Zdaj še uživajta, ko sta brez otrok, ker potem je vsega konec. Ali pa, enega je pa ja treba imeti.

27.02.2008 ob 22:05

Tale dva stavka mi vedno dvigneta pritisk in se mi zdita totalno bedna. In prav vedno jih slišim v povezavi s parom, ki še nima otrok. Ki je že nekaj časa skupaj, a o otrocih še ne razmišlja. In lepo vas prosim, zakaj bi si potem prav po zaslugi takih stavkov nek par otroke sploh zaželel. Taki stavki pare od otrok odbijajo.

“Uživajta dokler še ni otrok, ker potem je pač čisto drugače.” Zakaj za vraga bi potem želel bitje, ki mi bo življenje obrnilo na glavo? Zakaj za hudiča bi hotel, da je vse čisto drugače. Meni je kul tako kot je. Nočem, da je drugače.

“Enega je treba imeti.” Halo, zakaj treba? Kakšen debilen stavek. Treba, rekoč, sam ne moreš biti ves čas. En otrok je nujen. Nič ni treba samo zato, da je treba. Treba je najbolj bedasta beseda v povezavi z rojstvom otroka.

No in vsi tile pametnjakoviči, ki mislijo, da bodo prav s tema dvema stavkoma pare prepričali za otroke, delajo prav nasprotno. Otroka predstavijo kot nekaj groznega in kot nujno zlo, ki ga je pač treba imeti in spraviti na svet ter si zakomplicirati življenje.

 

11 komentarjev na “Zdaj še uživajta, ko sta brez otrok, ker potem je vsega konec. Ali pa, enega je pa ja treba imeti.”

 1. Morska pravi:

  Sem pisala o tem na dolgo in široko in imam svoje mnenje. Za otroke je treba imeti željo, biti zrel in znati sprejeti odgovornost za starševstvo. Tisti, ki pa take kvasijo, pa itak dokazujejo, da so sami nezreli.

 2. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Se strinjam. Idiotski stavki, ki jih lahko izpljunejo samo idiotski ljudje.

 3. rozinca pravi:

  ti stavki gredo tudi meni na živce, pa potem ženske smo deležne še tega, ja pa ura ti tiktaka, pa pol boš stara, pa ne boš mogla zanosit,…. pa še in še… ampak to, enga pa moraš met…. zakva že? kaj pa če npr. par želi otroke, ap jih ne more imet, pa pač ne razlaga vsem okrog in potem posluša, ja enga pa morata imet.
  Sicer pa sem ravno zadnjič izjavila v eni družbi, da bi pa posvojila in so me vsi zaprepadeno gledal, da kako lahko sploh kej takega mislim in da najboljš je itak imet svojga otroka. Zakaj že? Če se nekdo odloči drugače, je pa kaj, čuden? Bedarija čista.

  Vsak naj ima otroke, toliko kolikor želi, takrat ko sam želi in čuti.

  Sicer pa jaz ne vem zakaj pravijo uživajta še zdej, ko sta brez… če je tolk hudo z otroki, jaz res ne vem, zakaj bi jih imela pol :-) )))))

 4. bojc bojc pravi:

  Ni vrag, da sem dočakal dan, ko se bom strinjal s tabo. Vedel sem, da se bo slej ko prej zgodilo. Že zaradi statistike se je moralo. Veseli me, da ne želiš imeti otrok in te pri tem 100-odstotno podpiram. Vraga, še hvaležen sem ti! Naslednjič, ko boš imel suha usta med povezovanjem dogodka v avli cjelskega interšpara, te bom pocukal za rokav in ti iz hvaležnosti v roke porinil krigl pira.

  Drugače pa poved “Uživajta dokler še ni otrok, ker potem je pač čisto drugače.” še kako zelo drži. Pa to ne govorim zato, da bi idiotom razkril, da so idioti, ker mislijo, da lahko samo idioti izpljunejo takšne stavke. V tem ne bi bilo smisla, ker morda niti niso toliko idioti kot neizkušeni, temveč zato, ker ta poved v bistvu ni namenjena prepričevanju, da bi nekdo naj imel otroka (ali dva, tri …), ampak je ravno obratno. Nekakšno svarilo namreč. In se (razen v primeru zastonj upajočih sorodnikov neizkušene in posledično zafrustrirane in frigidne najstnice) kot svarilo tudi uporablja. Nekaj takšnega kot “Uživajte mladost, dokler ste še mladi.”

  Nisem pa še srečal idiota, ki bi s to povedjo želel koga prepričati v dodajanje zareze na pasu slovenske rodnosti.

 5. Oja pravi:

  No, evo, tudi jaz se strinjam. Pa saj ni edinkrat. ;)

  Jaz imam sicer dva otroka, stvar sprejemam v paketu s plusi in minusi in mi je kul. Se mi pa dogaja, da mi kdo najeda, zakaj nimam treh, ker a) to rabi narod, b) se mi itak ne bo dosti poznalo, c) že kaj. In caka? To mi govorijo ljudje BREZ otrok. Zdaj pa razumi.

  Nope, ostajam pri dveh – in olajšana sem ob misli, da sem z dojenčki opravila.

 6. klemenix klemenix pravi:

  Heh…idiotska..a na žalost že kar klišejska stavka. Naj povem, da sam nimam problemov, ker nekako še nisem v letih, da bi se mi kam mudilo imet otroke. Moram pa priznati, da se veselim časov, ko bo napočil čas zanje..svojih otrok se veselim. Mora pa stvar seveda v vsakem nekako dozoret in neko soljenje pameti, ki si ga sedaj omenil res nič ne pripomore.

 7. Kristina pravi:

  Po moje je mnenje, da so otroci nujno zlo, s katerim si zagreniš življenje, zmotno. Pač vsak sam pri sebi začuti, ali si želi otroke ali ne. Par, ki se odloči za otroke, pač mora biti pripravljen na vse dobre in slabe stvari, ki jih prinašajo otroci. Če pa se kdo odloči, da ne bo imel otrok, pa moramo spoštovati to odločitev. Po moje je lahko tudi par brez otrok srečen. Pač vsak si svojo usodo kroji sam. Nekateri vidijo svojo srečo v otrocih, drugi pač v drugih stvareh. Izjavo “uživajta dokler še ni otrok…”, sem že velikokrat slišala zlasti od ljudi, ki imajo otroke. Očitno prinaša otrok v življenja njihovih staršev zelo veliko spremembo in številna odrekanja. Verjetno se vsi starši strinjajo, da je biti starš zelo naporno, a tudi zahvalno delo. Prav vsak starš, ki ima zdravega in pridnega, neproblematičnega otroka, bo zatrdil, da je otrok največja sreča na svetu. Ali to drži pa ne vem, ker še nimam otrok.
  Kar se pa tiče posvojitev, se mi zdi to zelo plemenito dejanje. Zakaj ne bi mogel posvojiti otroka tudi par, ki lahko ima svoje biološke otroke? Tudi jaz sem večkrat rekla, da bi posvojila otroka, in sem dobila ful negativen feedback, v smislu “kri ni voda”. Tako gledanje me zelo moti.

 8. lordwales pravi:

  To so stereotipi oziroma klišeji. To poznam. Otrok je nov začetek, seveda je z minimalno plačo težko.Vednar tudi to je treba. najprej pa je treba spoznati nasprotni spol. aja – sem v Totalu tedna, Brane Grubar ( tudi na spletu )

  Brezplačniki niso tako slaba zadeva!

 9. mici pravi:

  Z otroki je LEPO! Imam dve , že študentki, sreča, ki ti jo prinesejo otroci je neizmerljiva! Dragi moji, vsi otroci so zrcalo svojih staršev : torej kakršen vzorec imajo, takšni so. Le pogumno, ko boste začutili da ste zreli, ni težko JE PA LEPO!

 10. 1danica 1danica pravi:

  Najbolj enostavno je brez otrok, najlepše je pa z njimi. In če tako čutiš, je prav, da jih imaš. Če ne, tvoja stvar. Meni se lahko zdi čudno, če si jih kdo prav ne želi, to je pa tudi vse – nimam pravice vtikati se v taka občutenja in razmišljanja.

  Glede posvojitev: ponavadi je več parov, ki čakajo otroka kot obratno, zato se izgubi tista plemenita nota: če otroka za posvojitev ni, ga pač ni – ker se otroku išče starše in ne obratno, ne moreš ravno protestirati proti temu.

  Če pa lahko ponudiš dom nekomu, ki bi brez tebe res ostal brez (kar se verjetno prej zgodi pri malo večjem otroku kot ravno pri dojenčku), potem je drugače.

 11. vlatka vlatka pravi:

  Treba je najbolj bedasta beseda v povezavi z rojstvom otroka.

  Točno to. In bolj se ne morem strinjati.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !