S Siolom počasi izgubljam živce

19.02.2008 ob 19:50

Okej, da neka stran ne dela tu in tam, razumem, saj se kaj takega lahko zgodi vsakemu strežniku. Toda to, kar se zadnje čase dogaja s Siolovo stranjo, pa postaja čedalje bolj moteče in zoprno. Blogi se odpirajo prepočasi, stran večkrat sploh ne dela, za oddajo komentarjev večkrat čakam tudi po celo minuto, dostikrat pa se mi povezava s strežnikom po bednem čakanju celo prekine.

Okej, vem da zadevo zadnje čase prenavljajo in urejajo, toda tole ni več smešno. Brez dvoma lahko trdim, da ima Silolov strežnik največ težav od vseh ostalih, kar je čudno, saj imajo tudi mnogi drugi toliko prometa, pa jim stran prav nič ne nagaja.

 

60 komentarjev na “S Siolom počasi izgubljam živce”

 1. Lucille95 pravi:

  Tudi jaz imam težave, ko hočem odpreti tvoj blog in to vedno. Prav tako preteče svetlobno leto, da oddam komentar. Katastrofa od Siola. Sama sem z njimi prekinila pogodbo, ker mi internet kar ni delal, oni pa niso bili krivi za to. Sedaj imam Ljubljanski kabel in je precej bolje. No ja, čeprav včasih tud šteka, sam popravijo v parih minutah. Lep večer

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Lucille, a samo moj blog al tudi vse ostale?

 3. Lucille95 pravi:

  Iztok, vse siolove bloge. Se mi pa zdi, da tvojega še malce počasneje odpira od ostalih. Server ne prenese takšnega obiska strani;)

 4. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Uf, bom moral zmanjšati obisk, al pa nadaljevati v tem tempu in počakati, da se vse skupaj razsuje na več majhnih blogecev :)

 5. Lucille95 pravi:

  al pa presedlaš k nam, sosedom, na ednevnik;) sej veš, ko veter začne pihat v desno, greš pač v desno…uživaj…=)

 6. webmaher pravi:

  to z obiskom nima nobene zveze in to se dogaja že par mesecev…SiOl je totalno v podnu…en naj ga že potajkuni….

 7. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Lucille, ostajam zvest svoji prvi ljubezni :)

  Webmaher, vem da nima ja, šaliva se. Se mi pa resnično zdi, da zadeve močno štekajo in da bi bil skrajni čas, da tole vse skupaj nekdo resnično uredi. Ker se res lahko zgodi, da bo en dan vse crknilo in bomo izgubili vse naše zapise.

  To pa bi bil konec sveta :)

 8. webmaher pravi:

  Ko sem pisal prejšnji odgovor mi je potem prikazal praznoooo stran…to se dogaja tudi s stranjo ki jo ma kolega na Siolovih strežnikih…podn od podna…

 9. webmaher pravi:

  najbolje da vse svoje zapise izvoziš (mislim da je to nekdo že opisal kako, morda Piroman) in greš na svoje…

 10. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Ma finta je, da komentar sicer odda, a vseeno ne gre nikamor in čez čas prekine povezavo. Izguba časa. Totalna. In živcev seveda, če bi rad kdaj komu ekspresno odgovoril in kaj pogledal na hitro.
  Porka madona, počutim se kot da bi spet imel Commodore :)

 11. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Še bolj fino pa bi bilo, da bi Piroman uredil tole štalo na Siolu.

 12. Lucille95 pravi:

  ja, Iztok, kje so časi, ko smo imel Commodorje…hehe…jaz sem oboževala igrico Historic…zdajle bi mi prav prišla, bi z veseljem s kamnitim kijem kakega dinozavra po glavi tolkla, namesto da vsakič, ko poskušam na tvoj blog, jezo sproščam s pomočjo besed, ki ne pašejo v SSKJ =)

 13. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Lucille, brez zajebancije, a res tako dolgo odpira al kaj?
  Hm, morda bi moral spremeniti izgled.

 14. Lucille95 pravi:

  res Iztok, res…mam 8 mega hitrost, sam tole čakanje ubija…ravnokar je trajalo 33 sekund, da mi je odprlo tvoj blog. ne vem no…

 15. webmaher pravi:

  @Lucille95 men pa 18 :-)
  iztok kakršnkoli izgled daš, stran bi se morala odpreti v sekundi, dveh….

 16. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  Sej se lahko preseliš. Pa še pri prenosu datotek ne boš imel težav, ker fotke itak hotlinkaš. Jaz bi te že zdavnaj bannal, če bi me tako grdo izkoriščal.

 17. Ta prava Mina pravi:

  a ve prasice ne vidite, da blokiraj Iztoka zanalašč?!?!?!

 18. horaci pravi:

  Iztok si na črni listi, ha,ha. Tudi sam imam s tvojo stranjo včasih večje težave kot z ostalimi. Razlagal sem si, da je to povezano z obiskom. Sedaj ko pa sem prebral, da to ne vpliva, ti lahko samo napišem v vednost.Morda je krivo, da imaš veliko zapisov jaz pa slabi prenos. Se premalo spoznam na vse skupaj, da bi lahko imel pameten odgovor. Potrpljenje pa seveda imam, tako bom še vedno tvoj zvesti obiskovalec.

 19. webmaher pravi:

  horaci, za vse so krivi strežniki in SIOlovci…da bi Iztoka namerno “bremzali” ne verjamem..ker si ne znam pol predstavljati zakaj se to dogaja tudi Zlobi…

 20. markopigac pravi:

  menjaj ponudnika.

 21. Tadej Tadej pravi:

  očitno niso pričakovali, da bodo blog strani naredile takšen promet :mrgreen: bojo že porihtal …

 22. eAMIR™ pravi:

  Sej triera tud včasih živce pije, njeni uslužbenci pa še bolj. 4Mbit prenosa, pa ko se pogovarjam s prijatelji, ki imajo 1,5Mbit ugotovimo, da njim laufa enkrat ali pa več, hitreje. Samo jaz mislim, da to niso strežniki krivi ampak tiste tanke vrvice, ki so jih vlekli namesto debelih optičnih kablov.

 23. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Lucille, uf, potem pa se ti moram zahvaliti za potrpežljivost.

  Webmaher, jasno da ne nihče me ne bremza, pač slabo ta stran deluje. To je vse.

  Horaci, nisem, nisem, ne skrbi. No ja, vsaj upam da nisem :)

  Mr. Mojo, selitev ni fina stvar, ker moraš s sabo vzeti preveč stvari.

  Marko, morda pa res.

  Eamir, ne gre za hitrost, gre za slabo delovanje strani, ki nenehno nekaj šteka. Pa ni važn kak prenos imaš.

 24. horaci pravi:

  Webmaher hvala za pojasnilo. Saj veš sivi lasi in računalnik, včasih zašteka, ne samo računalnik, tudi glava.

 25. 1čarownca pravi:

  Meeen tuuud zzzlo pooočččasss odpirrra ššše posssebej tvojo ssstrrran…….zato pa poool tuuud jssst toook poooočččasss tipkaaam….. :)

  Ampak ti poooveeem, da tud te tvoooje ssslikce foootkaste ššše dodatno upočččasssnijo mleeetje…..rrresss!!!

 26. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  @1čarownca:
  lih v tej je finta, da slikice sploh niso na siolovem strežniku. To je navadna kraja bandwidtha nič hudega slutečim strežnikom.

 27. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Čarownica, če lahko okoli letaš z metlo, lahko tudi na moj blog malo počakaš. Saj veš, za dobre reči je vedno vredno potrpeti.

  Mr. Mojo, zakaj pa nam potem dajo le 50 mb prostora?

 28. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  @iztokgartner:
  tega ne vem, to moraš na Siolu vprašat. To, koliko prostora da Siol, ziher ni problem tistih, ki jim jemlješ bandwidth. To se pač ne počne. Imaš dovolj zastonj storitev na netu, recimo http://www.moj-album.com, ali http://www.imageshack.us, kamor lahko daješ slike ne da bi škodoval lastnikom strežnikov, na katerih so originalno gor.
  Sej pravim, počni, kar češ, ampak jaz bi tvoj naslov že zdavnaj zablokiral, če bi moje fotke hotlinkal. Pa ne moreš reči, da nisi vedel, ker sem ti pred tedni ali celo meseci poslal prav prijazno sporočilo, da to ni kul.

 29. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Mr. Mojo, a ni ves internet eno samo linkanje fotk, ki na tak način krožijo na vse mogoče načine. In če linkam predvsem tuje zvezde, ki jih nisem pokradel z nobenih plačljivih in zaščitenih strani, ne vidim v tem nič spornega. Po tej logiki je skoraj vsaka stran na svetovnem spletu kazniva. A ni to malce pretirano? A ne počnejo tega čisto vsi ljudje na svetu?

 30. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  @iztokgartner: ne razumeš, al se samo delaš? Ni sploh toliko fora v tem, katera fotka je gor, gre za to KJE je. Vsakič, ko odprem tvojo stran, nekdo sedemnajsti plačuje račun, ker je fotka na njegovem strežniku. To pač ni kul. Če bi bila fotka na nekem zastonj strežniku tipa imageshack, se to ne bi zgodilo.

  Poglej takole: če bi hipotetično postavil izjemno popularno stran, na kateri bi bile samo fotke (ali druge datoteke), in vse fotke, ki bi jih imel gor, bi bile linkane z drugih sajtov, sploh ne bi imel fizičnega prometa na svoji strani, torej bi tvoj račun providerju bil lahko minimalen, medtem bi pa tisti, ki so postavili strani, s katerih leachaš fotke, lahko plačevali enormne račune. O tem govorim.
  Sej pri eni fotki in pri 50 obiska na dan še ni take frke, ampak te stvari se seštevajo. Nekdo plačuje in to nisi ti.

  S tem seveda problem avtorskih pravic ni rešen. To je povsem druga debata.

 31. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Mr. Mojo, bi mi zameril, če bi ti povedal, da je tole preveč zapleteno zame. Mi skušaš povedati, da je zaradi mojega limanja fotk nekdo finančno oškodovan?

 32. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  @iztokgartner:
  Točno tako. In to neposredno. Vsakič, ko kdorkoli naloži to stran, nekdo nedolžen plača račun. Ne velik, pa vseeno. Stvari se seštevajo.

 33. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  Preberi si tole:
  http://altlab.com/hotlinking.html

 34. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Mr. Mojo, uf, pa sem se naučil nekaj novega. Ampak veš kaj, s tem se ne bom obremenjeval. Če lahko drugi služijo na moj račun, pa naj kdaj pa kdaj kdo izgublja še na račun mojega. Jaz sem v vsakem primeru brez :)
  Me pa zanima, če si tole omenil le meni, ali vsem petim milijardam ljudi, ki počnejo popolnoma isto?

 35. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  @iztokgartner: Kadar opazim, da nekdo to počne v tako velikem obsegu kot ti, pa če mislim, da to počne zaradi nevednosti, omenim, ja.

 36. iztokgartner iztokgartner pravi:

  In komu si doslej to omenil?
  In ja, kaj imaš pravzaprav ti z vsem tem?

 37. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  @iztokgartner. A poimensko? Se hecaš?
  Kaj imam s tem? Nič. Nekoč, davno davno sem počel nekaj takega kot ti zdaj in sem dobil a friendly advice, da to ni kul. No, tisto je bilo bistveno manj friendly. Od takrat (to so bili začetki www) je to postalo splošno znana stvar, vsaj med ljudmi, ki so postavljali spletne strani in je bil mir. Zdaj se je pa problem očitno začel spet širiti z blogi.

  Kakorkoli, povedal sem ti, seveda je tvoja stvar, ali boš upošteval. Če bi pa to naredil s kakšno datoteko, za katero plačujem promet, bi ukrepal, seveda.

 38. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Mr. Mojo, no pa mi povej kako pa naj potem recimo prilepim kako fotko, da bi blo okej. Fotke so mi namreč kul, saj polepšajo stran in dajo besedilu lep smisel. Tako kot v časopisu seveda.

 39. Marija Marija pravi:

  @iztokgartner: meni je Mr. Mojo to prijazno omenil in od takrat ne hot linkam več. Saj tudi prej nisem, le vmes se mi parkrat ni dalo naložit slik na server. Daj no, saj res ni tako težko zadev prenest, tu ne gre za zapletenost, ampak za eno čist navadno lenobo in kurc me briga mentaliteto.

 40. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  @iztokgartner: sej sem ti povedal. Odpri si račun na recimo http://imageshack.us/, shrani fotke, ki bi jih imel na svojem sajtu, naloži jih tja in uporabljaj tiste linke.

 41. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  pa seveda izbriši vejico iz naslova…

 42. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Marija, pri taki količini objav, kot jih imam jaz, bi bilo to zelo zamudno. Razen če ne želim resnično pognati korenin za računalnikom.

  Mr. Mojo, bom probal za šalo. A delal tega ne bom, saj je res zamudno. Menim pa da zaradi mene nekdo ne bo obubožal, saj to počnejo prav vsi. No ja, razen tebe in Marije, ki sta to počela nekoč. Upam pa, da sta izgubljeni denar vrnila.

  Mi pa ni jasno, da če neko fotko iz nekega naslova pač vzameš in jo daš v nek drug naslov, da je vse okej, če ne, pa ni. Očitno je vse tole zame preveč tehnična zadeva.

 43. webmaher pravi:

  iztok dokler te nihče ne toži se ne sekiraj preveč :-)
  danes zaenkrat se strani odpirajo tako kot je treba…očitno imaš vpliv na SiOl :-)

 44. Lucille95 pravi:

  ej, Iztok, vesela novica. Danes (prvič) tvoj blog odpira enako hitro kot vse druge strani. Morda pa so se Siolovci malce ustrašili, ko so prebrali tvoj blog =) lep dan ti želim

 45. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Webmaher, a delam kaznivo dejanje?

  Lucille, po moje le naključje :)

 46. Tadej Tadej pravi:

  seveda, iztok je resna grožnja Slovenskim Idiotom OnLine :lol: :D

 47. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tadej, včasih se mi res zdi čudno, da samo meni nekateri pamet solijo :)

 48. Tadej Tadej pravi:

  :lol: go get them :D mislim, kwa boš geniju solil pamet :D največja bedarija ever :D

 49. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  @Iztokgartner:
  “Mi pa ni jasno, da če neko fotko iz nekega naslova pač vzameš in jo daš v nek drug naslov, da je vse okej, če ne, pa ni. Očitno je vse tole zame preveč tehnična zadeva.”

  Seveda, odvisno je pač, kdo plačuje za prenos podatkov. Če daš na service, ki ti nudi to storitev zastonj, je OK, če fotko nalagaš iz mesta, kjer nekdo plačuje za promet, ni OK. Sej je simpl. Bolj kot ameriške volitve.

 50. g-banging all nite pravi:

  Ko sem pisal prejšnji odgovor mi je potem prikazal praznoooo stran…to se dogaja tudi s stranjo ki jo ma kolega na Siolovih strežnikih…podn od podna…

  —–>isto.
  spominja me na igrico PRAhistoric

 51. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Mr. Mojo, in kako veš od kje prihaja fotka? Mislim, kako veš, če jo vzameš iz serverja, ki ga nekdo plačuje? In zakaj je potemtakem kak slikomat recimo brezplačen? Mater se tole meni zdi zapleteno. Še bolj kot Ameriške volitve :)

 52. g-banging all nite pravi:

  pa da še jaz mal hotlinkam——–>http://en.wikipedia.org/wiki/Hot_linking
  hahahahaha

 53. g-banging all nite pravi:

  how bad am I :) :):) hotlinkam:http://en.wikipedia.org/wiki/Hot_linking

 54. g-banging all nite pravi:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Hot_linking

 55. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Gbanging, pazi kaj delaš, da ne bom plačal še za tvoje grehe :)

 56. admin admin pravi:

  Vse priznamo! Ni nam še uspelo izpopolniti porazdeljevanja zahtev na strežnike, zato se zgodi (največkrat takrat ko se na bloge usujejo razni boti in crawlerji, ki indeksirajo bloge – google, najdi, yahoo, msn), da strežniki začnejo klecati.

  Pripravljamo nadgradnjo tako blogov kot tudi baze; upam da bo vse stestirano do konca naslednjega tedna! Do takrat pa prosim malo potrpite.

  Kar se slik tiče, sploh ne obremenjujejo strežnika (bolje jih je imeti pri nas kot pa na kakšnem imageshacku). Največjo obremenitev za blog predstavljajo plugini in widgeti; še posebej takšni, ki kličejo zunanje servise – npr. blogorola, picasa, itd. Ker je nalaganje strani v tem primeru odvisno tudi od odzivnosti tistih strežnikov.

 57. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Admin, ostajam vam zvest do konca svojih dni, saj mi je vse kul. Le to “počasnost” uredite pa bo popolno.
  Hvala za odgovor.

 58. :) pravi:

  hmm, na šihtu imam siol, zelo bogo linijo … pa mi vedno lepo odpre tvojo stran … nevem, mogoče pa premalo klikam … nimam težav

 59. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No, glavno da ti odpre mojo stran :)

 60. :) pravi:

  :) tako je! … sam res nimam problemov … vseen pa mi siol ni pri srcu in imam doma raj drugega operaterja :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !