Pa kaj je s folkom, da v vsaki stvari vidi “spam” in ga potem na skrajno blesav način širi dalje?

5.03.2008 ob 13:58

Dva dni nazaj sem svojih prijateljem poslal elektronsko pošto, kjer sem jih pozval naj si pridejo ogledat moj blog. V mislih sem imel predvsem tiste, ki ga še niso videli in tiste, s katerimi smo praktično izgubili stike. Ker se mi ni dalo maila pošiljati vsakemu posebej, sem pač označil vse, ki jih imam v adresarju in jim poslal skupen mail. Pri tem sem seveda pozabil označiti tisto funkcijo, kjer naslovi niso vidni. In kar je še bolj pomembno, pozabil sem, da imam v adresarju tudi nekaj ljudi, za katere sploh ne vem kdo so in so mi nekoč pač poslali kak mail ter se avtomatsko shranili v adresar.

In potem se je začelo. Huda pizdarija, ki je res ne razumem. Začel jo je neki Davorin Pavlica, ki je vsem naslovnikom poslal sporočilo, da na moj blog ne misli iti, saj ga ne zanima in naj ga neham spamati. Pridružil se mu je še blogerski kolega Had, sledil pa mu je še nekdo, ki sem ga zdaj žal pozabil.

Od kdaj je povabilo spam? Od kdaj se obnašamo tako zajebano in od kdaj imamo potrebo biti taki kretenski bedaki? Če ti kaj ne paše, pač vrži v koš in se ne obremenjuj. Ali pa naslovniku, ki ti je poslal mail prijazno pojasni, da te stvar ne zanima. Mater ej, kot da bi mu z maili težil vsak dan stokrat. Tega pa res ne razumem in resnično nimam pojma zakaj so eni taki kurčevi bedaki.

No in potem se je začelo še bolj, saj je moj kolega Gregor naredil reklamo za svoj blog in vsem naslovnikom poslal še svoj link do svoje strani. Pa kaj, znašel se je. Le zakaj si ne bi smel narediti reklame. In Davorin je spet ponorel in mu odgovoril na podoben način kot meni. Le da sta se mu sedaj pridružila še Sanja Grohar, Robert Roškar, Salome in še nekaj takšnih, ki so se v adresarju znašli povsem po naključju. Eni so jezno napadli, drugi pa so pač pojasnili naj jih izključijo iz naslovnikov, saj nočejo imeti ničesar s tem.

S čim, lepo vas prosim? Z dvema mailoma, ki sta priletela na njihov naslov? Zakaj tak halo za tako malo stvar? Pač zbrišeš in te boli kurac. Še posebej, ker na dan tako ali tako dobiš na stotine pravih spamov, ki jih res ne potrebuješ, saj večinoma prihajajo iz tujine.

Smo res prišli v dobo, ko je čisto vsak mail v naših glavah le spam?

DODATEK: Pravkar sem dobil mail od revije Celjan, ki se mi je zahvalila za vse brezplačne maile znanih oseb, ki sem jih imel v adresarju. To seveda pomeni, da jih bodo slej kot prej kontaktirali in o njih napisali članke ali z njimi naredili intervjuje. Evo, pa smo dognali, da je tudi spam lahko koristna stvar.

ŠE EN DODATEK: Od nekoga sem pravkar dobil mail, da naj ga zbrišemo, saj za našo igro nima časa. Kako igro, porka madona? Pa kaj se je vseen zmešalo. Smešno, za “igro” nima časa, da odgovori na mail pa si najde čas. 

 

88 komentarjev na “Pa kaj je s folkom, da v vsaki stvari vidi “spam” in ga potem na skrajno blesav način širi dalje?”

 1. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  Haha, NEKI Davorin Pavlica. :facepalm:

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Stric, zame je neki, saj ga ne poznam osebno. Dobro pa vem kaj dela, jaoo, no, se pa vtakneš v čisto vse.
  Raje povej kaj misliš o tem sranju, ki sem ga zapisal.

 3. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  Da si ga posral. Če že pošiljaš maile naokoli, jih daj tako, da vsak dobi občutek, da si ga poslal posebej njemu, ne pa da vidi goro email naslovov, češ, o glej, v imeniku me ima, pa sem dobil, bleh.
  Obenem smo pa nekateri občutljivi na to, da so naši emaili takole razgaljeni, ker se s tem še poveča možnost spama.
  In čeprav si rekel, zakaj tak halo za tako malo stvar: takole jih pomisli več in imaš en dva tri zasut poštni predal.

 4. dr. Onyx pravi:

  Jaz sem večkrat poslal mail poslanki Emi Irgel, da si naj pride pogledat moj blog, pa nisem nikdar dobil odgovora (po moje ga hodi gledat na skrivaj, ker me SDS ne mara preveč). Res pa je, da s tem ne težim kar vsem poslancem po vrsti, ker z večino nočem imeti nobenega opravka.

 5. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Stric, vem da sem ga posral in to sem tudi priznal, toda vseeno bi se zadeva zelo hitro končala, če ne bi prav Davorin začel širiti naprej. Se pravi, tisti, ki se boji spama, je naredil spam.

 6. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Onyx, sicer je Eva, pa saj ni važno :)
  Nisem mislil težiti in vem da sem ga polomil, da nisem označil tako, da bi skril naslove. Je pa tudi res, da ne bi bilo treba posameznikom tako neumno odreagirati.

 7. rozinca pravi:

  Glede nato, da sem med temi mailu tud sama, pa me to čist nič ne moti, ker pač vsake toliko časa človek pošlje malo okrog. Iztok z moje strani čist razumljiva poteza.
  Kar me je ujezilo je bilo to, da sem potem dobila pa res SPAM od ostalih akterjev, ki si jih že Iztok sam naštel, da jih ne briga tale blog in bla bla. Pa a mene pa mora brigat njihovo mnenje. Obstaja na pošti ODGOVORI gumb in prosim, da ga začnete uporabljati in ne ODGOVORI VSEM.

 8. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Rozinca, točno tak. Tisti, ki se buni za spam dejansko dela spam.

 9. rozinca pravi:

  mah dej, govorijo kako jih nekaj moti, potem pa delajo isto oz. še slabše
  obstaja tudi ignore lista, če katerega kakšni maili TAKO motijo… res maš tisoč in en način kako preprečiti poplavo nezaželjenih mailov

 10. Dajana Dajana pravi:

  Iztok, jaz ne pošiljam verižnih mejlov. Izjemoma se zadnjič poslala en prelep tibetantski test toliko ljudem, kot je pisalo na koncu (no, sreča se mi še ni nasmehinila, pa se še bo). ;) Nisem vedela, da so nekateri tako alergični na to in sem ga poslala tudi nekomu, za katerega se mi je zdelo, da ga dobro poznam. Veš, kaj je naredil? Poslal mi je nazaj jezen in užaljen protest, da kaj si jaz mislim, da mu “to” pošiljam. Od takrat ni prišel več na moj blog. Je pa sicer tudi drugače dober prijatelj, tako, da upam, da si nisem pridobila zdaj zaradi tega sovražnika. ;)

  Glede tega, kar si ti poslal… a si moral pošiljati ljudem, za katere veš, da imajo negativno mnenje o tvojem blogu? To je bilo narobe! Drugače pa nič hudega, boš vedel za drugič. ;)

 11. JERCA pravi:

  Glede na to, da sem jaz tudi odgovorila, da naj me izključijo ven iz te debate oz.da naj vržejo moj mail ven, je zato, ker se mi ni dalo poslušati njihovega mnenja, da pa oni ne bodo prišli gor…sploh mi je šlo na kurac, da je pol vsak odgovoril. Potem sem pa zanalašč še jaz :) Sam, Iztok, to ni letelo na tebe, ampak na ostale, ki so začeli širiti njihovo mnenje, ki nikogar ne briga. Če bi jaz imela svoj blog, bi sigurno hotela, da čim več folka vidi, kaj delam,pišem. Kljub vsemu pa- če ne bi hotel vedeti, kaj pišem v svoj blog, pač ne bi šel tja. Ne se obremenjevat, to ni zdravo!!! Ti ostani zvest samemu sebi, ostani kul, piši svoj blog. In še nekaj- jaz pa bom šla še kdaj pogledat tvoj blog!!!!
  ČAO

 12. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Dajana, nisem bil pozoren na to kaj vse imam v adresarju. To seveda pomeni, da nisem imel pojma, da imam tudi take, ki me ne prenesejo.
  In neb me motl to, da bi mene osebno napadel. To je navsezadnje njegova pravica. Blesavo mi je to, da je svoj napad obelodanil vsem v adresarju in se jezil, da je sto spam, dejansko pa je sam proizvajal spam.
  Še bolj smešni pa so mi bili tisti, ki so rekli, da nočejo nič s tem :)
  Eh, ljudje so postali smrtno resni in obremenjeni s tako majhnimi rečmi kot je en zajeban mail, v katerem ljudi povabiš na svoj blog.
  A kot si rekla, za drugič bom vedel :)

 13. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Jerca, hvala.

 14. JERCA pravi:

  Iztok, življenje gre naprej. Pozabi sedaj na to. Naj se jezijo. Naj bodo kreteni.
  Lepo vodi danes. Čao

 15. Dajana Dajana pravi:

  @Iztok: Seveda so obremenjeni. Glej, kaj je naredil tisti moj prijatelj… Vsakdo ima svoj prav. Nikoli pa tudi ne veš, kdaj te bo kdo izdal. Na živce jim greš, ker si na televiziji, ker imaš odmeven blog (karkoli pač že ta beseda pomeni), ker si v centru pozornosti. In potem začne eden in se jim pridružijo tudi tisti, ki te sploh ne sovražijo – kot Jerca – zaradi igre pač. To so majhne stvari, ki ustvarijo nesoglasja, je pa vseeno treba vedeti, kdo je tvoj “sovražnik”, da ga naslednjič ignoriraš.

  :)

 16. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Jerca, saj se ne sekiram, samo zapisal sem pa vseen :)

  Dajana, potem pa sem zelo vesel, da je prišlo do tega, da sem spet malo videl kdo je “sovražnik”.
  Glede središča pozornosti pa ni taka panike, saj je bilo v času Ginekologa še huje :)

 17. JERCA pravi:

  In prav je, da si zapisal, da si povedal!!!
  Men si ti legenda in rada te gledam na televiziji.
  Moj idol.
  LP:)

 18. Darja Darja pravi:

  Res je nerodna zadeva, da pozabis skriti naslovnike. Jaz sem fasala nekaj zatežencev na tak način. Je pa res, da ni kar ok pošiljati vabilo vsem kar vsepovprek. Jaz bi verjetno tudi fasala alergijo. Najbrž se ne bi pizdila tako, da bi poslala potem vsem vse, ampak samo pošiljatelju.

  Secer pa sama popenim predvsem ob verižnih pismih. Takrat pa pošiljatelj zna fasati kako kontra reakcijo. Sploh če nisem prave volje.

 19. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Jerca, tudi ti nisi slaba. Le tako naprej.
  Sproščeno in odklopljeno.
  Da bo svet poln nasmejanih ljudi, ki v vsakem mailu ne bodo avtomatsko videli spama.

 20. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Darja, očitno samo mene take malenkosti ne motijo. Madona no, saj lahko zablokiraš kakega kretena. Sicer pa je to samo mail in ne telefon. Pač zbrišeš pa je in niti ne prebereš.
  Tudi sam na dnevno dobim orogomno spam mailov, pa jih pač zbrišem in me boli kurac.
  Prav nikoli pa ne pomislim, da bi odgovoril na tak način kot je to storil Davorin.

 21. gregor katic pravi:

  ja tak je moj prvi all around mail ..pa sem doživel tak odziv -negativen kot da sem ga poslal davidu beckhamu…res vsaka čast zvezde slovenske kvazi scene.sicer z roškarjem sva se lepo pomenila je ok dečko…eni pa res…saj ne rečem če bi jih pošiljal vsak teden redno …..pa me imaš poln ku…c. tak pa prvi mejl pa tak odziv.enim se ni treba po garderorbah kao na skrivaj slačit, da si naredimo malo reklame. vsem ki ste mi odgovorili na tak način…lep pozdrav
  sanja tebe pa upam da mi ne bo treba fotkat…nazadnje ko si bila v celju,zraven nekega peugeota…na avto salonu si stala kot kakšna bebava lutka in prosila fotkajte me…never again…pa še to nehaj peti..nam bo marsikaj prikrajšano. gk

 22. HerrC pravi:

  Se strinjam, posral si ga, naredil par napikic. Tudi sam sem se znašel na tem seznamu. In sem si misli, pa kaj ,sej ga hodim redno gledat :) ampak še večjo neumnost od tvoje so naredili tisti, ki s ona mejl odgovarjali tak oda so dali “Odgovori vsem”. Vbistvu ti sploh niso hoteli sporočiti, da jim nehaj to pošiljat, ampak so vseh drugim hoteli sporočiti, glejte me, kai džek sem da sem mu udgovoril, naj neha spamat.

  na tovrstne mejle ponavadi ne reagiram, če pa, pa pošljem mejl avtorju osebno, ne pa še vseem 187 zraven, ker s tem spam samo širim. Mislim sem da imajo Had in podobno toliko e-pismenosti v elektronskih predalih.

  Morda pa je bila to zgolj napaka tako kot tvoja in jo bomo vsem skupaj hitro oprostili in še hitreje pozabili.

  lp

 23. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Gregor, dobro si ti povedal.
  Je pa smešno, da se je razjezil tudi Roškar, ki dobro ve, da je prav meni kradel filmske kritike.
  No ja, Sanja ni bila nesramna. Pač povedala je, da jo naj izključimo iz igre :)
  Sicer pa, če si prebral kaj sem zapisal v dodatku, ti bo vse jasno :)
  Je pa res čudno, da imajo nekateri v sebi tako jezo in sovraštvo po nepotrebnem do vseh, ki kaj delamo.

 24. iztokgartner iztokgartner pravi:

  HerrC, itak da jo bomo pozabili. Žal mi je, da sem ga posral, po drugi strani pa sem vesel, da sem končno zaštekal kakšni so nekateri ljudje.
  In dobro si zapisal, ko si dejal, da je odgovor vse le zato, da izpade kao frajer.

 25. gregor katic pravi:

  nimam časa pametovati,šibam na trening uniona olimpije v lj.bom dal kakšno fotko na svoj blog…he,he vem da ni panike pa tudi neke reklame ne rabim imam dost dela,pač prepošlješ zadevo nič drugega…če bi to počel večkrat—ajd pa me steri nekam.tak pa enkrat…pa tak negativen odziv..čao

 26. ana od srca pravi:

  Vidiš, Iztok, pa si me spet privabil pokukat k tebi! Že dolgo me ni bilo tukaj. No, tista pošta mi ni bila ravno všeč.
  Pred kratkim mi je en prijatelj sporočil, da je zamenjal naslov prav zaradi tega, ker je njegov naslov pošiljal okrog nek znanec. Nekateri ljudje so zelo občutljivi na to, kam gre njihov naslov. In res je, da tudi jaz ne maram dobivati raznih reklam – naslov, ki ga nekdo dobi, lahko uporabi v dobro, ga ne uporabi ali pa ga uporabi v slabo. Menda – tako so rekli v novicah na 24 ur – pošiljajo celo nekatera neprepričljiva pisma s prošnjo za pomoč prav zato, da si naberejo naslove … za reklame …
  Vse dobro!
  Ana

 27. tadeja :) pravi:

  hej iztok, men je čist fajn da si to poslal in da kdaj pa kdaj pošlješ kakšno vabilo in take reči,…ne sekiraj se za tiste, ki so neumni in se obremenjujejo z bedarijami…tisti, ki te poznajo in te imajo radi- tisti so pomembni in za tiste se sekiraj…ostalo odmisli. lep pozdravček iz Kopra :)

 28. spookymulder spookymulder pravi:

  Zrno na zrno, pogača, kamen na kamen, palača. Rek, ki bi ga v tem primeru lahko razumeli tudi nekoliko drugače, namreč: spam na spam, nepregleden poštni predal. Ne bom se spuščal v to, ali je to sporočilo bilo spam, ali kaj drugega, ampak dejstvo je, da npr. nekateri te naslove uporebljajo tudi službeno, ali pa dobivajo nanje toliko sporočil, da stvar postane povsem nepregledna, če se vmes začne kopičiti še nepregledna množica nepotrebne pošte. Nekateri pač nimajo toliko časa, da bi vsak dan eno uro čistili poštni predal, v najslabšem primeru se pa lahko še zgodi, da človek med vsem spamom prehitro izbriše kakšno zares pomembno pošto.

  Ampak dobro, Iztok, kar se mene tiče, je bila glavna napaka to, da nisi zakril naslove pošiljateljev, ker morda pač vsi ne želijo, da se njihovi naslovi množično in nenadzorovano sprehajajo po medmrežju, med drugim že zato, ker je to prava lovka za dodaten spam material. Tudi ne vem, zakaj se ti zdi tako dobro, da so naslovi prišli v roke Celjana, ker morda tudi slavne osebnosti za nekatere naslove ne želijo, da so javni, ravno zato, da se na njih ne more obesiti čisto vsak čudak. Kdor bi želel, da ga intervjujajo, bi tako ali tako verjetno že posredoval svoj naslov Celjanu, ne pa, da mu bodo sedaj (privatni ali službeni) poštni naslov polnili s ponudbami za intervjuje in verjetno še kaj drugega.

  No, si pa sedaj predstavljal naslednje: v tisti pošti je bilo cca. 180 naslovov – si predstavljaš, kaj bi se zgodilo, če bi vseh teh 180 naslovnikov tebi nazaj poslalo svoja reklamna sporočila in v naslov dodalo še svoje kontakte, ki bi potem storili isto … in tako naprej in nazaj, dokler ne bi na dan dobival kakih 1000 emailov?!? Nekateri pač nimajo časa za take špase.

  Drugače ta stvar mene osebno ni zmotila, razumem pa tiste, ki jih je, zato je po mojem na mestu, da se jim opravičiš, da si pozabil zakriti njihove naslove in jih za prihodnost pač izključiš iz podobnih EPP sporočil.

 29. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Ana, res je, toda tu je šlo le za povabilo na moj blog. In prav to povabilo te je spet prineslo v moje konce :)

  Tadeja, lepe pozdrave tudi z moje strani. In lepo, da si se tudi ti enkrat tukajle oglasila. Upam, da ga v Kopru žuraš sto na uro, a da se vseeno ne pozabiš učiti :)

  Spooky, nobene znane osebe ne poznam pri nas, ki bi se z vsemi štirimi branila objave v časopisu, tako da to neb smel biti problem. Sicer sem pa to dodal bolj za šalo kot zares. Drugače pa sem že povedal, da sem ga posral. A sem vesel, da sem ga, saj sem videl kakšno so eni. Ker to, da greš potem vsem odgovoriti, da na moj blog ne greš in kao pokažeš kak frajer si zarad tega, je pa skrajno otročje. In to je, dragi moj Spooky, pravi spam.

 30. Kašpar Kašpar pravi:

  Mene je tudi zadnjič eden nazjal, ker so bili naslovi vidni.

 31. gargy-ka pravi:

  kr sm upletena se uštulim še tle zravn ,,,js sm pohvalila …no ne spam ampak tvoje bloge…..ma če pa hmh kermu odveč ta spam material naj pač tak mail zbriše to traja bistveno manj časa kod hudovanje nad pošiljateljem:-)

 32. Jazzy pravi:

  ti maš pa skoz neke štale :D :D:D

  zdej mi je pa žal da me jimaš med mejli, pismo ne zgodi se vsak dan da ti odgovarjajo “emninentneži” kot so sanja grohar, salome in kdo je že roškar?
  :D :D:D

  sam je pa res da je veliko folka občutljivega na to, če so mejli vidni, ker marsikdo da svoj služben al kak drug mejl, za katerega noče, da mu je zabasan.. zato mam pa jaz skoz take “neresne” mejle ..pa nej pošiljajo kar hočejo, če me moti zbrišem, ne pa da težim nazaj VSEM! taresen mejl pa res pazim komu dam..malo jeba je če na službenem mejlu zaradi pretiranega spama ne vidiš ali pa po nesreči pobrišeš kak pomemben mejl…zdej bojo pa vsi tvoji ostali kontakti zihr morili sanji grohar in bo mogla zamenjat mejl.. ccc še tožila te bo :D

 33. Tadej Tadej pravi:

  lol, enostavno lol. blogerji NE veste kaj je spam :D sploh tisti zagriženi! dejstvo!

  kašpar uporabi slepo kopijo.

  finta je da večina folka ne zna uporabljat maila. pa je ta folk kdo nauču, mar učijo dandans v šolah, kako uporabljat mail? ne, mogoče na tehničnih. sem že vse, ki so mi pošilal maile obvestil, naj mi jih ne več. daj jih ti tudi :lol:

 34. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Jazzy, Robert Roškar je tisti mladenič, ki mi je kradel filmske kritike in tisti, ki je imel na Net TV razne oddaje.
  Eh, pa naj ji malo težijo, da bo začutila breme slave :)
  Ma sam sem kriv, da je ratala taka štala :)

  Gargyka, hvala za pohvalne besede.

  Tadej, tudi meni manjka tehnična izobrazba :)

 35. janko pravi:

  A lahko še mene zaspamaš z tem mailom, prosim :)

 36. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Iztok, po domače povedano, si “usro motku”. Tvoj blog bo prišel obiskat tisti, ki ga zanima, drugi (med katerimi sem tudi sam) ga bomo brali prek readerja itd… nTisti, ki ga tvoji zapisi zanimajo te bo bral, kogar ne zanimajo pa te ne bo. Pika (ali klicaj, vstavi po želji). Pošiljat mail z obvestilom o blogu pa se mi zdi smešno in natančno takšen bi se zdel tudi meni, če bi dotični mail dobil. Če pa to že moraš delati, vsaj skrij email naslove, ne da potem to zlorabijo še drugi. Upam da razumeš kaj sem ti hotel povedati in boš to tudi tako dojel.

 37. turbofolker turbofolker pravi:

  tipični kompleksaši pač :lol:

 38. bentilnik bentilnik pravi:

  Seveda si spemal. In prav je, da so ljudje odreagirali kot so. Zakaj neki bi ljudje ponižno in prijazno reagirali na pritlehno reklamiranje tvojih velevpisov in na razdajanje njihovih osebnih podatkov.

  Ps:jaz prebiram tvoj blog ker me tako prijetno nervira tvoja kratkovidna razgledanost, obupna želja po tem da si slaven in slab filmski okus.

 39. bojc bojc pravi:

  Iztok, daj se malo vklopi v realno življenje. Nezaželena elektronska pošta, pa čeprav pride od takšnega fajn pjeba kot si ti, je problem.

  Predvsem zato, ker nekateri ljudje uporabljamo elektronsko pošto predvsem za poslovno komuniciranje. Ne bi verjel, koliko nas je, če bi nas (lahko) preštel. In nekaterim od teh gre še posebej (milo rečeno) na živce, ko se v inboxu pojavi nezaželena pošta. Ker ti to (prvič) požre nekaj časa, (drugič) pobere koncentracijo od dela, (tretjič) obremeni poštni strežnik, (četrtič) obremeni povezavo in (petič) lahko povzroči finančno škodo.

  Ker ti, kot praviš, manjka nekaj malega tehnične podlage, ti bom rubriki “tretjič” in “četrtič” pojasnil s stališča ljudske mitologije: poštni strežnik je ena škatla, v kateri prebivajo škratje, ki jim rečemo “tranzistorji”. Na milijone jih je. Ti škratje gledajo ničle in enke, ki od tvojega računalnika k njim pritečejo po veliki cevi in jih glede na njihovo zaporedje pretakajo v druge, večje cevi. Te večje cevi potem pripeljejo ničle in enke do nove škatle z enakimi škratki, ki jih potem spet pregledajo in prerazporedijo v manjše cevke. In te manjše cevke pridejo do računalnikov prejemnikov tvojega fajn obvestila.

  Zdaj pa zahteven del. Veliko teh škatel je po Sloveniji. Nekaj jih imajo celo Siol, T2 in Amis. In vsakega toliko časa se katera od teh škatel pokvari, ker je bilo preveč ničel in enk in škratki preprosto niso zmogli prerazporediti te enormne količine števk. In ko se pokvari ena takšna škatla, se izven vse logike rada pokvari še kakšna druga, podobna škatla. Škratje, ki v sosednji škatli skladiščijo ničle in enke (tudi) tvojega bloga, solidarnostno stavkajo. In potem vsi, ki moramo za sprostitev iz svojih glav nagnati vse racionalno razmišljanje, ostanemo žejni in na suhem.

  No, da pa se zadeva še bolj zakomplicira, je tukaj še en pomemben dejavnik. Cevi in njih širina ter pretočnost. O njih je nekaj razmišljal nek “Bernoulli”, če bi rad globlji vpogled. Gre pa nekako takole – širša kot je cev, več (nečesa) lahko gre skoznjo. Več nečesa kot gre skoznjo obenem, težje in počasneje se to zgodi. Še preprosteje – verjetno (slišal sem, ni pa nujno) boš lažje prišel do znanca, če si pod odrom, na katerem je medicinski tehnik Gartner in je znanec na drugi strani tega odra, kot pa če je na odru (v bistvu kdorkoli drug, a za lažje razumevanje bom napisal) Sting. Kajne?

  Skratka, povzetek (in ponovitev) – nezaželena elektronska pošta preobremeni poštne strežnike in povezavo med njimi.

  In da ne bom dvakrat na dolgo pojasnjeval, se bom dotaknil še točke “petič”, ker sumim, da se lahko tvoje “zbriši če te moti in bodi tiho” nerazmišljanje ponovi. Najlažje to naredim s primerom. Resničnim in iz prve roke.

  Imel sem sodelavko, ki je bila dobrega srca. Rada je meni in ostalim v podjetju vsake pol ure poslala lepo misel dneva, sliko malega mucka, kužka z mašnico ali globalen klic na pomoč. Ker smo eno takšno zgoraj opisano škatlo s škrati imeli tudi v našem podjetju, in ker je ona rada poslala takšna sporočila vsem tristodevetnajstim osebam v svojem adresarju ne glede na spol, starost in odnos hkrati in neprikrito, so posebej izučeni škratje (da ne pišem preveč strokovno) na neki drugi takšni škatli ponoreli. Rekli so “Tega se ne gremo več. Štrajk vsak dan ni v naši naravi, raje ne bomo več prelagali ničel in enk, ki pridejo iz te škatle.”

  In tako je šla vsa poslovna komunikacija našega podjetja v maloro za en teden,. Ker naši maili niso prihajali k prejemnikom. Ker smo bili v registru spam strežnikov. Ena brihtna babnca, par mailov in veliko veliko prejemnikov.

  Ker pa je bila preveč dobrega srca, nas kljub temu ni preveč poslušala in je še vedno nadaljevala z modrimi mislimi, petnajst mega velikimi filmčki in powerpoint prezentacijami. Sčasoma so prejemniki sami večino njenih mailov označili kot spam. In so potem anti-spam programi na njihovih mašinah vse maile, ki so v domeni nosile ime našega podjetja, preprosto izbrisali.

  Ampak vem, da te še vedno ne gane in misliš, da si dobrotnik in delaš dobro delo, če pošiljaš ljudem nezaželeno pošto. In ko poštne naslove posreduješ tretjim osebam, bi si verjetno zaslužil še nagrado, kajne? Ti jim v bistvu delaš uslugo. :D

  Ti in tebi podobni puhloglavke si za začetek vljudno prosim preberite besedilo na tej povezavi: http://www.nasvet.com/nezazelena-posta/

 40. turbofolker turbofolker pravi:

  tok pisanja zarad enega, dva spama :lol:

 41. bojc bojc pravi:

  Če nisi polpismen niti ni težko.

 42. rox pravi:

  Zelo nerad komentiram, a tokrat je bilo pa le preveč.

  @bojc: Vidim, da si se zelo potrudil s pojasnilom v komentarju, vendar moram reči, da si ga polomil na vsej črti. Čisto nič nimaš prav.

  Evo, tukaj je definicija spama: http://sl.wikipedia.org/wiki/Spam

  Vidiš, lepo piše, da je spam NEZAŽELENA elektronska pošta. Iztokova pošta pa nikakor ni bila nezaželena, saj jo je vendar poslal Iztok.

  Druga, bolj pomembna stvar, ki bi ti jo rad povedal pa je tale. Tvoja sodelavka, ki jo v svoji hudobni ironiji imenuješ “dobrosrčna”, sam pa si tako ozkosrčen, da ne vidiš niti dva centimetra pred nosom in zato ne opaziš vsega dobrega, ki ga naredi z razpošiljanjem prikupnih emailov, je v resnici, brez ironije, izredno dobrega srca. Samo ti tega ne vidiš, vidiš samo neko fiktivno poslovno izgubo, ki naj bi izvirala zaradi tistih nekaj izgubljenih emailov, ki ste jih tako ali tako pač še enkrat poslali, pa je bilo vse v redu. Ne vidiš pa na stotine očk, ki so se zasvetile ob pogledu na prikupne kužke, ne vidiš na stotine srčec, ki so zaigrala ob prebiranju dobrosrčnih misli, misli, ki bi se jih morali vsi držati, ne pa tako kot ti, ki te skrbi za nekakšno pretočnost pipic, namesto da bi te skrbelo za soljudi.

  Prav tako kot tvoja sodelavka, dragi bojc, je dober Iztok. Iztok piše blog, a ga ne piše zase, piše ga za svoje bralce. In ne samo da ga piše za svoje bralce, še celo tako dober je, da svoje bralce obvešča, ko objavi nov zapis, da jim ni potrebno venomer klikati po blogu. Edina stvar, ki jo zamerim Iztoku je ta, da o svojih zapisih ni obveščal tudi mene, jaz sem bil med tistimi nesrečniki, ki smo morali po večkrat na dan prisurfati na njegov blog in osveževati stran, da bi videli ali nas morda tam čaka nov zapis.

  Morda pa me bo Iztok sedaj dodal v svojo listo, da mi ne bo treba venomer osveževati bloga, da bom obvestila o novih zapisih dobil lepo na email. A veliko priložnost sem že zamudil. Morda pa bi novinarji revije Celjan tudi z menoj želeli opraviti intervju. Sedaj tega nikoli ne bom izvedel. No, morda pa se me bo iztok usmilil in tudi moj naslov poslal tej reviji.

  Vidiš, bojc, predvidevam da sploh ne razumeš kaj ti poskušam povedati. Tiste pipice, ki tebe in tebi podobne tako skrbijo so tu zaradi ljudi, nismo ljudje tu zaradi pipic. In če ljudje s pomočjo pipic delajo dobro drugim ljudem, je to vse hvale vredno. A tega taki kot si ti, ki vas v svoji profitogledni škrtuharskosti skrbi prevelika obraba DELETE tipke in nekakšna zasedenost pipic in štrajkanje škratov, tega nikoli ne boste dojeli. Dobrota je še vedno sirota, a hvala bogu so še na svetu ljudje kot sta Iztok in tvoja sodelavka.

  Kar se tiče pa štrajkanja škratov, dragi bojc, si mislim pa takole. Škrati so prav gotovo veseli, da lahko okoli prenašajo takšne emaile, kot jih pošiljata Iztok in tvoja sodelavka. Vsak tak email jim gotovo polepša dan. Vendar za škrate skrbite ti in tebi podobni. In v svoji ozkosrčnosti za njih skrbite prav mačehovsko in to je pravi vzrok tega, da škratje štrajkajo. Vi demagoški manipulanti seveda poskušate prevaliti krivdo na lepe in dobre emaile, ki jih pošiljajo lepi in dobri ljudje, a dobri ljudje vemo, kdo je dober in kdo ni. Kar koga drugega vleci za nos, bojc, nas ne boš, mi te poznamo in vemo kakšen si. Daj kdaj škratom kakšen priboljšek (tiste rame ali megabajte ali kaj imajo radi), pa ne bodo štrajkali in prenehaj s podlim podtikanjem in blatenjem dobrih ljudi.

  Iztok, ne daj se, le tako naprej, tvoji zvesti bralci bomo vedno s teboj.

 43. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Janko, raje ne :)

  Alex, razumem, upam pa, da tudi ti razumeš mene.

  Bojc, ker ti je že Rox odgovoril, meni ni treba.

  Rox, zakaj mi tvoj tekst smrdi po sarkazmu?
  Če se motim, pa iskrena hvala.

 44. andrej pravi:

  Dva dni nazaj sem svojih prijateljem poslal elektronsko pošto.

  Zgornji stavek je totalna laž. Iztoka še svoj živi dan nisem videl, niti nisem z njim na kakršenkoli način komuniciral, pa sem mail vseeno dobil. Lažnivec spemerski.

 45. Iztok Gartner pravi:

  Andrej, očitno nisi dobro prebral kaj sem zapisal.
  Zapisal sem namreč tudi, da nisem bil pozoren, da so med naslovi tudi ljudje, ki so se tam znašli po naključju. Torej da sploh ne vem kdo so.
  Preden mi rečeš, da sem lažnivec, te prosim, da si prebereš vse kar sem zapisal.

 46. andrej pravi:

  Ne, ne, ne… kaj se zdaj vlečeš ven… zgoraj na vrhu si napisal, da si mail poslal PRIJATELJEM. Potem si pa priznal, da si v bistvu kliknil “send to all”, kar je pa precej širši pojem od “prijatelji”. Zajebal si in zdaj hočeš izpasti lep. Še vedno pravim, da si lažnivec, ker “poslal sem prijateljem” pomeni, da greš po adresarju in klikaš prijatelje, ne pa “send to all”.

 47. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Ne morem verjet?!!! To počnete nekateri??? Vesoljno Slovenijo po mejlih obveščate o svojem blogu in razpršujete naslove drugih??? Hahahaha …

 48. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Res! Pa kaj je s folkom?!!!

 49. andrejj pravi:

  Huuh! Tistle petting pr maatjazhu je pa simonco ornk razgrel !!!
  Evo, že orgazmira vsenaokol juhuhuuu! :) :) :)

 50. andrejj pravi:

  da pojasnim: nisem ta andrej, ki se pojavlja na tem postu malo višje.
  Zato dva jj simonca! Pa sej se teb tud dons zgleda roka ful trese juhuhuuu!!!

  ja tile spami res znajo bit nevarni.

 51. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Andrej, kaj se vlečem ven? Kaj sereš tako bedno? Če bi prebral cel tekst bi videl, da sem vse pojasnil. In četudi ti to povem, ti še vedno govoriš eno in isto. Ej, pa to ni res. Jaooo, kak folk obstaja. Porka madona no. Kot bi govoril steni al pa dreku na cesti.

  Simona, verjemi, verjemi. Prav zabavno je :)

  Andrejj, zelo nevarni :)

 52. andrej pravi:

  Povedal sem dejstvo in potem še enkrat. In to dejstvo je, da si poslal spam, nezaželeno pošto. Zanalašč ali nezanalašč, to zdaj sploh ni vprašanje. Ko otrok ukrade čokolado v trgovini, ga policaji nikoli ne vprašajo ali jo je zanalašč.
  Da bo bolj jasno: povsem razumem, da se take “send to all” zadeve zgodijo. Lahko čisto po nesreči. Ali pa iz želje po čim več bralcev. Saj ni važno. Važno je to, da potem priznaš, da si naredil pizdarijo, ne pa da se vlečeš ven “kaj vam pa je, saj en tak mail pa ja ne naredi nobene škode. S takimi izgovori zanikaš dejstvo, da je na internetu na milione Iztokov, vsak me posiljuje s svojim proizvodom… eni z viagro, eni z bajno ugodnim nakupom delnic, eni s penis enlargerjem, eni pa s svojim blogom. Vsi pa so iz istega koša.

 53. bojc bojc pravi:

  Rox, re5pect! :D
  Lepo si to napisal. Res; cenim tvoj trud.
  Itak sem pa tudi jaz takoj v prvem odstavku napisal, da je iztok en fajn pjeb.
  Sploh ne vem, zakaj je zdaj nekaj užaljen, namesto da bi bil hvaležen, da si nekdo vzame čas v tem krutem sodobnem svetu in mu nekaj lepo pojasni.

  Pa skrivaj me razžira isto ljubosumje kot tebe, da revija Celjan ni prejela mojega e-mail naslova. Ampak v tolažbo nama je lahko, da verjetno jih običajni plebejci kot sva jaz in morda, ampak tega ne vem zares, tudi ti najverjetneje ne zanimajo.

 54. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Andrej, očitno spet nisi bral dovolj natančno, Niti teksta kaj šele komentarjev. Priznal sem, da sem ga posral in to mi je jasno. In bistvo vse zadeve ni v tem, da so bili eni jezni. Jih razumem, da so bili. Bistvo zadeve je v tem, da ne štekam kaj imaš od tega, da potem svoj odgovor pošlješ vsem ostalim in se buniš za spam, v bistvu pa sam delaš spam.

  Bojc, svet ni krut. Kruti so ljudje.

 55. bojc bojc pravi:

  Ne ne. Krut je svet.
  Ker se (prasec) ne vrti okrog tebe.

 56. had pravi:

  no.. pa se mojih 5 centov..
  glede na to, da ne vem, kdo je iztok gartner in da me to niti najmanj ne briga, da ne steje v moj krog prijateljev, da mu sam nisem posredoval maila in da ga je lahko dobil samo preko komentarja na blogu, je bil tisti mail SPAM..

  in sedaj se taista oseba, ki ne zna dodati naslovnikov v bcc, kurci nad menoj in davorinom..

  dovolj neumen bi bil, ce ne bi naredil iste stvari, kot jo je naredil on..
  in hercc ” Mislim sem da imajo Had in podobno toliko e-pismenosti v elektronskih predalih.” motis se.. v tem primeru je slo za cisti joke..

  na zalost imamo nekateri v svojih neprivat mailih tudi podpise.. in nekateri se ne gremo taksne samopromocije, ker je ne potrebujemo.. drugi jo pac potrebujejo.. in seveda je sedaj najboljse, da se vsa krivda prevali na drugega, kot pa da bi rekel, da si zajebal.. zajebal big time..

  kaj imas od tega, da posljes odgovor vsem skupaj? kaj pa si imel, da si ti poslal svoj mail vsem skupaj? ups.. celo dva sta bila, ker si v enem pozabil prilepiti link do bloga, kajne?

  in ti si celo ponosen na to, da je dobila revija celjan celotno adremo? bravo, se enkrat.. pa se ti zavedas, da si vsi NE zelijo publicitete.. sploh ne taksne in na ta nacin!

 57. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Had, spet se brez veze pizdiš. Kot vedno. Ti maš vedno prav, mi imamo vedno narobe. Čas je da nehaš in da pometeš enkrat tudi pred svojim pragom.
  O samopromociji pa se je pravi oglasil.
  Daj no, skuliraj se že enkrat in ne jemlji me za svojega sovražnika, ker to nisem bil in tudi ne bom.
  Nimam časa, žal.
  In zdaj ko boš tole bral, boš imel ziher v glavi, glej ga Gartnerja, kaj mi je napisal. Kak bedak.
  Mam prav a ne?

 58. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Bojc, nimaš prav. Svet je zlo kul, ljudje so problem. Morda celo takšni kot ti. Preveč pametni samo zase.

 59. Zi pravi:

  In se še jst pridružim debati. Čeravno nisem bil udeležen tega veselega dogodka s pošiljanjem spama (ja iztok bil je spam) na svoj naslov. Vem pa kar nekaj o tej zadevi (sem imel tako rekoč sedeže v prvi vrsti :) . Tako da. Moram reči da se strinjam recimo z bojcom, pa hadom pa še s kom. Tako da ne bom spet razpravljal ali je to bil spam ali ne. (ker je!!! Še enkrat za vse) NE glede na “dobre” namene in mislm, da bi se lahko opravičil ljudjem, ki jim pošiljaš take zadeve ne pa da jih postavljaš na nek sramotilni steber. Hmmm….

  Če veš da si ga posral smo že na pol poti in upam da se ti to ne bo več ponavljalo. Vsaj za tiste ljudi ki so še v tvoji adremi.

  Gleda tega da si dal celotno adremo reviji celjan pa sploh ne bom komentiral… Ajojjjj

 60. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Zi, tudi jaz ne bom komentiral, ker vidim da ne razumeš za kaj gre.

 61. Zi pravi:

  @iztok: Dobro vem …. Nekdo drug ima očitno problem

 62. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Zi, če bi vedel ne bi napisal prejšnjega komentarja. Še posebej zadnji odstavek.

 63. bojc bojc pravi:

  Oh kako užaljeno in napol žaljivo si se pa to odzval.
  Me bo še sram.
  Vidiš, kakšen si: jaz sočustvujem s tabo, ti pa me hočeš zmerjati.
  Dasiravno ne ravno uspešno ali bognedaj domiselno.

  Vendar dajva, drživa se raje teme tega tvojega zapisa o spamu.
  Rad bi vedel, kakšno je tvoje stališče.

  Ker če prav razumem tvojo trditev iz zgornjega pripisa
  “… To seveda pomeni, da jih bodo slej kot prej kontaktirali in o njih napisali članke ali z njimi naredili intervjuje. Evo, pa smo dognali, da je tudi spam lahko koristna stvar,” bi jaz v bistvu naredil dobro stvar, če bi tvoj naslov poslal na “Cretin World”, ker bi te oni seveda takoj kontaktirali in naredili intervju s tabo, ker si tak fajn pjeb. Al sem se zmotil?

 64. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Bojc, nisi se zmotil. Res pa je, da Cretin Worldu ne bi bil dovolj zanimiv za intervju. Žal.

 65. bojc bojc pravi:

  Ah! Nikar se ne podcenjuj!

 66. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Bojc, ti me podcenjuješ.

 67. bojc bojc pravi:

  iztogartner, nekako dvomim, da je to sploh mogoče.

 68. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Bojc, nizko, nizko. Bravo :)
  Ena nula zate.

 69. bojc bojc pravi:

  Objavi zdaj (prosim) raje svoj mail, da ga pošljem(o) vsem iztokgartner-mail-potrebnim in vsem kredibilnim in visokokakovostnim medijem kot so Šentjurčan, Sotelski kurir, Konjiške novice (ipd.), pa da ti posvetijo primeren kanček pozornosti. Verjetno si se že naveličal sam pošiljati prošnje nanje in bi ti koristilo, da jih še kdo drug.

  Pa ko boš pri tem, objavi še svojo telefonsko (službeno, privat stacionarno in mobilno), da jo posredujemo tistim, ki bi radi ob 2h ponoči slišali tvoj žameten glas, te obveščali o svojih novih izdelkih, izvedeli tvoje videnje problema čezcestnih selitev žab v deževnih večerih ali ti zgolj rekli dober večer.

  Sej če te bo pa motilo, boš pa lahko odložil ali prekinil, kajne?

 70. Tito pravi:

  Ah, Iztok, ti se maš pa res cajt sekirat in pizdit za vsako stvar …
  Vrzi si ga na roke pa boli te kurac za vse ostale!

  p.s. in mirno naprej piši svoj blog

  lp, Tito

 71. andrej pravi:

  Iztok, dojami že končno, da se je tistih par ljudi, ki so odgovorili na tvoj mail, delalo norca iz tebe. Ker si pač zajebal. In vsega bi bilo že zdavnaj konec, če bi ti to s sklonjeno glavo priznal in utihnil. Zdaj si pa užaljen in se kurčiš za brezveze,
  Sicer pa… dlje kot tukaj pametujemo, več reklame zate in več možnosti da s tabo naredi intervju kakšna revija ali kako si že napisal v enem od odgovorov… tako da -> nadaljuj ;) Čeprav bi ti raje svetoval, da se drži recenzij filmov, za PR pa raje najami nekoga.

 72. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Bojc, eh, pokvaril si dober vtis. Ena ena. Škoda.

  Tito, ne pizdim se, samo dobra tema se mi je zdela za blog :)

  Andrej, reklame zame na mojem blogu? :)

 73. don barkL don barkL pravi:

  “Pravkar sem dobil mail od revije Celjan, ki se mi je zahvalila za vse brezplačne maile znanih oseb, ki sem jih imel v adresarju. To seveda pomeni, da jih bodo slej kot prej kontaktirali in o njih napisali članke ali z njimi naredili intervjuje. Evo, pa smo dognali, da je tudi spam lahko koristna stvar.”

  “Vidiš, lepo piše, da je spam NEZAŽELENA elektronska pošta. Iztokova pošta pa nikakor ni bila nezaželena, saj jo je vendar poslal Iztok.”

  Hahaha… sorry, ne morem se nehat smejat.

  Se pravi, če jaz pošljem mail 50 prijateljem in 450 naključnim osebkom v mojem adresarju (ker pač ne bom pozoren, kdo vse se je znašel v njem) to nikakor ne more biti spam, saj sem ga vendar JAZ poslal?

  Glede prvega citata pa… bravo Iztok, spam je res koristna stran! Nemara lahko pride mail do spammerjev, ki bodo na teiste maile pošiljali reklamna sporočila. Rox je prej celo prilepil link “Evo, tukaj je definicija spama: http://sl.wikipedia.org/wiki/Spam, in da ti ne bo treba klikati ti citiram: “Spam sporočila največkrat vsebujejo reklamna sporočila. Spamerjem se to izplača zato, ker je pošiljanje spam sporočil na veliko število naslovov poceni, in če le majhen odstotek prejemnikov (od večih milijonov) kupi izdelke, ki so oglaševani v sporočilu, se to splača.”

  Če se splača, potem je to koristna stvar!

 74. andrej pravi:

  Iztok: če se o tebi govori, je to reklama zate, ne glede na to kje poteka debata, a ne?

 75. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Andrej, reklama je, če med oddajo 24 ur zavrtijo oglas zate. Vse ostalo je le govorjenje.

  Don Barkl, lepo da smo te nasmejali :)

 76. UrosG pravi:

  Poznam par takšnih osebkov, ki delajo s svojim adresarjem kot svinja z mehom. Da obstajajo skupine in da res ni potrebno, da ti vsak jebeni email, ki ga prejmeš ali pošlješ vtakne v adresar.

  In tako se dogaja, da od takšnih oseb dobivam po tri do štiri enaka sporočila, ker so toliko leni, da so sposobni kliknat le na select all in boli njih k, za vse ostalo. Samo, da pošljejo naprej.

  In ker je takšnih ljudi kar nekaj, ki so na posled sposobni vse skupaj spacat še v to: oz cc: je razumljivo, da prejemniku odpizdi. Nenazadnje je to eden glavnih razlogov, da se email naslovi znajdejo na raznih seznamih, od kateri pa res ne potrebujemo sporočil. Ves napor, da ohraniš svoj naslov “čist” je tako odveč.

  Morda je reagiral malo grobo, vendar enostavno nihče na lepa opozorila ne trza. Sam sem podobnega pacienta odgnal, da sem mu na vsako sporočilo avtomatsko odgovoril z 20MB veliko priponko. Promet je bil sicer kakšen mesec dni povečan, a je vsaj prenehal s svojim onesnaževanjem. Prej sem ga par mesec naprošal, naj me odstrani iz svojega seznama.

  Zato ne jamraj kot en otrok, ki so mu vzeli igračo, ampak sprejmi dejstvo, da si ga usral in uspel poslati prav simpatičen spam, ki si ga začinil še z vsemi ostalimi maili.

  Sicer pa tako škoda debate na to temo, saj po vseh komentarij, kjer ti skušajo obiskovalci predstavit v čem je problem, še vedno goniš svojo.

 77. Miha J. pravi:

  Iztok je preko elektronske pošte delal reklamo, kar je nedopustno. Nedopustno je tudi to, da se ni zavedal, komu pošto sploh pošilja. Še manj dopustno pa je, da se sedaj on razburja zaradi upravičene jeze tistih, katerim je poslal sporočilo.

  PS: pazi na svoj ego.

 78. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Uros G, stokrat sem že priznal, da sem ga posral, prav tako stokrat pa sem tudi povedal, da je bila reakcija nekaterih prav tako totalno bedna.

  Miha, nedopustno je, če zlorabiš petletnega dečka. Če pošlješ spam mail ne bo konec sveta.

 79. Trenutki… ki ostanejo » Drugo mi pač ne preostane… pravi:

  [...] tega se je Iztok razburjal zaradi mailov, ki jih je prejel kot odgovor na povabilo na svoj blog. Mnogi smo [...]

 80. Kobrowsky pravi:

  1. Iztok je lép kot Mati.
  2. Internét is a series of tubes.
  3. Iztok, néhi spemat, pabóš mél mél.
  4. Pritte vsina http://kobrowsky.sopca.com, ker je tó najbólj kul blog na svétu in vsak dan je objavljeno pomémno déjstvo o življenju, katérega ne smé zamuditi noben Zemljan, Marsovec, Lunik, Venerist ali Novomeščan. Ta blog je takó kul, da se mu sama Mati Tereza z nebés klanja inga ponoči hódi brat v Internét café na Želézniški postaji Ljubljana, ki je v nočnih urah zaprt, ampak Mati Tereza je vitka in se zmuzne skózi ključavnico. Ključavnico naredi ključavničar. Ključ zanjo paklju čar. Nódgav takne odpirač, tóje o séba, kizjutraj o dprelo kal. Lokal je tisto, kar sena hajav lo kalnem o kólju. O kólje jetisto, ka rjeo kóli nas. Mismo tó, karsmo, smopa tisto, kar je tó (kar smo). ()

 81. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Kobrowsky, upam da si tole reklamo poslal na čim več naslovov :)

 82. Pero pravi:

  Hahahaha, zajebal si stari. Tole tvojo email listo bom pa že dobil. Email liste so vredne težke $$$$, če pridejo v prave roke in tebi v zahvalo bodo sedaj morali nekateri emaili spremeniti. Spame = oglasno sporočilo, na katerega se uporabnik ni naročil in če bi email-e poslal samo prijateljem ne bi bilo problema, ti si jih pa pošiljal kar vsem, hahahah, ti si najbolj NOOB SPAMER, kar jih poznam, hahahahaha. Sicer pa mislim, da bodo tole tvojo email listo kmalu na veliko začeli izkoriščati, hahahaah, za crknt smešno…A bi bil tko dobr in email ker v komentar prlepu?? Pliiiissss :D DDDDDD

  P.S. Koliko tvojih “”prijateljev”" ti je dovolilo, da oglašuješ svoje strani na njihov email, verjetno ti niso zato dali email, da jih boš SPAMU, looooool, mislm, crkujem od smeha, kakšn NOOOB

 83. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Pero, lepo da te zabavam.

 84. Maj pravi:

  Ljudje uporabljajte Gmail-tam kadar od koga dobivam spam, enostavno kliknem, da je spam in od njega nikoli ne dobim ničesar več.

  Dokler pa ni bilo Gmaila je bila pa res kriza saj sem dobival tudi po sto sporočil dnevno.

 85. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Maj, ljudje smo vse preveč občutljivi na spam in pozabljamo, da veliko reči sploh ni spam, ampak da jih pač tako jemljemo, ker se nam ne ljubi z njimi ukvarjati. Je pa res, da napake, ki sem jo naredil s skupnimi maili, ne bom več ponovil.

 86. Maj pravi:

  Spam je zame vsaka neželena in nenaročena pošta.

  Vendar od kar je gmail z njo nimam več problemov, ker po drugem pismu nekega neželenega pošiljatelja enostavno določim, da je spam in imam pred spamerjem mir, če pa gre za kakšnega znana mu pa pišem, da naj me izbriše iz prejemnikov verižnih pisem, ki so mi pa res najbolj trapasta stvar na svetu.

  Jaz verižnih pisem niti ne preberem kaj šele, da bi jih razpošiljal naprej pa sem še vedno živ in zdrav.
  Lp

 87. tinkerbell pravi:

  emm,roskar je un k je na aktualu zdej ane?
  pred kakim mescem sm se zbudila okol pol treh zjutri in je sedel v moji sobi za mizo,cimr mu je pa kavo kuhu.
  ubistvu sm hotla prasat samo: a je on gej?

 88. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tinkerbell, nimam pojma, zame je pač fant, ki mi je kradel filmske kritike.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !