Recenzije: Hellraiser 2, Hellraiser 3

18.03.2008 ob 18:19

HELLBOUND: HELLRAISER II (zda 1988, grozljivka, režija: Tony Randel, igrajo: Ashley Laurence, Clare Higgins, Kenneth Cranham. Imogen Boorman, Doug Bradley)

Le obračanje prvega dela, ki se v zadnji tretjini spremeni v dokaj neumno znanstveno fantastično pizdarijo.

Ashley Laurence, tista nesrečna mladenka iz prvega dela, kjer sta ji zombijevski stric Frank in pohotna mačeha Julia (Clare Higgins) pokopala očeta, je nazaj. Nazaj v prvem planu. V psihiatrični bolnišnici, kjer se dogajajo čudne reči. Kjer doktor Philip Channard (Kenneth Cranham) s trupli pacientov hrani Julio Cotton. Tisto Julio Cotton, ki je umrla na koncu prvega dela in se je sedaj vrnila kot zombi. Kot nekoč njen ljubimec Frank. In kot kreatura, ki hoče meso in kri. Zelo krvavo, meseno, morbidno, ogabno in dovolj zanimivo recikliranje originala, k pa se žal spremeni v pretirano fantastiko sredi pekla, kjer se doktor Philip Channard transformira v orjaški stvor. V glavnega cenobita, ki hoče zavladati peklu in se zoperstavi celo ekipi našega Pinheada (Doug Bradley), ki rukne legendarno enovrstičnico: »Your suffering will be legendary, even in hell.«

Ocena 2 in pol

null

HELLRAISER III: HELL ON EARTH (zda 1992, grozljivka, režija: Anthony Hickox, igrajo: Terry Farrell, Kevin Bernhardt, Paula Marshall, Doug Bradley, Ken Carpenter)

Pinhead je nazaj.

Če ste gledali drugo poglavje tele legendarne serije, potem veste, da so Pinhead in njegovi cenobiti končali slabo. Tako, da so se spremenili v normalne ljudi in sneli masko. Zjebal jih je nori doktor, ki je želel zavladati peklu. Tisti doktor, ki ga je na koncu v franže poslala naša Ashley Laurence, ki se sedaj pojavlja le v flashbackih. Brez skrbi, Pinhead je nazaj. V polni formi in s pomočjo preserantskega J.P. Monroea (Kevin Bernhard), kurbirskega lastnika hudo popularne diskoteke, ki si nabavi kip. Kip, kjer počivajo Pinhead in njegovi cenobiti. In kip, ki oživi s pomočjo krvi. No ja, oživi le Pinhead (še vedno Doug Bradley), ki zahteva nove žrtve in ki vse žrtve spremeni v cenobite. V grozljive prebivalce pekla, ki hočejo zavladati našemu planetu. Na prste mu stopi le mladenka Joanne (Terry Farrell), masaker pa doseže vrhunec že na začetku, ko Pinhead na zgroženi: »Jezus Kristus,« odvrne: »Not quite.« Boljše od drugega dela, slabše od originala in kamerman Daniel Fisher, ki ukrade šov.

Ocena 3 in pol

 

4 komentarjev na “Recenzije: Hellraiser 2, Hellraiser 3”

 1. Andrej pravi:

  Men so Hellraiserji resnično kul. Od prvega do zadnjega. No, zadnji Hellworld je res malce butast, ampak še vseeno kar v redu. Kakšna sreča, da se je rodil Clive Barker!

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po moje ena redkih franšiz, kjer so tudi mnoga nadaljevanja povsem dostojni naslednik originalu.

 3. Andrej pravi:

  Iztok,ven je prišel deveti del. Hellraiser 9 ali Hellraiser: Revelations. Bil v kinih nekaj dni a so ga takoj umaknili. Kritiki ga ratrgali, film pa je dejansko tako slab, da verjetno ne bo nikoli na televiziji, niti na DVD-ju. Doug Bradley ne igra. Ocena na imdb: 1.1 / 10. Sramota za franšizo.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Čudno, glede na to, da je bila ta franšiza znana po tem, da so bila skoraj vsa nadaljevanja zelo dobra.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !