Recenzije: House 2, House 3, House 4

15.04.2008 ob 01:33

HOUSE II: The Second Story (zda 1987, grozljivka, režija: Ethan Wiley, igrajo: Arye Gross, Jonathan Stark, Royal Dano, Bill Mahler, John Ratzberger, Amy Yasbeck)

Porazno in totalno blesavo nadaljevanje kultnega originala iz leta 1986, kjer vam bo všeč le tisti strašno simpatični psiček.

Dvesto let stari dedek (Royal Dano), razkačeni pračlovek, debilni Indijanci, trapasti praptič, čudežna lobanja, zlobni kavboj in mladenič Jesse (Ayre Gross), ki mora vse to doživeti na lastni koži. Res slab in skorajda nič zabaven film, ki bo razočaral tudi največje oboževalce tele serije. Preveč efektov, preveč fantastike in premalo atmosfere ter vsega tistega, kar je imel prvi del.

Ocena 2

HOUSE III: The Horror Show (zda 1989, grozljivka, režija: James Isaac, igrajo: Lance Henriksen, Brion James, Rita Taggart, Dedee Pfeiffer)

Lance Henriksen vs. Brion James.

House 3 je v kina prišel kot The Horror Show. Kot povsem samostojen in od franšize neodvisen film, ki so mu naslov spremenili šele na videu. Samo zato, da bi z njim zaslužili še nekaj denarja in ga vlekli na znano horor serijo. Jasno, film je vsekakor boljši od drugega dela, toda še vedno ostaja na nivoju tretjerazredne grozljivke, ki ji zelo kmalu zmanjka idej. Ki se še posebej v zadnji tretjini spremeni v zelo blesavo štorijo, ob kateri se gledalci vprašajo, kaj za vraga v glavnih vlogah počneta Lance in Brion, ter zakaj ju ni znal film bolje izkoristiti. Oba igralca sta namreč čista kultna roba. Zelo znana negativca iz številnih filmov, ki se tokrat spoprimeta drug z drugim. Kot Jason in Freddy. Kot Al Pacino in Robert De Niro. In pozor, Lance je prijazen, Brion pa hudoben. Lance je policaj, Brion pa psihopatski morilec, ki ga skurijo na električnem stolu in se potem vrne nazaj. Kot duh, kot zajebani norec, ki hoče uničiti tudi Lanceovo družino. Pač film, ki si ga bomo zapomnili le po dvoboju dveh glavnih igralcev in morda tudi po prizoru, ko se Brion James spremeni v kuro. Povedano drugače, film, ki hoče na vsak način vnovčiti finte serije Mora v ulici Brestov.

Ocena 2 in pol

HOUSE IV (zda 1992, dramska grozljivka, režija: Lewis Abernathy, igrajo: Terri Treas, William Katt, Denny Dillon)

Presenetljivo kvalitetno in zaenkrat zadnje poglavje serije House, zavoljo katerega se boste vsaj za kak dan začeli bati pic.

William Katt je nazaj. Tisti William Katt, ki je v prvi Hiši igral Rogerja Cobba. Mladeniča, ki so ga v stari hiši napadale številne pošasti in ki sedaj te iste hiše noče in noče prodati. Ko umre v prometni nesreči, breme pade na njegovo simpatično ženo Kelly (Terri Treas), ki jo začne gnjaviti njegov pohlepni brat. Malce predolg in pretirano socialno obarvan uvod se spremeni v solidno grozljivko, ki pa jo v zadnji tretjini žal pokvari organizacija, ki trguje z radioaktivnimi odpadki. Pa vendar, picaman je bomba, konec pa premore dovolj patetike, da boste zanj morebiti potočili celo kakšno solzico.

Ocena 3

null

 

5 komentarjev na “Recenzije: House 2, House 3, House 4”

 1. mgerencer mgerencer pravi:

  Bog pomagaj… Nisem vedel, da so si upali ta film razvleči na franšizo… Že prvi del je bil na meji… Po prebranem pa sklepam, da so vsi ostali še bolj grozni – v drugačnem pomenu seveda :)

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Mgerencer, meni je bil prvi del kul, saj sem ga prvič gledal kot najstnik in me je ujel še danes, tile trije pa so res bolj tako tako. Še posebej drugi.

 3. Andrej pravi:

  House 3 se zdi kul, tudi po trailerju, povsem v stilu Cravenovega Shockerja, ki mi je že od nekdaj zelo pri srcu. Bom pogledal danes zvečer in ga pokomentiral.

 4. Andrej pravi:

  Moram reči, da imam po ogledu zelo pozitivne občutke. Film mi je bil izredno všeč, pravzapravbolj kot prva dva dela, če sem poštem. Strinjam se s tabo, da hoče vnovčiti finte serije Mora v Ulici BRESTOV, a mi je bil kljub temu zanimiv, predvsem zaradi, po mojem mnenju odlične, glasbene podlage Harrya Manfredinja. Dvoboj na koncu mi je bil izredno kul, prav tako usmrtitev na kateri se zdi, da se bo stopil kot sladoled na soncu. Moja ocena je 4.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Boljši ti je od enke? Huh, ta pa je močna. No ja, okusi so različni, nimaš kaj, si pa po moje edini, ki pravi tako.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !