Recenzije: Lord of the Rings Trilogy

29.03.2008 ob 02:21

The Fellowship of the Ring (zda 2001, avantura, režija: Peter Jackson, igrajo: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Sean Astin, Liv Tyler, Sean Bean, Ian Holm, Cate Blanchett, John Rhys Davies, Hugo Weaving, Christopher Lee, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Orlando Bloom)

Fantastična nadgradnja filmov The Neverending Story, Ladyhawke, Clash of the Titans in Willow ter risanke Palček David, kjer so ravno tako nastopali zlobni troli.

Gospodar prstanov ni le film, Gospodar prstanov je dogodek. Tako kot Vojna zvezd in Harry Potter. Ne le dogodek leta, tudi dogodek celotne filmske zgodovine. Tu ne gre samo za dogajanje na platnu in za roman, ki ga je sredi petdesetih napisal John Ronald Reuel Tolkien. Tu gre za takojšnji kult, za klasiko, za fenomen pop kulture in seveda za ogromno tržno nišo, ki je v vrtec poslala celo Stevena Spielberga, kateri se je nekoč poigraval z idejo, da bi vsa tri poglavja spravil v en sam film. Gospodar prstanov je največja reč, ki so jo doslej videle naše oči. Še  bolj mogočen od legende o kralju Arturju. In z več domišljije kot v Bibliji in Dantejevi Božanski komediji. Še večji od Botra, ki so ga morali prav tako posneti v treh delih. Končno film, kjer se več kot opazi kam je šlo 300 milijonov dolarjev proračuna. In s tveganjem glede izbire režiserja, ki je bil pred tem najbolj znan po svojih bizarnih komedijah Bad Taste in Brain Dead. Tole je prelomnica, enaka tisti iz leta 1895, ko sta brata Lumiere posnela filmček o vlaku, ki pripelje na postajo. To je novo pisanje filmske zgodovine, kjer boste doživeli izkušnjo, ki vas bo zaznamovala za vse življenje. Ravno prav preprost in čaroben film, da je všeč otrokom, ravno prav dinamičen, direkten in surov, da se lahko kosa z vsemi mogočimi akcijami in avanturami za odrasle. Z minutažo, ki ga uvršča v rang epov Gone With the Wind in Ben Hur. Tako zelo čaroben ter vizualno osupljiv, da ga lahko gledamo namesto vseh pravljic tega sveta.  In nabit z vrhunsko igralsko zasedbo, ki se zlije z liki in gledalca že v prvem kadru prepriča, da zadiha z njo. Zanimiva mi je tudi primerjava s Čarovnikom iz Oza, ki sem ga videl na vsakem koraku. Frodo, ki ga malce preveč statično igra Elijah Wood, je Dorothy, njegov prijatelj Samo (Sean Astin) je psiček Toto, čarovnik Gandalf (izvrstni Ian McKellen), vilinjek Legolas (Orlando Bloom), viteza Aragorn (Viggo Mortensen) in Boromir (Sean Bean) ter škrat Gimli (John Rhys Davies), pa so Pločevinko, Lev in Strašilo, se pravi bratovščina, ki je v Čarovniku iz Oza iskala glavnega vladarja čarobne dežele Oz. Če k temu dodamo še to, da je tokrat namesto čeveljčkov čaroben prstan in da namesto opic po zraku letajo goblini, nam mora biti jasno, da Gospodar prstanov ni nič drugega kot rimejk Čarovnika iz Oza, kjer pač nihče ne poje in ne pleše. Velik film, že v prvem poglavju, ki resda nekoliko zaostaja za drugim in tretjim, toda zelo jasno nakaže, da bo šlo za nekaj tako zelo popolnega, da bodo gledalci komaj lovili sapo. Enkratna epska pravljica za vse generacije, ki jo velja gledati vsako leto znova in se čuditi, kako je kaj takšnega sploh mogoče. Ali še bolje, tako zelo  perfekten film, da bi se zrolalo tudi Tolkienu.

Ocena: 9/10

Two Towers (zda 2002, avantura, režija: Peter Jackson, igrajo: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Sean Astin, Liv Tyler, Christopher Lee, Orlando Bloom, Billy Boyd, John Rhys Davies, Brad Dourif, Cate Blanchett, Miranda Otto, Dominic Monaghan, Bernard Hill)

Drugo poglavje največjega filma vseh časov.

Drugo poglavje Gospodarja prstanov je še boljše od prvega, tako glede domišljije, idej, scenografije in atmosfere, kot tudi glede dinamike, dramaturgije in same izvedbe prizorov. Tole je še bolje od pravljic bratov Grimm in Hansa Christiana Andersena. Z ozadjem, ki prekaša raj in pekel, ki sta bila vedno najbolj znana ravno po svoji scenografiji. Drugi Gospodar prstanov na novo izumi domišljijo, fantazijo in iluzijo. Na tako zelo čudovit način, da nam ni treba več brati pravljic in gledati še  kakega drugega filma. In pozor, dejansko gre le za prispevek k ekološki varnosti, kjer se uprejo celo drevesa, le za preprosto zgodbico o prstanu, s katerim lahko zavladaš svetu, in za “ognjeno vagino”, iz katere se bo rodil največji zlobnež vseh časov. Drži, tole ni le pravljica, tole so dejstva o evoluciji, tretjem rajhu, Bogu, Kristusu, Mojzesu, srednjem veku, Rimljanih, industrijski revoluciji, Adamu in Evi, Romeu in Juliji, Hamletu, grških pripovedkah, Hollywoodu, naravi, vodi, kamnu, ognju, dinozavrih, Židih in holokaustu. In tu so spet naši junaki, Frodo Bisagin (Elijah Wood), njegov kompanjon Samo (Sean Astin), pogumni vitez Aragorn (Viggo Mortensen), zabavni škrat Gimli (John Rhyes Davies), vilin Legolas (Orlando Bloom), čarovnik Gandalf (Ian McKellen), hinavski Tomaž  Terček, no ja, Golum, zlobni Saruman (Christopher Lee), vila Arwen (Liv Tyler) in hobita Pippin (Billy Boyd) ter Medo ( Dominic Monaghan). Pestra in tako zelo karizmatična druščina, da bi lahko vsak zase dobil svoj film. Dejansko se čudim, da jih Peter Jackson lahko istočasno drži v enem filmu in da ga ne raznese. Da ne poči po šivih in da spretno, prepričljivo in neverjetno suvereno zvozi od začetka do konca. Drugi del je tako zelo velik, da bi ga moral Jackson posneti v treh delih. Tako zelo mogočen, da nisem verjel, da bo zanj dovolj le en sam film.

Ocena: 10/10

The Return of the King (zda 2003, avantura, režija: Peter Jackson, igrajo: Viggo Mortensen, Ian McKellen, Elijah Wood, Sean Astin, Orlando Bloom, Billy Boyd, Liv Tyler, Cate Blanchett, Hugo Weaving, Bernard Hill, Ian Holm, Miranda Otto, Dominic Monaghan, John Noble, John Rhys-Davies, Andy Serkis, Karl Urban, David Wenham)

Naše praprababice so imele Rojstvo naroda, naše prababice V vrtincu, naši stari starši Bena Hurja, naši starši Vojno zvezd, mi pa bomo imeli Gospodarja prstanov.

Pa smo ga dobili, zadnje poglavje največjega filma vseh časov. Filma, ki lahko mirne duše konča vse filme, vse zgodbe in vse pravljice tega sveta. Pred ogledom bo treba pozabiti na vse, kar ste prebrali in videli, saj boste potrebovali prazno glavo in spočit spomin. Če ne bo šlo, vas čaka overdose. Pred vami je namreč doživetje, kjer je  pred ogledom dobro iti na izbris spomina. Stvari bo toliko, da vam bo v nasprotnem primeru razneslo glavo.  Tole je film, ki rabi posebne možgane, ki jih bo napolnil na novo. To je novi svet. Svet tisočerih pravljic, pogumnih vitezov, hobitov, čarovnikov, trolov, dobrih vil, škratov, golumov, orjaških pajkov, zmajev in izgubljenih duš, bajeslovne inačice naših izbrisanih, ki namesto državljanstva iščejo odrešitev. To je še en začetek filma in zgodovine. Nepozabno, mitsko, razkošno, veličastno in neverjetno doživetje. To so Tarkovsky, da Vinci in Van Gogh. Mozart, Beethoven in Bach. Jezus, Mojzes in Samson. Herkules, Odisej in Ahil. In seveda, to je Peter Jackson, svetovni rekorder med režiserji. Titanik, ki se izogne ledeni gori, druga svetovna vojna, ki namesto metkov strelja rože. To je ultimativno filmsko doživetje, katarza in nirvana. Elvis Presley in Michael Jackson v enem. Zaključek človeštva, evolucije in revolucije. Vse tisto, o čemer smo sanjali.  O čemer sanjajo sanje. Filmska umetnost se lahko s tretjim poglavjem mirne duše konča. Po temle filmu nas čakajo le še ostanki. Le še spomini na hrabrega Aragorna (Viggo Mortensen), ki ne more mimo pripovedi Meč v kamnu in skupaj zbere vojsko umrlih nepridipravov. Na ubogega Froda (Elijah Wood), ki mu glavo obrne hinavski Smeagol (Andy Serkis). Na njegovega zvestega prijatelja Sama (Sean Astin), ki obračuna z orjaškim pajkom. Na neuničljivega škrata Gimlija (John Rhys-Davies), ki s svojimi enovrstičnicami tako kot vedno poskrbi za zabavo in sprostitev. Na učinkovitega in pogumnega blondinca Legolasa (Orlando Bloom), mojstra za velikanske slone. Na modrega in izkušenega čarovnika Gandalfa (Ian McKellen), ki na koncu izgubi upanje, saj je sovražnikov znova preveč. Na poštenega in preveč radovednega hobita Pipina (Billy Boyd), ki rad gleda steklene krogle. Na kraljično Eowyn (Miranda Otto), ki hoče biti emancipirana ženska. Na vilo Arwen (Liv Tyler), ki hrepeni za Aragornom. Na njenega očeta Elronda (Hogo Weaving), znanca iz Matrice. Na ostarelega hobita Bilba (Ian Holm), ki je šel med pisatelje. In seveda na zloglasni prstan, košček nakita, za katerega bi ubijali prav vsi. Amen, molitev je končana. Bog je stopil na Zemljo, na režijski stolček, kjer filmsko platno še nikoli ni izgledalo tako zelo veliko. Nepozabno doživetje, kjer gledalec odpotuje v pravljični svet. V svet, kjer ni prostora za realnost. In v svet, kjer bo seveda živel do konca življenja.

Ocena: 10/10

 

53 komentarjev na “Recenzije: Lord of the Rings Trilogy”

 1. Jure Jure pravi:

  Jaz sem se 2-krat lotil, da bom pogledal to trilogijo pa sem obakrat že nekje na sred prvega filma zaspal. In, da je Harry Potter ne le film, temveč dogodek. Lepo prosim. Harry pa dober film. Ne v tem svetu.

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Jure, četudi ti Harry Potter ni všeč, še ne pomeni, da je za ostali svet le film. Harry Potter je prav tako dogodek. In to pri vsakem delu znova. Dogodek, na katerega čakajo vsi otroci na svetu. In res ne morem razumeti, da si zaspal med Gospodarjem prstanov. To je zločin.

 3. frue pravi:

  moja najljubša knjiga….
  kar se pa tiče filmov… enka super, ostala dva pa bol boring…

 4. Jure Jure pravi:

  Wow, če sem že pr enki zaspal, kaj bi blo šele pol. Sam enkrat pa moram pogledat vse 3, če že cel svet o tem govori. Obljubim.

 5. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Frue, men pa je trojka najboljša. Kljub dolžini, ki v podaljšani verziji navrže še dodatne minute.

  Jure, čimprej popravi to krivico. Nepozabno doživetje. Žal ti je lahko edino to, da nisi gledal v kinu.

 6. Jure Jure pravi:

  Ja, najboljš bi blo, da bi vse filme vidu v kinu, sam nisem pač nek milijonar.

 7. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Jure, da bi šel med leti 2001 in 2003 trikrat v kino, pa res ne bi rabil biti milijonar. Saj ti nisem rekel, da bi moral še enkrat posneti vse filme. Samo gledati bi jih lahko šel.

 8. Jure Jure pravi:

  Ni pa rečeno, da ne bodo več v kinu. Mogoče takrat.

 9. kristina pravi:

  odlična trilogija!!!

 10. Tadej Tadej pravi:

  berem že drugič vse tri knjige, še malo pa bom na koncu …

  sproti pa si lepo ogledam extended muvije ;)

 11. stieber pravi:

  Meni se zdi, da tisto črno v gorečem nad stolpom in vagina ampak zenica bolj mačje sorte…

 12. stieber pravi:

  msilim da celo v bukvah piše, da je tisto uč od saurona, saj včasih z nekim rdečim snopom prečesava naokrog.

 13. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Stieber, ma jasno da je oko, no, pač mala šala in asociacija.

 14. lisa lisa pravi:

  Imam cilj gledat vse tri dele zaporedoma. En da, enega za drugim. Ni časa, ni vremena ali pa nisem home alone. Ker to hočem gledat sama!

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ta bo pa težka, saj bi res rabila cel dan. Brez pavze pa po moje niti ne gre, možgani ne bi zdržali :)

 16. Vidmar pravi:

  Bi šlo, smo že imeli s kolegi takšne filmske maratone.
  Tole trilogijo smo pogledali kar extended verzijo, kar pomeni še nekje dodatne 2-3 ure zraven.
  Zdaj enkrat pa načrtujemo Tarantino maraton.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne gre za to, da ne bi šlo, gre za to, da ni dobro, da gre, a veš, da je treba vsak film malo predelati, saj je preveč dober in ga pokvariš, če kar nadaljuješ. No ja, pri Botru je že tako, pri Lord of the Rings pa bi morda šlo, saj je ena zgodba razdeljena v tri filme. Botri pa so vendarle poglavje zase, čeprav se še vedno nadaljujejo, a ne tako zelo kot Lord of the Rings. So vendarle zaključene celote, če mene vprašaš. Star Wars pa bi dal nekam vmes, se nadaljuje, bolj kot Boter, a ne tako zelo kot Lord of the Rings. Mater sem zakompliciral.

 18. Vidmar pravi:

  Tisto itak ni bil naš prvi ogled LOTR, tako da smo imeli čas za ‘predelavo’ že prej. Pač skupinsko je fajn gledat filme, sploh pa tiste, ki so vsem v skupini všeč.

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To pa drži, ja, filmski maraton za družbo, za fene, kul zadeva, če sem iskren še nisem nikoli probal, očitno mi je film intimna zadeva, ki ga delim le s punco, kadar seveda nisem v kinu. Če je le možnost, izberem predstavo, kje je upanje, da nas ne bo veliko. A vedno se ne da. Predvsem zaradi bedakov, ki se v kinu ne znajo obnašati.

 20. Vidmar pravi:

  Pa vedno izbereš te velike kino centre kot sta Planet Tuš in Kolosej ali greš tudi kdaj v kakšen Metropol ali (mali?) Union? Jaz najbolj uživam v manjših kinodvoranah, veliki centri nimajo ‘duše’.

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Problem Mestnega kina Metropol je v tem, da sem vse filme, ki tam igrajo, večinoma že videl, saj ne vrtijo novitet, včasih pa celo ponavljajo filme, ki jih je pred tem vrtel Planet Tuš. Malega Uniona ni že vrsto let (ali pa je to kaka novost, za katero me je lahko sram, da je ne poznam), tako kot velikega ne, saj je šlo vse v Tuš.
  V Ljubljani bi bilo drugače, tam je še nekaj manjših dvoran, kjer se rolajo dobri filmi, Celje pa še LIFFe zaobide, kar je sramota.

 22. Kaka92 pravi:

  Naj film :D

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kratko, jedrnato in še kako resnično si povzel moje filozofiranje zgoraj :)

 24. Escobar pravi:

  sam res ki je pa mali Union? … Metropol pa kadar koli ko grem mim, ma neke leve filme … bi blo pa super, da bi mel kinodvorano, kjer bi vrtel stare uspešnice not … želel bi si Jurski Park kdaj u kinu vidit, Rambo, Terminator 1,2 … Aliena, Goodfellas in itd itd. …. to bi bli filmi za v kino … in uzun je to kr popularna zadeva, pr nas pa ne vem, če mamo kje tak kino …

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tam, kjer je bil že nekoč, tam kjer je Union, sredi mesta, zraven hotela Evropa in nasproti McDonaldsa, če se ne motim in je res še vedno tam.

  Prav v Unionu so ob stoletnici filma nekoč zavrteli nekaj klasik in sem si na tak način ogledal Casablanco. Uf, to je bil dogodek, videti Casablanco na velikem platnu.

  Pa kul je bilo, ko so znova igrali ET in Star Wars.

  Drugače takega kina pri nas ni, razen Kinoteke v Ljubljani seveda, kjer pa vrtijo znane svetovne klasike in cikluse režiserjev in ne komerciale.

  Glede Metropola, to niso levi filmi, to so majhni filmi, iz raznih festivalov in širši javnosti neznani, alternativa na nek način. Tu in tam pa kak že znan hit iz Tuša, kar pa je malo trapasto res.

 26. Sinnaia pravi:

  Mojstrska trilogija in orgazmična pravljica.

  Imam pa v spominu, da je Kolosej nekaj let nazaj za novo leto celo vrtel celo trilogijo… Bi bilo super, če bi to ponovili, bi si z veseljem spet ogledala zadevo na velikem platnu.

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  V enem kosu?

 28. Sinnaia pravi:

  Z malo pavze vmes, verjetno. Sicer pa ja, vse 3 dele zaporedoma.

 29. Filip pravi:

  Tudi meni super trilogija. Iztok, ti pa poglej tale video (če ga že nisi):

  http://www.youtube.com/watch?v=1yqVD0swvWU

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Prvič vidim, super smešno :)
  In res je, le zakaj niso leteli, le zakaj so hodili :)

 31. Filip pravi:

  Če bi samo leteli mi nebi bili deležni takega spektakla, tako pa smo ;)
  LP

 32. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzija: Avatar pravi:

  [...] konference v Kopenhagnu, ni naključje, saj je v prvi vrsti ekološki film. Kot drugo poglavje Gospodarja prstanov, kot Neprijetna resnica Ala Gorea. Tako je, velika vrnitev Jamesa Camerona, režiserja z verjetno [...]

 33. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: Birth, House of Flying Daggers, Million Dollar Baby, Les Choristes, Maria Full of Grace, Being Julia, Hotel Rwanda, 5X2 pravi:

  [...] več kot zmaga Baracka Obame. To je katarza. Nepozabno filmsko doživetje, ki preseže celo vse tri Gospodarje prstanov. To je dvoboj, ki se iz poletja zavleče v zimo. Fižolčki, ki letijo na vse strani. Bambus, ki ni [...]

 34. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: The American, Life As We Know It, The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader pravi:

  [...] s katero se zadnje čase kiti recimo veliko boljši in prepričljivejši Harry Potter, da o kakem Gospodarju prstanov niti ne začnem razmišljati. Narnia je pač pravljica, ki jo je povozil čas, ali še bolje, ki ne [...]

 35. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Grossmann 2011: Rasputin: The Mad Monk pravi:

  [...] je še vedno najbolj znan kot Dracula. No ja, mlada generacija ga pozna kot Sarumana in Dookuja iz Gospodarja prstanov in Vojne zvezd, mi stari prdci pa ga poleg Dracule ne bomo pozabili kot Scaramange iz bondiade Mož [...]

 36. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzija: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 pravi:

  [...] Stone preveč otročji in z že videnimi fintami podobnih mladinskih filmov, pa še Gospodar prstanov je bil toliko boljši, da sem Potterja pač uvrstil med predšolske otroke. Sta me pa potem [...]

 37. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzija: Rise of the Planet of the Apes pravi:

  [...] Caesarja je pomagal ustvariti kultni Andy Serkis, ki je isto počel pri King Konu in Golumu iz Gospodarja prstanov. tudi zato je Caesar tako zelo človeški, zanimiv, ganljiv in nepozaben. Nimaš kaj, Sekis je pač [...]

 38. Recenzija: The Hunger Games « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] po domače, Rambo za otroke. In prav to je problem tele pizdarije, tega velikanskega filma, ki kot Gospodar prstanov in Harry Potter ni le film, ampak tudi dogodek. Še posebej za zagrizene fane romana, ki so že pri [...]

 39. Recenzija: John Carter « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] v pravljični svet, toda manjka več tistih pravih dih vzemajočih momentov, ki so krasili Gospodarja prstanov. Manjka, da bi gledalec odprl usta in rekel vauuu faking vauuu, če povem [...]

 40. Recenzija: Game of Thrones (season one) « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] of  Thrones, ta Lord of the Rings televizije in prvi od petih romanov Georgea R. R. Martina, je nekaj najboljšega, kar lahko ponudi [...]

 41. Recenzije: Apocalypto, The Passion of the Christ « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] grehe. Tudi skoke čez plot in celo umore. Jezus je znova postal hit številka ena. Večji od Gospodarja prstanov, Harryja Potterja, Troje in Poslednjega samuraja. Večji od Georgea Busha, Eminema in Billa Gatesa. [...]

 42. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: Spaceballs: The Animated Series pravi:

  [...] še vedno za dovolj zabavno, odštekano in izvirno norčevanje iz aktualnih uspešnic kot so Lord of the Rings, Harry Potter, Jurski park, Pirati s Karibov in recimo Človek pajek. Super je dejstvo, da Yogurta [...]

 43. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: Troy pravi:

  [...] z njihovo energijo napolnili telo in duha. Dobro, toda 21. stoletje ni stara Grčija, marveč čas Gospodarja prstanov. Čas, kjer zares vžgejo samo filmi, ki nimajo le fasade, marveč tudi globino. Vse tiste mitske [...]

 44. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: The Hobbit: An Unexpected Journey pravi:

  [...] sem bral novice o pripravah za snemanje Hobbita, prequela Gospodarja prstanov, mi res ni bilo jasno, zakaj se mora Peter Jackson boriti za režijo in čakati, filozofirati, se [...]

 45. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: Les Miserables pravi:

  [...] kot že dolgo ne. Morda celo najbolj v življenju. Morda celo bolj kot takrat, ko sem prvič videl Gospodarja prstanov, Rockyja in Botra. Pa še celo kopico svojih najljubših filmov vseh časov. To ni le film, to je [...]

 46. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: The Hobbit: The Desolation of Smaug pravi:

  [...] drugi Hobbit je čista perfekcija. Je filmska čarovnija, ki se lahko kot za šalo kosa z Gospodarjem prstanov. Film brez napak. Ne samo film, dogodek in nepozabno doživetje, ki ga zjebe samo 15 minutna pavza, [...]

 47. montebuba pravi:

  Zdaj bodo spet na tv. In jasno jih bom pogledal.
  Res si govoril v superlatovih in se tudi strinjam. Fantasticna trilogija, zame celo boljsa od Harry Potterja.
  Edino z necim se ne strinjam: Jurski Park je glavna prelomnica med filmi. Jurski park odpira novo poglavje filmov ki so potem osvojili gledalce. Jurassic park je bil in bo ostal najvecji med najvecjimi :D

 48. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ma itak, Potter nima za burek, je pa res, da so bili zadnji filmi presenetljivo dobri.

 49. David pravi:

  Harry Potter je neverjetno dobro brati. Filmi so pa poraz. Jurski park si še zdaj nisem prebral knjige, v našem malem štajerskem mestecu z enim kinom, kjer smo lahko gledali filme le v petek in soboto zvečer, pa še to je bil le en film na vikend sta bila samo dva filma totalno razprodana do te mere, da so ljudje tudi ob strani po hodnikoma sedeli in stali. Neprecenljivo, mene je takrat oče peljal kot 10 letnega mulca gledat Jurrasic Park, neverjetno doživetje. Drugi film je bil malce kasneje, zame sicer presenečenje a po drugi strani spet ne – Mr. Bean. No, tudi Svet igrač je bil razprodan, ampak tisto ne šteje, ker je bil vstop prost.

 50. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Half Blood Prince je zelo dober. Deathly Hallows: Part 1 je zelo okej. Deathly Hallows: Part 2 je odličen. Vse ostalo srednja žalost.
  Moji prvi spomini na kino pa Bruce Lee, partizanske zadeve, Petek trinajsti, opičji film z Ronaldom Reaganom in podobno :)

 51. montebuba pravi:

  ahh moji začetki segajo pa v 2008 :)
  Ampak začel sem udarno: Indy4, Mummy3, James Bond

 52. David pravi:

  Petek trinajsti je moral res udariti takrat :D Škoda le da so potem imeli toliko nadaljevanj.

 53. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  http://iztokgartner.blog.siol.net/2007/12/13/moj-oce-je-kriv-da-sem-se-danes-totalni-filmski-norec/
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2012/09/02/kulti-in-klasike-teen-wolf-1985/

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !