Zakaj se vse več žensk odloča za ljubimca?

5.03.2008 ob 02:59

“Vsaka ženska, ki daj kaj nase, mora imeti ljubimca,” je stavek, ki sem ga danes slišal za neko mizo, kjer so sedele tri prijateljice. Tri babnice, ki se očitno strinjajo s pesmijo raperja WCja, ki v eni izmed svojih pesmi pravi: “Dick on a side,” po naše: “Še en kurac za postrani.”

Hm, se je trend obrnil? Smo prišli v čas, ko so začele varati ženske in ko si moški želijo le ljubezni, družine in toplega zavetja ene same ženske? So ženske res postale le predatorke, željne avantur in seksa za hobi? Se je zgodil narobe svet in čas maščevanja vsah prevaranih žensk iz preteklosti?

Nič od tega, dragi moji. Zgodil se je le čas, ko so moški postali dolgočasna bitja, ki so začeli svoje ženske jemati preveč površno. In prav zato si vse po vrsti zrihtajo ljubimca. Magari za eno noč. Za eno samo urico prepovedane strasti, ki jo doma ne dobijo več. In prav zato so ženske postale tako lahek plen za moške, ki jim to odgovarja. Za tako imenovane lovce, ki tako takšno žensko v posteljo dobijo v slabe pol ure.

In prav o tem je tekla beseda za mizo treh prijateljic, ki so razpravljale o tem, da sploh nimajo slabe vesti. Da so pač padle zelo hitro in da se temu sploh ne čudijo. Jasno, njihovi partnerji se z njimi ne pogovarjajo. Jih ne poslušajo. Se jim ne posvečajo dovolj.

Moški, s katerim so jih prevarale, jim ponudijo vse to, kar jim manjka. Vse to plus vroč in divji seks, ki si ga bodo zapomnile za celo življenje.

Dragi fantje, ne krivite svojih babnic, če vam bodo nataknile rogove. Krivite sebe in svojo dolgočasnost, ki ste jo kazali predolgo časa.

Ženska potrebuje pozornost, razvajanje in občutek, da je kraljica.

Ko začuti, da je le služkinja, je z njo konec.

Ne dovolite ji, da kralja najde drugje.

 

180 komentarjev na “Zakaj se vse več žensk odloča za ljubimca?”

 1. mica mica pravi:

  :-)
  Ljubimce si najdejo iz dveh razlogov:
  1) mulci iz tvojega zadnjega zapisa /safeti % co / so psotali (od brezdelja) zavaljeni trebuhači, zanemarjeni pomočniki v kakšni mehanični delavnici, že rahlo zapiti in živeči na minuli slavi.

  2.) tisti ostali (moški), ki so bili v mladih letih bolj neopazni, pa so se zaradi tega “navadili”, da je bolj plodovito, če se pehajo za denar kot za babnicami, so se tega tako navadili, da jim postane še atraktivna ženska nepomembna.

  In v bistvu so-eni in drugi- torej, skoraj vsi moški, sami krivi, da jim ženske speljejo tisti, ki so v dejanskem stanju videli svojo tržno nižo in so ugotovili, da pravzaprav lahko na račun nepotešenih žensk celo zaslužijo. Ni jim namreč potrebno hoditi v ….se ve, katere hiše
  :-)

 2. beatnik pravi:

  In po tem fantastičnem fuku, ki si ga bodo zapomnile za celo življenje se vrnejo nazaj k svojemu, ki je dolgočasen, ki je ne posluša, ki se zanjo ne zanima. Torej v čem je profitirala? Uf, baš je hrabra, ane. Upala si je prevarat, zdaj se pa na kavici prijateljicam diči, kako super seks je imela z mehanikom iz sosednje vasi. Da bi si pa upala končati to dolgočasno mizerijo, ki jo vleče s svojim partnerjem? O ne, to pa ne, da bi odvrgla vso to varnost kar tako – ji na pamet ne pride, raje laže in uničuje življenje sebi in partnerju. Namreč razne Micike iz spodnjega Kokošnjaka pri Zgornji Gnojnici, ki še zmeraj slepo verjamejo, da hodijo v javne hiše le nepotešeni samski fantki, medtem ko možeki pridno čakajo doma pred televizijo in se praskajo po jajcih, me ne prepričajo, da so za vse to krivi moški. Prej obratno. Pomanjkanje iskrenosti. Če zmanjka kemije, pozornosti, ljubezni, se je pač treba vsest, pogovorit in rešit, kar se da, če se da, ne pa delat svinjarije za hrbtom. Ali pa pobrat kufre in začeti živeti novo življenje, brez laži, s polno odgovornostjo do sebe in drugega! Tako naj bi to delali odrasli.

 3. winer pravi:

  Beatnik nekam jezen si silišat….a te je prevarala?

 4. nada pravi:

  Tudi jaz mislim, da je v ozračju defekt komunikacije pogoj za nadaljne težave……predvsem pa pogrešam zapise o samem razmerju, pozornosti, presenečenjih, drobnih radosti skupnega življenja……dobra zveza je skupek daj-dam in tisti ki so utrujeni imajo učke in ušesa prav tako kot partner…..zakaj se partnerji danes ne poznajo tako kot se mi (staroste zakonskih zvez) moj mož ko hodi po stopnicah vem kakšnega počutja je in on ko pogleda moje kretne ve kaj je narobe…..zakaj si danes ne prisluhnete, opazujete,iščete,spodbujate pa saj je toliko zanimivega na partnerju njegovih reakcijah……in ko vse to zložiš in pobredalčkaš je lahko prav luštno, vodljivo,zadovoljivo…….kam za vraga vi svoj čas porabite…..za čvekarije,puhlosti,nakladanje……doma pa vas čaka neodkriti zaklad sreče.

 5. beatnik pravi:

  Sploh nisem jezen, samo pišem to, kar mislim. Se morda ne strinjaš z mano? Sicer pa mi moj življenjski stil ne dopušča, da bi bil prevaran, hehe.

 6. winer pravi:

  zakaj, a si zagrizen samotar?:)))

 7. Anonimnež pravi:

  Ravno obratno ;) Ker slutim, da bo prišlo do napačnih interpretacij mojega komentarja, naj še enkrat zapišem že povedano, da mora biti temelj vsakega odnosa – ljubezenskega, prijateljskega ali poslovnega – iskrenost in čisti računi. That’s it.

 8. beatnik pravi:

  ups, ta anonimnež zgoraj sem jaz, hehe. Pa kako lušno slikco mam.

 9. Rado Rado pravi:

  Zakaj se vse več žensk odloča za ljubimca?

  Moja teza je, da je sodobna ženska, ženska osvobojena patrialhalnih spon izgubila svojo ljubkost in milino s katero se je v prejšnjiem obdobju borila proti fizični in družbeni nadmoči moškega.

  Takšna ženska,
  ženska brez ljubkosti, je za moškega, ki ima v genetskem spominu afiniteto do ljubkosti in ne do agresivnosti,
  NEZANIMIVA. Zato jo v postelji zanemarja!
  Moški je vajen, da se z drugim moškim bori za naklonjenost ženske in ne želi še ene fronte doma.

  Moški si misli /se opravičujem za sočnost/ : “Jebi se baba, delaj kar hočeš”.

 10. turbofolker turbofolker pravi:

  Pač včasih potrebujemo spremembo :lol:

 11. Ana pravi:

  defekt je v razumevanju in konfuznosti želja in namer obeh spolov. defekt je v že izvanredni individualizaciji, kjer vsak išče tisto neko popolnost, najvišje marilo pa je posameznik sam sebi…defekt v mišljenju, da nič ne traja “večno” in da se nujno kdaj konča….defekt v prepričanju, da vedno obstaja še nekaj boljšega ter nenasitnosti, egocentrizmu, superiorinosti, pojmovanju intimnosti etc etc etc etc etc etc

 12. Ana pravi:

  vsaka ženska, ki da kaj nase, se ne podreja bednim družbenim zapovedim, ki posredno ali neposredno škodujejo njenim življenjskim, samostojnim odločitvam ter sploh na tak način (morati imeti) ne razmišlja o vprašanjih, ki zadevajo najbolj občutljivo področje: intimnost.
  take bodo vedno nezadovoljene…nezadovoljne ipd.

 13. Oja pravi:

  Hm, ja, potem, ko si slišal čvekati tri ženske ob kavici, ti je takoj jasno, kakšno je stanje cele populacije, a ne? Iztok za predsednika.

  Odgovor na naslovno vprašanje pa je: ker človek po naravi ni monogamen in je skrajni čas, da to priznamo.

 14. beatnik pravi:

  Ana o kakšnem defektu v individualizaciji govoriš? Ne razumem. Če je človek individualist, egocentrik, perfekcionist, hoče zase najboljše in si postavlja merila tam do kilimanđara in še bolj visoko, ni s tem nič narobe, takšen pač je in pomembno je, da se kot takšnega prepozna in fura temu primeren lajfstajl. Do problema pride, ko podleže družbenim pritiskom in definiciji tega, da je za srečno življenje potrebna ženka (ali možek), otroci, hiška in pes. In potem dobiš apatične in zanemarjene zombije, ki se megleno vlečejo naokoli in ne vejo, kaj je šlo narobe, ker bi morali biti srečni, njim pa vendarle nekaj manjka. In skočijo pogledat v sosedovo posteljo, če je tam kaj boljše, vendar so kratke avanturice zgolj to – kratke in ne prinesejo tiste odrešitve, po kateri hrepenijo.

 15. Ana pravi:

  so negativne plati in rezultati individualizacije…že več o čem govorim ;) sam je preveč tega….vsaka novodbna zadevščina, novi pojavi so prešli v extremne oblike in to se kaže vsak dan med osebnimi odnosi, katere sploh več ne moremo niti tako poimenovat…sploh kar se tiče zvez med spoloma…

 16. Ana pravi:

  “Če je človek individualist, egocentrik, perfekcionist, hoče zase najboljše in si postavlja merila tam do kilimanđara in še bolj visoko, ni s tem nič narobe, takšen pač je in pomembno je, da se kot takšnega prepozna in fura temu primeren lajfstajl.” – s tem je zelo narobe…zakaj? morda povem svoj vidik tekom dneva…

 17. Ana pravi:

  zadeva je seveda večplastna…morš obravnavat take nove lastnosti in drže (pojave etc) iz večih perspektiv…pol lahk našteješ pluse in minuse. ob vsem tem je pa zelo jasno, da smo vsi zelo zgubljeni in nemočni. smo v popolnem kaosu…

 18. beatnik pravi:

  Ana, še vedno ne razumem, kaj želiš povedati. Si lahko bolj konkretna in obrazložiš svoj vidik?

 19. fish fish pravi:

  Hvala bogu za takšne ženske, hehehe! V vsaki stvari je korist, samo od zornega kota je odvisno, kdo jo najde.

 20. beatnik pravi:

  Za ljubimca, ki ne želi nepotrebne čustvene navlake, korist vsekakor obstaja, ja fish, hehehe.

 21. fish fish pravi:

  beatnik,
  vsaka navlaka je nepotrebna, čustvena ali drugačna. In potem, če pomisliš, ugotoviš, da se ukvarjaš z ženskami zaradi veselja, zadovoljstva in potešitve želja. Torej so takšne ženske idealne, ti pobereš smetano, mož pa pije grenkobo usedline na dnu skodelice.

 22. tina pravi:

  Vsak moški naj ima jajca, ženska pa jajčnike zato, da namesto skoka čez plot,
  skoči s polnimi kufri stran od tod, s čisto vestjo in odide novi življenski poti nasproti!!!

 23. štulič pravi:

  @Dear gansta_raper. “Dick On A Side”, se sliši tudi kot “Dick On Our Side” kjer niti “Dick” ni nujno Goli_prik!

 24. beatnik pravi:

  fish, tako je. In smetano pobereš le ti, ženka jo okusi le za trenutek, potem pa se vrne v kislo povprečje zadaha po kranjski klobasi in čebuli ter fantazira o trenutku, ko bo zopet okusila sadno kupo. Zato, da bi živela življenje sadne kupe vsak dan, pa je prestrahopetna.

  Rado, kaj misliš, da ženska osvobojena patriarhalnih spon, ne more biti ljubka in mila? Kaj ni to kliše? In še to, če so moškemu takšne ženske nezanimive in jih zato zanemarja v postelji, kaj ni potem bolje, da jo pusti in naredi usluga sebi in njej? Namreč, če ima do vsega takšen pišmeuhovski – jebise-baba-delaj-kar-hočeš odnos, potem je to razmerje že tako ali tako obsojeno na propad, le vprašanje je, če je njegova baba toliko pametna, da bo temu naredila konec ali pa bo trapasto vztrajala v njem in se občasno tolažila s skakanjem čez plot.

 25. Tadej Tadej pravi:

  um, zadn čas, da si dobim babo, preveč sm “star”, ne razumem teh objav in komentarjev :roll:

 26. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Mica, govoriš iz lastnih izkušenj? :)

  Beatnik, dobro si to zapisal. A bojim se, da so zadnje čase res malce več krivi moški. Vsaj v primeru, ko ženska skoči čez plot.
  In ja, res maš lušno slikco :)

  Nada, parom res manjka komunikacija, pogovor, vse tisto, kar so imeli na začetku. In prav zaradi tega pride do problema, ki se lahko konča v objemu drugega, ki pride ob pravem trenutku.

  Turbo, ti pacek umazani :)

  Rado, torej praviš, da moški v nekem smislu svojo žensko celo spodbuja k varanju?

  Oja, tri ženske za isto mizo so vedno dober pokazatelj kaj se dogaja.

  Ana, je prava ljubezni torej le še utvara?

  Fish, se ti ne zdi, da se tudi moškemu, ki fura imidž ljubimca nekoč ne bo ponovila ista zgodba?

  Tina, problem je v tem, ker so jajčniki prevečkrat radi na varnem in na izlet spustijo le mednožje.

 27. fish fish pravi:

  Beatnik,
  oprosti, ampak ženska ima od tega prav toliko, nič več in nič manj od mene. Da pa se vrača v situacijo v kateri se dolgočasi, pa je samo njena odločitev.

 28. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Štulič, WC je že vedel kaj govori :)

  Beatnik, tudi jaz mislim, da osvoboditev ženske nima zveze z varanjem. Osvoboditev lahko kaže tudi v postelji z enim partnerjem.

 29. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Fish, res je, ženska ki skoči čez plot dobi točno tisto, kar je hotela tisti trenutek. Ne glede na to kam se potem vrne.

 30. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tadej, če boš ostal samski, boš lahko tešil vse te ženske, ki skačejo čez plot :)

 31. fish fish pravi:

  Iztok,
  saj tu ne gre za furanje ljubimstva, tu gre samo za (oprosti izrazu) fukanje ljubimk. Seveda se to lahko zgodi, morda celo iz maščevanja.

 32. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Fish, če podreš žensko, ki ima partnerja, nisi fukač, ampak ljubimec. In prav to se ti potem rado vrne :)

 33. beatnik pravi:

  Fish, seveda je njena odločitev, saj o tem bluzim, in zato ker se vrača v bedno sivino štirih sten, kjer jo čaka nekdo, do katerega očitno ne čuti dovolj (spolne privlačnosti, naklonjenosti, spoštovanja itd) je na slabšem kot ti! Če bi se bolj cenila, bi sprejela drugačno odločitev. Jebeš kratke sočne izletke, če je pa celo potovanje lahko takšno! Seveda je vprašanje potem, kako bi odreagiral na njeno nenadno svobodo njen ljubimec, ki si ne želi nobene navlake…

  Iztok: moški (ali njegova partnerka) je sokriv zato, da razmerje razpade. Da se zanemari, tako čustveno kot fizično, ker misli, da je svojo nalogo izpolnil, obkljukal kvadratek svojih življenjskih ciljev in meni, da je to to. Pa ni. Seveda je potrebno v odnos nenehno vlagati, ampak zato je tudi potrebno vstopiti v tak odnos, v katerega ti ne bo težko vlagati, ker se ti bo to zdelo samoumnevno. Varanje pa je odločitev tistega, ki vara in ta ima tudi možnost drugačne odločitve, recimo take, da je iskren do svojega partnerja.

 34. štulič pravi:

  @Gartneru? Ali gre se za manual wrtie down textu al’ le slišanemu rap_anju?

 35. štulič pravi:

  Si videl zapisan (o.p. write down) texst ali je le tvoje uho eksinterpretiralo WC_ja?

 36. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Beatnik, prav ta iskrenost je največja pizdarija. Namesto, da svojemu partnerju v obraz poveš kaj ti manjka in s čim nisi zadovoljen, to raje najdeš drugje. Bedno do konca. Če to furaš v mladih letih, še nekako razumem, če si isti po tridesetem, pa si navaden bedak brez jajc in poguma.

 37. recognize pravi:

  js sm biu ze z ful ženskami ki so varale svojga tipa!
  tak je dans to!
  obratno je!!!

  sicr pa tis tip ko je ql pa zna delat z zensko ga ne bo varala!
  torej krivi so tipi da je prsl do tega

 38. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Štulič, prezgodaj je za take globoka vprašanja, ki jih še sam popravljaš :)
  Drugače pa, evo ti del besedila: know you need a dick on the side (dick on the side) girl you need a dick on the side (dick on the side) girl you need a dick on the side (dick on the side) every girl you need a dick on the side (dick on the side)”

 39. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Recognize, po moje imaš kar prav.
  Zanima me le kaj je po tvoje tisto, kar je treba početi, da te ne prevara?

 40. nevenka nevenka pravi:

  Večino moških, ki jih poznam, bi prav morala prevarati, ampak to bi naredila res samo enkrat, dokler eden ne bi bil tak kot je treba, he, he…
  Pa ni z mojimi občutki nič narobe, ne s čustvi ne z mišljenjem….enostavno ne srečam moškega, da bi odprla usta in bi jih pozabila zapreti, poznam sicer enega, ki je zlat…ampak samo včasih…vmes pa ne vem kje je…tako.

 41. štulič pravi:

  Ja, jaz ti pa kot kreten poskušam do_povedat’, da je Dick “vedno” on our side! Ti se pa z MF le dogovori_do konca!

 42. nevenka nevenka pravi:

  A kaj je treba narediti, da te ne prevara? Fantje???!!! Najti si morate punce, ki vas zares marajo. Dokler ste stopnička v iskanju, ste vedno le vršilci dolžnosti v smislu “imam fanta”, dokler ne najdem boljšega.
  Taki časi so danes. Saj malo gledam okoli…
  Če pa potem punco, ki vas mara zanemarjate, vas pa kar kaj gleda….vsaka pametna se naveliča.

 43. recognize pravi:

  to pa ne vem!
  vsaka zenska ma svoje zahteve!
  stvar je v tem..A SO VREDNE ZENSKE DA SE TRUDIS ZA NIH NEKI??

  bol je tu ka more zenske naredit da jo js ne bom prevaru:)))

  js nism meu teh problemov…ker znam delat z nimi!
  tut psa mors zdresirat pa to…pa ga ne smes spuscat brez vrvice povsod ce ne se goni okol!

 44. recognize pravi:

  PRAVILO ŠTEVILKA 1 V ŽIVLENJU : NIKOL NE ZAUPAT ŽENSKI!

 45. recognize pravi:

  BOL KO SI PRJZAN DO NJE,BOL KO SE TRUDIS…BOL GRDO SE OBNASA DO TEBE!!

 46. nevenka nevenka pravi:

  Saj furanje imidža ljubimca ni nobeno furanje, ampak je čista beda.
  To je kot bi tisočkrat sedel k mizi, pa nikoli jedel. Poznam nekoga takega, moj bivši. Pravi mornarček, občutljivo nežno bitje in še kar možakar, če je treba. Dokler ne prideš do čustev, tu se pa vse ustavi.
  On ima vse rad. Bivše in bodoče. Dva otroka na različnih koncih Slovenije in orng biznis. Tako zmeden, da mu še zameriti ne moreš.
  Z njim biti, bi bila pa tudi katastrofa. Pa v resnici ful dober fant.
  A nesposoben ljubezni, brez resničnega občutka pripadnosti, ker se tako v globino s čustvom ne upa. Amen.

  Morda se bo enkrat poročil. A to bo pogodba. In kompromis.

 47. recognize pravi:

  vnaprej ji povej : ce zvem da si me prevarala te ubijem! pa te ne bo!ti bo prej dala konc! mal se te more bat!! ko otrok mame,,,ko pes gospodarja! more bil mal tak!! ne prevec! more met spostovanje do tebe!!! danes ga te kuje nimajo! zato pa je tak!
  in dost zalostn da danes kej dosezes le z nasiljem pa z ostrim tonom!

 48. nevenka nevenka pravi:

  Jao recognize, saj zadovoljna ženska, te ne zamenja za nič na svetu, to si zapomni. Ženske tega res ne delajo za samopotrditev, moški varajo tudi zelo dobre ženske, morda celo ravno zato, ker jih nikoli ne morejo doseči, potem se jim pa raje maščujejo. Temu jaz rečem pomanjkanje zrelosti. In plitev duh. Človek mora razumeti za kaj gre. Moški in ženska.

 49. recognize pravi:

  ja..ampak kira ženska pa je zadovolna?? kok je takih?
  mogoče so zadovolne 1 mesec..pol pa ne več

 50. nevenka nevenka pravi:

  Recognize, ti si še ful mlad, ane, da se tako repenčiš…. :-)
  Peseka lahko udariš, pa ti odpusti. Ženska pa samo, če je duševno zaostala.

 51. recognize pravi:

  varajo zelo dobre zenske ker si jih navelicajo!!! lepota ni vse!!

 52. recognize pravi:

  nevenka: NE NE! prava ženska odpusti!! ker ve da je nardila narobe in si je zaslužla! tu se pol vidi kdo te ma resnicno rad…da klub temu da dobi focne itd je vseen s tabo!!
  mogoc sem mlajsi od tebe,a ziher bol izkusen..ker sem meu ogromno scen z zenskami…ceprav prevarala me se ni nobena:)

 53. nevenka nevenka pravi:

  Bog te nima rad, išči!!!! Pusti slabo punco. Išči dobro. Najti se morajo pravi ljudje med seboj, ki si res ustrezajo. Ne gledati samo na všečnost.
  Išči punco s katero imata veliko skupnega, išči sorodno dušo, ne samo punco ob kateri ti tiček poskoči.

 54. nevenka nevenka pravi:

  Prava ženska ne naredi narobe! A jo tudi nihče ne prisili v narobe!

 55. nevenka nevenka pravi:

  Ja, ziher si bolj izkušen. To pa rada verjamem :-)

 56. nada pravi:

  Dolgočasje in monotonija ubija vsakršno zvezo, pa naj bo to zakonska ali z ljubimcem…..vzorec se ponavlja danes ljubimec jutri mož,pojutrišnjem novi ljubimec……zakaj pa ne ravnate s svojim možem ali ženo kot z ljubimcem-ko…..kje je domišljija? (v glavi) če si imel nekoga resnično rad, to čustvo ni umrlo je le zaspalo torej prebudi ga sam ! Zakaj fantazirat v nepravi smeri, secirat in razčlenjevat to utruja in ubija še tako krepostno zvezo.Manj govorit in več delat….dobra in uspešna zveza je garanje, ki se obrestuje obema.
  Če pa govorite zgolj o fiskulturi telesa brez srčne kulture, potem pa kar v živalski vrt.

 57. recognize pravi:

  hehe…lej…glih to je fora…da so najbol nemogoce glih une ob katerih ti tiček NE poskoči :) )
  itk da isci..isci…sam nazalost ne bos nikol najdu!! ker je slovenija premala in prevc zamleta!

  ka mi koristi da bom najdu ko bom star 50 let? če bom sploh še živ takrat!!

  itk da se pol sprjaznis z eno povprecno punco..sam itk ni to to!

  se mogoc jo kdaj najdes sam so pa drugi dejavniki zarad kterih gres pol narazn!
  tezk je to

  prava ljubezn je šam se v filmih!

 58. recognize pravi:

  itk da vsak hoce pravo zensko….

  lusno,prijazno,zabavno,komunikativno,fajno postavo…pametno…
  ZDEJ PA MI NEJ TIPI POVEJO KOLK TAKIH PUNC POZNAJO???

  jih je velik..mogoc v ameriki..pa na TVJU…v sloveniji žal ne!

 59. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, mi hočeš povedati, da so okoli tebe sami bedaki? :)

  Štulič, itak da je on our side. Seveda dokler je naš :)

  Recognize, torej represivna vzgoja al kako? Si ziher, da samo to zaleže in da s tem ne potlačiš resnice, ki potem bruhne ven stokrat večja in bolj divja?

 60. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nada, problem je v tem, če se samo eden trudi, drugi pa pričakuje nenehno predstavo in zabavo. Prvi se čez čas iztroši, drugi pa zabavo in predstavo seveda najde drugje.

  Recognize, pravijo, da najdeš takrat, ko sploh ne iščeš.

 61. nevenka nevenka pravi:

  Zapomni si, ljubezen je edina stvar na svetu, ki se je ne da zaslužiti.
  Samo je ali pa ni. Če je, sama skrbi za svoj obstoj, če je nekaj njej podobnega, odmre. Prava ljubezen je redka, to imaš pa prav.

 62. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, misliš da prava ljubezen ne umre, če je ne neguješ?

 63. recognize pravi:

  iztok : če ti je ženska namenjena..da je za tebe..neka usoda…ni problema!
  če bruhne pač bruhne…taka punca pač nikol ni bla za tebe! bols mal strogo prjet na začetkupa ji dat vedet kje je MEJA..ka lah pa ka ne sme!!,če ne te bo ze na zacetku prinasala okol,lagala pa mogoc celo varala!
  zenska more v teb vidit BOGA!!! spoštovanje!! da si ji najbolsi!!! ce mas to v seb!
  cim si nek povprecn tip si obsojen na nesreco..razn ce si najdes eno grdo debelo dougočasno babo! pol bo stabo!
  tk da najbols je,če si pevc…al pa neka zvezda..da je punca že prej fanica od tebe…pol te pa še spozna pa vidi sa si faca tut v resnici…itk je pol tvoja za vedno!

 64. nevenka nevenka pravi:

  Ah Iztok, bom malo bolj mila….zelo običajni moški. Nič posebnega. Leta so minila, da sem lahko nekoga poljubila z resnično željo v srcu. Dolga leta!

 65. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Recognize, a ni nesmiselno biti z nekom, ki ti ni TOP OF THE TOP? Da si z njim samo zato, da pač nekoga imaš?
  Glede zvezdništva, ne vem če je to najbolj kul, saj pol nikol ne veš, če te ni mela samo zarad slave in ne zarad tvojga srca.

 66. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, pravijo da se celo življenje učimo. Nekateri tega, kar si ti našla po dolgih letih, ne najdejo nikoli.

 67. recognize pravi:

  iztok : pravijo, da najdeš takrat, ko sploh ne iščeš.”
  kao ja..sam spet..ka ti korsiti da najdes ko bos star 50??
  poleg tega pa,,kok ves da najdes…? kak pristop bos meu…ko jo vidis…kdaj jo bos spet vidu??? ne mors ji kr takoj ko jo vidis rec ej dej mi telefonsko! dandans je to ful tezje…ene punce so nedostopne…jo vidis enkrat na 5 let odzuni !
  tk da to da jo najdes..je sam zacetek! mors bit pol se trudit pa ne vem ka naredis vtis pa bla bla..komu se lub

 68. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Recognize, bolje pri petdesetih kot nikoli.

 69. nevenka nevenka pravi:

  Prava ljubezen ne umre, ker jo neguješ in to ni ne garanje, ne nič od tega…to je enostavno življenje ljubezni…gre za to, ali moraš skrb za ljubezen ozaveščati. Če ne čutiš potrebe po tem, da bi skrbel zanjo, je nekaj narobe, če se moraš prisiljevati, torej truditi…gre za odnos do tega kako se človek daje ljubezni…torej ohranjanje ljubezni ni trpljenje in žrtvovanje, pač pa sreča.

 70. recognize pravi:

  iztok : ne ni nesmisleno..v sloveniji NE!!..ker ni nobena top of the pop! sej sam ves…da vsaki manka neki..in se mors sprjaznt s tem ,kakrsna pac je!ene se pac nikol ne spremenijo…
  in pol si vcasih res sam zato se z njo,da nekoga mas…bols k pa da si sam…

  res je …glede zvezdnistva…sam jebiga…jo pa vsaj mas! ker tut slavni,jih glih tak zenske zapustijo!! tk da tut to ni vec tak ko vcas da je zenska s tabo sam ker si slavn!

 71. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, na misel mi je prišel citat iz filma Love Story, ki gre nekako takole: “V pravi ljubezni ni besede oprosti.”
  Res je, v pravi ljubezni ne počneš reči, s katerimi bi prizadel partnerja. Če pa ga, pa mora biti opravičilo iskreno. Se pravi tako, da ga partner res začuti.
  In lepo si povedala glede negovanja.

 72. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Recognize, na koncu največ šteje srce. Zunanja lepota in napeta rit zbledi. Ostane karakter.

 73. recognize pravi:

  pa se slavni majo vec izbire…zenske same pristopijo do njih…lazje je vse! lah so skup z znanimi tut!
  poglej USA…pare
  jay z beyonce
  chris brown rihianna
  justin britney
  ciara bow wow!!
  p diddy J LO
  to je to…lah si z vsako pa probas..pa pol vidis!al gre al ne!

  to je fajna plat…da lazje spoznas nekooga..kajti si garal skos za slavo…tak se ti vsaj mal povrne!

 74. recognize pravi:

  iztok res je: sam glih to je problem..ko majo nemogoc karakter! pa se nikol ne spremenijo! niti ni neki ful lepa..pa se karakter ma bedn!!

 75. nevenka nevenka pravi:

  Ja, Iztok nekateri tega ne najdejo in ne bodo nikoli vedeli koliko sreče je v tem, kar jaz imenujem kar čudež :-) , zame je čudež.
  Je pa res, da nekateri niti ne iščejo prave ljubezni, so kar kmalu zadovoljni in potem sprejmejo neko utečeno rutinsko življenje in rečejo: nič mi ne manjka. Tudi prav. Vsak po svoje.

 76. recognize pravi:

  slovenija je edina drzava ki ma besedo LOVE vmes …sLOVEnija…a ni nobene lubezni v nasi drzavi:)

 77. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Recognize, napaka slavnih je ta, da se pečajo z enako slavnimi, kar pomeni, da ego poči in zjebe zvezo.
  Vidiš, tega pa ne bom nikol razumel. Da sploh ne zgleda dobro, obnaša pa se kot da je miss sveta. Taka pa res ni vredna naše pozornosti. Naj se z njo ukvarjajo drugi. Prav to mi je do konca bedno. Da zgleda kot Steve Buscemi, obnaša pa se kot Angelina Jolie. Naravnost smešno.

 78. Ana pravi:

  “Ana, je prava ljubezni torej le še utvara?” – s tem se na teoretski ravni ukvarjam intenzivno prav sedaj in se še bom 3 mesce, pa itak ne bom našla ene in edine resnice, niti se ne bom približala konkretnemu odg na to vprašanje – logično….ko jo bom sama doživela praktično, se oglasim še na drug način…sedaj pa imam pod budnim očesom večino (lepe izjeme me tolk ne zanimajo, ker mi niso izziv in jim tud težko verjamem, hehe, glede določenih zadev in vprašanj…), ki ima problem pri iskanju, doživljanju ljubezni, ki ne ve “kakšna bi morala bit”, ki je ne zna prepoznat…pol študiram o tej vsesplošni zgubljenosti, nemoči in raztresenosti družbe, ki skače iz ene praxe v drugo, ki hlepi in je nenasitna, hkrati izrendo osamljena; ki sedaj strogo verjame, da se vse mora nujno enkrat končat ter mora bit pripravljena se vsakič znova “rajcat” z novimi dogodivščinami…to pa seveda na koncu prinaša popolno nezadovoljstvo in blablablablbalba :mrgreen:
  To, kar me beatnik ni poskušal razumet, al pa me res iskreno ni…ko navaja kako je vse dobro v tej individualnosti, ravno ne vidi, kako tako zavedanje samega sebe, ki je itak na robu normalnega, zavira vse poti do iskanja “prave osebe” in ljubezni…zato sem omenla defekt, ker človek kljub svojemu razumu nima občutka za pravo mero in zdrave odločitve… je nebogljeno izgubljen v vseh možnostih, ki se mu sedaj ponujajo, sploh ko misli, da samega sebe resnično obvlada heh
  Čeravno gre recimo fishu ful dobro na njegov način…je to pač ena izmed izjem…ampak tak je po naravi…zatorej ne bo nikol trpel….in živi svojo filozofijo na podlagi svojih življenjskih izkušenj – je zvest svojim pogledom in jim 100% verjame…čim pa dvomiš, čim se želiš iskat, čim vidiš, da še nisi zadovoljen, s tem, kar se ti vse na “izi come, izi go” ponuja, pa seveda posledično padeš v ta jebani krog iskanja, spoznavanja, kompliciranega širjenja zavesti etc etc….kar sicer ni slabo, človek s tem le napreduje, sam vprašanje, kdaj bo prišel v neko vsaj približno normalno stanje…ko ne bo tak ubitačno hrepenel po ljubicah in ljubčkih….

 79. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, prava ljubezen je čudež. To imaš več kot prav. Če se ti zgodi s pravo osebo, ki ti to ljubezen seveda vrača, pa je dvojni čudež. Škoda je le, da se zadovoljiš z nekim povprečjem. Pač samo zato, da mine čas in da naštepaš nekaj frocev. V takem primeru pa sem raje sam.

  Recognize, uf, pa res. Hudo dobra ugotovitev.

 80. tinamalina tinamalina pravi:

  Hmmm…. a da se? :)

  Se pravi iz trenda nošenja čivav namesto torbic so zdaj presedlale na ljubimce? Zanimivo…

  Včasih se počutim kot da gre ženski svet mimo mene… :)

 81. nevenka nevenka pravi:

  Recognize, nikar ne obupaj, daj času čas…ko bo tvoja generacija zrelejša, bo tudi za ljubezen več možnosti, tisto pravo….

 82. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Ana, tudi Fish bo nekoč star osivel in osamljen lev, ki si bo zaželel toplega in varnega objema ene ženske. Res je, ljudje so včasih zaslepljeni od trenutnih vzgibov in pozabljajo na globino ter pravo stvar. Namesto vzorne in prijazne žene izberejo Pamelo Anderson, ki jim tisti trenutek ponudi več užitka. Toda užitek splahni. Če to ugotoviš pravi čas, si zmagal. Če ne, pa potoneš v morje hitre prehrane, ki te zaslepi in uniči. Pa četudi si to priznaš šele na smrtni postelji.
  Imeti vsak dan drugo ljubico zna vsak, imeti eno in isto za vedno, pa znajo samo mojstri.
  In tu je bistvena razlika med povprečnežem in legendo.

 83. Ana pravi:

  ena izmed človeških razlag je, da se nam ljubezen ne zgodi…zaljubljenost pa pač ja. ljubezen predstavlja t.i. delo, z njo se ukvarjaš, spoznavaš, jo razvijaš, hraniš…po mojem ni ravno čudež….njena narava, njen vpliv na nas je mogočen, ni pa čudežna…ja no, kakorkoli….razmišljanje o njem mi jemlje energijo.

  ne da se mi več…dijo.

 84. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tina, čivavo začneš nosit ko se naveličaš ljubimcev. To je že višja stopnja od tega kar se mi sedaj menimo :)

 85. recognize pravi:

  nevenka: ni več upanja:)..ne zaupam več nobeni!!! ni šans!!
  generacija nima veze..ker danes so 25 letne punce z 40 letnimi moskimi…
  pa 15 letnce z 25 letnimi tipi..al pa se hujs!! tk da je vse zmesan pa pomesan!

 86. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Ana, ljubezen ni čudež v smislu, da je tako zelo nemogoča. Marveč čudež v smislu, ko te zadane in te popelje v nebesa.

 87. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Recognize, se nam torej bližata Sodoma in Gomora?

 88. recognize pravi:

  in tud nasvet za vse moske! naj odjebejo svoje bedne punce,ce vidijo da ne gre,pac ne gre!!! zivlenje je kratko! zaka mislite da moski umrejo tok prej ko zenske???
  zenske lazje vse prenasajo!

 89. Nataša Nataša pravi:

  Ok, jaz bi se vrnila k naslovu: Vse več žensk…
  V tekstu navedeš podatek, da so se 3 prijateljice pogovarjale, da vsaka ženska, ki da kaj nase, mora imeti ljubimca.
  Na podlagi tega potem lahko vehementno trdiš, da si vse več žensk najde ljubimca? Hm. Težko verjamem, da tri ženske zvesto zastopajo slovensko večino.

 90. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nataša, kot sem že povedal v enem izmed komentarjev. Tri ženske za isto mizo so vedno dober pokazatelj tega, kar se dogaja pri večini. Pa če verjameš ali ne. Če ga ti še nimaš, te je treba pohvaliti, da nisi nasedla bednemu trendu.

  Recognize, pa še osivijo ne tako hitro :)

 91. g-bangin all nite pravi:

  zard tega ker k prideš z đoba si mrtu

 92. Ana pravi:

  samo malo – še ena kratka: ni problem v Pamelah, ker ni vse belo in črno, je vmes še dost sivine…problem je, da si sam do osebe, ki si je želiš in jo potem “dobiš”, v napačnem odnosu…vsak torej zastopa svoja velika prepričanja, vsak ve, kaj si želi, ni pa še vsak sposoben sprejet raznolikost, ki se kaže v partnerju…torej oba zavzemata svoja individualistična nagnjenja in se ob prvi prilik napadeta, pogrizeta…obupata, se zaslepita, da sta drug drugemu ko noč in dan…in pol gre vse v tri krasne….ah, ja. tak je to pač.

  pa ne gre se “za vedno”…ko nekoga strašno ljubiš in si v danih trenutkih ne predstavljaš življenja z nikomer drugim, itak ne razmišljaš o morebitnem koncu, ampak ti je do tega, da bi to trajalo čim dlje no…delaš na tem in slediš svojim občutkom, čustvom…

  “vzorna in prijazna žena”…ah daj no…to bi že moralo past ven iz besednjaka sodobnega človeka…na tak zafektiran način…za tem stoji vsa sterilnost, neka neupravičena pričakovanja spakirana v eno škatlico….”vzorn in prijazen moški”?? neee….en izraz mi je v angleščini strašno všečn in bi ga nadomestila s tem, kaj si recimo marsikatera ženska med drugim želi, kakor tud (zame) konkreten moški: vivacious ;)

  ok, lp

 93. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Gbangin, kaj pa ljubimci? Nimajo službe?

  Ana, prav ta viviacious je problematičen, saj te hitro odnese na napačno stran, če nimaš v sebi tudi klišeja vzornega in prijaznega.

 94. Ana pravi:

  ta vivacious je tako hudičevo redek in kot tak pristen…jaz se ga nič ne bojim. prej: pogrešam!

 95. beatnik pravi:

  Oh, Ana, lepo te prosim, in zakaj naj bi bil fish izjema? Saj jaz sem govoril o takih, ki so takšni po naravi, poznajo sebe in vedo, kakšen način življenja jim ustreza in da ni s tem nič narobe. Ti si nato zanikala, češ da to ni vredu, zdaj se pa zapletaš in navajaš, da je fish je izjema.(???) Malo več doslednosti, prosim. In ne, ne vidim nič narobe v tem, da nenehno dvomiš, iščeš, se spoznavaš, širiš obzorja – kot sama ugotavljaš, s tem le napreduješ, ni mi pa jasno, zakaj potem bluziš o nekem “vsaj približno normalnem stanju”? Kaj pa je to normalno stanje? Stanje, ko več ne dvomiš, ne iščeš, ne širiš obzorja? Torej stanje stagnacije. Hvala za takšno stanje, ampak jaz ga ne kupim. Kot kontrapunkt normalnega stanja na koncu navedeš “ubitačno hrepenenje po ljubčkih in ljubicah”, uf, Ana, dvomim, da kdo hrepeni po menjavanju ljubčkov in ljubic – gre zgolj za vmesno stanje v iskanju tistega, po katerem dejansko hrepeniš. In dokler tega ne najdeš, pač iščeš oz. živiš svoje življenje, kakršnokoli je že in ne sklepaš praznih kompromisov, ki te bodo zaklenili v tvoje vsaj približno normalno življenje. Pa četudi si zaradi tega individualist ali jebeni egocentrik!

 96. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Ana, ja pol pa te je usekal prav kliše, ki ga tako zavračaš in se ga izogibaš :)

 97. nada pravi:

  nevenka…… tudi sama sem v ljubečem zakonu polnih 44 let in če je iskreno in resnično, potem je tudi plod trdega dela, ker samo ljubezen ne zadostuje v prepolnem urniku našega vsakdana ob vzgoji otrok,službi, hiši, vikendu,vrtu,bolezni,žalosti in težavah je naporov kolikor hočeš….vsi pa od žene, mame, sestre,hčerke,prijateljice pričakujejo nasmeh in razumevanje…..mož pa zlikano srajco in ljubico…..kdor pravi da je ljubezen dovolj, to ni res…..ker smo vsi samo ljudje in včasih preobremenjeni, sitni, utrujeni……seks je pomemben v zakonski zvezi in žena drži tri vogale, če to priznamo ali ne…..naši moški so večni fantki in takšne je treba vzet in ne na silo spreminjat, ker njim je seks kot šport, nam ženskam je izkazovanje čustev in pripadnosti.Jaz verjamem da je v vsakem uspešnem zakonu velika odgovornost na ženski, ali bo odigrala svojo vlogo možu ali ljubimcu pa je zgolj njena odločitev.Tudi zakonska zveza je ene vrste igra ki nikoli ne sme biti dolgočasna, enolična, vsiljena. Igra mora biti v veselje, užitek in izziv obema.
  To je tako kot materinstvo, če rodiš otroka to še ni garancija da boš tudi uspešna mama.Tako kot ljubezen, ki je lahko čustvo strasti ali pa sovraštva.Tudi ljubezen niha, tako kot vse naravne zakonitosti.Idealni pari so v knjigah……v življenju pa je prilagajanje, strpnost in spoštovanje.

 98. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nada, vse knjige in filmi so tako ali drugače narejeni po resničnih dogodkih.
  Drugače pa vse pohvale za 44 let. Občudovanje vredna zadeva.
  In seveda vprašanje, si mu bila ves ta čas zvesta?

 99. marucca pravi:

  Recognize, iz tvojih komentarjev je razvidno, da previsoko ciljaš.

  - Zakaj misliš, da je cela Slovenija premajhna zate, da bi med puncami ne mogel najti prave zase?

  - Zakaj iščeš krivce med ženskami, sebe pa ne pogledaš v ogledalu? Misliš, da si ti tako “oh in sploh popoln”, da kakšno tako “oh in sploh popolno” (ki bi jo imel) sploh zanimaš?

  - Zakaj nekateri nikoli ne najdejo svoje prave ljubezni: morda pa ravno zato, ker se v svoji koži počutijo tako oh in sploh superiorno popolni, da sanjajo o nedosegljivem. Od tod verjetno tvoje ideje o priviligiranem položaju slavnih pop ikon. Bruh! Res misliš, da so oni značajsko, karakterno, osebnostno … tako oh in sploh, kot to izgleda na tv ekranih, odrih, v revijah…??? Ne pravim, da nekateri od njih niso. A pazi, da te ne pogoltne bolezen “obsedenosti s slavnimi liki”.

  - Zakaj si domišljaš, da mora bit ženska v podrejenem položaju in si “prislužiti” naklonjenost moškega? Si včeraj padel iz srednjega veka v leto 2008? In ti predlagaš naj si vsak vrli fant svojo deklino lepo zdresira, da bo pridna in ubogljiva, sicer ji je pa (kao) dobro že itak na začetku nagnati strah v kosti, da bo potem spoštovala dedca? Bruh še enkrat!

  Če tako razmišljaš, potem ne veš kaj je poanta druženja v ljubezni. Žal. No, saj si verjetno res še mlad in ti ne gre zameriti. Pa vendar: recognize yourself, first! lp

 100. nada pravi:

  Jaz sem bila zvesta svojemu možu, čeprav me je tudi kdaj zamikalo… kaj novega vznemirljivega….ko te metuljčki oplazijo uh… toda !!! pamet v roke in pretehtat ali postaviti na kocko vso preteklost, ali je vredno tvegati za nekaj bežnih ukradenih trenutkov ? strašno težka odločitev, mene bi krivda razjedala do kosti…….za moža ne vem…..česar ne vem, ne boli in si ne povzročam bolečin, pravi da je bil zvest, morda res……meni je uspelo ….morda je tudi njemu.Je pa res, ko si star se imaš nepopisno iskreno rad, drugače kot v mladosti ko vse kipi in drhti….pomislite kdaj tudi na stara leta po 60,70,80 s kom se boste pregovarjali, nasmejali nerodnosti in se skupaj starali.Ko si star spoznaš, kako zelo potrebuješ partnerja, kaj pomeni zakonska zveza do groba.

 101. Tadej Tadej pravi:

  recognize, istih misli sem bil jaz lep čas, ko sem še bil “depresiven” ker še nisem “mel” nobene. mogoče pa si vendarle prestrog zase.

  ko grem ven kak vikend, se tolažim s tem, da ko vidim vse tiste pičke upedenane po lokalih, vem da so tiste s taboljšim karakterjem še vedno doma.

  in če bom mogu čakat do 50 leta, grem raj na kurbe …

  ampak verjamem v ljubzen, v dekleta s krasnim karakterjem, in čisto povprečno vsakdanja …

  če boš imel neko ultrasuperkulhudo bejbo, je ne boš nikoli imel samo ti …

 102. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nada, pa si mu povedala, da te je ob drugem moškem pogrelo ali si bila raje tiho?

  Tadej, res misliš, da ti lepa baba ne more nikoli zvesta?

 103. Tadej Tadej pravi:

  tega nisem rekel! to je HUDO relativno … če mene vprašaš …

 104. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tadej, zapisal si: “Če boš imel neko ultrasuperkulhudo bejbo, je ne boš nikoli imel samo ti …”
  Kaj si potem v resnici mislil?

 105. nada pravi:

  iztok…vsega se vendar ne pove…..prihraniš sebi in partnerju…..vsak ima pravico v mislih imeti skrivnosti,fantazije,vizijo.

 106. Rado Rado pravi:

  Beatnik (koment. 24), Iztok (26).

  Jaz za nastalo situacijo krivim ženske. Moški so bili s prejšnjim stanjem v glavnem zadovoljni.

  Ja, večinoma so takšne: zahtevajo to, zahtevajo ono. Na milino pa pozabljajo.

  V resnici pa jim ne bi bilo ničesar zahtevat, dovolj bi bilo, da bi bile ljubke, že s tem bi dobile vse!

 107. Tadej Tadej pravi:

  to je kao izrek al neki, ki velja. sam pa verjamem da so dobre, pametne bejbe …

 108. Ana pravi:

  beatnik – morda te sedaj presenetim z mojo repliko: se strinjam, te razumem, sam ti me iz delne jezljivosti na neprimernih mestih negiraš, oz. moja napaka je, da nisem natančno pojasnila še “belino” med besedami in vrsticami, ker si me razumel zelo drugače…sicer pa je polno paradoxov in vedno pridemo hočeš, nočeš do kontradikcij…ni opravičilo, sama vidim, da je temu tako. In ja, fish je med izjemami. Sigurno ne predstavlja povprečja, čeprav je tud teh nekaj vrst.

  Jaz vem, kaj zame pomeni “normalno stanje” in zase se bom trudla ga tudi doseči. Tvoj odziv na to pod narekovaji kaže na naravo tistih, ki se ne radi poglobijo v problem in hitro vse prepustijo naključjem ter je na vse odgovor: to je relativno. Ker se bojijo v kaj globlje spuščat, ker si ne znajo ali ne morejo zamišljat, kako bi lahko to zgledalo…obupajo nad možnimi dobrimi koncepti…
  Normalno stanje to, kako sedaj živi postmoderna družba, sigurno ni…torej konkretno kar se te teme tiče: intimnosti in partnerstva. Mislim, da znamo določit kaj pomeni uravnovešeno z normalnimi (dobrodošlimi) odkloni…problem je ravno tu, ker je vse tak razpuščeno, da je tolk predstav in definicij, kolk je ljudi na svetu…

  Mimogrede, vedno dvomim…mislim se trudim zelo…če se le da, nimam trdnih prepričanj in zato je marsikaj kar rečem “neoprijemljivo” ali vprašljivo, ker imam v mislih to, da ima zadeva/ problem še dost drugih interpretacij….ne morem pa ugodit tvojim razmišljanjem in potešit tvoje potrebe po takih razlagh, ki jih sam pričakuješ…ker se ne da vsega ubesedit na “pravi način”…ker se je pri takih komplexnih temah jebano izražat…ker tud tebi to ne gre z lahkoto – čist možno, da sem te s čim “obtožila” po krivem, pa sam pri sebi veš, da ni tako, kot si bom razlagala nadaljnje v komentarju…zato pa se pač pojasnjuje, kolk se da ali kolk se nam ljubi…

  in ja, ne strinjam se z načinom, ki ga recimo prakticira Fish (ni po mojih merilih in željah in vrednotah), ga pa sprejemam, ker je pač v njegovih okvir to pristojno in ga zadovoljuje, čeravno menim, da bi si lahko dopuščal možnost misliti, odločati se še kako drugače….

  “dvomim, da kdo hrepeni po menjavanju ljubčkov in ljubic – gre zgolj za vmesno stanje v iskanju tistega, po katerem dejansko hrepeniš. In dokler tega ne najdeš, pač iščeš oz. živiš svoje življenje, kakršnokoli je že in ne sklepaš praznih kompromisov, ki te bodo zaklenili v tvoje vsaj približno normalno življenje.”
  —–> obešaš se na tistih mestih, kjer ni potrebe. Hrepenimo po menjavanju “prikolic” je bilo mišljeno, da so oni tisti, ki naša hrepenenja na instant način lahko zadovoljijo…njih so taki željni oz. v njih najdejo tisto, da zadostijo manjkom – kot da morda ne obstajajo še druge rešitve, njihovi duševnosti bolj prijazne…to vmesno stanje več ni vmesno, beatnik hehe To je problem, ker se ta “dokler tega ne najdeš” sprevrže v eno beznico….in kot vidiš sebe namensko ne omenjam tule…razlagam si, poskušam razumet iz čim večih strani, da bi lahko še sebi pomagala (sem sama hočeš, nočeš tega kaosa in deviacij)…
  V mojem “normalnem življenju” ne bom omejena, zaklenjena al karkoli že…delala bom po občutkih, če se bo le dalo, bom poslušala nagone in instinkte, ampak bom vse to počela bolj organizirano in z manj dušnimi, psihičnimi posledicami, ki so pa produkt bolj ali manj nepoznavanja lastne biti in naših procesov (osebnih, kot medosebnih)….

  no, toliko “malo” še od mene.
  pa še nekaj ne pozabi, da je to dialog me MOŠKIM in ŽENSKO ;)

 109. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nada, a ni to potem nefer odnos, kjer dejansko skrivaš svoja resnična hotenja, kar pomeni, da je le vprašanje časa kdaj boš fantazije tudi uresničil?

  Rado, misliš da bi bila moškemu dovolj le ljubka ženska? Misliš, da je to dovolj za uspešno zvezo?

 110. beatnik pravi:

  Hm, Ana, Ana… poglej: na moj komentar o sprejemljivosti individualizma, visokih kriterijev itd. v kontekstu odnosov si ti odgovorila negirajoče, vendar iz meni neznanega razloga naredila izjemo pri fishu, češ da on verjame 100% v svoje poglede, je sebi zvest in zato ne bo trpel v življenju, drugače pa naj bi bilo pri tistih, ki se iščejo, ki dvomijo… Zakaj drugače? Jaz namreč sploh ne vidim razloga za ustvarjanje izjem, takšen način življenja je namreč sprejemljiv za vsakogar, ki se za to odloči in ki misli, da je to zanj najpametneje. A naj rine nekam, kamor ne paše in kjer mu ne bo všeč? In jaz v tem, da imamo toliko definicij normalnosti v odnosih, kolikor je ljudi na svetu, ne vidim nobenega problema. Z normalnostjo operirati je nevarno, Ana. A je normalno mnogoženstvo, homoseksualne poroke, swingerstvo…? V kolikor gre za odnose, ki temeljijo na prostovoljnosti in iskrenosti, odnose, ki zadovoljujejo vse potrebe udeleženih, ne vidim jaz v tem nobenega problema. In ne, ne obešam se na nepravih mestih, pač pa zgolj na tisto, kar si napisala, če si pa s tem mislila nekaj drugega, tega jaz ne morem vedeti. Kar se tiče menjavanja ljubic in ljubčkov – seveda to vmesno stanje lahko postane doživljenjsko stanje – zato se pa temu reče lajfstajl. Seveda obstaja rizik, da tistega po čemer hrepeniš, ne boš nikoli dosegel, samo ta rizik obstaja za vse. Se sploh zavedaš, koliko ljudi se veže, pa kljub temu hrepenijo po nečem več? Od tod potem tudi varanje.
  Pa ne mislim, da imam težave z izražanjem pri kompleksnih temah. Če pa kaj ne razumeš, pa le vprašaj, hehe.

 111. Ana pravi:

  beatnik…jaz bi te sprobala, pol pa bi lahko še kakšno rekla ;) In ne bi bilo več nobenih vprašanj hehe
  Malo šale.
  Ko teoretiziramo, vsak na svoj način, se predstavljamo v eni luči, upam si trditi, da smo v realizaciji dost drugačni, oz se pač zelo trudimo bit to, o čemer govorimo (al pa spet, ne, no…kakor kdo)…tak da je to samo en vidik sedaj, s katerim se rukzakama (nič negativnega ne mislim)…morda bi govorila spet za par nijans drugače v drugih okoliščinah…seveda vzamem opcijo, da se kdaj zarečem…ampak to samo zato, ker premlevam o toliko možnostih in tehtam, v katerih je več plusov…in pol ene enkrat bolj izpostavim, drugič manj….

  Osebno verjetno si vase prepričan, da nimaš težav z izražanjem o komplexnih temah, eno pa je, če se med sabo lahko razumemo…pri takih zapletenih…pol pride do težav, logično…in kar sem jaz opazila, prej zaznala je to, da v mnogih primerih zgoraj lahko enako razmišljam, kot ti, s tem, da se vse ne omenja ob pravem času…jaz bolje mislim, kot se izražam – to pa je res :D

  Ja, izjeme so že stigmatizirane, tako kot povprečje…in morda jih imamo prevečkrat za izredne…hitro lahko spremenim prvi pogled na to…pač gre za lajfstajl…no in teh je dandanes vse več zelo raznolikih, diametralnih, specifičnih, celo “vanzemaljskih”…s tem, da vidim v tem dost pomankljivosti…eno je, da si ti (ne osebno TI) superiorno zagledan vase in prekrasno zadovoljen s svojim stilom življenja, ki je podvržen že strogim zapovedim (strogim za druge), drugo pa je, da takega življenja ne dopustiš na pravi način približat potencialnemu partnerju, s katerim bi našla skupno nit…problem je tu, v tem individualizmu, da posamezniku ne dopušča oz. posameznik sam zabrede tak daleč, da si ne upa na nek način podredit sebe drugemu, ker le tako lahko vzajemno sodeluje…In to je razpoznavno na konkretnih primerih, vidi se v komentarjih, v izraženih razmišljanjih posameznikov…vsak tiči na svojem bregu…nič ne bi bilo narobe s tem samozavedanjem, če bi bili pripravljeni sprejeti to individualnost tudi pri potencialnem partnerju – enako velja zanj…tak pa ni več odstopanja od sebe, ni prilagajanja…če pa že mislimo, da to delamo, očitno delamo napačno…..govorim o tem zato, ker je tolko razpadlih zvez, ker se tolk menjuje partnerje, ker je tolk nezadovoljstva in vedno več ljubic in ….ah ja…

  kakorkoli…

  no, kje vidiš ti vzrok za tako povečano št. samskih ljudi in primarni vzrok za “redefiniranje” partnerske zveze, kjer je baje, torej (hehe), obvezna ljubica oz je to v vedno večih primerih neizbežno…?

  *********************

  “naredila izjemo pri fishu, češ da on verjame 100% v svoje poglede, je sebi zvest in zato ne bo trpel v življenju, drugače pa naj bi bilo pri tistih, ki se iščejo, ki dvomijo… Zakaj drugače?” ….ja ker večino očitno to moti, tak način, ki ga recimo prakticira fish…tisti, ki to počnejo in se razlikujejo od njega v tem, ker v to početje dvomijo, jim ne diši, problematizirajo (nič spornega), jim je vprašljivo, ne zaupajo takim praxam….in seveda bolj t.i. trpijo, če pa jim tak način, s katerim se kdaj pa kdaj soočijo, ne prinaša neke blaginje…Fishu in njemu podobnim PA …poznam kar zajeten kupček ljudi (mimo kolegov), torej znancev, ki bi bili že dovolj velik vzorec, ki bi potrjeval, da si še zdaleč niso tako zvesti, in ne verjamejo v svoj življ.stil…meni pa deluje recimo Fish tako, da od tega ne odstopa…in zato sem ga imenovala kot izjemo, ker govorimo o nekih vsesplošnih množičnih pojavih, ki prevladujejo ter o tistih, ki odstopajo….ampak kot rečeno, ja, je vedno večje št. takih in onakih življ stilov, s katerimi so posamezniki mimo Fishovega primera tud 100% zadovoljni…bi pa rada slišala še za kake druge primere, toliko za spoznanje….

  ti kdaj jamraš, se zmrduješ nad svojim stanjem, kakršnegakoli že maš?
  se trudiš kaj doseči? imaš kakšne skrbi, kar se tega področja tiče? ali si že tisto nekaj oblikoval, ustvaril, spoznal, dobil…ter si zelo zadovoljen? sam sprašujem…na konkretnih primerih je lažje razmišljat namreč…

  grem pisat dalje razmišljanja in povzetke o članku “get smart about modern love” :mrgreen:

 112. Rado Rado pravi:

  Seveda ni dovolj Iztok,

  gre le zato, da bi namesto svoje agresivnosti obdržale milino. Ostalo ostane enako.

  Nasploh je prepričanje, da smo si moški in ženske enaki, napačno.
  Nismo smo enaki, ampak smo le skupaj celota. Nismo dve enoti, ampak smo le dve polici človeka.

 113. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Ana in Beatnik, predlagam da sprobata drug drugega in nam potem sporočita svoje ugotovitve ter dognanja :)

  Rado, tole pa si zelo lepo povedal. Ampak, a se ti ne zdi, da smo jih moški spremenili v agresivke?

 114. Tadej Tadej pravi:

  Rado, klanjam!

 115. mica mica pravi:

  Iztok, ženske postajajo agresivke zaradi sledečih razlogov:
  * moški spi pred Tv
  * moški “pozabi” vprašati njo, če je žejna ali lačna, ko gresta skupaj na njegovo pivo
  *moški pozabi koliko je ura, ko je v moški družbi
  * ne ljubi se mu pred spanjem tuširati
  *med kosilom bere časopis
  * če je na jedilniku zelenjava, pravi, da ni lačen
  *moški reče, da nima ženska nobenega dela, če slučajno v službi dela kakšno uro manj od njega
  *moški nikoli ne ve, na kateri polici je sladkor in zmeraj sprašuje ženo, kam ga je založila
  *doma ne je polente, pri sosedovih jo pa zmeraj
  *smrčanje*
  nezainteresiranost
  * naveličanost*
  zaljubljenost v TV & PC

  v zgornjih primerih in še v 2345672 drugih moški in ženska nista dve polovici.
  v tem primeru je ženska 3/4, moški pa 1 /4- nepomembna
  :-)

  :-)

 116. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Star Wars: Mica Strikes Back :)

 117. beatnik pravi:

  Uf, Ana, obširen zalogaj. Žal nimam časa preširoko odgovarjati, zgolj opomba na fisha – tu je prišlo do communication breakdowna, namreč jaz nisem pisal o fishovem lajfstajlu kot takemu, pač pa le v kontekstu odnosov, zvestobi samemu sebi in nepripravljenosti ujeti se v neko razmerje, zgolj zato, ker tako narekujejo družbene norme. In takšnih nas je cel kup.
  Replika na zadnje vprašanje: ja itak, da nisem vedno zadovoljen, da se včasih zmrdujem itd. Povsod so plusi in minusi, vendar zvestoba samemu sebi na koncu prevaga.

  Veliko uspeha pri pisanju diplomske! :-)

 118. Dajana Dajana pravi:

  @Mica: :)

 119. Ana pravi:

  vidiš Rado, to je to, kar bo govorila moja diplomska….ni več tradicionalnega pojmovanja, da sta posameznika dve polovici, ki tvorita eno celoto, ampak dve, vsaka zase, izoblikovani celoti, ki tvorita več kot eno…torej nista partnerja drug drugemu “dopolnjevalca” v smislu, kot manjkajoča delčka, temveč vstopata v razmerje že samostojno, celostna, kot osebnosti z velikim O, ki bosta drug drugemu ponujala svoje kvalitete in s tem nadgrajevala zvezo :)

  Iztok…to je bil moj hudomušen namig…ki ga ni hkrati predlagal beatnik…jaz pa sem se hecala…zatorej ni potrebno slišat morebitne resne reakcije na to heh Pol bi to že bil projekt….mi pa modro ugotavljamo, da nobena združitev to ne sme bit, ampak se mora zgoditi spontano heh

 120. Ana pravi:

  oo, beatnik je že tu…. :)
  Ni problema…sploh ne pričakujem tako obširnega razmišljanja od moškega v repliki, ker ni potrebno, niti ni morda smiselno…sem razumljiva hehe

  beatnik…itak, prvo sem jaz, pol pa vsi ostali :D

 121. recognize pravi:

  hehe..marucca :)
  ce bi vedla kdo sem in me spoznala bi vedla zaka mam take zelje pa da hocem popolno punco!
  sej jo vsi fanti hocejo!
  na žalost ti morem povedat…da so vse najstnice…od 15 pa do 25 leta nemogoce!to ne mors vrjjet kak se obnasajo…
  js ne govorim o kul pa vredu puncah! ampak o prasicah! 95 % danasnih zensk je prasic!! ne vem zakaj,tak je!! in zato jih treba v roke vzet!!
  itk da je slovenija premala za mene! kok pa je lusnih pa ql samskih punc trenutno v sloveniji???

 122. recognize pravi:

  na zalost sem iz celja..kjer je se hujs! in ne poznam niti ene fajne samske punce iz celja!! kje je sele karakter!!
  pa pustmo to..js pac govorim da so punce danes nemogoce…varajo,lazejo,itd itd…

 123. Tadej Tadej pravi:

  well, ni šans da bi se obnašal kot piše mica …

 124. recognize pravi:

  never trust a female!! zapomnte si to!!!

 125. Tadej Tadej pravi:

  recognize,vidim kam ciljaš ja … :( malo žalostno je ko takole razmišljaš, še vedno so punce dobre in prijazne, nekje tam zunaj … čeprav se obnašajo nezrelo. moraš vedet da je to obnašanje tabu družbe in da je fino če ma punca fanta pri 14, pa potem ceu kup fantov za tem ki so bili preizkusni zajčki. pol pa se vprašaj, koliko punc zares pozna tisto pravo srečno ljubezen, no tu pa se popularnost še zelo zniža …

 126. Ana pravi:

  “95 % danasnih zensk je prasic!! ne vem zakaj,tak je!! in zato jih treba v roke vzet!!” :lol: (smejim se posrečenosti, ponesrečneosti ugotovitve)
  saj se verjetno zavedaš, Reco, da je tvoje spoznanje povezano s tvojim okoljem, v katerem se gibaš…je omejeno na določeno populacijo ženskic, ki pač je bolj tiste neke sorte …in tvojih 100%, ne predstavlja še zdaleč ne in nikol ne bo 100% vseh žensk širom slovenije (neglede na starost)….Ko boš prestopil te okvire, v katerih si sedaj, ko se boš hočeš-nočeš gibal v drugih vrstah družb, ko boš tudi imel druge cilje in nove želje…boš seveda menil drugače…. hehe Tak da ne bit tak pesimist.
  jaz tud iz svojega zornega kota ugotavljam za moške neke neg cvetke, sam ne, da so ravno živali…pač pa opazke, ki so dost bolj precizne in globinske :D Ampak še vedno verjamem vanje.

 127. recognize pravi:

  ja take so moje izkusne!! od ne vem kok punc ko sm biu z nimi (pač vse,ne da sm hodu..pač tko tut u izi) je bla samo 1 vredu!!!
  itak da mam pol tako mnenje!!
  ker so katastrofa!!! tak kot mlade..pa tut starejše…iz MB…tut iz LJ..pa iz CE…
  se mal spomnsem za nazaj pa sej ne morm vrjet LOL..kake so ble!!

  1 je bla res vredu…mi je mal zau za njo!!sam je bla pa tecna prevc pa lobusumna…tk da to pa tut ne gre!

  za najstnice pa tak skoda zgublat besed..14,15,16,17 letnce…ko da bi ble iz druzga planeta

 128. recognize pravi:

  da ne omenjam izjav kot so:

  -”ey premali si, mors bit vsaj 1:90 za mene velik”
  . “ey,a znas nemski jezik? men je to ful fajn,ce ne znas se nimava kej menit”
  -” ey za sex z mano bos caku 1 let”

  to slisis dandans!

 129. recognize pravi:

  pol pa sam zgublas zivce ko se punca ne obnasa tak ko bi ti hotu!

  ma se mogoc bo prsla enkrat 1 res ql punca…sam bojo pa druge ovire pa spet ne bo slo!!….

 130. mica mica pravi:

  Tadej, imam sina, ki je tudi Tadej, pa je podobno vzgojen kot praviš, da si tudi ti

  :-)

  :-)

 131. recognize pravi:

  kolk ste stari vi??
  tu ste vsi starejsi:)…tk da nimate niti prblizn pojma kak je tezk/bedn dandans…
  da najdes eno normalno punco!!
  ko pa koncn najdes eno..pa cez 1 let vidis da to ni to!!

  bols bit samski pa mas mir,pa ti noben zivcov ne zre!

 132. Tadej Tadej pravi:

  recognize, te čist razumem, dandans je zeloooo težko dobit pametno punco, ta leta od 15 do 20 … to je, če povzamem tvoj pogled, vse tko zafnano, vse majo kr vse prav, in mislijo da se svet okol njih vrti, one si bojo zbirale fante, one bi mele lepe, pametne in inteligentne delajo pa ravvno kontra, one se mečejo ven s pitjem, ker je to “v modi dandanes”. ja seveda, upam da bojo dobre mamice, pa da še pridejo kam …

  mi je žal za vsa ta krasna dekleta …

 133. recognize pravi:

  ja grozne so! sam bogi smo pa mi,ko pol dobimo te punce! pa jih prenašamo! pa probamo vseen z nimi…pa vidis da ne gre..pa vseen vstrajas!
  groza res! pol se pa celo zalubis v njo (sicer ne vem kak je to mozn ,da se zalubis v tako punco)…pol si pa bogi…
  pa ma neke svoje fore.pa laze….itd itd…!!!
  se navsezadne leta niso vazna…sam js pa tut ne morm bit z neko 10 let starejso zensko zdej!…
  uglavnem…vedno hujse so generacije

 134. recognize pravi:

  men je najbol vazna iskrenost! to manjka puncam! vse neki lazejo pa po ovinkih govorijo!! ne mors jim zaupat! to je glavni problem!

 135. recognize pravi:

  ubistvu smo si tipi pa zenske dost podobni…sam smo si pa tud dost razlicni! in mislim da ne gremo skupi!!! ker slej ko prej se vsaka zveza prekine…kasnej se locijo pa nastradajo otroc pol..slovenija se mi se ekstra zdi taka drzava,da se folk ne zna obnasat!! in res bols da si samski!! tak bos vsaj zivel lah…

 136. marucca pravi:

  @recognize: :)
  No, viš, pa si odprl svojo dušco in izbruhal kar te teži. Kar je dobro. Pa še mene si fajn nasmejal! :) Da ne boš narobe razumel – ni bilo mišljeno kot posmeh, ampak iskren smeh – od srca! Smejem se pa zato, ker ni vse tako grozno, grozno, grozno … kot praviš, no. Boš videl, da se bo tvoj pogled z leti spremenil. Sicer te je pa že Tadej potolažil in lepo objasnil zadevo.

  Ti želim, da ti bo sreča mila in, da spoznaš kakšno zares fajn in iskreno punco, ob kateri bo lahko tudi Celje naenkrat postane najprijaznejše mesto na svetu…ja, ljubezen dela čudeže. (Vprašaj Gartnerja, če meni ne verjameš, hehe…)

  Aja, pa še tole: tista fajn, pa nerazvajena in iskrena dekleta prej srečaš recimo na kakšnem nedeljskem izletu v naravi (ne za šankom… ali celo pod njim …) Evo, topli, pomladni dnevi so skoraj že tu – idealno za sprehode, kolesarjenje … ipd. Držim pesti! Sporoči ko bo “kaj novega”, prav? ;) Lp

 137. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Marucca, Recognize je gangsta, kar pomeni, da mu manjkajo ameriške bejbe. Tiste, ki jih imajo raperji. In očitno govori iz lastnih izkušenj. Kljub mladosti je kot se sliši dal dosti skozi, da lahko zapiše to kar je zapisal.

 138. Pervy pravi:

  Če ima ženska preveč časa in doma copato bo iskala avanturo. Če ima moškega, ki hodi okoli medtem, ko njo doma skrbi če nima on druge ne bo imela časa in ne volje za avanture.

 139. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Pervy, se pravi da je napad najboljša obramba?

 140. Aleš pravi:

  recognize: slovenija je edina drzava ki ma besedo LOVE vmes …sLOVEnija…a ni nobene lubezni v nasi drzavi:)

  S= (sej)

  S Love Ni, Ja!

  :)

 141. Marjan pravi:

  Škoda, ker nimam več oglasa, v katerem je izobražena in dostojna ženska iskala moškega ki bi jo dostojno preživljal. Izrecno je napisala, da ni kurba. Da pa stane okoli 500€ (zdaj najbrž že 1000€) na mesec (obleka, frizer, makeup, večerje). In da je imela nekoga ki pa je svinja kot je bil moral nazaj k ženi, sicer bi ostal brez 10MIO€.
  Saj sem že napisal: hvalisanje z neumnostmi je idiotsko. Sicer pa gotovo ni daleč dan, ko ji bo njen tip/mož na njeno vprašanje “A se spomniš tistega mehanika ki ti je tako zrihtal avto?” dejal:”seveda se ga. A se ti spomniš tvoje kolegice, ki je znala pervektno posesati stanovanje?”

 142. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Marjan, vsaj pošteno je povedala :)

 143. Marjan pravi:

  Ne vem če ji bo to kaj dosti pomagalo. Je pa res, da bi raje imel takšno ki bi to, da me izkorišča, povedala takole, kot pa da bi po letih ‘ljubezni’ to ugotovil sam.

 144. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Marjan, bolje je imeti tako, ki tega ne zahteva in ki tega niti na skrivaj ne izvaja. Zapomni si, dragi kolega, ženska je ljubezen in ne firma.

 145. mijau pravi:

  Težko si boste vsi, ki si žensko še iščete, našli lepo, inteligentno, delavno in pošteno. Ker jih je malo. Če hočemo vsi dobiti vsaj po eno, se moramo zadovoljiti z manj kot popolnostjo. Saj tudi sami nismo popolni.

  Torej to velja tudi za vas, ženske. Smo, kakršni smo. Saj je prav, da malo popuščamo eni in drugi, da sklepamo kompromise, ampak še vedno je najpomembnejše od vsega, da nismo sami.

  Zato tiste, ki ste že malo naveličane, ker ni več enake vznemirljivosti, kot na začetku, pomislite, da tudi same niste po par letih enako vznemirljive.

  In nič čudnega ni, če sicer zvesta žena malo posanja o kom drugem, ki ji je vznemirljiv samo zato, ker je nov; in če enako stori moški. Tako, da ni lepo Nadi to očitati, misleč, da je samo vprašanje časa, da bo “padla”.

  Veste, kako je Mujo vprašal Fato, ko jima nikakor ni prišlo: “Jeli, Fato, ni ti se ne možeš nikoga sjetiti?”

  Tudi jaz sem bil tak, ko sem bil mlad. Samo za najlepšimi sem se poganjal. Pa sem bil sam po izgledu podpovprečen in sem precej “stradal” zaradi tega.

  Je pa res eno: če imaš lepo ženo, se je lažje znebiš.

 146. Niko Brumen pravi:

  Odgovor 1.

  Ko se ženske svojih lukenj zavedo.

  :) )))))))))))))))))))))))

 147. Niko Brumen pravi:

  Odgovor 2.

  Si pa zadaj – napredne si jih omislijo več.

  Hehehe!

 148. Niko Brumen pravi:

  Odgovor 3.

  Logično: ženske je z leti vedno več, moškega vedno manj.

  :IIIIIIIIIIII

 149. Žogca pravi:

  “Vsaka ženska, ki daj kaj nase, mora imeti ljubimca.”

  Takšno razmišljanje mi je tako ali tako čisto mimo. Ne bi pa rekla, da se vse več žensk odloča za ljubimca. Jaz bi samo rekla, da je varanja vse več, ker vse več ljudi razmišlja na način – od življenja bom vzel prav vse, kar lahko vzamem, ker jaz si zaslužim čisto vse in se ne pustim pri ničemer ovirati.

 150. RHYME-G pravi:

  pol se pa čudijo ženske da majo plavo foko hehe

 151. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mijau, zadnji stavek je zanimiv :)

  Niko, je trojka tvoja pogruntavščina? :)

 152. Marjan pravi:

  Ahhh, ljubezen… Kaj je pravzaprav ljubezen? Da ne moreš spati zaradi ženske? Da jo vidiš samo z najlepših strani in brez napak? ‘Kdor ljubi je blazen, ne rešijo ga bogovi.’ In pa: za najburnejšo ljubeznijo ostanejo najglobje rane. Koliko tistih ki so to doživeli, se tega z veseljem spominja? Ali pa so to grenki spomini? Meni naš svet in ljubzenska vročica enostavno ne gredo skupaj.

 153. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Marjan, imam občutek, da trenutno nisi najbolj srečen v ljubezni.
  Saj veš, kaj pravi Jan Plestenjak: “Še na dež nisi jezen, ko zadane ljubezen.” :)

 154. Marjan pravi:

  Kako to misliš ‘trenutno’? :)
  Ko si enkrat star toliko kot jaz (blizu 40), je zelo malo verjetno, da te zagrabi taka norija kot v puberteti, recimo. Razen, če si Ivan Tavčar, in doživljaš Cvetje v jeseni (ki ga ravno prebiram in zaboga, to je mojstrovina svetovnega formata!).

 155. Niko Brumen pravi:

  Marjan – zapomni si in pomni moj zapis: počakaj še par let.
  Potem se mi pa javi s svojim neizbežnim cvetjem v jeseni.

  LP!

 156. STELA pravi:

  kdo je pa sploh naredil to raziskavo, da je naslov upravičen?

 157. Marjan pravi:

  Niko, če se bom takrat še spomnil in če bo ta blog še obstajal in če bo še internet in če bo še mogoče kako priti do njega in če se bo splačalo in če bom še obstajal, potem se nemara slišiva.

 158. Marko M pravi:

  “Moški, s katerim so jih prevarale, jim ponudijo vse to, kar jim manjka.”….ok, tukaj sem se prvič nasmejal….”Vsaka ženska, ki daj kaj nase, mora imeti ljubimca,”…in tukaj drugič….pa replika…
  mogoče Iztok, utegneš utemeljiti profil ženske, ki imajo vse to in jim nič ne manjka, pa vseeno prevarajo….mogoče tudi profil ženske, ki nima skoraj nič od navedenega, pa vseeno ne prevara….
  prava ženska s pametjo ne prevara niti sebe…čeprav sta to redko združljiva pojma….ampak možna…seveda pa obstajajo tudi brezupni primeri, kot si navedel….

 159. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Marjan, ljubezen naj ne bi poznala let. Tudi to je eden njenih čarov.

  Stela, le ugibamo.

  Marko, profil? Ženska, ki ne upošteva pravil in misli samo nase. Ki zaradi trenutne strasti postavi na kocko družino in vse, kar ima. Če nima nič? Zakaj za hudiča pa potem ne bi prevarala in dobila vse.

 160. mijau pravi:

  Iztok, “zaradi trenutne strasti postavi na kocko vse, kar ima” marsikdo, pa naj je to ženska ali moški. Kaj jih žene v to, bi morda znali razjasniti psihologi, pa še ti bi se najbrž med sabo skregali.

  Vsekakor s svojim sedanjim življenjem niso zadovoljni.

 161. STELA pravi:

  Iztok, ampak naslov se bere kot ugotovitev….ok, pustmo, sej ni pomembno:)

  Sta pa tole dve zlooooooo pomembni ugotovitvi, tko da fantje, zapomite si ju:)

  1.Ženska potrebuje pozornost, razvajanje in občutek, da je kraljica.

  2.Ko začuti, da je le služkinja, je z njo konec.

 162. STELA pravi:

  mijau, kaj ženske žene v to, je napisano, kaj pa moške…………pa ni tema te debate hehe

 163. Marjan pravi:

  Stela, s tvojo točko 1 se 100% strinjam. Za točko 2 bi pa napisal: “ko enkrat začuti da ni več kraljica, je z njo konec.”
  Iztok: Ljubezen naj ne bi poznala let?! Če naj to drži, bi pri tem morala biti ali ‘ljubezen’ izredno široko pojmovana, ali pa bi starostni limit moral biti presneto omejen.

 164. Marjan pravi:

  Ali pa bi se zbudil iz lepih sanj…

 165. mijau pravi:

  Marjan, Iztok ima prav, ko pravi, da ljubezen ne pozna let. Pozabil je le dodati, da se menja predmet ljubezni.

  Stela, moški potrebuje pozornost, razvajanje in občutek, da je kralj.

 166. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mijau, se strinjam, ne glede na karkoli gre za neko nezadovoljstvo. Več kot ga je, več je možnosti za skok čez plot.

  Stela, lepo zapisane točke, toda ne bo čisto držalo. Ogromno je namreč žensk, ki se žal sprijaznijo z vlogo “čistilke” in ne naredijo ničesar. Tudi zaradi otrok.

  Marjan, tudi stari ljudje se lahko zaljubijo kot najstniki, če mimo pride prava oseba.

 167. Marko M pravi:

  modro mijau….za zadnji stavek….očigledno razumeš več kot jasno, kako ženska doseže stopnjo kraljice ali prasice….

 168. Marjan pravi:

  mijau, daj mi no zaupaj (če si ženska, seveda), kako narediš, da se moški počuti kot kralj?
  S tem, da nas je potrebno razvajati, se pa nikakor ne strinjam; to je čisto napačna pot za ‘pravo’ ljubezen, ki bo zvaila prek roba v prepad. Da smo deležni pozornosti (čeprav manjše kot jo potrebujejo ženske, priznaj) to že, ampak da nas je treba razvajati…

 169. Marjan pravi:

  Mijau, sicer pa:
  ti praviš: da se menja predmet ljubezni.
  Jaz pravim: da bi morala biti ali ‘ljubezen’ izredno široko pojmovana.

 170. Žogca pravi:

  To, da moški, če se bo počutil kot kralj, ne bo varal … Na to se jaz ne bi zanašala.

 171. Žogca pravi:

  “Ko enkrat začuti da ni več kraljica, je z njo konec.”

  Tudi to ne drži. V veliko primerih. Ker takrat, ko ženska začuti, da moškega izgublja, takrat zna ta moški biti ljubljen veliko bolj, kot je bil kdajkoli prej.

 172. Marjan pravi:

  Krhhmm! To bi veljalo tudi za ženske.

 173. Marjan pravi:

  Misliš da ne drži? Mislim, da tudi ti sama nisi prepričana v to (zna biti bolj ljubljen; ne ‘bo’ bolj ljubljen).
  Jaz pravim, da je vse odvisno od karakterja obeh sodelujočih. Prepričan sem, da ni mogoče vsega vreči v en koš in reči ‘belo’, ko je stvar črno-bela.

 174. mijau pravi:

  Marjan, mijau je moški. Tisto, da se mora moški počutiti kot kralj, sem zapisal samo zato, ker je Stela postavila trditev (v # 161), da mora rabi pozornost, razvajanje in občutek, da je kraljica. Sam ne mislim, da je prav eno ali drugo. Noben partner ne bi smel biti vzvišen nad drugim.

  Tisto, da se menja predmet ljubezni, pa se nanaša na to, da zelo redko en moški ljubi eno isto žensko od pubertete do smrti (in obratno).

 175. mijau pravi:

  Napaka v prejšnjem zapisu: (ženska rabi…)

 176. olna pravi:

  Samo jednom se ljubi, sve je ostalo praksa…(citat)

 177. Žogca pravi:

  “Jaz pravim, da je vse odvisno od karakterja obeh sodelujočih. Prepričan sem, da ni mogoče vsega vreči v en koš in reči ‘belo’, ko je stvar črno-bela.”

  O tem ni nobenega dvoma.

 178. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kralj, kraljica? Eh, to je preveč filmsko. Važno je, da se imata skupaj fino in da se dopolnjujeta, da se ne jemljeta samoumevno in da znana presenečati iz dneva v dan.

 179. taya pravi:

  Saj ni kaj dodati, ampak vseeno. Spomnila sem se na stavek, ki sem ga zadnjič slišala o odnosu žensk in moških, da je dandanašnji čas postal narobe svet, kjer drevesa tečejo za psmi. Ženske smo postale lovke, moški se pa ne zmigajo. In verjetno nam postane dolgčas. Odnos je komunikacija. In pa: ženske je treba razvajat.
  Moja babi je bila zelo razgledana o vsaki stvari je imela svoje modro mnenje, ob priložnosti, ko sem ji povedala, da sem s tipom nekam šla, da sva šla z mojim avtom in mi je tip napolnil tank, rekla: Najmanj to. Ženske treba razvajat, drugače svet drvi v čudno smer.

 180. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Taya, samo enostransko razvajanje ni najbolj pametno.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !