zadnje oddaje. Hud dnar, ni kej. Mi je kar žal, da nisem med gledalci :)

  Magnum, pravilna odločitev.

 27. lalala pravi:

  Hahaha, kakšno presenečenje, volil boš tovariša Pahorja, prej pa si volil tovariša Kučana. A si tut šel mahat na cesto ko je tovariša Kučana obiskal tovariš Lutkašenko?

 28. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Lalala, ne.

 29. lalala pravi:

  To pa ne bo dobro. Bo potrebna samokritika na partijskem sestanku pod točko “Razno” ;-)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !