Evrosong, raj za ljubitelje kiča (prvi del)

22.05.2008 ob 23:31

Ko sem gledal prvi polfinalni večer letošnjega Evrosonga, sem dobil občutek, kot da sem v cirkusu. Ali še boljše, v gledališču, kjer furajo kako zelo moderno glasbeno komedijo. Divji kostumi, odpičena koreografija, perverzne frizure, razjarjeni nastopi skoraj vseh, ki so se podili po odru. Čisti kič, kjer se glasbe skorajda ni slišalo. Eden je bil bolj nor od drugega. Tako zelo, da bi bilo nerodno tudi Lordijem. In tako odfukano, da so se povsem dolgočasno počutili celo najbolj legendarni glam rockovci. Pa vendar, vseeno so se našli tudi normalni pevci. Taki, da so mi bili všeč. Recimo Poljska, Romunija, Rusija, Grčija in Norveška. Prav ti so v ospredje postavili glasbo in ne cirkus. Zavedam se, da je Evrosong šov, toda takega praznega šova, kjer se glasbe sploh ne sliši, jaz ne kupim. Ne nasedem mu. Beden mi je. Pač neko provociranje in odkrivanje tople vode, ki sodi na Mars, ne pa na oder. A naj se imajo fino, naj počnejo kar hočejo. Na tak način je prireditev pač zanimiva za gledalce, ki so se navadnih pesmi očitno najedli. Pa vendar, vse države, ki sem jih omenil, so šle naprej, kar pomeni, da imajo gledalci še vedno vsaj nekaj okusa. Drugi večer je bil kanček bolj umirjen, a zato nič manj slab, kar se glasbe tiče. Spet neke povprečne popevke brez repa in glave, kjer sta mi bili všeč le Švica in Bolgarija. Žal sta obe padli skozi. Gledalcem so bile pač všeč čisto druge finte. Morda kuhinja, morda pa čuden glasbeni trend, ki zadnje čase vlada po Evropi.

Kaj pa naša Rebeka? Pela je odlično. Morda boljše kot kdajkoli. Prepričljivo in samozavestno. Toda kaj, ko se je šla čudno koreografijo. Neke neumen verige in kostume ter kletke. Povsem nepotrebno in brez smisla. Še posebej zato, ker je čedna punca in takih dodatkov ne rabi. In prav ti dodatki so jo po moje zjebali in jo porinili za konkurenco. Brez teh dodatkov bi se uvrstila veliko bolje. Pesem resda ni bila bogve kako dobra. Pop pizdarija pač. Nič posebnega. Pa vendar ne kaj dosti slabša od drugih. Pravzaprav enaka. In Rebeka bi morala biti na odru taka kot tista punca iz Grčije. Pač ples, petje in simpatičnost, Ne pa neko artistično sranje z verigami.

Škoda, lahko bi bilo bolje.

 

60 komentarjev na “Evrosong, raj za ljubitelje kiča (prvi del)”

 1. karolina karolina pravi:

  … čakaj, da še vidiš Špance … :lol:

  Sicer mi pa ni jasno, zakaj se ljudje toliko obremenjujejo z (ne)kvaliteto Evrosonga. Tistemu, ki je to brezveze, naj ne gleda in se naj zato tudi ne zgraža, ostali pa itak vse skupaj jemljemo zgolj za neobremenjujočo zabavo pred TV-jem. Neki Latvijci, ki se gredo pirate, mi že ne bodo delali sivih laseh. Zaradi ponesrečene Rebekine koreografije ne bom metala jajc na RTV češ, “a za to plačujem naročnino”. Čez en teden bo vse to pomembno toliko, kot lanski sneg.

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Karolina, se strinjam. A prav letos smo zagnali znatno več krika kot ostala leta. Še celo Trenja so danes čvekala o tej temi. In to z Rebeko v glavni vlogi. Ob istem času kot se je potem začel Evrosong.

 3. Arbiter_universale pravi:

  Rebeka je bila dobra, kljub temu, da je pička. Artistično sranje je bilo nepotrebno in pičkasto. Peti bi morala od A do Ž, ne pa da pri F začne šele peti dobro in kot prava pička. Vaja dela mojstra in Rebeka je dober vajenec in dobra pička.

  LP,Arbi

 4. pikapoka pravi:

  Res je, Eurosong je en velik cirkus. Vesela sem, da bom v finalu videla Poljsko, ker je pesem res odlična. Všeč mi je bila tudi pesem iz Črne Gore (ki žal ni prišla v finale)in pesem iz Izraela. Za pesem iz BIH pa se nikakor ne morem odločiti ali mi je všeč ali ne. V nocojšnjem polfinalu mi je bila še najbolj všeč Portugalska. Tudi Makedonija je bila odlična, a žal ni prišla dalje. Sicer pa komaj čakam finale, in sicer samo zato, da slišim pesem iz Srbije, ki je baje etno obarvana in baje ful dobra.

  Kar se pa tiče Rebeke. Že ko je zmagala na EMI, sem vedela, da ne bo na Eurosongu nič, ker gre za eno povorečno pesem, ki ji niti scenski nastop ne bi prinesel uvrstitve v finale. Rebeka je sicer zelo lepa ženska, dobra voditeljica, a povprečna pevka. Meni enostavno barva njenega glasu v tej pesmi nekako ne ustreza. Njen scenski nastop mi je bil malo čuden. Ne vem, nič posebnega. Mislim, da bi se bolje odrezali, če bi na Eurosong poslali skupino Langa. Pesem od LAnge mi je bila dosti boljša, pa verjetno bi dobili dosti več glasov, saj bi verjetno Romi iz cele Europe glasovali za Lango. Kdo ve mogoče bi bila prav Langa zmagovalna formula za Slovenijo na Eurosongu.

  Sicer pa mislim, da je za dobro uvrtitev Slovenije na Eurosongu, pomembnena dobra pesem, ki jo izvaja izvajalec ali izvajalka z odličnim glasom. Na primer lani, ko nas je zastopala Alenka Gotar, je bila uvrstitev dobra. Prav tako, ko nas je zastopala Darja Švajger, pol tista pevka (mi je zdaj iz glave padla) ki je pela Energijo. Ko so nas zastopale pevke ali pevci z odličnim vokalom, so bile uvrstitve vedno dobre. Rebeka Dremelj pa kljub svoji lepoti nikakor ne sodi v kategorijo odličnih pevk, zato tudi ni mogla pričakovati finala. JAz cenim njen trud, ker verjamem, da je vložila veliko energije in mi jo je na nek način žal.

  Drugače pa ne vem zakaj toliko hrupa okoli Ruske pesmi. Baje da naj bi zmagala prav Rusija, samo mi ni jasno zakaj?

 5. karolina karolina pravi:

  @IG – meni se zdi, da je pri nas vsako leto isto. Vedno isti komentarji in grožnje ala “ne bom več plačeval naročnine”. Saj veš – po bitki je vsak lahko pameten.

  Po izkušnjah pa vem, da se nad Rebeko (ali nad uvrstitvijo katerega koli našega predstavnika) najbolj zgražajo prav tisti, ki jim na telefonu ob dohodnih klicih cilja prav njena pesem.

  Meni sicer za uvrstitve prav dol visi. Presežkov na Evrosongu ne iščem in ne pričakujem.

 6. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Pikapoka, Rusija je okej, a daleč od tega, da bi morala zmagati. Peč mlad dečko, kar je morda letos formula za uspeh, saj jih ni veliko. Pa dokaj izvirna finta s tistim prvakom v drsanju.
  Alenka Gotar se je res uvrstila dobro, toda meni ni bila niti malo všeč. Neko cviljenje pač. A očitno nimam pojma, saj jo mnogi hvalijo.
  Tista pevka, ki si jo pozabila, je bila Nuša Derenda.
  Je pa zanimivo, da se je odlično uvrstila tudi Tanja Ribič, ki prav tako ni ravno najbolj huda vokalistka. A njena pesem je bila dobra, kar se glasbe tiče.
  Rebekina je res čisto navadna.
  Langa? Dvomim, da bi bilo kaj bolje. Po moje ne bi prišli do izraza.

 7. karolina karolina pravi:

  @pikapoka: “…pol tista pevka (mi je zdaj iz glave padla) ki je pela Energijo…”

  Nuša Derenda, d’oh :lol:

 8. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Karolina, res je, a letos se folk niti ne pizdi. No ja, ne še. Na veliko pa že čvekajo mediji in tisti, ki se kao spoznajo. Ne spomnim se, če so bila kdaj Trenja ali kaj podobnega že naslednji dan na teveju na to temo. In to celo z pevko, ki nas je zastopala. In na tak oster način kot prav danes.
  Glede presežkov, jasno da jih ne gre pričakovati.
  To je pač en velik šov, je pa res, da se tu in tam najde kaka dobra pesem.
  Ker pa naj bi bil cel festival zelo všeč gejev, je kič prav tako pričakovan in nujen.

 9. karolina karolina pravi:

  Slak pač za danes ni imel druge aktualnejše teme, ki bi dvigovala rejtinge. :wink:

  Samo, kje je fora v tem: Evrosong spremljajo geji, e, pa dajmo zato narediti kič …? Em, ne … Oder, lučke, vsako leto večje preseravanje organizatorjev glede ostale produkcije, 250 milijonov gledalcev, 3 minute časa da narediš na glasovalce vtis – vse to je že samo po sebi kič.

  Eni bodo letos drveli v Avtrijo in Švico zaradi nogometa (kjer se vrti mnogo več denarja, kot na enem partyu, imenovanemu Evrosong), drugi pa v Beograd. Vsakemu svoje, ne. :mrgreen:

 10. pikapoka pravi:

  Pa res, Nuša Derenda…ups, mi je kar nerodno ;) mi je čist iz glave ven padla.
  Nušina pesem Energija in njen nastop mi je bil zelo všeč. Ja meni Alenka Gotar lani tudi ni bila všeč, ker ne maram falzetnega opernega petja. Je bila pa nekaj novega. Je pa res, da je bila njena pesem iz glasbenega vidika kvalitetnejša od Rebekine pesmi. Rebekino pesem bi lahko enačila s pesmijo Na na na od Karmen Stavec. Strinjam se tudi, da Tanja Ribič nima nekega močnega vokala, samo pri njej je zažgala sama pesem. In pesem je res dobro zapela.

  Sicer pa tudi meni ni jasno zakaj je potrebno o tem debatirati v Trenjih. PO moje zato, ker niso imeli nobene pametnješe teme pripravljene. Ta teden se ni nič tako drastičbega zgodilo v Sloveniji, pa jih je tale Eurosong rešil, da so speljali oddajo. Oddaje si sicer nisem ogledala, se mi pa zdi, da je malo neumno, da se je morala Rebeka tam nekaj zagovarjat. In se strinjam s tem, da se zdaj vsi nekaj delajo pametne, ko pa je čas da se izbere neka pametna pesem, pa ni glih neke pretirane izbire…

 11. Tito pravi:

  Rebeka Dremelj ima na joškah tetoviranega delfija. Sej veš, programski paket Delphi :)

 12. Arbiter_universale pravi:

  Tito ti si pička.

  LP,Arbi

 13. pikapoka pravi:

  Sedaj sem zasledila na netu, da je včeraj na koncertu v BG (očitno v sklopu Eurosonga), ukrajinska zmagovalka iz leta 2006 Ruslana zapela pesem v spomin na Toša Proeskega. To se mi zdi zelo lepo. Ob njegovi smrti je bilo govora, da bi se na Eurosongu posvetilo nekaj minut v spomin na Toša. ČE koga zanima lahko posluša na http://www.tose.bloger.hr/Default.aspx

 14. si. r. pravi:

  Ona, čedna?
  Ko jo vidim, se mi zdi, da z moškimi hormoni pretirava (mandibula etc.).

 15. Arbiter_universale pravi:

  Morda pa res ni čedna in vendar je pička.

  LP,Arbi

 16. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Karolina, misliš, da obstajajo tudi taki, ki bodo šli na oboje? Je možno, da si istočasno oboževalec evrosonga in nogometa?

  Pikapoka, meni je še najbolj čudno to, da nihče ne pomisli, da je bila pesem čisto povprečna in da morda le zato nismo šli naprej. Po toči zvoniti je seveda prepozno. Napaka Slovencev pa je prav ta, da tako zelo radi zvonimo po toči. Pa nekam čudno smo razočarani letos vsi. Kot da bi res verjeli, da bo šla Rebeka naprej. A nekaj ostaja res in sicer to, da je pesem resnično odpela zelo dobro. Žal pa jo je, kot sem že povedal, zjebala koreografija. No ja, tako je vsaj moje mnenje.
  Upam, da ti Nuša ne zameri, da si jo pozabla :)
  Pesem Gotarjeve? Hm, tudi nič posebnega.

  Tito, a ji ne bi moralo prav to pomagati pri uvrstitvi v finale?

  Sir, grda ravno ni, mar ne.

  Arbi, počasi bo dovolj. Ni več zanimivo. Brez zamere.

 17. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Pikapoka, krasen posnetek. Zares lepa gesta Ruslane. Toše, ja. Bogi revež. Eh, sranje, raje ne bom razmišljal v tej smeri. Kurc pa vse skupi.
  Mi je blo pa vedno čudno, da se ni s pesmijo Life tistega leta bolje uvrstil.

 18. Anja pravi:

  Rebeka…..čedna?? OMG Saj je kot en travestit.

 19. mina pravi:

  Rebekin komad je zanič. Tako preprosto je to. Ni kriva koreografija, ni kriv njen vokal (ki je slab, grda barva glasu, čeprav punca se je naučila peti), niso krivi rekviziti. Kriv je zanič komad. Sicer pa, odkar imamo televoting, Slovenija na Evroson pošilja zanič komade, dobre uvrstitve smo imeli takrat, ko je izbirala strokovna komisija. In tudi dobre uvrstitve na Eurosongu so bile takrat. In vse tiste, ki kot referenco postavljajo Alenko Gotar in pravijo, da se je uvrstila dobro, naj spomnim, da se NI uvrstila dobro, bila je na repu, mislim, da 15. če ne še celo slabša. In to NI dobra uvrstitev. Tudi njena pesem je bila zanič, ker pa je šolana pevka, je bil vtis toliko boljši, da ji je uspel vsaj preboj v finale, kjer pa je pogorela.

 20. Arbiter_universale pravi:

  Kako pa veš Iztok, da ni zanimivo?
  Nisi sam na sveti.
  Svet pa je itak ena pička.hihi

  LP,ARbi

 21. MitjA pravi:

  Eurosong = Freak show :)

 22. karolina karolina pravi:

  @iztok: Evo, jaz bi šla brez problema na oboje. Sem za neobremenjujočo muziko in kičaste TV showe (=evrosong) in za nogomet. Žal letos samo pred TV sprejemniki. :lol:

 23. andee andee pravi:

  @pikapoka:
  ali se ti ne zdi, da je že čas, da se v Trenjih pogovarjajo tudi o kulturi (okej, recimo, da začnejo pri pop kulturi, nadaljevanje upam sledi). Meni je že malo dovolj menedžerskih plač, nasilja v družini, gradnje onkološkega inštituta, itd. Se mi zdi, da se na vsake štiri tedne začne vse znova, po podobnem vrstnem redu.

  @Iztok:
  Kar je meni zanimivo, je to, da je popolnoma jasno, kaj je trend Eurosonga v zadnjih letih (poleg kiča): etno zvoki vzhodne Evrope in simpatično (vsaj za večinsko populacijo) odpuljeni komadi. Zdaj pa poglejmo naše predstavnike po Sestrah:
  Karmen Stavec – štanca
  Platin – obup (raje ne povem, kam bi jih dal…)
  Omar Naber – štanc balada v solfeggio stilu
  Anžej Dežan – štanca
  Rebeka Dremelj – štanca

  Edino Alenka Gotar z ekipo je uspela pripraviti nekaj posebnega, kar vsaj delno ustreza omenjenim trendom. In edina uspela…

  Kaj reči, krivi smo si sami, saj sami izglasujemo popevko! Na predizboru smo imeli (po mojem mnenju) več pesmi, potencialno bistveno bolj zanimivih za Evropo: Iris, Male malice, pogojno Langa in Brigita Šuler. Očitno res težko dojamemo, da je potrebno upoštevati tudi to, kar se dogaja na eurosongu, in ne slepo pošiljati lokalne zvezde z lokalno zanimivimi (pa še v to dvomim!) komadi.

 24. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Krivo je vse. Od slabega komada, slabega vokala, cenene neizvirne koreografije, ki ne služi ničemu, in najhuje od vsega, totalno neprimeren stajling za tak tip ženske.

  Da je bila smola toliko večja, je bil njen nastop takoj po Azerbejdžanu, kjer sta razturala močna odlična vokala, da se Rebeke še toliko bolj ni slišalo, cirkus gor al’ dol, to je bil za njiju samo še dodatek, ki pa je, predvsem s satanom, zrajcal nešteto pubertetnic. Rebeka ni zrajcala nikogar in če komu uspe osebo na odru pogršat, kolikor se le da, so pa to naši mojstri estetike, ki nimajo okusa niti za kičaste šove ala ESC, kaj šele kaj drugega. In ne štekajo, v čem je razlika med cirkusom Lake in odpadnim materialom, ki smo ga privlekli na oder mi.

  Niti slučajno, Iztok, se ne strinjam s tabo, da se pevcev na ESCju sploh ne sliši. Vse se sliši zelo dobro. Slabega pevca pravzaprav ni! Slišalo se ni samo Rebeke, ki je po našem malem odru sfurala nastop zelo samozavestno, pravzaprav flegmatično, kar je izpadlo kul, tam pa se je opazno skoraj raztrgala, enako Dežan pred dvema letoma, ven pa ni prišlo nič.

  In ja … Gotarjevo se pač slišalo je, ker je dovolj močna pevka in scenografija in obleka sta bili primerni. Pesem je bila povprečna, a z učinkovitim operno obarvanim aranžmajem. Ga je pa spet totalno usral koreograf z enim vložkom, zaradi katerega sem prepričana, da je doživela slabšo uvrstitev, kot bi jo lahko.

  Nastop Tanje Ribič je bil perfekcija kiča. Scensko in učinkovit komad. Vse je štimalo tipi topi. Ni bilo blesavo in bilo je seksi. Nuša Derenda je imela pa za tisti čas tako primeren komad in glas, da bi lahko zmagala. A mi je treba posebej omenjat, zakaj zmagala ni, in čemu se še danes reži sela Avropa, ki se spominja tistega ESCja? Pa mi smo kot otročji debiloidi v estetiki, nobeni pirati, angelčki in hudiči nam niso kos v blesavosti, pri čemer se še pozna, da damo vse od sebe, da se prav nič ne zajebavamo, ampak mi to skrajno resno orjaško čebelo zvlečemo na oder.

 25. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Aja … da ne omenjam debiloidnosti naših kvazi urednikov založb in producentov. Si slišal izjavo velike face založbe Menart!!! Da Alenka Godec ni za ESC in da če Rebeka ni nič naredila, kdo pa bo! Taki cepci bi Marijo Šerifovič izključili iz konkurence že po difoltu, ker pojma ne bi imeli, zakaj je za ESC najprimernejša in kako se naredi, da izpade v najboljši možni izvedbi. To so totalni butalci.

 26. ojaoja pravi:

  Uf, Simona, kdo bi si mislil, da se boš sekirala zaradi Evrosonga. Samo prosim ne reci, da bi se morala Slovenija tukaj promovirati, ker te taka izjava ni vredna!

  Na ESC še kako velja pravilo: če jih ne moreš premagati, se jim pridruži. Tako jaz že nekaj let navijam za klovne in provokatorje, in zmeraj je smeha polna skleda. :)

 27. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @ojaoja:
  Jaz osebno se prav nič ne sekiram in poslušam svojo ljubo muziko, tudi slovensko, ki je na radiu skoraj ne slišiš. In zaradi tega, ja, menim, da bi si morala Slovenija zelo prizadevat, da bi se promovirala na Eurosongu. Zakaj? Ker je za slovensko protežirano pop sceno Eurosong konzervatorij za vrhunsko klasično glasbo in scenske umetnosti. Za razliko od kakšne Anglije, ki se ji lahko fučka, ker ima pred svojim pragom pometeno in razčiščene pojme.

  In zaradi tega se sekiram. Sekiram se, ker mi na ESC dejansko pošiljamo svoje največje zvezde in v resnici niti tam ne dosegamo zadovoljivega nivoja, kar nekaj pove o okusu in nivoju naroda.

  Ti kar glasuj za provokatorje in klovne … nikoli ne boš niti v tem žanru navijala za Slovenijo, ker mi niti cirkusa ne štekamo tako dobro, da bi kdo glasoval za nas iz razloga, ki ga omenjaš. Jaz ne glasujem, si pa vsak ESC z veseljem ogledam in opazujem, kaj se dogaja. Za Slovence je kakršna koli nadutost v zvezi s tem evropskim šovom popolnoma neupravičena. Vsi obkoritniki okrog lansiranja naše pop scene, bi morali sedeti pred tv ekrani in se s skrajno resnostjo ponižno učiti osnovnošolskih prijemov, ker niti teh ne obvladajo, pa vreščijo, da so strokovnjaki. Zato pri nas najboljši glasbeniki ne pridejo niti do prvih vrat, naše zvezde pa niso vredne niti četrtfinala evrovizijske popevke.

 28. Arbiter_universale pravi:

  Jejzus Simona, ja od kod pa taka jeza?
  Morda pa je Simona rahla feministka in morda se hrani z oreški in sadjem?
  Kdo bi vedel? Vsekakor pa je pička.

  LP,ARbi

 29. grim reaper pravi:

  arbiter, v tvojo inteligenco nihče ne dvomi, morda pa bi si dejavnost dvigovanja le-te (specifično!) ženskim spolnim organom lahko pridržal za na MENSO!
  Lp,
  Reapy

 30. andee andee pravi:

  Simona: od kdaj pa sta Anžej Dežan in Omar Naber največji slovenski glasbeni(!) zvezdi? Ok, šala, vem, da ne praviš tega.

  Mogoče je pa prava tema za razpravo, kdo na slovenski glasbeni sceni (ki je, če čisto nič drugega, vsaj zelo številčna) je primeren, da nas zastopa na Eurosongu. Kdo (in ali sploh kdo) ima dovolj obojega: je dovolj glasbeno kvaliteten in ima dovolj prepoznavno pojavo?

  Moj predlog? Tisti, ki so (prireditvi v posmeh) nastopali med izbori letošnje Eme, denimo Leeloojamais in Neisha, verjetno še kdo. Ko bo enkrat promocija Slovenije na Eurosongu dojeta resno (kot si nekateri vendarle želimo), RTVju morda uspe prepričati koga od teh, da se spusti v bitko.

  Čeprav imam še vedno zlo slutnjo, da bomo prav te izvajalce z veseljem izločili v predizboru!!!

 31. grim reaper pravi:

  še ena @arbiter_universale:
  dragi goran, tvoj inteligenčni kvocient (bomo v izogib z birokracijo povezanih časovnih zapletov kar verjeli da je empirično dokazan) ti očitno prinaša več škode kot koristi. Upam si trditi da imaš bipolarno vedenjsko motnjo, ki se razvija v popolnoma razvidno shizofrenijo, zaradi preveč ukvarjanja z tvojim življenskim poslanstvom (kar je sicer vzpodbudno, razsvetli nas!), pa si zgubil nit in tvoj sarkazem ne dosega želenega efekta pri nikomer. G. Turk je s tabo zastavil dokaj zanimivo debato, ki pa moram priznati, je popolnoma brezplodna in v korist nobenemu organizmu na našemu lepemu modremu (ali pač) planetu.

  kot dodatek ti delam še malo reklame, da ne boš rekel da imam slabe namene, kajne :)
  http://www.poljub.com/profile/494/
  Lp,
  GR

 32. Arbiter_universale pravi:

  Ojej, še en Rožle, ki bi rad bukvice sadil.
  In zdaj bi jaz moral BU! BU!, ojej imam shizofrenijo pa še bipolarno motnjo pa še psihopat in morilec sem zraven?
  Oh ah uh, kakšen šok in to je bilo nedvomno prvič. Prej še nikoli nisem kaj takega doživel.
  In celo MOJE IME tukaj piše!
  Zdaj pa res po Browning in kroglo v glavo. Lastno seveda.
  Eh daj daj riperček pojdi ti iz svojih pleničk na Buldožer in se nauči kaj preden začneš bukvice saditi.

  LP,Arbi,Goran,psiho,morilec,pedofil,shizofrenik in bližnji prijatu gospoda Fritzla,ravno včeraj sem bil na obisku pri njemu. Madona se mi smili.

 33. Arbiter_universale pravi:

  Kaj se ti fejst prsti tresejo zdaj šmakec?

  LP,Arbi

 34. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @andee:
  Seveda pravim ravno to. A morda nista med največjimi zvezdami??? Ju kdo v Sloveniji ne pozna??? Je kdo v Sloveniji, ki ne bi slišal vsaj enega njunega komada tridesetkrat na teden po radiu, na tvju, tudi če noče? Kdo pa je večja zvezda? Aja! Saška Lendero. Saj res. Ja, to so naše zvezde. In ob vsej mizeriji Omar še sploh ni slab.

  Ne vem od kod Domiclju ideja, da bi Neisha kaj naredila na ESC. Nikoli. Niti nima vokalne kapacitete, niti ne gre za kakšno posebno izvirnost. In žanr, ki ga fura, nima na Eurosongu kaj iskat, razen če bi imela res dober glas, kar ga pa nima niti slučajno. Pa pesmi, razen ene, tudi nima nič posebnega in dvomim, da bi jo spackala. Žal.

 35. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Arbi:
  S sadjem ja, z oreški pa ne. Gobice in olive so kul.

 36. andee andee pravi:

  @Simona:
  kdo pa bi po tvojem lahko uspešno zastopal Slovenijo na ESC? Ali pa predlagaš, da iz festivala izstopimo?
  Brez zamere, in iz prebranega vem, da si ena najboljših blogerk tule, ampak najlažje je samo kritizirati!

 37. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @andee:
  Mislim, da bom napisala zapis na to tematiko. Ne, ne predlagam, da izstopimo, ampak bi se morali začet učit, ne pa samo jamrat in iskat slabe izgovore za neuspeh, ki je ekvivalenten edini sceni, ki jo tudi protežiramo pri nas.

  Ni najlažje kritizirati. Odvisno je, kako kritiziraš, kakšna je vsebina kritike. Tudi hvalit je najlažje, če ne veš, zakaj hvališ in hvališ samo zato, ker je na primer nekdo tvoj frend ali je nekomu všeč rit neke pevke.

  Uspešno bi nas lahko zastopal na ESC marsikdo, ampak s pravim aranžmajem v celoti. O tem v zapisu (tudi s konkretnimi primeri) … Vabljen … hehe …

 38. Arbiter_universale pravi:

  Simonca, priporočam Phallus impundicus. Tega mavrahovca lahko najprej potegneš za dober občutek, potem pa ga popapcaš in počakaš na efekt.
  Sicer nisem probal,ker sem občutljiv na takele stvari, sem pa slišal ljudsko izročilo o tej čudežni glivi.
  Noo skratka,dober tek želim in phallus opa! NI pička. Da ne boš zamenjala.

  LP,Arbi,shizo in mizantrop XIV. stopnje po Rihterju in na splošno zelo slab,nezaželjen in pokvarjen osebek, ki zavaja mladenke, da nabirajo pelod zelenih borov prav zdaj ta trenutek

 39. Arbiter_universale pravi:

  Se oprostituiram.
  Napisati sem hotel Phallus impudicus.
  Se zgodi tudi meni, ki sem najboljši psihopat.

  LP,Arbi

 40. andee andee pravi:

  Super Simona, se že veselim (mislim, da nisem edini). Pripravljam pa tudi sam prispevek na to temo.
  lp, a.

 41. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Anja, kakšna pa si ti?

  Mina, očitno smo tako slabi, da je že 15. mesto uspeh.

  Andee, jebat ga, to smo izglasovali, to imamo.

  Simona, Rebeka nikakor nima tako slabega vokala kot pravijo mnogi. Čisto okej za tako vrsto pesmi. Ko sem rekel, da se pesmi ni slišalo, pa sem rekel zato, ker se jih je bolj videlo. Ker sta pri veliki večini koreografija in kič na odru zasenčila pevske sposobnosti. Pa četudi so bile. In prav to je zdelalo Slovence. Da so bili prepričani, da se morajo iti gledališče.

 42. grim reaper pravi:

  Oooooo, arbi hop hop, kako si poskočil ) ) ) )
  No pa si le nehal uporabljati tisto grdo besedo. Ni bilo tako težko, kajne :)
  Priden arbi,
  zelo si vodljiv :)

 43. grim reaper pravi:

  GR industries vam ponuja naslednji artikel:
  Inteligentni mp8 medijski predvajalnik Arbi universale with improved handling + voice control
  artikel je v akciji kot freeware – kupi enega dobiš enega
  cena 0.0001 eur

 44. grim reaper pravi:

  patent protected by gr and mensa co.

 45. barbara pravi:

  Mislim, da je čas za baldrijan in dobro misel.

 46. grim reaper pravi:

  privošči si.

 47. barbara pravi:

  :)

  Ne, hvala, jaz rabim nekaj močnejšega, ko to berem…

 48. Arbiter_universale pravi:

  Hudimana, tale Kekec pa je resno zagrabil to zadevo. Mejdun mu bo še žal, če nima resne psihološke podpore. Kaj čemo. Vedno se najde kakšen otročiček, ki rad za mizo vragolije počne in je pri tem poln samega sebe in vendar dragi moji, tale riperon NI več telesno otročiček in zato mu take stvari NISO več dovoljene in on to zelo dobro ve in kar precej trpi, če lahko na hitro vržem eno oceno.
  Upam, da se bo kaj naučil iz te kalvarije, ki ga spremlja dan za dnem in povem vam dragi moji, kmalu več ne bo mogel živeti brez mene.
  Če bo seveda nadaljeval.
  Zato mu odsvetujem nadaljevanje in mu svetujem naj si kupi pokovko in kokakolo in začne svojo kodo drmati, ker to najbolje zna. Poleg tega, da se včasih dotakne tudi svoje pičke opa! pardon penisa. Vendar le v nameri potešitve nemira, ki ga vseskozi spremlja in ne ljubezni do samega sebe, kot bi bilo to prav.

  LP,Arbi,Grim raper 35. stopnje po plutonovi rektascenziji

 49. Arbiter_universale pravi:

  Grimči, začni imeti rad samega sebe in ti ne bo več potrebno bojevati bitk z mano. Zakaj pa jaz to počnem, pa vsekakor presega tvoj korteks in naj te ne zanima preveč, ker boš trpel.

  LP,Arbi

 50. iztokgartner iztokgartner pravi:

  DRAGI MOJI, NE POZABITE, DA BESEDA ŠE VEDNO TEČE O EVROSONGU.

 51. Arbiter_universale pravi:

  Evrosong je pička.

  LP,Arbi

 52. V krizi smisla tiči misel » Objave » EVRO-SONG? NE, NE pravi:

  [...] priznam meni in mojemu razmišljanju ni preveč blizu. Zato sem že tam, kjer smo končali (http://iztokgartner.blog.siol.net), pri morda enem od sprožilcev Simoninih misli, želel predstaviti bolj pozitiven, konstruktiven [...]

 53. Tina pravi:

  Jaz mislim, da Tanja Ribič njena pesem in nastop mi je bila najbolj všeč. Res. Škoda, da je dala glasbo an stranski tir.!!!. Ona mi je bila najbolj všeč kdo se z mano strinja naj piše. Lp

 54. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tina, tista pesem je bila res dobra. Še boljša je bila Tista mala dlan, toda potem je naredila bedarijo s tisto dance pizdarijo. In to je velik minus, če mene vprašaš.

 55. Boris Turk pravi:

  @grim reaper
  “G. Turk je s tabo zastavil dokaj zanimivo debato, ki pa moram priznati, je popolnoma brezplodna in v korist nobenemu organizmu na našemu lepemu modremu (ali pač) planetu.”

  Se niti približno ne strinjam, ker poznam osebe, ki jim članek koristi. Seveda pa so to ljudje, ki želijo iz svoje psihe stisniti malo več, kot je v navadi in preučijo umetnostni kreg, ne pa le podaljška tega članka. Ne zgolj razumsko, temveč tudi empirično, čustveno doživeto. Debata z Arbitrom je pa zgolj primer razvijanja sposobnosti umetnostnega krega (kasneje sem se naučil pisati sočnejše sestavke). Občutljivemu in ranljivemu bralcu koristi toliko, da lahko vidi, da je moč kreg obravnavati s popolnoma drugega zornega kota, kot je vajen. S pomočjo takih vaj, še posebej v neposredni bližini sogovorca (in ne le preko forumov) lahko človek razvije psihološko odpornost na žaljivke.

  lp,
  Boris

 56. Tina pravi:

  iztokgartner

  s katero dance pizdarijo?

 57. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mambo Italiano.

 58. Tina pravi:

  AJA ;)

 59. Tina pravi:

  samo kaj pa manja te pesmi? meni je lepa <3 ;)

 60. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tina, manjka ji kvaliteta, ki sta jo imeli prvi dve pesmi Tanje Ribič.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !