Kako je mogoče, da vseh teh gradbincev niso polovili že prej?

13.02.2008 ob 21:09

Da je v gradbeništvu denar, vemo že mnogo let. Da je za uspeh nujen kriminal, pa so slovenski policisti očitno izvedeli šele včeraj. Poznam ogromno direktorjev takšnih in drugačnih gradbenih podjetij in prav vsi živijo kot ameriški superzvezdniki. Njihove hiše so tako zelo razkošne, da bi bilo nerodno tudi Donaldu Trumpu, njihovi avtomobili pa tako zelo dobri, da je nerodno celo njim. In denar jim priteka v potokih. Tri mesece nič, potem pa kak milijon evrov za kak zelo hud posel. In čisto nihče ni pošten. Če si pošten, tako hudega denarja ne moreš imeti. Finta je le v tem, da so eni dovolj pametni in s kriminalom nehajo pravi čas, eni pa pozabijo na pravila in gredo čez rob ter se pokopljejo. Čudi me le, da so nekatere ujeli šele sedaj. Čudi me tudi to, da nekaterih ne bodo nikoli ujeli. Čudi me seveda tudi to, da ni nikomur nenavadno, da imajo tako veliko denarja. In da se nihče niti ne vpraša kaj so počeli kakšnih deset let nazaj, ko njihovo premoženje še ni bilo tako bajno.

In sedaj so jih nekaj le ujeli. Druge še bodo, tretji pa bodo seveda dovolj pametni, da bodo prav zdaj poskrbeli za uradno čiste račune pred zakonom.

In še nasvet za vse močno bogate gradbenike, vedno pazite na majhen ribe. Na vse tiste drobne člene vaše verige. Kajti prav tisti vas bodo na koncu najbolj zajebali.

 

18 komentarjev na “Kako je mogoče, da vseh teh gradbincev niso polovili že prej?”

 1. anzef anzef pravi:

  Misliš, da v teh primerih primeri ne bodo zastarali?
  Meni se zdi, da bodo s kapitalom, ki stoji za njimi zelo hitro ovrgli obtožbe, ki jim jih nalaga tožilstvo. Spet bo zmagal denar nad pravico.

 2. Frajtonerca pravi:

  Se strinjam, najbolj čudno pa mi ni to pri gradbincih glede hiš, če znajo zidat, ampak pri enih navadnih uradnikih, če bili pred 10 ali manj leti npr.navadni občinski delavci, danes pa milijonarji. Sicer pa, mogoče je to le moja zavist ali kaj podobnega. :)

 3. jazsemjaz pravi:

  Pa kdo si ti, da boš deval uspešnim ljudem nasvete?

 4. cryminalist pravi:

  Pa kdo si ti, ki praviš, da je policija za ta kriminalna dejanja izvedela šele “včeraj”? Preden se zgodi neka aretacija je potrebno ogromno enega časa, priprav, organizacije in čakanja na pravi trenutek. Lahko ti pametuješ ja, ko si s televizije. Na Piko prideš, greš v masko napudrat nos in že blebečeš kar hočeš, brez večjih priprav. Saj razumem tvoje nerazumevanje do zahtevnejših del in nalog, ja.

 5. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Anzef, prav to mi je vedno čudno ja. Da te aretirajo, potem pa te spustijo zaradi premalo dokazov. Jebemti ej, a niso prav dragi avtomobili in razkošne vile zadosten dokaz, da si baraba?

  Frajtonerca, ni zavist, je le logično razmišljanje.

  Jazsemjaz, kdo si ti, da boš pisal na mojem blogu komentarje?

  Cryminalist, pojdi na Piko, pojdi si napudrat nos in blebeči celo uro. Me res zanima kaj bo ratalo.

 6. cryminalist pravi:

  @Gartner: za živo glavo ne bi več šel na tv. To smo dokaj uspešno počeli v študentskih letih in ko se zdaj spomnim … mi gre na kozlanje ves ta beden show (slovenski)! No, kot izkušnja je bilo pa zanimivo. Pač vsak naj se drži tistega, kar mu leži, kar mu pa še ne daje pravice da pljuva čez policaje za vsako figo milo, ane.
  Zdej pa nehi težit, če ne te bom dal aretirat in se rajš posveti svoji dragi, saj je vendar VALENTINOVO!!!
  Ajd, ljubezni poln dan (in noč) vsem skup! ;)

 7. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Cryminalist, morda ne bo odveč podatek, da sem bil nekoč raziskovalni novinar in da o tej stvari vem malce več kot si misliš. Pa naj ostane tako kot je. Upam, da imaš tudi ti kakšno žensko ob sebi, da te bom malo sprostila, da ne boš tako zavrt star dec :)

 8. Marcos pravi:

  A zdej bo že vsak policaj pameten? Končno ste se spravili delat stvari, ki so celo pomembnejše od lovljenja kadilcev marihuane po Metelkovi in ustavljanja ljudi, ki so šli 10 km/h prehitro. Problem je samo v tem, da še tega ne boste naredili kot je treba, gotovo bodo spet “proceduralne” napake in fantje ter dekleta bodo lepo odkorakali brez obtožnice.

 9. anni pravi:

  Gradbeništvo je najbolj mafijozni posel, ne samo pri nas, tudi drugje zunaj. Glede na to, kaj se pa v Sloveniji dogaja sedaj, pa tako ni čudno, da niso nikogar tako dolgo dali za rešetke. Pa saj jim ne bo hudega, boste vodeli. Imajo dovolj pod palcem, da se bodo izvlekli, na koncu pa postali celo heroji. Amen!

 10. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Marcos, dva sta že zunaj. Me zanima kolko jih boš še šlo noter.

  Anni, žalostno je, da bo res tako. No ja, razen herojstva seveda.

 11. dox pravi:

  Hja…volitve so blizu..

 12. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Dox, če je vse to bilo res samo zaradi volitev, potem me je res sram, da živim v taki državi.

 13. jazsemjaz pravi:

  1. Gartner, ce necesa ne poznas, bodi raje tiho, ker drugace izpades neumen.

  2. Kot Saska Lendero ni kompetentna za dajanje nasvetov Vasletu, tako ti nisi kompetenten za za podrocje gradbenistva oz. prava. Sploh slednje je ocitno tvoja velika sibkost, saj kot vidim, si to ocitno predstavljas kot orodje za izrsevanje plebejske, pogostokrat lincarske percepcije o resevanju spora oz. sodb. Na tvojo zalost Iztok, so tako razmisljali v casu pred rimsko republiko in casu seziganja carovnic, danes pa imamo pravno drzavo, ki ima tocno jasne opredelitve postopka, kar je ne bos verjel, zascita pred tem, da se ne ponovijo zgodovinski precedensi ala seziganje carovnic.

  Tvoje nabijanje o mahinaciji v gradbeniskem lobiju pac ni dokaz, da se to res dogaja razumes? Ce pa se ti zdi, da se to dogaja in ce imas zato dokaze, pa pojdi na policijo in podaj krivdno prijavo. To ni samo tvoja pravica, ampak celo tvoja dolznost. Pa da te vidimo s kaksnimi podkrepljenimi dokazi bos prisel na dan…

 14. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Jazsemjaz, lepo da zagovarjaš bajno bogate gradbince, ki so si po tvoje premoženje očitno prigarali s trudom in poštenjem. Zdaj pa res ne vem, ali si totalno zabit, ali pa se le delaš takšnega.
  Ti bi kolikor vidim, celo komisijo za korupcijo ustanovil, se pravi komisijo, ki bi dokazovala, da so barabe v resnici pošteni ljudje.
  Naravnost smešno.

 15. jazsemjaz pravi:

  To da jaz koga zagovarjam je nastalo v tvoji zmedeni glavi, ki očitno ne razume pomena prava in preiskovalnih organov v civilizirani družbi. Če že koga zagovarjam, je to pravna država, v kateri si obtožen šele ko ti dokažejo krivdo. Ti pa imaš očitno hude probleme z besedo dokaz, saj kategorično obsojaš vse gradbince in to na podlagi tvojega suma, opazovanj, govoričenj iza šanka?

  Zato, če nimaš dokazov o mahinacijah, bodi raje tiho, ker s tem delaš škodo vsem in predvsem tistim, ki nimajo s kopruptivnimi elementi niti malo veze. Oz. ti predlagam, če že gobcaš, da te, ki jih obtožuješ tudi javno poimenuješ in javno predstaviš obremeilne fakte ali pa še bolje, z vsemi dokazi greš na policijo, ki bo v kasnejši fazi predala stvari preiskovalnemu tožilcu. Kot samoimenovan novinar najbrž nimaš problema z osnovami raziskovalnega novinarstva, haha. Hecam se, vem, da jih imaš.

 16. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Jazsemjaz, torej ti dejansko misliš, da med bajno bogatimi slovenskimi gradbinci dejansko obstajajo tudi taki, ki so do tega bogastva prišli na pošten način?

 17. jazsemjaz pravi:

  Vem in verjamem, da je gradbeniški lobij kot eden najbolj donosnejših v gospodarstvu inherentno povezan s politiko in da zaradi tega obstja tveganje klientalizma ter korupcije, a vseeno mi na kraj pameti ne pride, da bi kar takole povprek obsojal vse po vrsti in se šel vlogo za katero nisem nit najmanj kvalificiran t.j. vlogo preiskovalnega tožilca.

  Razlog, da sem podal komentar je izključno in samo v tvojem načinu obtoževanja. Sorry, ampak v tvojem besedilu ni nič revolucionarnega. Vse to kar veš ti tako ali tako vedo tisti, ki se s temi vprašanji poklicno ukvarjajo oz. raziskujejo.

  Je pa za interes pravne države pomembno, da se pravne stvari ne odvijajo med plebejstvom, četudi ti imajo demokratične pravice. Imamo nič koliko dokazov iz zgodovine, ko so navadni smrtniki vzeli zakon v svoje roke oz. na takšne ali drugačne načine posegali v sodno vejo oblasti ter s svojim pritiskom posledično povzročili, da se je koga tudi po krivem obtožilo. To pa upam, da se strinjava oba. Obtožiti po krivem nedolžnega je naravnost katastrofalno.

 18. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Jazsemjaz, sploh nisem govoril o po krivem obsojenih in sploh ne zagovarjam tega, kar mi skušaš povedati. Moj zapis je le začudenje nad tem, da določene ljudi primejo šele po dvajsetih letih, pa četudi vedo, da so ga srali že pred dvajsetimi leti. In seveda to, da me čudi, da mnogim, ki ga serjejo, tega še vedno ne znajo dokazati, ali še boljše, niti ne upajo.
  In s tem nisem mislil na konkretne primere, govorim na splošno in četudi nisem preiskovalni sodnik, mi je jasno, da tako velikega denarja človek ne more pridobiti na pošten način.
  Če ti še vedno v to dvomiš, pa je nekaj s tabo hudo narobe in očitno verjameš, da se da s poštenim delom kupiti osem hiš ter dvajset ferarijev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !