Dinozavri v Xpandu so hudičevo predragi

30.04.2008 ob 22:02

3D mi je zakon. Še posebej v Kolosejevi Xpand dvorani, kjer je doživetje res nepozabno. In tako, da se splača odšteti zahtevani denar. No ja, tako sem vsaj mislil pred ogledom filma Dinosaurs: Giants of Patagonia, ki ga je lani posnel Marc Fafard. Ker je filmček dolg le 40 minutk, sem bil prepričan, da cena ne bo preveč zasoljena. Zmotil sem se, za karto je bilo potrebno kljub temu odšteti kar 5,75 evra, kar je seveda absolutno preveč. Še posebej, ker se polovica filma dogaja v sedanjem času, kjer mi trodimenzionalni argentinski profesor ne pomeni prav nič. Dinozavrov je bilo pravzaprav zelo malo. Kakšnih 15 minutk. In teh 15 minutk nikakor ni vredno skoraj šestih evrov, ki jih je bilo potrebno odšteti za karto.

Okej, če bi rekel, da nisem odprl ust, bi se zlagal, toda cena je za tak film vseeno pretirana. Da sem kot naratorja pogrešal Donalda Sutherlanda, ki ga je nadomestil moteči slovenski sinhronizator, pa raje ne bom govoril. Skratka, preveč denarja, premalo muzike in delček zgodovine, ki bi si vsekakor zaslužil daljši film in še bolj podrobno analizo.

 

7 komentarjev na “Dinozavri v Xpandu so hudičevo predragi”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  No, vsekakor škoda, da se ti je ob slabih šestih evrih zdelo škoda odšteti še tistih 1,35 evra za posebne sedeže. Morda pa si imel srečo in vsaj ujel predstavo, ki ni bila toliko zasedena in si potem vseeno uspel ozurpirati kakšen poseben sedež. ;-)

  V bistvu sem tudi jaz pričakoval več dinozavrov, nisem pa bil niti najmanj razočaran, saj je dejanska pokrajina Patagonije prav tako, ali pa celo še bolj osupljiva, kot digitalni dinozavri. V bistvu sem zelo vesel, da sem si film ogledal, saj sem tako našel novo sanjsko tusritično destinacijo, ki mi jo bo upam nekoč uspelo obiskati.

  Drugače pa film tudi lepo prikaže precej zanimivih in tudi novih dejstev o dinozavrih (čeprav se za to temo precej zanimam, lahko rečem, da še nisem vedel vsega, kar so povedali v filmu), je pa celotna zadeva zastavljena dovolj enostavno, da jo bodo več ali manj razumeli tudi otroci, morda pa se kdo ob ogledu dela paleontologov morda tudi sam odloči za tak študij, kar je znova lahko zgolj pohvalno.

  Skratka, film me ni pretirano razočaran, cena pa tudi ni ne vem kako pretirana, če vzamemo v obzir, da karta za običajen film v Ljubljani stane 4,95 evrov, torej zgolj 80 centov manj!

  P.S.: Slovenski sinhronizator je svoje delo opravil več kot korektno in morda bi bilo vendarle nekoliko preveč grdo od otrok pričakovati, da bodo poleg osuplosti nad 3D slikami brali še podnapise. Dobro, bi pa seveda tudi mene zanimalo, kako film izgleda z glasom Sutherlanda, to priznam … ;-)

 2. Nick pravi:

  Cena pa se mi zdi zelo ugodna, sploh če primerjam z ab rocketom.

 3. Anonimnež pravi:

  a film od dinozaurou je film o zgodovini? uprašam zato kr na začetku leta je prfoks za zgodlo reku d se jez godovina začela s pujavom člveka

 4. Nick pravi:

  ne, zgudovina se je za čela s pujavom gartnerčkov

 5. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Spooky, dvorana je bila skoraj prazna, zasedeni pa so bili prav tisti sedeži, kjer te trese. Zgolj 80 centov manj? Dragi prijatelj, to je bivših 200 tolarjev in to je veliko za 40 minutni filmček. Vizualno zelo osupljiv, tudi montažni prijemi dobri, toda za ta denar premalo dinozavrov.

  Anonimnež, odvisno kakšna zgodovina.

 6. spookymulder spookymulder pravi:

  80 centov seveda ni tako zelo malo denarja, je pa to zgolj slabih 14% cene, ki si jo plačal za navadne sedeže in ponavadi človek pri “večjih” investicijah raje da še nekaj malega več, da dobi polni paket, kot pa da plača skoraj polno ceno zgolj za nekaj polovičnega in se potem pritožuje. No, OK, verjetno bi se pritoževal tudi če bi imel posebne sedeže, ker si pač želel več dinozavrov, ampak zakaj to jemlješ tako zelo resno. Chill out, saj je vse tako ali tako samo ena velika žurka in sploh ni problema, če ti obljubljajo dinozavre, pokažejo pa ti predvanje profesorja, mar ne?

 7. » Recenzije: My Bloody Valentine, Taken pravi:

  [...] takšna, da bi bil zares navdušen. Za razliko od ljubljanskega Xpanda, kjer so bile recimo Muhice, Dinozavri in prej omenjeni Beowulf resnično fenomenalna dogodivščina. Morda je kriv Tuš, morda pa tale [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !