Kaj se je zgodilo z ekipo serije Allo Allo?

17.05.2008 ob 14:45

Tale znamenita serija, ki je kot veste obnorela tudi Slovenijo in se v originalu vrtela med leti 1982 ter 1992, je dala vrsto nepozabnih in kultnih likov, ki še danes živijo z nami. Prav zato sem se odločil, da malo pobrskam po njihovih življenjih in ugotovim, kaj so počeli nekoč in kaj počnejo danes.

Gorden Kaye alias Rene Artois

Televizijsko kariero je začel že konec šetdesetih, leta 1985 pa ste ga lahko ujeli tudi v filmu Brazil. Leta 1990 je preživel hudo prometno nesrečo, leta 1963 je naredil zelo odmeven intervju s skupino Beatles, po seriji Allo Allo pa ni naredil popolnoma ničesar več. Danes je star67 let.

Carmen Silvera alias Edith Artois

Legendarna Edith, ki jo je filmski mož Rene vedno klical: “You stupid woman,” je leta 2002 umrla za rakom na grlu. Stara je bila osemdeset let. Če ste spremljali serio Doctor Who, je niste mogli zgrešiti. Glede na njeno karizmo ter originalno pojavo, pa sem bil vedno mnenja, da bi se odlično znašla tudi na filmskem platnu. Žal tega ni nikoli poskusila.

Vicki Michelle alias Yvette

Vedno pohotna Renejeva ljubica se prav tako ni uspela prebiti v noben drug omembe vreden projekt. Allo Allo ji je očitno vzel preveč časa, potem pa so jo zasenčile mlajše igralke. Za sabo ima celo vrsto takšnih in drugačnih serij in filmčkov, toda prav Yvette ji je dala večno slavo. Danes je stara 58 let.

Kim Hartman alias Helga

Nepozabna nacistka Helga in ljubica Otta Flicka, ki je letos praznovala 53. rojstni dan. Prav ste uganili, Allo Allo je bil edina omembe vredna stvar.

null

Richard Marner alias Kurt von Strohm

Zelo simpatični in okrogli nemški polkovnik, ki ste ga leta 2002 ujeli v filmu The Sum of All Fears. Med njegovimi filmi boste našli tudi The Boys From Brazil, The Girl From Petrovka in Avalance Express, leta 1951 pa je imel celo drobno vlogico v klasiki The African Queen. To seveda pomeni, da je od celotne ekipe Allo Alloja letel najdlje in da ni bil le okrogli von Strohm. Rodil se je v Rusiji, leta 2004 pa je umrl star 83 let.

Guy Siner alias poročnik Gruber

Morda najbolj legendarni lik celotne serije. Homoseksualni nemški vojak, ki je prav tako zaljubljen v Reneja. Leta 2003 ste ga videli v Piratih s Karibov, leta 1997 je nastopil v Lynchevem filmu Lost Highway, ljubitelji video iger pa ga poznajo kot glas Vojne zvezd. Danes je star 61 let.

Richard Gibson alias Otto Flick

Perverzni nacist in ljubimec Helge, ki ves čas teži Reneju. Izven te vloge se ni prijel, danes pa je star 53 let. Da ne pozabim, rodil se je v Ugandi.

Kirsten Cooke alias Michelle Dubuis

Voditeljica odporniškega gibanja, ki prav tako peca našega Reneja. To je bila pravzaprav njena edina vloga, kar je čudno, saj se je šolala za dramsko gledališko igralko. Podatkov o letnici rojstni ni.

Rose Hill alias madame Fanny

Že leta 1939 je začela kariero operne pevke in se na televizijo ter filme prebila v šestdesetih. V filmu A Shot in the Dark igra prav operno pevko, vloga v Allo Allo pa ji je prinesla svetovno slavo. Leta 2003 je umrla stara 89 let. Od svoje tv hčerke Edith je bila torej starejša le devet let.

Arthur Bostrom alias policaj Crabtree

V ekipo je stopil leta 1985 in nas zabaval s svojo posrečeno izgovorjavo angleščine. Allo Allo je njegov edini uspeh. Danes je star 53 let.

Louis Mansi alias von Smallhousen

Desna roka gospoda Flicka. Leta 1969 sta ga lahko ujel v kultnem filmu The Italian Job, malce prej v filmu Help skupine Beatles, kariero pa je začel že na začetku petdesetih. Podatkov o letnici rojstva ni.

Kenneth Connor alias Alfonse

Zabavni pogrebnik, nor na Edith, ki je zaslovel tudi s tako imenovanimi Carry on komedijami, ki jih je naštepal celo kup. Leta 1955 ste ga lahko za sekundo ujeli v filmu The Ladykillers, prav on pa je pravzaprav že pred serijo Allo Allo naredil omembe vredno kariero. Leta 1993 je umrl za rakom star 77 let.

Sue Hodge alias Mimi

Natakarica in še ena Renejeva ljubica, ki se je ekipi pridružila šele leta 1987. Leta 1985 ste jo lahko ujeli v filmu Brazil, to pa je tudi vse. V višino meri le 145 centimetrov, danes pa je stara 53 let.

Hilary Minister alias general Erich von Klinkerhoffen

Nepogrešljivi del serije, ki je pred tem zaigral v številnih serijah in filmih. Tudi v A Bridge Too Far, Doctor Who in Anna Karenina. Leta 1999 je umrl star 54 let.

Jack Haig alias Leclerc

“To sej jaz, Leclerc,” je bil stavek, ki nas je zabaval med leti 1982 in 1989. Poznavalci disko scene morda veste, da je bil gospod sin kultne zasedbe Haig and Esco, drugače pa poleg serije Allo Allo ni dosegel večjega uspeha. Leta 1989 je umrl star 76 let. Edini član ekipe, ki je umrl med snemanjem serije, kjer ga je potem ne preveč uspešno zamenjal Robin Parkinson.

Gavin Richards alias Alberto Bertorelli

Zabavni makaronar, ki je bil v serije le med leti 1987 in 1989. Nastopil je tudi v vrsti drugih nanizank, toda prav Allo Allo ga je naredil za večnega. Komične vloge se je morda naveličal, saj je bil treniran dramski gledališčnik, ki je imel za sabo tudi nekaj odrskih režijskih in igralskih nastopov. Ker je bila njegova žena iz Nove Zelandije, je prav tam naredil odmevno kariero kot odrski nastopač. Danes je star 62 let.

Sam Kelly alias Hans Geering

Desna roka Kurta von Strohma, ki je bil nekako v senci ostalih, boj živih likov. Za sabo ima takšne in drugačne vloge v več kot osemdesetih serijah. Danes je star 65 let.

John D. Collins in Nicholas Frankau alias Fairfax in Carstairs

Angleška vojaka, ki se celo serijo skrivata pred Nemci. Stranska lika, ki bi ju lahko morda celo pozabili. John je danes star 66 let, Nicholas pa 54.

In še nekaj skupnih fotkic za obujanje nostalgije:

 

24 komentarjev na “Kaj se je zgodilo z ekipo serije Allo Allo?”

 1. stewie pravi:

  Ne moreš pisati kar povprek, kako nekateri poleg nastopa v tej seriji niso naredili nič, kar se tiče filmskih in gledaliških vlog. Artur Bostrom je, kolikor je meni znano kar dober gledališki igralec, pa tudi Gorden Kaye je igral še v ene par filmih, serijah in gledališču, čeprav seveda nič se glede javne prepoznavnosti ne more primerjati z uspehom, ki ga je požel z vlogo Reneja.
  Drugače pa lahko biografijo igralcev s te serije vsak sam počekira, če ne drugje, na IMDB strani: http://www.imdb.com/title/tt0086659/

  Velja pa še omeniti, da je ekipa nekaterih še živečih nastopajočih lani priredila kratek, 7-minutni Reunion-skeč na ta račun. Vredno ogleda:
  http://www.youtube.com/watch?v=Xtvm6xZSGCo

 2. stewie pravi:

  Še nekaj – baje da bodo sedaj serijo prvič v zgodovini prenašali tudi na eni od nemških tv postaj (mislim da pro7, nisem pa ziher), seveda sinhronizirano.
  Ne vem no, mislim da je poanta te serije bila ravno v besednih igrah, ki so nemalokrat namigovale na spolnost, da ne omenjamo slavnega Crabtreejevega “podavljeni” :)
  Kako se bodo tu Švabi znašli, nimam pojma, vem le, da so se tej seriji precej izogibali prav zaradi vojne tematike, ter načina, kako so se Angleži delali norca iz njih.

 3. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Stewie, sinhronizacija česarkoli je debilna zadeva. Če grejo sinhronizirat serijo, kjer je eno izmed bistev v dialogih, pa je vse skupaj še bolj grozno. A Nemcev to seveda ne bo motilo, saj so navajeni. Bojim se pa, da sene bo kaj takega začelo dogajati tudi pri nas. Gledena trend, ki je sedaj v kinih, seveda.
  Četudi so mnogi igrali še kje drugje, niso dosegli kake večje slave in uspeha, kar pomeni, da jih izven Allo Alloja poznajo le redki.
  Uf, tale reunion skeč pa je res vreden ogleda. Če ne zaradi druzga, pa zaradi nostalgije. Enkratno je tudi navdušenje občinstva.

 4. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Pa tale posnetek je tudi fajni.
  Rene & Yvette pojeta Je t’aime v posebnem šovu:
  http://www.youtube.com/watch?v=xsbok_2LTQ0&NR=1

 5. mitko mitko pravi:

  Uf, a tako stari s(m)o že :) …res legende. Zelo malo delov sem zamudil. Dobra ideja za zabušavanje v nedeljskem popoldnevu ob dežju.

 6. klemenix klemenix pravi:

  Uh…ena mojih najljubših nadaljevank :D Res sijajna :D Ko gledaš tole vidiš, kako blesave znajo biti nekatere ameriške (wannabe) humoristične nadaljevanke. Res izvrsten humor. Lahko se pohvalim, da mislim, da sem videl vse dele. Nisem pa 100% :D

  Res super zapis ;)

 7. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Klemen, tudi meni se zdi, da sem kakšnega zamudil. Predvsem tiste iz zadnje sezone. Čeprav pa moram priznati, da mi danes ni več tako zabavno kot nekoč in da mi je bil vedno veliko ljubši Black Adder in pa Leteči cirkus Montyja Pythona.

 8. klemenix klemenix pravi:

  Ej men je pa še vedno všeč. Pa ne vem zakaj. Mi je pa najbolj zabaven Black Adder. Spet ne vem zakaj :D

 9. klemenix klemenix pravi:

  Aja saj res, kaj meniš o nadaljevanki Only Fools and Horses, ki jo te dni zopet vrtijo na RTV? Sam moram reči, da sem jo gledal že poprej in jo spet gledam z velikim veseljem. Meni je všeč. Legendarno :D

 10. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Klemen, zelo zabavna. Žal mi je bilo edino to, da so čez čas menjali starega ata z drugim igralcem, ki mi ni sedel. Torej zelo zabavna, a še vedno daleč od Črnega gada.

 11. klemenix klemenix pravi:

  Ja, tudi meni drugi igralec ni preveč sedel. Oh to pa seveda, z Back Adderjem se pa ne more primerjati :D

 12. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Koker se spomnim, ga je zadela kap med snemanjem, zato so morali menjati. Škoda, saj ta drugi res ni bil kul.

 13. tomx pravi:

  Meni se zdi, da je Louis Mansi alias von Smallhousen
  nastopal kot(angleški ali škotski) znanstvenik v filmu Dan pojutrišnjem.
  LP!

 14. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tomx, tega podatka ni niti na IMDB.
  Si ga ti videl?

 15. tomx pravi:

  Ja…ko sem pred kaikim mesecem gledal ta film na POP-u….poglej si ga pa mi povej….gre starejšega znastvenika, ki opazuje tokove na Škotskem oz. nekje na Angliji. Eden od sodelavcev je črnc. Veliko je (dokler seveda ne zmrzne:) ) v stiku z glavnim igralcem filma…Dennisom Quaidom.
  Nism pa 100% zihr.

  LP

 16. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tomx, morda si ga res videl, toda vseeno me čudno, da tega podatka ni na IMDB in nikjer drugje. Pa tudi če pogledaš odjavno špico vseh igralcev ga ni med njimi.

 17. Majči pravi:

  Ful fajna nadaljevanka vseh časov! Še nemška serija Verliebt in Berlin se ne more kosat s to uspešno serijo. Najbolj smešen mi je bil Rene in Leclerc,ki je bil originalen s tistim svojim”IT IS ME LECLERC”.

 18. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Majči, te nemške pa nisem gledal. Zakaj pa se sploh gre in kje so jo vrtel?

 19. Majči pravi:

  Verliebt in Berlin so predvajali na SAT 1.
  In to kar tri leta. Ta serija je bila bolj kot ne neke vrste nemška telenovela.
  Zgodba se vrti okrog Lise,ki pride delat v modno firmo in se tam zaljubi v šefa Davida,zelo podobna je zgodbi Grde rake v določenih detalljih.

 20. Majči pravi:

  Grde račke sem mislila.Na spletni strani http://www.verliebtinberlin.de je fajna predstavitev serije in fotogalerija,pa tudi na youtubu so še stari posnetki serij.

 21. escobar pravi:

  Velja pa še omeniti, da je ekipa nekaterih še živečih nastopajočih lani priredila kratek, 7-minutni Reunion-skeč na ta račun.

  kokr js vem so naredli uro pa pol dolgi show the return of allo allo v gledališču …. pač ki prikazuje reneja po vojni, ko se spominja starih časov, pa vsi še živeči nastopijo noti, glavni šow pa furata Rene in Yvette (pr svojih 53 je še zmerom ornk mačka) umes med šovom so pa še komentarji še živečih igralcev ki se spominjajo snemanja, pa razlagajo kako so spontano med snemanjem nastale pač prepoznavne fraze določenih likov … kot good mouning, it’s is I lecrlecl .. listen very carefully, I shall say this only once … itd itd … drgač pa ena najjačih humorističnih nanizank vseh časov za moje pojme

 22. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Escobar, ta skeč smo pri začetnih komentarjih že omenili in dali povezavo.
  Prava nostalgija. Fino bi blo kaj tazga videti tudi v živo.

 23. escobar pravi:

  aha aha my bad my bad … sn na šihtu pa bolj na hit prebiram, more zgledat da tud kej delam … pa tud linkov pa nič nisn počekiru …ampak ja bi blo … men se je zlo dopadu ta show … kr mam pač res lepe spomine na to serijo … čeprav sn še youngsta, samo 2 leti nisn več juvenile delinquent, apmak allo allo sn pa prvič le gledu že v osnovni šoli …u Yvette sn bil že tedi zalublen … drgač pa čist iz teme …sn šele dva dni nazaj odkril tvoj blog … običajno tvoje kritike filmske prebiram na slofsu … tu pa vidim d je tema bolj obširna ….ampak pohvalno … fajna stvar, glava na mestu, maš pojm u pojmu …

 24. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Escobar, hvala za pohvale. Dobro slišat. In vesel sem, da nisi eden tistih, ki ne štekajo mojih kritik in jim je jasno, kaj želim povedat.
  Glede Yvette, upam, da je ljubezen obrodila sadove in da si bil vsaj v sanjah njen Rene :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !