Evrosong je za nami (plus debata o Timbalandu in Dr. Dreju)

26.05.2008 ob 05:13

Pa smo ga preživeli. Še en Evrosong. Še en glasbeni cirkus, kjer so najbolj uživali ljubitelji kiča. In prav kiča je bilo letos največ doslej. Prav kič je kraljeval v vseh segmentih celotne prireditve. Kičaste pesmi, kičasta oblačila in kičasti nastopi. Kiča je bilo toliko, da ga imamo dovolj za naslednjih deset let. Kičasto je bilo glasovanje. Kičast je bil tudi tv prenos. Kičast je bil tudi naš komentator. Kičasta je bila žoga v rokah Vlade Divca. Kičasta je ratala tudi moja dnevna soba. Povsem razumljivo, saj gre za prireditev, ki od kiča živi. Ki jo kič poganja. In ki bi brez kiča razočarala svoje oboževalce.

Jasno, ker Isis Gee, predstavnica Poljske, ki je pesem napisala sama, ni premogla dovolj kiča, je zasedla zadnje mesto. To je pravzaprav edina stvar, ki me je zmotila, saj mi je pesmica For Life zelo všeč. Ni šlo, kiča je bilo premalo. Kiča ni bilo niti za drsalko ruske ekipe, kjer je slavil ravno prav provokativni Dima Bilan. Mladenič, ki ga boste na internetu našli v hudo erotičnih pozah. Na fotkah, ki si jih bodo na steno zalepili predvsem geji. Jasno, Evrosong je zadnja leta tudi gejevska prireditev. Parada enokopravnih možnosti, kjer je vsak enak z vsemi. In prav ta enakost je bila letos še posebej izpostavljena. Vsi so bili enaki. Vsi so bili divji. Vsi so bili drugačni. Vsi so bili odpičeni. Eni skozi pesmi, drugi skozi glasbo, tretji skozi make up, četrti skozi kostume, peti skozi frizure, šesti skozi koreografijo. Vsi nori, vsi enaki, vsi drugačni.

Na finalnem večeru so mi bili všeč Armenija (imam posebne razloge, ki vam jih ne bom zaupal), Izrael, Švedska, Danska (zelo simpatičen komad), Grčija (dobro oponašanje Britney Spears je bilo dovolj za tretje mesto), Srbija, Norveška (zelo kul pesmica), Španija (hudo zabavna koreografija), prej omenjena Poljska in Rusija, ki nikakor ni imela slabe pesmi, ne vem pa, če je bila ravno najboljša od vseh. Kaj hočemo, bivših državic nekdanjega ruskega imperija je pač zelo veliko, zato je bila zmaga pravzaprav pričakovana. Peter Poles je seveda poskrbel, da smo Srbom za vse večne zlezli v rit. Dejstvo, da smo dali Hrvatom osem točk, pa govori, da nas pizdarije okoli meje še vedno niso dovolj ujezile ter da glasba ne pozna meja ter politike.

Rebeka je kot veste odpotovala domov, kar pomeni, da je bila premalo kičasta. Ali še bolje, da je bil njen kič preslabo zapakiran. Bi recimo Langa in Eva Černe dosegli več? Bi prav Langa in Eva premogli dovolj kiča za uvrstitev v finalni večer? Verjetno ne. Slovenci žal ne znamo biti kičasti na pravi način. Prav zato mi ni jasno, da je lani preboj v finale uspel Alenki Gotar. Kaj vem, morda pa je prav ona svoj kič zapakirala dovolj dobro.

 

In da ne pozabim, zmagovalca Dima Bilana boste na netu našli tudi v družbi Timbalanda. Dečko torej ni le en papak, ki nima pojma in ki ga že jutri ne bo več na sceni.

 

48 komentarjev na “Evrosong je za nami (plus debata o Timbalandu in Dr. Dreju)”

 1. nevenka nevenka pravi:

  Alenka Gotar se je uvrstila v finale, ker je pevka.
  Halo Iztok? Pot do finala je še kar poštena, finale je pa teater na kvadrat za prodane duše in nima z muziko več opraviti prav nič.

 2. Cencamarina pravi:

  Predstavnica Poljske ti ni bila dovolj kičasta?

  Misliš resno?

  Bolj kičastega in osladnega nastopa se ne bi nadejala niti od Dua Platin. Res je, da za nekdanjo misico ni pela tako slabo, se je pa zahomotala s svojim glasom v nekakšno sirensko petje, kičasto in ceneno za prvi razred solo petja.

 3. spookymulder spookymulder pravi:

  Večino letošnje Evrovizije, še posebej pa zmagovalno pesem, bi lahko primerjal z osladnim kičem, ustvarjenem po tem principu:
  http://www.youtube.com/watch?v=wpWoGwoULjo

  Keep it gay, kep it gay, keep it gay!!! ;-)

  Naslednje leto imamo Slovenci za poslati trio Murko, Sebastjan in Denis, ki si na odru slečejo srajce in se začnejo “drgniti” med seboj, okrog njih dela piruete nekaj naših najbolj znanih plesalcev (ko ravno drsalcev nimamo med svetovno elito), oblečenih v tesne pajkice, ki bodo poudarile njihovo “moškost” (če ni kaj za poudariti pa lepo zvit štumf v hlače!), zraven pa Irena Grafenauer igra na neandertalsko frulo iz najdišča Divje babe (in your face, stradivarka!!!). ;-)

  Iztok, ti se pa že enkrat sprijazni, da je Alenka Gotar prišla v finale predvsem zaradi svojega glasu, četudi ti ne razumeš in priznavaš opernega petja za dobro glasbo.

 4. grim reaper pravi:

  spooky, danes si pa energičen, )
  dober post, nasmejal sem se.
  LP
  M

 5. mateja pravi:

  men je bil Rus obupen. To petje od Rusa ni blo za nikamor. ajde, glas še ok, ampak ta njegova angleščina…ko je izgovarjal imposible al pa belive mi je šlo na smeh…in ko bi vsaj imel zapeto to srajco…v glavnem deloval mi je ko en norc (pa ne da bi žalila), poleg njega pa svetovni prvak v drsanju, ki ni pokazal nič osupljivega, ampak samo glup izraz na obrazu. Violinist pa je naredil svoje in vsaj ni imel glupe face. sam bili so boljši komadi od tega.

 6. karolina karolina pravi:

  Rusi so letos za ta nastop porabili 10 milijonov evrov … (Azerbajdžan pa 1,4 milijonov, bili so 8., če se ne motim). Se še kdo čudi nad zmago? (veliko prijateljskih držav, ki so glasovale gor ali dol) :lol:

 7. delak pravi:

  Kir si ti kmet, alo!
  Edina vredna komada sta BiH in Francija!
  OK, z omembo Španije si se le rešil pred čem hujšim.

 8. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, meni pa se zdi pot do finala še večja štala kot samo finale. Finale je zame le ponavljanje reči iz polfinala.

  Cenca, nisem vedel da je misica. No evo, dokaz, da lahko tudi misica pride naprej in da bi to lahko uspelo tudi Rebeki. A ne pozabi, punca je sama napisala tudi glasbo in besedilo za svojo pesem. Kičasto? Niti najmanj. Klišejsko, solzavo in mehko? To pa. Pa vendar, pesem mi je bila čisto lepa balada.

  Spooky, evrosong na veliko obožujejo tudi geji, zato je jasno, da je zadeva naštimana tudi v to smer. Tale nastop naših pobov si pa opisal tako doživeto, da sem malo posumil v tvojo spolno tendenco. Kaj veš, morda pa bi prav tvoj scenarij vžgal in nam prinesel zmago. Plus Irena Grafenauer seveda. No ja, pred leti smo poslali tri dedce oblečena v babe, pa smo vseeno spušili.

  Mateja, itak da je imel polomljeno angleščino, če je Rus.

  Karolina, hude cifre.

  Delak, BIH in Francija sta mi bila totalno drek. Španija pa mi je bila res kul. Tudi zaradi izjemno zabavne in ravno prav trapaste koreografije.

 9. pikapoka pravi:

  Se popolnoma strinjam z Matejo. Meni je ruska pesem sama po sebi sicer še ok, a bi jo moral zapeti kdo drug. Mi je šla kar na kozlanje ta ruska angleščina in tisto plesanje na ledu in zvijanje na podu z odpeto srajco. Kriza. Če bi na primer to pesem zapel pokojni Toše, bi bila res pesem za zmagat! Jaz sem na koncu navijala za Grčijo, pa žal moje prošnje višjim silam niso bile uslišane ;) Sicer pa mi je žal za Poljsko, ker je pesem zelo dobra. Malo me spominja na Celin Dion. Norveška je bila tudi dobra. Španija mi je bila ful odštekana! Pravi hit. Za BIH še vedno ne vem ali mi je všeč ali ne. Tak odštekan komad. Srbija je imela dober komad, vendar mi barva glasu od pevke ni bila najboljša. Jaz še vedno mislim, da bi pred 2 ali 3 leti moral zmagati Željko Joksimović s pesmijo Lane moje, ki je daleč najboljši komad vseh časov!

 10. pirat s hribov pravi:

  glas za spookymulderja :lol:

 11. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Pika, Željko je bil odličen takrat, ja.
  Rusa so itak malo primerjali s Tošetom po izgledu, toda Toše je imel veliko več stila in boljši vokal.
  A kot sem že zapisal, tale Rusek ni kr en papak, saj bojda sodeluje celo s Timbalandom. Poba je zvezda. Pač ima svoj stil, ali še bolje, točno je vedel, kaj se mora početi na odru, da zmagaš na takem festivalu.

  Pirat, morda pa moramo naslednje leto kar Spookyja poslati. Dvomim le, da si bo hotel sleči majico. :)

 12. nevenka nevenka pravi:

  Ne vem Iztok, vseeno se mi zdi, da je paktaštvo med državami nekoliko okrnjeno v polfinalu. Finale pa se z muziko ne ukvarja več kaj dosti.Točke se delijo “zaveznikom”. V tem delu izgubi evrovizijsko tekmovanje ves smisel.
  Če mene vprašaš, bi že davno moralo nehati biti tekomovanje in postati to kar je. Samo show.
  “Zmagala” bi pa tista pesem, ki bi se najuspešnejše vrtela po celi Evropi.

 13. avon pravi:

  Prav smešno je kako prozoren je glasbeni okus Evropejcev, že drugo leto zapored je imela Francija daleč najboljši komad pa so končali pri repu. Sébastien Tellier(FRA) s svojo parodijo na pop popevke in s stilom, konec koncev z izjemno svežim in zanimivim glasbenim pristopom in hkrati še zelo dobrim komadom je razorožil in osmešil vse nastopajoče in na koncu sicer popušil, ampak saj je bil to njegov namen.
  LP

 14. spookymulder spookymulder pravi:

  He, he … takole bi ti mene potunkal Iztok, kaj? Bi me rad videl zgoraj brez, ti pacek grdi? ;-) Ampak ker za razliko od Dima omejujem britje na obrazni predel, bo po mojem bolje, če prihranim moje trganje srajce za kakšno tekmovanje jetijev ali Chewbacc (tistih kosmatincev iz Vojne zvezd). :-)

  Se pa lahko javim za koreografa, Iztoka pa predlagam, da spiše besedilo za pesem, uglasbi pa jo lahko kakšen Rok Kosmač (če bi poskusili z balado) ali Freddy Miller (če gremo na bolj tuc-tuc verzijo), izvajalci in support pa tako, kot sem opisal že prej … in bo več kot dovolj kiča in seksualnih insinuacij za vse, take in drugačne glasovalce na Evroviziji. ;-)

  Aja, glede Sester se je pa pač izkazalo, da so eno do vratu zapeti trasvestiti, nekaj drugega pa mladi razgaljeni lepotec z deškim obrazom. Očitno najbolj zvesta evrosongovska publika strogo loči med enimi in drugimi.

 15. DaTruth pravi:

  Am… Če prav razumem ti mislš da je blo kr dost kiča.

  Pu mojem bi drug let mogl nastopat ti kt peuc iz odpeto vajkiki srajco, da bauh pa ljubavni mau vn gledata, zraun bi na harmonko šopou Roman Konečnik pa u enem mjhnem bazenčku bo plavu Martin Strel.

 16. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, ne vem no. Po moje je v polfinalu isto sranje, le da ne izpade tako, ker ni takšnega pompoznega glasovanja.
  Prireditev brez zmagovalca? Hm, ne vem, če bi bilo potem za ljudi tako zelo zanimivo. Sicer pa se mi zdi, da za večino zmaga niti ni tako zelo važna. Pač pridejo se imeti fino.

  Avon, ne vem no, tale Francija, men je blo kr neki. Glede tega mi je bila Španija veliko bolj kul.

  Spooky, dlake so zdaj v modi, zato bi morda prav to vžgalo pri tvojem nastopu.
  Glede Sester, tudi jaz nisem štekal zakaj so se tako zapele in so dejansko izgledale kot navadne babnice. Glede besedila, predlagam nekaj o zajcih in racah. Namesto Kosmača in Fredija pa za podlago predlagam Janija Pavca.

  DaTruth, odlična ideja, le da bi namesto Strela raje imel belega morskega psa.

 17. Rak pravi:

  Ja, tako je to, ko pristaneš na kič-življenje. Sicer pa prosim za avtentično razlago: kaj, zakaj in do kam je kič. Kdo si upa?

 18. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Rak, če si videl Evrosong, bi ti morali biti odgovori na vsa ta vprašanja več kot jasni.

 19. Mašon pravi:

  Vsi obtožujejo/obtožujete evrosonga da je kič… ampak a ni od nekdaj? Poglej Abbo, Buck’s fizz, konec koncev Tajči, da o Nicole niti ne govorim. Koreografija, obleke… za tisti čas pač kič. danes je kič… pač drugačen. O tem kdo zna peti in kdo ne pač nisem pristojna (in veliko ljudi ki veselo komentirajo pevsko znanje tudi ne), da bi odločala, vem pa katere pesmi (as in glasba & besedilo, ne gledam nastopa) so mi šle v uho – danska, norveška, francija, španija. Francoska bi bila mogoče celo hit, če ne bi bla evrovizijska. Ker to se danes izključuje. Greš na emo/evrovizijo in če ne zmagaš (al pa tudi če, vsaj pri nas) gre tvoja pesem globoko, globoko v pozabo.
  Še o zmagovalki – zdi se mi da je tale Belive taka brezkrvna balada, kot smo jih slišali tudi na emi (Tiana…), samo kot rečeno xx mio evrov za nastop naredi svoje. Jest svetujem da naslednje leto pri naši pesmi postavimo plezalno steno, okrašeno z brušenim steklom iz rogaške, gor nej pa humar pleza (al pa grošelj. al pa krničar. you get the point.) Mogoče bi lahko mankoč plavov v bazenu na odru. Zažgal bi tudi če bi nardil ‘motoristično koreografijo’ in okrog mahal z akrapovič auspuhi. Vse za kič in prepoznavnost…

 20. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Mašon, tudi včasih je bil kič, a zdaj ga je več. Ali še bolje, bolj odštekan je. S tem pa sicer ni čisto nič narobe, saj je Evrosong prav zato zelo posebna prireditev, od katere se pričakuje točno to, kar ponuja.
  Glede zmagovalca, dobra si ga je zarolati brez slike, je veliko boljši, kar pomeni, da pesem sploh ni slaba. Le počakaj, ko jo boš slišala na radiu.
  Huh, kaj pa Helena Blagne na balonu, spodaj pa Nace Junkar na oslu?

 21. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Od nekdaj je bil kič in nič ga ni več, čisto nič. In od nekdaj je imel gejevsko publiko na svoji strani. In kič sam po sebi ni samo kič. Lahko imaš dober kič, zanič kič ali pa je vse skupaj reprosto zgolj ceneno. Dima Bilan je na ameriško tržišče že prodrl, zato sodelovanje s Timbalandom ni noviteta. Je ultra odličen pevec, za dobro sceno in šov ima tudi občutek, kar za študenta scenskih umetnosti v Rusiji ni nič nenavadnega.

  Poljakinja je imela preenostavno balado, ki jo je odpela vsaj z močnim vokalom (ne kapaciteto), njen nastop pa je bil izredno osladen, predvsem mimika. Poljakinja je bila presenečenje, ker je prišla v finale. Je pa seveda neprimerljivo boljša pevka od Rebeke, ampak to so bili tam VSI, vključno s tistimi, ki so izpadli. Natolcevanje o velikih državah in sosedih je pa popolnoma podtikovalsko. Da je zmagal Dima Bilan, res ni bilo presenečenje, ampak ne zato, ker je Rus! Ampak zato, ker je imel zmagovalno pesem. Švedinji sosede niso čisto nič pomagale, čeprav so jo podpirale, še manj Hrvatom, ki so bili včasih na vrhu, zadnja leta pa drsajo pri dnu, ker so zanič. Simpl!

 22. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Pardon “ne diapazonom”, kapaciteto je imela.

 23. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Simona, me res zanima, če bi Dima zmagal tudi v primeru, če ne bi sovjetski imperij razpadel na sto različnih držav, ki so prav vse glasovale za Rusijo.

 24. MaaYch*** pravi:

  mah men je blo velik držav všeč..sm navijala za Rusijo(Dima car xD) bi bla pa zadovoljna tudi z zmago Armenije, Grčije, Ukrajine, Izraela, Norveške ali Srbije..tudi Portugalska, Albanija, Danska in Islandija niso ble slabe..za letos lahko rečem da mi je blo veliko komadov všeč.iz polfinala tudi Črna gora, San Marino in Andora..
  drgač mi je pa všeč tudi nemški komad katerega so pa TOOOOOK zafušale da mi je blo kr bed..res škoda..ker ni slab komad
  pa zdej ko sm večkrat poslušala hrvaški song sm ugotovila da tud ni tok slab kokr mi je bil na začetku..
  uglavnem..pričakovala sm veliko slabše komade..tko da sm bla prijetno presenečena..
  tudi Srbi so ODLIČNO izvedli organizacijo, sceno itd..res je blo ful dobro..in glede na cene(6-60€) mi je blo prov žou da si Eurovizije nism ogledala v živo.

  LP

 25. Rak pravi:

  Iztok, morda pa je problem, da sem pozabil kaj je kič v tem, da takih in podobnih oddaj že nekaj časa ne gledam več, jih niti ne pogrešam. je vsak povprečen blog bolj zanimiv.
  Provokacija pač, malo kičasta.

 26. djubre pravi:

  meni so se dopadle bosna, tučrija, finska, izrael, francija, španija, irska.

 27. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Iztok Gartner:
  Traparija. Sicer bi pa zmagal kdo??? Grkinja? Je imela boljši komad? Zakaj je pa lani zmagala Srbija??? Zarado sosedov? Zakaj pa letos ni???? Je Ruslana zmagala po krivici??? Zakaj so pa Hrvati padli na tak poden??? Kako sta bila pa Azerbajdžanca lahko osma??? Zakaj je bila Malta toliko korat pri samem vrhu, letos je pa izpadla? Zakaj so bili Finci vedno na dnu, predlani pa zmagali??? Zakaj Švedska ne pride nikamor, čeprav vse sosede glasujejo zanjo??? Ne tupi kvake. Zmagaš lahko samo, če dobivaš pike tudi od drugih, in to najvišje! Če nimaš sosedov, je pa najboljši može izgovor, da si na primer samo tretji. To je vse. Če pogledaš odzive po netu, so bili komadi pri vrhu dejansko komadi, ki so bili folku najbolj všeč večinoma, čeprav tebi osebno niso bili. Ti nisi večina.

  Takih komentarjev, kot ga je napisala MaaYch, je malo morje in kot vidiš gre za simpatiziranje do nastopov, ki so se zvrstili na vrhu. In ni nič čudnega v tem. Take nevoščljive in neobjektivne izjave so lansirali v javnost naši drekači, ki se nočejo soočit z dejstvom, da nikamor ne pridemo, ker imamo poden sceno in smo zanič, tudi v primerjavi s kičem!!! Naš kič je driska, niti dobrega kiča se ne podpira pri nas. Dima Bilan je za našo sceno, ki jo kreirajo popolni diletanti in preprečujejo razvoj kvalitete, Bog! Ti pa s svojim Ginekologom ne bi prišel nikamor niti na pločnik. Sam bi lahko posnel spot, ki bi ga vrtel frendom v dnevni sobi in naloudal na Youtube. In seveda nisi nikakršna izjema, da ne bo pomote.

 28. djubre pravi:

  sosede, sosede. najpomembnejšo vlogo pri uvrstitvi neke države imajo izseljenci, v primeru rusije tudi ideološka navezananost, ki se vleče od hladne vojne. na drugem mestu je dejanska všečnost pesmi, potem pa so tu sosede. pri rusiji se je tokrat vse troje poklopilo. dima bilan je dober, kičasto besedilo pa me lahko odvrne še od tako dobro odpete skladbe.

  glede srbske pesmi, menim, da je največji kič med vsemi. po joksimovićevem receptu, s cenenimi etno vložki, kot pri bosni takrat, ko je bil hari mata hari, pa pri hrvaški, ko je bil boris novković. toda srbski je bil vrhunec s svojim bednim “probudi me na vidov dan da ga opet poljubim.” wtf? francoz je to parodiral, takšne zadeve, patetično pokleknil in zapel:”she looks fine.” bilo je neverjetno posrečeno in zarežal sem se. ravno tako kot španija s svojim:”quatro, el robocopo.” neponovljivo.

 29. djubre pravi:

  dima billan me sicer kot osebnost v green roomu odbija. in kaj je timbland? patetičen nigerski producent kiča, ki se mora s svojim govoričenjem v takniti v vsak komad in videospot. nisem rasist. sem bošnjak in ne prenesem čefurjev. tako, da se razumemo. niger je osebnostna oznaka za odmerjeno populacijo afoameričanov. tako kot čefur.

 30. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @djubre:
  Saj ni nobenega dvoma, da gre za kič … tako kot večina popindustrije na sploh, ne samo na Eurosongu. Bohnedaj pa, da kakšen kekec misli, da je Eurosong kaj nižja klasa od povprečnega ameriškega hita. Kje pa. Večinoma je boljše. Ker se tudi bolj potrudijo.

  In ne zanimajo me nigerski producenti kiča, dokler živim v Sloveniji, kjer mi kot zvezde prepevajo Rebeke Dremelj, Natalije Verboten in Domni Kumri. Tudi kič je treba znat delat. In povprečna štanca v svojem žanru je bila na Eurosongu boljša kot poskus moderne alternative, ki je bil ne dovolj prepričljiv in je primerjava z american štanca slogom neumestna, ker je neprimerljivo. Kot popmetalski komad z Britney Spears. Lahko pa sproducira Britney boljši komad v svojem žanru, kot Motorhead sranje v svojem na primer. Laka je bil kul. V celoti. In njgeov cirkus je znanost v primerjavi s “šovom” naše bleferke. Simpl.

 31. djubre pravi:

  ja, razumem. ampak še vedno sam po sebi bolj podpiram slabo alternativo kot dober kič na tem tekmovanju. finska ni bila najboljša v svojem žanru, pa jo imam vseeno rajši kot večino nastopajočih. se je tvoja opazka o poskusu moderne alternative nanašala na katerega nastopajočega posebej? ker me zanima.

  gelde timblanda sem se pa nanesel na iztoka gartnerja, ki je napisal, da dima ni papak, ker sodeluje s timblandom. dima je res boljši od slovenskih kolegov, toda to še ne pomeni, da ni papak. dobro narejen kič, toda še vedno je papak za mene, z glasbenega stališča. saj se strinjava. slovenija niti tega nima.

 32. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Maaych, Nemke so res slabo odpele zadevo, ja.

  Simona, kaj za kurac ma moja muska z Evrosongom? Lepo te prosim, zdaj pa že zveniš kok kak totalni debil, ki mi smeti blog.
  Kdo pa je rekel, da Rus ni imel dobrega komada? Sem kje to zapisal? Še boljši je, če ga slišim po radiu. To pa seveda ne pomeni, da je bil najboljši in recimo neprimerno boljši od kake Grčije in Poljske.
  In ja, če misliš, da je za zmago dovolj le dober komad, se hudičevo motiš. Saj smo vendar ja na Evrosongu.

 33. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Djubre, Timbaland je eden najboljših producentov moderne dobe, ki ga morda preseže le še Dr Dre. Tale tvoja izjava je naravnost smešna. Če ne maraš take muske, še ne pomeni, da je tip diletant. Daj no, lepo te prosim, Timbaland da je kr neki, jaooo.

 34. djubre pravi:

  timbland je sposoben, vendar je še vedno krneki. kaj ti ni jasno? ne morem si zamisliti, da kdo resno z užitkom konzumira vse sranje, ki ga je on sproduciral. ja, dober je v svojem žanru, njegov žanr je pa sranje. dr. dre je primitivec s cigu migu beati. to sem pa že prerasel.

 35. djubre pravi:

  in, da prepričan simono, da se hudičevo moti, ni dovolj, da ji napišeš, da se hudičevo moti. treba je kaj poargumentirat. to bi že lahko ugotovil. lejga model.

 36. djubre pravi:

  narobe sem se izrazil. lahko si predstavljam, da kdo z užitkom konzumira sranje, ki ga je on sproduciral. vendar je še vedno sranje. tudi jaz rad na tv-ju slišim madonin in timberlakov komad, ki ga ja sproduciral. vendar je zame še vedno sranje v splošnem.

 37. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Djubre, tukaj ne bova prišla skupaj. Nekdo, ki Timbalanda označi za sranje in doda, da je sranje celo Dr Dre, žal ni na isti valovni dolžni z mano. Še posebej zato, ker sta prav onadva zaslužna za nešteto odličnih glasbenih podlag neštetih zelo dobrih glasbenikov in raperjev. Kot sem rekel, če hip hop in r’n'b nista tvoja scena, še ne pomeni, da sta Timbaland in Dre bedna producenta. Jaoo, človek moj, pa to je taka produkcija, da ti gate strga. Si pozabil na njune komade?
  Glede Simone, njej lahko napišem vse kar želim, pa je ne bom prepričal ničesar. Tako je, tako bo ostalo. Zato se niti ne trudim za prepričevanje, marveč le padem v debato.
  Pusti Madonno, staro moj, očitno si pozabil na klasike hip hopa in r’n'bja.

 38. djubre pravi:

  ne moram reči, da sta bedna producenta. ne morem reči, da sta onadva slaba producenta. verjamem, da imasta občutek in veliko znanja. toda v šriokem zvočnem svetu, v tem neskončnem spektru, sta bedna za široko glsbeno razgledanega poslušalca. pa ne morem reči, da sem sam široko razgledan poslušalec.

  klasika hip hopa je zame album mosa defa z naslogom black on both side. klasika je zame naš n`toko. gangsta rap mi ni pri sru, občutek imam, da je prevečkrat šovinističen in primitiven. notorious big je moj favorit tu, tudi mnogokaj drugega bi se našlo, toda to ni mo svet, nikoli nisem odraščal v ameriškegm getu, slovenskem pač, ne morem se najti noter. podlage lahko izpadejo dobro v kombinaciji z besedilom in flowom, ampak to še vedno ne mroe biti dobra glasba. dober rap pač in rap zna biti dobra disciplina. koliko pa velja v celotni glasbi nasplošno, pa ne vem. je pa lahko rap kot svojevrstna umetnost primerljiv z velikimi izdelki duge popularne glasbe. vendar ne kot glasba. to je to.

 39. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Djubre, Dr Dre je delal klasike, ko se Mos Def še rodil ni. In njegova muska ne more bedna niti ze nekoga, ki pada le na Mozarta. Tip je zakon. Ali kot pravi sam: “Ko ti šepa kariera, dobro veš h kateremu doktorju moraš iti.”

 40. Leya pravi:

  Veste kaj, sej ni zdej poanta v tem da je nekdo bolj kul zato ker mu je bil nek komad bolj ali manj všeč, ostalo je pa sranje. Smo pač različni in različne stvari so nam všeč a ne.Dejstvo je, da je bila Rusija totalni overdose da se je sladkor kar lepil po tleh…če mene kdo kaj vpraša…je blo pošteno čez mejo, z zmago vred. Ampak ok..itak smo si tko prijateljsko razdelili glasove da se mi je prav zafržmagal vse skupaj na finalnem izboru- kako se mi svi volimo..jao.. Kar se mene tiče bi komot zmagala Ukrajina,Armenija ali pa Grčija. Moj osebni favorit je bila Bosna ker sta bila tako pozitivna in vesela, da jih je bilo veselje gledat…,Srbija mi je bila tudi všeč, Poljakinja je imela čudovit glas sam skoz sem imela občutek da sem gledala Disney pravljico-pa sej s tem nič negativnega…malo sem bila presenečena da se ni uvrstila višje- mogoče ker je američanka, ko zna..
  Francija in španija sta bili super simpatični pa tudi albanija in portugalska sta bili fajn. Se pravi, zdi se mi da smo imeli priložnost videt kar nekaj lepih in kvalitetnih pesmi in res ni potrebe da kr nekaj “kurcamo” tja v tri dni če je vsakemu všeč nekaj drugega.
  Kar se pa Rebeke tiče pa mi oprostite, sem bila vesela da je izpadla ker tist pa ni bilo za nikamor z unimi verigami vred. Če že nimaš komada, je fajn če imaš saj glas če pa še tega ne, pa vsaj eno simpatično koreografijo, ne da mam feeling da imajo neko zateženo aerobiko na odru. Ah, nevermind. Iztok btw, imaš super sajt, hvala ti. Flower power*

 41. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Djubre:
  Glede prvega komentarja meni vse podpišem in se popolnoma strinjam.

  Kar se tiče slabo speljane alternative, sem mislila na Francoza. Kar je preveč, je pa preveč … hehe … V primerjavi z Lako, ki je ubral podobne adute koketiranja, je bil zame Francoz en goljuf, za katerega bi bilo bolje, da bi odpel kakšen štanc … hehe … Medtem ko se mi Finci niso zdeli goljufi, ampak povsem korektni s svojim popmetalom, ki pa ni bil najboljši. Lani sem totalno padla na hardrokersko Finko, ki je pristala na nekem osemnajstem mestu, kar me v kontekstu trendov ni prav nič čudilo. Bila je odlična. Na primer. Skratka … ni problem v tem, da se zavedamo kiča, da je samo kič, pri Slovencih je problem, da niti kiča ne razumemo v poanti, kje je šele ostalo.

  Tako da se razumeva in seveda podpišem vse, kar si napisal Gartnerju.

  @IG:
  Mogoče zvenim debil debilu, ampak to me ne vznemirja.

  Tvoja muzika ima z Eurosongom vse, ker ni zgolj tvoja muzika, ampak vas je v Sloveniji na tone podobnih. Kar pomeni vsesplošen popkulturni nivo in odraz ljudi, ki takšne produkte spuščajo v ospredje. V deželi s takim povprečnim okusom pa ne moreš pričakovat, da bo kdor koli od taistih bebcev, ki zastruplja prostor s takšnimi izdelki, spravil skupaj vsaj nekaj užitnega za Eurosong.

  Tvoja muzika ima z vsem skupaj tudi to, da misliš, da nima z Eurosongom nič skupnega. Glede na to, da tja pošiljamo naša zveneča imena in ne nekih sviračev, za katere pri nas še nihče ni slišal, to pomeni, da vlada avtomatsko mišljenje, kako je naša muzika izven kategorije, pa jo še vseeno podpiramo. Hotela sem povedat, da tvoj Ginekolog, ki ti ga mečejo naprej kot slabo referenco ni absolutno nič slabši od izdelkov Rebeke Dremelj, Čukov, Atomik Harmonikov itd, zato si se upravičeno kisal, ker ga nekateri niso hoteli spuščat v eter iz popolnoma drugih moralizerskih razlogov in se strinjam, da tvoj komad ni nič bolj amoralen v svojih namiguštvih od bedastih Atomik Harmonikov, Kumrov in podobnih. In v tem vidim katastrofo. Narod, ki goji tako muziko znotraj zabavne industrije niti na Eurosongu nima kaj iskat, ker je Dima Bilan za njih čista klasika, Timbaland pa, hehe, ja, mojster vseh časov. Žalost!

 42. djubre pravi:

  @simona rebolj: lepo, da se v splošnem razumeva, toda sam nisem dojel francoza tako kot ti. seveda zdaj razumem, kako si ga ti dojela, ampak meni je res dal vtis podobnih atributov kot laka, vendar na svojstven, dober način.

  @iztok gartner: mos def je bil res še mlad fant, nekje mojih let, ko je dr. dre naredil klasiko the chronic, toda mos def je v primerjavi z njim šrirši, ima več pozitivne karizme in naivno entuziastičen flow, ki izvabi solze v oči, čeprav so njegova besedila daleč, daleč od patetičnega.

 43. djubre pravi:

  sicer pa naivno čakam na dan, ko bodo irce zastopali U2, nemce rammstein, hrvate hladno pivo, britance arctic monkeys, švede dimmu borgir, naše pa.. hm.. dan d?

 44. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Leya, hvala za pohvale na koncu.
  Glede Evrosonga, meni je bil Rus okej. Pobaj ga poslušati brez da ga gledaš. Recimo po radiu. Boš vidla, da je pesem dobra.

  Simona, četudi se trudim, mi ne rata, da mi ne bi na trenutke izpadla zelo poceni in kot nekdo, ki nima pojma o kul muski. Ali še boljše, kot nekdo, ki misli, da obvlada tudi glasbeno sceno, v resnici pa nima pojma in je še vedno prepričan, da sta Mary J. Blige in Timbaland navadna povprečneža celo za svoj žanr. Pa saj nisi resna no.

  Djubre, Mosu kvalitete n ebom zanikal, ker sem poslušal nekaj njegovih komadov. Tudi igralc je čedalje boljši. Toda poba vseen mal teži, me ne zagrabi in me ne dvigne na noge. Žal.
  Glede tvoje želje, res je naivna. Že Tatu so bile odveč :)

 45. djubre pravi:

  poba teži k družbenim spremembam.

 46. sonček pravi:

  joj, tebi je kvalitetna glasba le tista, ki jo ti poslušaš. je rap res kvalitetna glasba? da en repa na posneto glasbo? repar sploh ni kvaliteten. Kaj pa tisti, k majo bend za s sabo? Tukaj notri je šele krvavi pot. Ok, mary j.blige je tudi meni totalno kul, timbaland dela pač komercialo bolj ali manj, sicer pa niti U2 niso ne vem kako težki, nimajo težkih akordov za špilat, bolj lahka muska, a vseeno veliiiiiko bolj kvalitetni od kakšnega reparčka. No, to je le primer. U2 so špica in majo definitivno kvalitetno musko. Ti pa zelo rad rečeš, da je hip hop kvalitetna muska, in če nekdo ne posluša tega, potem on nima pojma o kvaliteti. khmmmm…. se da razpravljat o tem…

 47. djubre pravi:

  @sonček: saj sem že vse razložil. rapje lahko dobra umetnost, vendar ne dobra glasba. a je branje romana ob potrkavanju z žlico obra glasba?

  U2 ima zame enega boljših kitaristov. ima zelo teksturalno glasbo, teksturalen zvok, ki vzbuja nekakšna topla občutja, obujajo spomine na vzneseno pozabljeno zaljubljenost, vzbujajo empatijo, da tako, bono ima karizmatičen in doživet vokal, celoto pa dopoljnjujeta še basist in bobnar v kontekstu. o akrdih pa, priznam, zaenkrat nimam blage veze.

 48. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Sonček, kaj pa raperska besedila?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !