Upam, da je trač o smrti Janeza Drnovška, le neslana in ogabna šala

20.02.2008 ob 11:47

Novico, ki ji sploh ne bi smel reči novica, ampak trač, sem prvič zasledil v zapisu Fishizma, ki gospoda Drnovška resda ni omenil z imenom in priimkom, a je članek napisal tako, da se je točno vedelo o kom govori. Očitno sem ga opazil takoj po objavi, saj sem ga tudi prvi komentiral. Avtor bloga mi je potem pojasnil, da razmišljam prav, da je Janez Drnovšek resnično umrl in da se zadevo zaenkrat pač skriva pred slovensko javnostjo.

Danes sem seveda naletel tudi na zapis Marka Crnkoviča, ki pravi čisto drugače. Ki je prepričan, da gre za trač. Za lažno novico, ki se pač širi po Sloveniji. Po deželi, ki bi rada gospoda Drnovška očitno res rada videla mrtvega.

Vse skupaj me močno žalosti. Ne samo zato, ker imam gospoda Drnovška zelo rad in ker mi je strašno žal, da se je umaknil s politike, marveč tudi zato, ker ne morem verjeti, da bi nekdo napihnil tako resno zadevo. Da bi se nekdo pošalil o tako pomembni stvari kot je smrt bivšega predsednika.

Če se trač izkaže za resničnega, bom seveda šokiran in bom potreboval kar nekaj časa, da pridem k sebi. Če ugotovim, da je šlo za potegavščino, pa bom močno razočaran nad Slovenci in bom prav tako šokiran ter bom potreboval še več časa, da pridem k sebi.

In ja, če je gospod Drnovšek res umrl, Fishizmu izrekam vso mogočo podporo in ga pohvalim, da je prvi objavil tako senzacionalno novico. Če se izkaže, da je bluzil, pa ga obsojam in mu take bedarije ne odpustim do konca življenja.

 

54 komentarjev na “Upam, da je trač o smrti Janeza Drnovška, le neslana in ogabna šala”

 1. Mirko pravi:

  prvič seje novica na netu menda pojavila na blogu Popotnik2001, ki jo je po reakcijah obiskovalcev umaknil, nato se je razširila po forumih kot so Alter.si, Mn3njalnik in podobnimi.

  Za piko na I pa je tu še novia Požarja: http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=7344 in Jutarnjega lista: http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,2,19,,109326.jl

 2. bojc bojc pravi:

  Če se izkaže, da je bluzil, pa ga obsojam in mu take bedarije ne odpustim do konca življenja.
  Verjetno se bo sekiral do konca življenja.

 3. fish fish pravi:

  No, če se izkaže, da sem se motil, se bom tudi primerno obnašal in storil potrebno. Vendar zaenkrat, vse dodatne info, ki jih dobivam, potrjujejo tisto, kar sem napisal.

 4. iakri pravi:

  se strinjam… to folata okol kot “poluradna nepotrjena novica”. matr raja kaj vam je!
  za take je mel pa hitler dobre toplice ;)

  prov ogabno!!!!

 5. had pravi:

  prvi objavil informacijo.. jao jao.. informacija je bila objavljena ze v soboto popoldan..

 6. dr. Onyx pravi:

  Prve novice o domnevni njegovi smrti so se pojavile na forumih že v nedeljo 17.02.2008. Objavljajo se pa najrazličnejše informacije iz zanesljivih, a nepreverjenih virov, od medicinskih sester v Kliničnem centru, do neke njegove bližnje sorodnice. Po mnenju nekaterih naj bi umrl že v petek, nekdo pozna nekoga, ki je bil včeraj na njegovem pogrebu, Golubič naj bi ga obiskal še v nedeljo, včeraj je na njegova vrata na Zaplani trkal Svet na Kanalu A, POP TV naj bi jutri objavil novico o smrti… Ali je to normalno?

 7. rabarbara pravi:

  Ne, to ni normalno.

 8. danijel24 pravi:

  tudi jaz sem slišal da je umrl……

 9. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Bojc, verjemi da se bo sekiral. Pa ne zaradi mene, marveč zaradi sebe.

  Fish, te povsem razumem.

  Had, potem pa bom rekel, da je prvi, kjer sem jaz to novico zasledil.

  Dr. Onyx, ne, to ni normalno. To je zelo žalostno.

 10. nada pravi:

  Neokusno, brez primere !

 11. mici pravi:

  Ljudje, svet je postal NOR, če je ta novica trač!!!!

 12. Lucille95 pravi:

  Vidim, da zadnje dni vsi pišemo o dovmnevni smrti bivšega predsednika. Osebno temu ne verjamem, ker pač ne najdem razloga za to, da bi nekdo prikrival smrt tako velikega človeka. Kot sem zapisala v svojem blogu, nekateri trdijo, da so kar 14 dni prikrivali tudi smrt Tita…no, moje mnenje je, da je to le spletka novinarskih mrhovinarjev…Iztok, saj veš kako se nekateri grebejo, da bojo ja prvi…in takrat jim žrtve niso pomembne…svinjarija

 13. Nada pravi:

  Ljudje v življenju govorijo. In kaj imajo od tega ????? Ko bo pravi čas za javnost bo že povedano.
  In če bi bilo RES !
  JE PRAV, DA SO SE ODLOČILO ZA TIŠINO!!!!!!
  MOGOČE BO JANŠA ŠE TO TIŠINO IZKORISTIL!!!!!!
  ( SAM SE PA VOZI Z HELIKOPTERJEM NAD BAČOVNIKOVO VAS …..IN SI GRADI……………….katastrofa…. !!!!!!!)

 14. Muki Muki pravi:

  Hipotetično…ko si priklopljen na aparature, ki podpirajo vitalne funkcije, bi marsikdo rekel, da si mrtev in marsikdo bi se s tem tudi strinjal. Se pravi klinična, biološka, možganska…..za marsikoga samo smrt. V primeru predsednika upam, da nobena.

 15. solata pravi:

  Patetik

 16. bentilnik bentilnik pravi:

  Dr. Janez Drnovšek (ali kdorkoli drug) je živ dokler istokgartner (C) ne ugotovi drugače in to objavi na istokgartner blogu (R).

 17. bojc bojc pravi:

  Če se izkaže, da je bluzil, pa ga obsojam in mu take bedarije ne odpustim do konca življenja.

  +

  Bojc, verjemi da se bo sekiral. Pa ne zaradi mene, marveč zaradi sebe.

  =

  avtomatsko demantiranje samega sebe

 18. horaci pravi:

  Človeška neumnost je kot vesolje.

 19. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Lucille, Tito je bil čisto nekaj drugega, res pa je, da so tudi to, kar kroži o njegovi domnevni smrti pred uradno objavo, le nepreverjene govorice.

  Nada, res je, vsak človek ima pravico umreti v miru, če želi. Še posebej ko ni več predsednik.

  Bentilnik, točno tako.

 20. Eva pravi:

  Ampak, sej hvalabogu da je zapustil politiko. Kot da ni bil že dost izčrpan in shujšan,… pa so ga še po tvju vlačl. Sej si more človk mal spočit ob taki bolezni. Pomoje mrtu ni, sam naj bi bil pa zelo bogi. :(

 21. Eva pravi:

  Evo, blo uradno na Tvju…. NI MRTEV!

 22. fidodido pravi:

  Eva: Bilo uradno po TV da ne vejo kako in kaj:

  Ljubljana – RTV SLO

  Bi Drnovškov urad lahko prekinil govorice?
  Drnovškovo zdravstveno staje naj bi bilo zadovoljivo

  V zadnjih dneh se je na spletnih forumih pojavljalo vse več govoric o poslabšanem zdravstvenem stanju Janeza Drnovška.

  Kakšno je zdravstveno stanje nekdanjega predsednika, smo na MMC-ju večkrat na dan poskušali izvedeti v pisarni nekdanjega predsednika države, a so se tam v soboto zavili v molk in se na telefon niso več oglašali.

  Govorice na internetnih forumih so od petka naprej postajale vse pogostejše, tudi na Mojem spletu so se pojavila tovrstna ugibanja. Nekateri so objavili celo zapis, da naj bi bila Drnovškova želja, da javnost o njegovi smrti izve šele po pogrebu.

  V pisarni nekdanjega predsednika ves čas niso podali uradnega sporočila o počutju nekdanjega predsednika in niso dvigovali telefona, da bi odgovorili na novinarska vprašanja, čeprav bi s tem utišali govorice.

 23. Eva pravi:

  fidodido: Ok, sorry.

 24. turbofolker turbofolker pravi:

  upam, da ni res

 25. ajsa pravi:

  Ej pa kaj je s to slovenijo? A se premalo folku dogaja, da je treba delat scene z javnimi ljudmi. Najprej tega reveža Peterko prpeljejo na rob histerije (njegova žena je noseča bohazija!!), kr tk iz enga bednga razloga si je nekdo zmislu, da rabi pomoč. Zdej pa okol Drnovška! Govorim, če je to, kar se govori, res samo plod enga, ki mu je zmanjkalo idej za uporabo svoje domišljije v koristne namene. Svašta res! Ne morem se nehat čuditi naši mentaliteti.

 26. Tadej Tadej pravi:

  hahahaha, največja bedarija slovencev, kar sem jih videl v zadnjem času. če ni zgodbe, pa jo ustvarimo :D ahhahaahahahah :D

 27. Gregor pravi:

  Na zadnjem posnetku gospoda Drnovška (predaja obveznosti), je le ta bil videti zelo bogo, nato je pa potuhnil oz izginil, kar je ljude začelo skrbeti, tako da me govorice sploh niso čudile, še manj bi me pa čudilo če bi držale. Zato se mi ne zdi, da je govorice spravil v obok eden, ampak je omenjeni trač nastal kot skupinska skrb za nekdanjega predsednika, ki je kljub čudnim obnašanjem v zadnjem obdobju svoje politične kariere (za večino naroda) ostal v lepem spominu državljanov.

 28. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Če bi umrl, se njegovi želji, da javnost obvestijo po pogrebu, sploh ne bi čudil. Zagotovo si na pogrebu ne bi želel vseh tistih hinavcev, ki bi začeli kar naenkrat govoriti kako dober človek je bil.

 29. tilen justin pravi:

  Hinavsko je tudi to, da se tukaj pogovarjate o tem če je to res ali ni … in zakaj … in kako … in podobne apietetne kozlarije!!! Tole vse skupaj ni prav nič smešno (za tiste, ki pravite hahaha)! Preden zapišete naslednji komentar o tovrstnih ugibanjih, se vprašajte kako bi se VI počutili, če bi se o vas (ali o komu vaših bližnjih) govorilo kaj takega. Dajte no, ohranite vsaj malo osebnega-lastnega dostojanstva, predvse pa spoštovanja do bivšega predsednika. Kaj ste res tako neučakani, da ne zdržite do uradnih info.??? Tračarji!!!
  Morbidni ste do konca!!!

 30. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tilen, zakaj pa potem tudi ti sodeluješ?

 31. tilen justin pravi:

  Iztok, če bi ti uspelo končati faks, bi ti bilo verjetno tudi jasno, kaj sem s svojim komentarjem želel povedat …

 32. tilen justin pravi:

  … s pripisom: nekateri ne rabijo niti 4 razrede osnovne šole, da to skapirajo…

 33. Tadej Tadej pravi:

  Če bi že umrl, zakaj zaboga bi skrival njegovo smrt ???

 34. tilen justin pravi:

  Ah, ja … Dejstvo je, da človek s povprečnim IQ-jem brez težav lahko konča faks in pridobi naziv diplomirani, brez srčne kulture (beri: čustvene + duhovne inteligence) pa si ne zasluži naziva Človek. Kvečjemu čustven invalid. :(

 35. fish fish pravi:

  Ah daj no, malo se pomiri. Pol države govori o tem in celo mediji se že zgražajo nad ignorantskim odnosom Drnovškovega urada.
  Drnovšek je medijska osebnost in njegov urad je plačan za to, da se s takšnimi stvarmi ukvarja. Glede na njegovo zdravstveno stanje in zanesljivost nekaterih virov se je dalo realno podat to izjavo. Molk, pa ji samo daje težo.
  Kje je tu moralna spornost je zelo tanek led…

 36. Ana pravi:

  fish –> “…ignorantskim odnosom Drnovškovega urada.” – to si lahko privošči….so se mu dotičneži fajn zamerli, in je to morda njegov protest.
  od fotra stric general Terzić V. je bil tud pokopan (pravim -tud- zato, ker so omenjali, da naj bi Drnovšek želel bit pokopan v najožjem krogu družine) samo od svojih 6 (če se ne motim) sinov, ker je na koncu bil skregan s politiko v tedanji yu in je bil “jezen” na določene Titove poteze…pa seveda na vlado…
  Ta ignoranca me nič ne preseneča…npr.

 37. mica mica pravi:

  meni je žal, da se je ta zgodba, z bivšim predsednikom, obrnila v tako žalostno smer.
  dejstvo pa je, da zato del krivde lahko prevzamejo nase tudi tisti, ki bi, ker je pač JD javna oseba, javnosti morali dajati vsaj kakšno informacijo.
  Pa ne zaradi mene, živim pač v neposredni soseščini Zaplane, in mi je vseeno, kaj piše v časopisih.
  Ne glede na to, kakšna čustva so posamezniki gojili do njega, narod je, nekje globoko v sebi, vedel, da z njim “nekaj ni prav dobro.”
  In so, seveda, spraševali.

  Če bi, spoštovano bralstvo, živeli na kmetih, bi enostavno vedeli, da ljudje radi “govorijo”. In vsak izmed nas pač ve, da so gfovorice že mariskoga pokopale, oženile, ločile, polepšale ali ga z intrigami spravile v norišnico.
  Taki pač ljudje smo in dvomim, če se bomo kaj spremenili.
  In ZATO; da bi si nalili čistega vina, pač potrebujemo nekaj oprijemljivega, nekaj takega, kar čvekačem zapre njihova usta.

  PS
  Močno pa dvomim, da je kdo želel s temi govoricami Drnovšku kaj slabega!

 38. Ana pravi:

  ..no pozabla sem zaključit stavek – in ni hotel nobenih formalnih pogrebnih zaključkov, ker mu je blo izpod časti….Tak da zna bit tak “ignor” tud v prihodnje pri našem dr.D-ju…nič strašnega….

 39. tilen justin pravi:

  Največja ironija pri vsej zgodbi je ta, da se je dr.Drnovšek (še posebej v zadnjih letih svojega predsedovanja) zavzemal za DVIG ZAVESTI svojih vrlih državljanov. In bil, posledično, temu primerno razočaran. Ga popolnoma razumem zakaj! In prav mu dam, da se je po neuspelih poizkusih, slednjič dokončno umaknil od tega skozi zgodovino časa nepoboljšljivega, globoko vkoreninjenega, množično-slovenskega mentalitetnega sindroma.

 40. Kristina pravi:

  Našemu bivšemu predsedniku dr. Janezu Drnovšku, ki ga globoko spoštujem, želim čim več zdravja… Vsa ta namigovanja se mi zdijo popolnoma absurdna. V bistvu sem ostala kar brez besed.

 41. bojc bojc pravi:

  V bistvu vsi čakamo na glas filmskega “kritika”, “publicista”, tv “voditelja”, svobodnega “novinarja”, voditelja prireditev v hipermarketih, moderatorja, “glasbenika” in samooklicanega ginekologa, ki ga je intrigiral um Damijana Murka, da končno postavi težkopričakovano piko na koncu te debate, ki jo je zanetil iz popolnoma nepopulističnih vzgibov, in končno pove, kakšne so prave novice s tega področja, in kakšen naj bo naš odziv.

  Vse to po možnosti kot nov (danes-že-devetnajsti) vpis v blog.

 42. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tilen, četudi imaš faks nisi kaj dosti pameten. Škoda da si zabil štiri leta, ker ni pravega rezultata.

  Bojc, ko prebiram tvoje komentarje se mi zdi, da si preveč obremenjen z mano in premalo s sabo.

 43. tilen justin pravi:

  Iztok! Nisi razumel. Kaj se sploh čudim. Saj sem vendar pojasnil, da povprečen IQ zadostuje za dokončanje faksa. No big deal. Nikjer ne trdim, da je fakultetno izobražen človek kaj bolj pameten od ostalih. Pa vendar se v tistih 4 letih marsikdo (če ne že prej) vsaj takrat nauči razumevanja pomena besed naprimer. Pointa – štekaš!? Pa pustiva faks, ker le-ta nima prav nobene zveze s SRČNO KULTURO. Poudaril sem ČUSTVENO IN DUHOVNO INTELIGENCO, ki z običajnim IQjem nima kaj dosti skupnega, razen to, da se vse tri inteligence v eni osebi medsebojno dopolnjujejo in potem nastane nek človeka vreden rezultat. Pa kaj ti sploh razlagam, saj predvidevam, da tako ali tako ne boš razumel, kot tudi nisi razumel kaj ti je Bojc želel povedati.

  Blagor ubogim na duhu, kaj čem še drugega dodat …

  p.s.: A si ob objavi tega posta pomislil na to, kako se bodo, (ob teh zapisih, ki si jim ponudil možnost in pripravil teren, da se črno odtipkajo na belo podlago), počutili svojci nekdanjega predsednika, ki morda tole berejo??? Ti je umrl oče, kajne? In rad si ga imel, praviš. Probaj se vživet v to, kako bi TI v tistih dneh … doživljal takele javno razgaljene pripombe v zvezi s tvojim očetom. Verjetno ti še danes, dobro leto za tem, ne bi bilo vseeno, ane!

  Adijos!

 44. nekdo pravi:

  ja so zaj pa je res umrl k so po radiju rekli da je dans ponoči umrl iz 22.-23.2.2008

 45. karizmat pravi:

  Janez Drnovšek počivaj v miru…

 46. bojc bojc pravi:

  Bojc, ko prebiram tvoje komentarje se mi zdi, da si preveč obremenjen z mano in premalo s sabo.
  Samooklicani (vstavi-področje-dejavnosti-po-izbiri) ste pač neverjeten vir krajšanja časa. Res. Z vsakim odstavkom, ki ga z jezikovno vešino četrtošolca in filozofskim nabojem na ravni besedil “pesmi” Damijana Murka objaviš, dokazuješ verodostojnost statistične trditve, da lahko, če predenj postaviš pisalni stroj z neskončno rolo papirja, vsa dela vatikanske knjižnice spiše tudi kakšen drug primat.

 47. Mojca pravi:

  Pravzaprav je ob takšen tragičnem dogodku, ki zadeva takšno legendo Slovenije prav ogabno prebirati takšne poste…

  ..žal mi je, vebdar tako čutim, ko kaj takšnega vidim….
  NAJ BO IZRAZ SPOŠTOVANJA NE PA POSKUS VEČANJA BRANOSTI…NAJSI BO KATER KOLI MEDIJ…

 48. betka pravi:

  …Ja, najsi bo katerikoli medij … ali katerakoli oseba, ki je v fazi umiranja ali ko premine. Spoštovanje!

  V poklon in slovo našemu nekdanjemu predsedniku:

  dr.Drnovšek, hvala Vam za Vaš prispevek k družbi, za Vaša prizadevanja, da bi se dvignila raven zavesti slovenskega naroda in v ljudeh širom po svetu.
  To je bila Vaša poslednja želja. V upanju, da se uresniči, se od Vas poslavljam. Počivajte v miru.

 49. Barby pravi:

  † RIP †

 50. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Bojc in Tilen, če se v bodoče ne bosta držala teme zapisa, bom vajine komentarje seveda zbrisal. Še najraje pa bi imel, da gresta težit drugam. Tukaj vaju res ne rabimo.
  Tilen, ti pa res nimaš pojma kaj sem hotel doseči s tem zapisom. In to me še najbolj žalosti.

 51. bojc bojc pravi:

  KOT SEM OBLJUBIL, ZBRISAL SEM BOJCEV KOMENTAR IN SI VZEL PRAVICO, DA TO ZAPIŠEM V NJEGOVEM IMENU.

  Iztok Gartner

 52. g-banging all nite pravi:

  ej bojč, to je pa mau tumač ne.
  dej mej mal respecta pa ne nabijaj v taki temi kot je smrt predsednika.
  Če se že moraš kregat si zberi bolj primeren topic.

 53. g-banging all nite pravi:

  RIP

 54. ikari pravi:

  O mrtvih vse dobro. Sposobnih slovencev je malo, zato jih je treba spoštovati. V nedeljo je doc dr Petkovšek, prodekan Teološke fakultete, med mašo, v Logarski dolini, maševal tudi za pokojnega predsednika dr. Janeza Drnovška.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !