Ko se kvazi intelektualci spravijo na nič hudega sluteče in prijazno dekle

5.02.2008 ob 15:33

Na blogu, ki ga pišeta sestri, kateri sta si nadeli ime Vrtnici, sem opazil eno zelo podlo in bedno zadevo, ki mi ni prav nič všeč. Ki mi da misliti in kjer močno podvomim v prijaznost ljudi, ki jih v življenju očitno žene ena sama škodoželjnost in pretirana prepričanost v sebe. V svoj super popolni ego in v tisto, kar mislijo, da je pravilno. In pravilna je samo njihova resnica. Samo njihov prav. Samo njihov visoko intelektualni svet.

Začelo se je pri zapisu, kjer ena izmed sester pove, da se je prijavila na Big Brother in da upa, da bo tako ujela slavo. Kjer pač prizna vse tisto, kar imajo v glavi vse slovenske mladenke. In potem se pojavi Simona Rebolj in jo seveda sarkastično pohvali. Označi jo za carico in za žensko, ki piše odlične bloge ter jo pozove naj jih napiše še več. Avtorica bloga seveda seveda nima pojma, da se Simona dela norca, zato se ji zahvali in je iskreno vesela.

Jasno, saj ima čisto srce in si ne more niti predstavljati, da bi nekdo na njen blog prišel samo zato, da bi se iz nje delal norca. In prav to mi je dalo misliti. Kakšna oseba moraš biti, da se delaš norca iz nekoga, ki ti noče nič slabega in ki pač piše svoj blog ter upa na komentarje in iskrene misli. Očitno oseba, ki je zase prepričana, da je huda intelektualka, ki se lahko dela norca iz ljudi, ki to po njenem niso.

In potem ena izmed Vrtnic napiše še en blog. Zapis o tem, da so ji moški, ki tepejo svoje ženske totalni kreteni. In spet se pojavi Simona Rebolj, ki pa jo avtorica sedaj vendarle pogrunta in ugotovi, da se norčuje iz nje. Toda Simona tokrat ni edina. Pridružita se ji še Irenca in Buba Švabe. Oba na isti način kot Simona, le da avtorica Irenco pozna že od prej, zato ji ne nasede. Za Bubo pa podvomi in počasi zašteka, da počne enako kot Simona. Na vse pretege jo hvali in kuje v nebo, v resnici pa si misli, da je totalna budala, ker piše take bloge.

Vse tole mi res ni všeč. Avtorice bloga resda ne poznam, toda njeni zapisi niso taki, da bi si zaslužila tole nesramno početje ljudi, ki se imajo za nekaj več. Ki so prepričani, da se lahko delajo norca iz ljudi, ki so po njihovem na nižji stopnji kar se pameti tiče.

Grdo, zelo grdo. Upam le, da jih je avtorica sedaj vendarle pogruntala in da jih bo nagnala iz svojega bloga.

Ali kot v nekem komentarju zapiše sama: “Ma kaj je s folkom?”

 

104 komentarjev na “Ko se kvazi intelektualci spravijo na nič hudega sluteče in prijazno dekle”

 1. Nataša Nataša pravi:

  Sem prebrala. Ok, stvar trde kože, pač. Ampak ne moreš reči, da ne zveni izjava, da jo je tipček enkrat vlekel za lase, pa drugič porinil v zid, AMPAK PRETEPAL PA NIKOLI rahlo retardirano. Da o zlati ketni niti ne govorim. In s tvojim prispevkom si deklico označil za umsko manj sposobno, kar ni ravno dobra reklama zanjo in za njen blog.
  Pa tudi ne bi govorila o kakšnem kvaziintelektualizmu pri naštetih komentatorjih. Meni zvenijo precej intelektualno glede na zapise. Če so pa žleht, je pa nekaj čisto drugega. ;)

 2. tuna tuna pravi:

  svet je krut in nepravicen in ti tega ne mors spremenit. punca se bo pa ze sama naucila, upajmo.

 3. rabarbara pravi:

  Tudi jaz sem postala radovedna in šla malo pogledat omenjen blog.
  Po moje se pa obe vrtnici norčujeta iz vseh vas.
  Ta blog je po moje čista potegavščina. In eni ste šli na led.

 4. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nataša, ne strinjam se. Nisem je označil za manj pametno, označil sem jo za prijazno in povsem nedolžno. Se pravi tako, da je lahka tarča hudobije zgoraj omenjenih. Glede zapisa o tipu pa ji lahko le čestitam za iskrenost. Nikar ne misli, da niso skoraj vse mladenke danes točno takšne kot je ona. Vse imajo rade lepa darila in fante z lepimi avtomobili. In prav ona se glede tega ne spreneveda. Če je zato za vas manj pametna, pa pač je. Njen problem.

  Rabarbara, prav želel bi si, da je res tako.

 5. jebiveter pravi:

  Naj mi nekdo razloži, zakaj bi se intelektualec ukvarjal s prebiranjem bloga ene ali dveh povprečnih smrkelj?

 6. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Jebiveter, na to vprašanje pa naj ti odgovorijo Simona Rebolj, Buba Švabe in Irenca. Sicer pa sem kot si opazil že v naslovu zapisal kvazi intelektualci.

 7. majakrizaj pravi:

  Ooooo iztok, a si ti tud not padu ha,ha

 8. buba švabe buba švabe pravi:

  Gartner, ti si glup ko točak.

 9. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Buba, ti tudi :)

 10. buba švabe buba švabe pravi:

  Aja, pa daj si preber cel blog, saj še ni tolko zapisov. Res.

 11. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Buba, prebral, prebral. Res.

 12. buba švabe buba švabe pravi:

  Kako pa potem lahko trdiš, da se je začelo z objavo o Big Brotherju? Začelo se je s prvim zapisom. ;)

 13. davidpelko pravi:

  Sumljiv si mi ti, Iztok….

 14. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Buba, šele pri BB ste se začeli delati norca iz nje. Res ne vem zakaj. Punca pač napiše tisto, kar bi napisala večina najstnic njene starosti. Všeč so ji lepe reči, všeč so ji frajerski fantje, všeč ji bo če bo sprejeta v BB. Jebat ga, tako je.

 15. buba švabe buba švabe pravi:

  Zdle sm šel prebrat za nazaj. Faaaaaaak, kok se js glupega počutim.

  Simony == Iztok Gartner!!!

  :shock:

 16. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Buba, zdaj ko si tole napisal se moraš šele glupega počutit :)
  Ma ne, stari moj, res me zanima, zakaj ste se tako grdo spravl na to punco in prav užival, ko ni zaštekala, da se delate norca iz nje?

 17. buba švabe buba švabe pravi:

  Hočeš rečt, da nisi to ti? Ne verjamem. :P

  Če pa že, pa se nihče (skoraj) ne spravlja na njo. Zato ker je vsem (skoraj) jasno, da se to en zelo dobro zajebava (Štefan style). Jaz osebno občudujem genijalnosti in samodisciplino tega človeka, kdorkoli že je.

 18. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Buba, tolko časa pa nimam, da bi fural še en blog. Če pa bi ga že, bi vas pa pošteno jebal v glavo :)
  Torej res misliš, da se nekdo zajebava? Misliš, da ni mogoče, da pač dve najstnici pišeta o rečeh kot jih vidijo najstniki?
  Meni se to ne zdi prav nič posebno in drugače kot na kakem drugem blogu, ki ga fura mlada punca.

 19. iztokgartner iztokgartner pravi:

  In če bi vsi res mislili in vedeli, da se nekdo zajebava, potem takih komentarjev, ko jih dajeta Irenca in Simona Rebolj, zagotovo ne bi bilo. Prav Irenca jo je že zdavnaj poslala na lobotomijo. To zame ni komentar nekoga, ki se zeza, ampak nekoga, ki je nesramen in ki je zase prepričan, da je pameten in popoln kot sto mater.

 20. strojnik strojnik pravi:

  Če tega ne vidiš Iztok, si eden redkih. Je (ali so) pa dobra in se od nejstnikov zelo zelo razlikuje. Poglej stil pisanja… ;)
  In pa čisto iskreno mislim, da je parodija genialna… ;)

 21. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Strojnik, kot sem zapisal že pri Rabarbari, zelo vesel bi bil, da je tako, pa sem prepričan, da ni.

 22. iztokgartner iztokgartner pravi:

  In tudi prepričan sem, da Simona ter Irenca nista prišli gor zato, da bi se zezali in padli v foro, ampak zato, da bi se delali norca iz te punce, torej zato, da bi pokazali kako bolj pametni od nje sta.

 23. buba švabe buba švabe pravi:

  Prepričan si? A ju osebno poznaš?

 24. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Buba, sem že zgoraj napisal, da ju ne poznam. Ampak po tem kar sem uspel prebrati sem prepričan, da ne gre za zajebancijo in da ste vsi zelo krivični. Se pravi, da ste prepričani, da nekdo ne more biti tako zelo glup, da bi s temle blogom mislil resno.
  Pa sploh ni slab blog. Pač misli mlade punce. Jebat ga.

 25. buba švabe buba švabe pravi:

  Aha, se pravi, da ti pa si prepričan, da je ta punca toliko glupa, da z blogom misli resno?

 26. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Buba, ne obračaj mojih besed in ne projiciraj svojih misli vame. Dobro veš kaj sem želel reči. Do nje ste nesramni vi in ne jaz.
  Jaz sem zapisal, da ste zelo krivični, da mislite, da je nekdo, ki tako piše, glup.
  In celo tako glup, da se po vaše zajebava.
  Meni so ti njeni zapisi čisto okej. Pač takšni kot se od mladega dekleta pričakuje.

 27. buba švabe buba švabe pravi:

  :shock: Pa ti res ne štekaš.

 28. irenca irenca pravi:

  buba, lepa, lepa! :lol:

 29. šuši šuši pravi:

  saj se tudi ob tvojih postih nasmejimo iztok.

 30. Nataša Nataša pravi:

  Oježeš, mislim, da sem podlegla nategu. Še dobro da nisem intelektualka, bi me bilo še bolj sram…

  Iztok, a nisi bil ti pred kratkim Klavdija iz Špara? ;)

 31. irenca irenca pravi:

  Buba, morda je pa Iztok še bolj genijalen kot Štefan in Vrtnice in nas vse skupaj vleče za nos? :D

 32. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Buba, ti tudi ne :)

  Šuši, me veseli.

  Nataša, tistega še jaz nisem razumel prav dobro :)

  Irenca, morda pa res.

 33. Ajda pravi:

  Tega ne bom nikoli štekala. Kaj ima človek od hudobije? Take ljudi,še posebej Simona, pa sama žlehtnoba pokonci drži. Taki se morajo v resnici vedno nekaj dokazovati, samo da najdejo kakšnega ala “bolj butastega” od njih. Najbolj žalostno pa je, da se tega verjetno sploh ne zavedajo. Kaj čš. Sej verjetno tudi sami niso ravno najbolj srečni.

 34. irenca irenca pravi:

  Nevarno je biti odkrit, razen, če niste tudi neumni. (George Bernard Shaw: Revolucionarjev priročnik)

 35. spookymulder spookymulder pravi:

  Prebral sem nekaj sestavkov iz bloga obeh Vrtnic in ne vem, morda tudi sam malce preveč negujem svoj ego, toda tako na prvi pogled se mi je ustvaril občutek, da gre za zelo mladi in zato tudi neizkušeni dekleti, vendar očitno spet ne tako zelo mladi, če se že lahko prijavita na Big Brotherja, torej očitno zgolj dokaj preprosti, da ne rečem naivni. In potem je pač problem, če ti gre dekle, ki jo fant lasa, nato pa kupuje zapestnice, analizirat problematiko nasilja nad ženskami … tukaj vmes pač manjka nek logičen preklop, kar lahko marsikoga zmoti.

  Po drugi strani mi je pa še bolj zanimivo, da potem osebki (npr. Simona, irenca, buba švaba, Mr. Mojo), ki furajo izključno zelo intelektualne bloge (ni mišljeno niti najmanj ironično temveč gre za preprosto ugotovitev dejstev) berejo in celo komentirajo zapise, ki se jim več kot očitno zdijo tako nevredni komentiranja, da se rajši poslužijo satire. A s tem dejansko negirajo smisel svojega intelekta, saj na tak način ne omogočijo širitev svojih idej, temveč zgolj odpor, saj verjetno nikomur ni všeč, če se nam nekdo smeje v obraz in nam da na tak način vedeti, da nas ima za butca, pa četudi smo dejansko izjavili nekaj zelo butastega.

  Torej, če morajo tisti prvi paziti, da ne pišejo neumnosti, bi z enako mero pazljivosti morali pisati tudi njihovi bolj izkušeni blogovski bratje (in sestre), če bi želeli iz vsega izluščiti nekaj smiselnega (če njihov namen nima smisla, pa očitno niso taki intelektualci, kot mislijo da so). Oziroma tako kot velja načelo, da če nimaš za povedati nič pametnega, raje molči, isto velja za tiste, ki o drugih nimajo za povedati nič dobrega.

 36. buba švabe buba švabe pravi:

  @spookymulder: Načeloma dobro napisano. Samo ena stvar me moti. Na mojem blogu ni nič kaj veliko intelektualnega. ;)

 37. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Buba, saj prav zato mi je smešno, da si se prav ti oglasil pri Vrtnicah in da prav ti misliš, da gre za zajebancijo. Je tudi tvoj blog potemtakem en velik nateg? Je Iztok Gartner v resnici tudi Buba Švabe? :)

 38. buba švabe buba švabe pravi:

  Kaj hočeš povedat? Da je moj blog na istem nivoju kot Vrtnici? Hvala… I guess… :P

 39. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Buba, ne nočem tega povedati. Povedati želim le to, da je treba preden se spraviš na nekoga pomesti pred svojim pragom. Le to in nič drugega.

 40. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  Jaz še vedno gojim upe, da nekega dne izvemo, da je spookymulder v resnici gospod Hyde Iztokovemu Jekyllu. To bi bila zarota hujša od reptilianov in vredna šablonskih spisov Dana Browna.

 41. spookymulder spookymulder pravi:

  @buba švabe: Pod intelektualno jaz ne smatram le filozofskih debat o smislu življenja in pomenu smrti, temveč predvsem literarno in vsebinsko zanimiva in dobro argumentirana razmišljanja in stališča.

 42. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Stric, uf ja, če bi bilo tole res, bi pa še Dan Brown dal klobuk dol. Hudiča, celo Davida Southwella bi zagotovo zadela kap.

 43. spookymulder spookymulder pravi:

  @Stric Bedanc: Edina varianta, da se 100% prepričaš je, da naju skupaj z Iztokom povabiš na pijačo, večerjo ali pa na ogled kakšnega filma … če te teorije zarote o Dr. Jekyllu in Mr. Hydu še niso preveč prestrašile. :-)

 44. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Spooky, midva pojeva in spijeva tako veliko, da bi Stric ubobožal :)
  Pa mene ne mara prav dosti, tako da pojdi samo ti, pa bo videl, da ti nisi jaz :)
  Ali si, hm, čakaj, čakaj, morda pa Stric le ni tako mahnil v temo.
  Uf, Davidu Southwellu že prihaja :)

 45. rabarbara pravi:

  Kdorkoli že je ali sta Vrtnici mu je uspela odlična parodija
  na slovensko blogosfero. Čestitke!

 46. simonarebolj simonarebolj pravi:

  1. Mislim … a se sploh zavedaš, koliko blogov si že spackal, kjer neumorno zlorabljaš moje ime? Zadnje čase celo skušaš sproducurat neke fajte mene s svojimi fenicami? A še nimaš dovolj komentarjev? A se ne zdiš sam sebi že rahlo preprozoren in cenen v svojih poskusih, da bi bi bil iznajditelj strašljivega razsvetljenja o moji črni osebnosti? Niti smešen in zabaven nisi več.

  2. Toliko, kolikor je verodostojen in natančen v informiranju in pametovanju tale tvoj blog, toliko so na sploh tudi vse tvoje druge “kritike” samooklicanega multipraktik analitika tega in onega.

  3. Ja, Vrtnici sta carici. Pod blogom Big Brother si pa vsak lahko prebere moje komentarje in komentarje Mr. Moja in sam presodi o moji brezmejni žlehtnobi. Priporočam tudi zadnji blog in komentarje drage Simony, vključno s perlo, ko odgovarja še nadi. Brilijantno. Po opozorilih Moja se mi zdi, da se je punca celo malo poboljšala, čeprav je še vedno precej na izi, ampak misel tedna je kar zažgala. A mislim, da je nemogoče, da bi bil kdo v resnici tako sistematično matematično precizno urejeno glup? Jah. Upam pa lahko.

  4. @Stric Bedanc:
  Ne, spookymulder in Iztok Gartner nista džekil in hajd sistem. To vem. Vsak sta svoja in povsem svoja obstoječa oseba z imenom in priimkom.

  5. Zelo dvomim, da je Iztok Gartner Vrtnici, ker se sicer s tem blogom ne bi tako smešil. Še posebej ne kot razkrita oseba, celo neka medijska persona. Razen če bi v kratkem že planiral razkritje, da je on ta veliki carski manipulator in naj mu vendar ploskamo. Žal, se verjetno ne bo zgodilo. Kot se do zdaj še nikoli ni zgodilo, da bi me potolažil in me prepričal, da ne misli resno, kar piše. Upanje ostaja.

 47. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Rabarbara, motiš se.

  Simona, spet si izgubila smisel za humor :)

 48. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Pod 1. sem pozabila dodat še zadnji stavek … Vrtnici pa sta.

 49. satir pravi:

  @IG: Predstavnik bedakov, uživam v dejstvu, da vseskozi težiš glede Simone, ker s tem ohranjaš svojo retardiranost pod ogrinjalom tvojih izjemno “intelektualnih” postov.

  Ti imbecil imaš um otroka in psihologijo ženske. Ravno zato si tako čudovit primerek modernega zahodnega uma.

  Večna adolescenca, ponazorjena s potrebo, da pripada in da je važna in da se harmonizira s tistim, kar najde v okolju.

  Kakšne je sploh tvoj IQ?
  Ne resno.
  Ugibam, da ne več kot 90.

  Da se je v preteklosti kdorkoli ukvarjal s tabo na kakršenkoli resen način in s tem zapravljal svoj čas pri komentiranju tvojih stupidnosti in zablod samo dokazuje, da so nekateri ljudje še vedno pod vtisom, da so vsi ljudje rojeni enaki oz. imajo enak potencial, da postanejo razmišljujoča bitja.
  Skratka, pretirano optimistični odnos.

  Ti imbecil si genetičen izgubljen primer.
  Nič tako vrednega ni na tebi, da bi se poskušalo rešiti. Tvoji možgani so zmedeni obrazi, ki kar kričijo po neumnostih in vsemu s čim bi lahko pobegnili samorealizaciji.

  Da se sploh kdo odloči, da bo smatral tvoje poglede za vredne razmisleka, je večinoma zaradi človeške potrebe, da se soočimo s tistim, kar nam bo dalo dobro občutje o nas samih.

  Recimo: Ti mi trenutno ponujaš dvigovanje mojega ega.
  Hvaležen sem, da nisem ti in ponosen, da sem v primerjavi s tabo intelektualno superioren. To je enostavno pri tebi podobnih primerkih – kot, da bi streljal na ribo v vedru, ampak imam trenutno potrebo po enostavnem dvigu ega, zato si ti popoln primerek, da mi ponudiš kar potrebujem.

  Lahko bi uporabil drugega, nekoga, ki mi bi ponudil večji izziv. Ampak sem hotel nekaj enostavnega, da se bom takoj počutil bolje – kot kozarček vodke.
  Moje razpoloženje bo minilo in ti se boš vrnil v stanje nepomembnega mozolja na riti eksistence; niče, nepomembnež, katerega usoda je ostati v temi lastnih strahov in ignorance.
  Vendar hvala, ker obstajaš.

 50. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Iztok Gartner:
  A ne me jebat? Saj res. Ti si samo šaljivec. Sem čisto pozabila. Kako tega še tvoj prijatelj spookymulder ni zaštekal, ki te pozna sigurno do obisti v primerjavi z mano.

 51. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Simona, kar vprašaj ga, boš presenečena nad njegovim odgovorom :)
  Po moje edino ti nisi zaštekala, da sem šaljivec :)

  Satir, če mi za vse to še plačaš, pa bom še bolj vesel. Le zakaj bi ti moral vse to ponujati brezplačno. To se mi zdi zelo krivično.

 52. satir pravi:

  @IG: Imbecil, zakaj so tvoji komentarji tako kratki?
  Hočeš prekriti svojo stupidnost, da ne postane preveč očitna, huh?

  Pa vendar si ne moreš pomagati.
  Tvoj ego te je prisilil, da napišeš ta post in čeprav igraš brezbrižnost, čutiš, da si razkrit. Počutiš se ogrožen in razvedren naenkrat.

  Delček tebe je zasužnjen pozornosti; drugi del pa je vznemirjen od možnosti, da imam prav.
  Kar tudi imam, imbecil!
  Jaz to vem, ti to veš, čedasi to vseskozi sam sebi zanikaš in vsem drugim, ki imajo to nesrečo, da so prebrali kak tvoj post.
  V tej točki sploh ni več stvar ‘če si retardiran?’ ampak ‘kako močno si retardiran?’.

 53. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Iztok Gartner:
  OMG! Začenjam verjet, da si Vrtnici. Ampak resnično pišoč, iz globočin svoje duše.

  Vaya con dios!

 54. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Satir, v svoji blogroli imaš samo Simono Rebolj. Upam, da ne samo v blogroli, ampak še kje drugje. Recimo v spalnici, kjer bi te lahko malo sprostila, da ne bi bil tako divji tukajle :)

 55. shellob pravi:

  najbolj pa sem se nasmejal ob Satirjevih komentarjih. grem stavit, da pol stavkov, ki jih je napisal še sam ne razume. Ma kaj stavkov, besed….

  imbecil si ti, ki se greš nekega “intelektualca”, čeparv to stodeset procentno nisi

 56. tinamalina tinamalina pravi:

  Po branju zapisov na tem in onem blogu vidim, da so omenjeni trije malce ironično počili po dekletu/oma s svojimi mnenji, hkrati pa tudi pokazali, kaj si o zapisih Vrtnice mislijo. Tudi prav…

  iztok, ti si žleht, saj si točno vedel, kaj boš sprožil s takim hudomušnim zapisom, čeprav po moje dobro veš, da nimaš nič veze z dogajanjem in da ti za vse skupaj dol visi :)

  satir, kaj je tvoj problem, pa ne razumem.
  V tvojih zapisih vidim le nek slab poskus psihološkega analiziranja pomešan s primitivnim izražanjem. Za moje pojme ima človek, ki je sposoben vse to izustiti drugemu, resen problem sam s sabo, saj očitno dovoli, da ga kaj tako nedolžnega, kot je izražanje mnenj ,ki se slučajno razlikujejo od tvojih (mater, iztok, kako si upaš), spravi v skorajda živčno stanje.

  spooky pa kot vedno – umirjeno in elegantno :)

 57. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Shellob, meni je skor trebuh počil. Prekaša ga morda le Simona Rebolj :)

  Tina, pač vedno me zmotijo ljudje, ko v sebi vidijo nekaj pomembnega, nekaj hudo intelektualnega in potem vse ostale, ki to po njihovem niso, napadajo, žalijo in se iz njih delajo norca. Najbolj žalostno pa je, da med vsem tem pokanjem od pameti nikoli ne vidijo svojih napak.
  Upam pa, da Satirja ni zadela kap, ker na vesti pa ga vseeno ne bi rad imel :)

 58. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  @simonarebolj, valda, da je nemogoče. Malo mi je žal, da sem omenil Andyja Kaufmana. Mogoče sem s tem uničil enega od dveh najboljših štosov na blogosu. Hja. Zanimivo je, da nekateri tudi po tem vzrajajo na svojem videnju zadeve. Kdo se potemtakem tu naslaja? ;)

  @spookymulder, če se ne motim, je na njunem blogu samo en moj komentar in ta ni niti malo žaljiv (kvečjemu nasprotno), razen morda za tiste, ki (še) niso dojeli.

 59. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  4. @Stric Bedanc:
  Ne, spookymulder in Iztok Gartner nista džekil in hajd sistem. To vem. Vsak sta svoja in povsem svoja obstoječa oseba z imenom in priimkom.

  Simona: v to nikdar nisem dvomil, ampak parkrat sem ga opazil, kako nesebično pooseblja glas razuma in argumentov pod kakim zapisom na tem blogu, da se potem človeku porodi neka sprevržena želja po obstoju paralelnega sveta, kjer bi ta jekkillovsko-hydovska dvojnost veljala. In bi mi bila vera v človeštvo kanček povrnjena. :mrgreen:

 60. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Mr. Mojo, Andy Kaufman bi bil nate ponosen, Tony Clifton pa bi te brcnil v rit :)

  Stric, upam da vero v človeštvo najdeš kje drugje.

 61. satir pravi:

  @IG: Sedaj je tvoja edina možnost ta, da prikažeš stvari tako, kot da vlečeš niti ali da si me zabil ali da ti ni mar.
  Igraj nebrižnost do mene, psiček mali. Uživam v tem.

  Ti si nekako tako iznajdljiv kot vešča v svetlobi.
  Ti kar udarjaj s tvojo prazno lubanjo po jasni svetlobi…mogoče pa boš nekega dne dobil idejo.

  Poslušaj retardiranec.
  Ničesar od tega ni sovražno ali osebno ali namenjeno, da te prizadene.
  Jaz dejansko sočustvujem s tvojih stanjem. Saj nisi ti kriv, da je bila tvoja mama imbecil in da je razširila noge najbližjemu idiotu, ki jo je bil voljan položiti.
  Ti si žrtev okoliščin.
  Njegova inferiorna semena bi lahko končala v toaletnem papirju ali pa bi se razmazala v njegovih spodnjicah, kot vsa prejšnja, ampak se niso.
  Enostavno nisi imel sreče. Bil si rojen v eksistenco, ki jo ne moreš doumeti niti se z njo soočiti.

  Prisesaš se na prvi osebek, ki ponuja kaj substance v upanju, da bi bil tak kot on. Simona je že nekaj časa pač ta žrtev. Ti se hočeš počutiti posebnega brez razloga….Te razumem.

  Jaz bi te lahko ignoriral ali se pretvarjal, da so tvoje misli briljantne (čeprav bi bila za to potrebna ogromna samo-kontrola) ali da je vredno karkoli pač napišeš. Vendar pa sem se v tem trenutku odločil, da te ne bom ignoriral.
  Sem v takem razpoloženju. Jutri bom verjetno v drugem razpoloženju.
  Zaenkrat se hočem igrati s tvojo stupidnostjo. Končno hočem reči tisto, kar ima večina na umu. Se razume, tista z možgani.
  Hočem povedati samo resnico o tebi.
  Nič osebnega ni. Samo zabava.

  Zabavno je zato, ker je tako pofukano resnično!!!!
  A ti še ni jasno?!!!
  Ti si imbecil brez možganov z analitično zmožnostjo na stopnji mravlje.

  Ti, kot oseba, si nič; velika okrogla ničla, ki si želi zapolniti praznino s pozornostjo.

  Pri tebi je vse glede občutka. V tvojem mikro možgančku ni nobene možnosti za razum. Pogovarjati se s tabo na resen način je tako, kot bi hotel s peskom zapolniti vedro z uporabo slamice. Ok, seveda je to možno, ampak zakaj bi se sploh trudil – v bistvu mi sploh ni mar, da bi sploh poskusil – in kakšna vrednost bi bila v tem, da bi imel usta polna peska?

  To kar ti predstavljaš je tako težko pogoltnit.
  Ti si prihodnost, večina.
  Tvoja stupidnost je nevarna na isti način kot so samomorilski napadalci. Ker ko so umi kot si ti zaščiteni in so vam podeljene pravice in vam je omogočeno razmnoževanje in vam je rečeno, da so vaša mnenja prav tako dobra kot od vseh ostalih, tu pa postanejo stvari nevarne za vse nas.

  Sej ne moreš vedeti bolje. Ti nisi v celoti človek.
  Tvoja stupidnost je osupljiva, če ne celo komična.

  Lahko se samo zahvališ pravilom vljudnosti, ki predlagajo, da si vsi zaslužijo enako spoštovanje in pozornost.
  To je cena cena sobivanja.

 62. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Dragi Satir, žal ti moram povedati, da so tvoji odgovori močno predolgi, da bi se mi jih ljubilo v celoti prebrati. Prišel sem le do dela, ko praviš, da sem tvoj psiček in da v tem močno uživaš Uf, pa ne da te rajca, da bi me imel za sužnja in da bi ti moral lizati škornje? Lahko se dogovoriva, samo žal ne bo brezplačno tako kot vse ostalo, kar sem doslej naredil zate.
  Povej kolko denarja si pripravljen dati za najino prvo srečanje, kjer sem lahko pitbul ali pa čivava.
  Izbira je tvoja, cena je ista za obe pasmi.

 63. tinamalina tinamalina pravi:

  satir,
  čeprav se s tabo (sodeč po tvojem pisanju) niti ni vredno ukvarjati, ti vseeno podelim to čast in ti odstopim par sekund svojega cenjenega dneva ter žrtvujem malce svoje energije za pisanje… tebi, mozolj mali.
  Enostavno se ne morem upreti potrebi, da ti (prijateljsko) zaupam, kako močan vtis nepomembne, nične, nepismene, dolgočasne, zafrustrirane in primitivne amebe daješ s svojimi izjavami.
  Kdo si sploh ti, pimpek razvajeni, ki mlati prazno slamo?
  Mogoče bi se moral pozabavati z raziskovanjem pogojev svojega nastanka, pimpek mali, impotentni.

 64. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Mr. Mojo:
  Malo bi lahko pokvaril zadevo, ja … če ne bi bila sreča tistih, ki so končno v življenju našli priliko, da se počutijo kot guruji, tako brezmejna, da je že kar srhljivo. Skratka, lahko bi tudi narisal, pa se ne bi odpovedali možnosti, da so našli svoj svet … hehehe … Saj vidiš.

  @Stric Bedanc:
  Aha … razumem. Lepo, da vendarle nisem izpadla surovina, ki sem ti razbila možnost iluzije. Čeprav bolje prej kot slej … hehe …

  @tinamalina:
  V kolikor je spookymulder preveril, za kaj gre, je njegov komentar pač nerazumen, čeprav umirjen. Dopuščam samo možnost, da ni preveril … in spet … upanje ostaja … hehe ..

 65. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Simona, Spooky vedno vse zelo natančno preveri. Prav zato so njegovi komentarji vedno tako dobri.

 66. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tina, misliš da Satirju res ne vstane in da si zato želi rajcanja z mano v vlogi psička? Misliš, da mu bo samo to pomagalo, da bo spet pravi moški?

 67. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @IG:
  Upam, da se tokrat motiš.

  Kar se tiče ukvarjanja s satirjevo spalnico in njegovim kurcem pa lahko rečem le, da se zaenkrat intenzivno ubadaš s tem samo ti, on s tvojim očitno prav nič. Če si kaj obetaš, je po mojem mnenju bolje, da odpihneš te kinki misli z glave.

 68. horaci pravi:

  Satir vidim, da si izjemno, nadpovprečno inteligenten. Tvoje izražanje in obnašanje je vrhunec človeških medsebojnih odnosov. Povej na kateri fakulteti predavaš, prav rad bom te prišel poslušat. Sam ne razumem vsega popolnoma saj veš nismo vsi intelektualci tako kot ti. Tudi vseh besed ne razumem, retardiranec kaj je to? Verjetno ne bo ti preveč hudo ubogemu duhu kot sem jaz to razložit. Sedaj bom Iztoka bral samo zaradi tvojih komentarjev in prefinjenega jezika, ki ga uporabljaš na tako visokem nivoju. Saj veš nebi bil rad neumen tako kot oni, ki berejo, saj veš koga. Sam ga prav nikoli ne berem. Nisem eden od njih. Pa če bi imel kužeka imam doma enega ,ki bi ga podaril. Lepi siamski primerek, čuvaj, da mu ni para. Sicer tebe po inteligenci nebi dohajal, vendar bi ga hitro naučil vseh pasjih veščin. Sigurno za teboj stojijo leta izkušenj in dela. Upam, da še napišeš kak komentar v tako izbranem jeziku, ki odraža kulturo, inteligenco, človeka , ki se mu vidi njegova izobrazba in prefinjenost duha. Za blog si pravo bogastvo.

 69. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Simona, jasno da samo jaz, saj mi je rekel, da močno uživa v misli, da bi bil njegov psiček. Če sem se lahko žrtvoval za njegov ego, se pa lahko tudi za njegovega kurca. Samo potem pa poleg plačila hočem še Nobelovo nagrado za mir :)

  Horaci, vrhunski zapis nevreden takega bednika.

 70. nada pravi:

  Še dobro da nisem intelektualka, ampak zgolj ljubljančanka

 71. Nataša Nataša pravi:

  Hehe, potem sem jaz še nižje na evolucijski lestvici, ker sem provincialka.
  Grem po banano.

  ;)

 72. Rado Rado pravi:

  Dialogi izpod kritike!

  Opažam, da večina sploh ne zna več napisati zaokroženega teksta, ne da bi v njem vsaj enkrat zapisala besedico “retardiranec”, ali kaj podobnega, sočnega, žaljivega.

  Seveda je blog v najširšem pogledu, oblika popolne svobode izražanja. Vendar se sprašujem, kaj imamo konzumenti od te svobode? Nič, ali skoraj nič! Morda le, kot trenutni ventil za sprostitev. Še posebej zaradi tega, ker tisti pisci, ki obvladajo jezik, tisti pisci, ki nekaj znajo in zmorejo, UPORABLJAJO ZBANALIZIRAN JEZIK. Se pri izražanju približujejo povprečju. Namesto, da bi s svojim vzorom dvigovali povprečje.

  Prav zato je precejšen del te “blogovske smetane”, pravzaprav “kvazi smetana”.
  Vse kaže, da je imela Sabina Obolnar prav.
  Pfej!
  :-)

 73. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  Iztok: saj te vere ne jemlješ samo ti. V teh komentarjih te, resnici na ljubo, satir močno poseka v tem.

 74. Buba pravi:

  opažam, da vedno ko iztok omeniš simono rebolj, dobiš tako buren odziv, da si na siolovi strani s srednje velikimi črkami pri komentarjih napisan….

 75. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @horaci:
  V tekstu, kakršnega je zapisal satir res najbolj zbodejo v oči zmerljivke alias imbecil, retardiranec itd. Ampak to, kar je Iztok fasal, je samo nekaj, kar je v blogih, katerega produkt je tudi ta, Iztok zelo podpiral. Namreč pri nekaterih svojih fenicah, dotično še posebej eni, ki ne premore v svojem primitivizmu nobene vsebine, ampaj je serijsko štepala samo komentarje, v katerih me je izključno zmerjala (ker drugega ne premore). In Iztok jo je hvalil in spodbuja. Celo poseben blog je odprl, kjer je pozval, naj se fajt nadaljuje, ker on blazno uživa v tem in seveda jasno izrazil, kakšno prednost daje svoji ljubi komentatorki. Od satira je torej fasal samo delček tistega, kar sam tako rad vidi in tako obpuje pri zvestih bralcih njegovega kova. Da so banalni in primitivni. Razlika je le v tem, da je satir pač zapisal že marsikaj drugega, česar pa Iztok itak ne dojame, niti se mu ne ljubi dojet. Kot se mu ne ljubi niti malo izobraževat, preden se samookliče za kritika.

  In zanima, kje so tvoji komentarji zgroženosti, ko cvetijo na Gartnerjevem blogu dejanski primitivci v vsem svojem razmahu.

  @Stric Bedanc:
  Ja, dejstvo je, da tvoj visok nivo ne bo nič pomagal, če boš naletel na primitivca, ki te bo zmožen zgolj žalit, ti podtikat in na koncu še na gobec, da bo le dosegel svoj še tako mizeren namen. Takrat boš lahko samo butnil nazaj ali pa se modro pustil nabutat … hehehe …

  @Buba:
  Saj zato me pa omenja. Med drugim. Obstaja seveda še pobožna skrita želja, da bi našel kaj učinkovitega, s čimer bi me oblatil.

  @IG:
  Ti te pravice, da čestitaš horaciju za moralno vrhunsko besedilo, nimaš. Izgubil si jo, ko si podpihoval in hvalil primitivizem do mene. Kapiš?!!!

 76. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  @simona: vem, ampak bi se vse skupaj vseeno dalo bolj prefinjeno povedati, predvsem pa ne vpletat družine, kar je in primitivno in osnovnošolsko. Naj to počnejo šestnajstletni reperčki, ki drugačnih bodic niso zmožni sestaviti. Saj zdajle sicer res čakam, da vesolje implodira, ko sem stopil IGju v bran, a satir bi lahko izpustil primitivne dele besedila in še vedno k mizi prinesel ostro in neusmiljeno repliko, ki bi na ta način še pridobila na teži.

 77. Buba pravi:

  iztok, sorry ampak si krivičen do simonerebolj in ostalih, ki jih obtožuješ, da so grozni in nesramni….mogoče boš ta moj post dol vrgo, pa nič zato…moram povedat…

  samo firbec me je dajal, pa sem šla na stran od teh dveh punc…če sta res tako glupi kot sem si razlagala iz tega posta na blogu…

  sorry, ampak če to ni potegavščina, sem globoko prizadeta nad krivičnostjo boga, da morata peživeti tidve punci z eno možgansko celico – ki si jo delita…
  američani bi rekli da je to “due to inbreeding”…

  zapisi so TAKO neumni, da boli…malo sarkazma je na mestu…ampak ga hvala bogu ne razumeta…starejša mogoče že…ta mlajši pa nič ni jasno…

  fant jo je rukno v steno pa za lase potegno pol pa dal zapestnico pa je vse ok???
  obsoja pa ženske, ki mogoče po dolgih letih trpinčenja (fizičnega in psihičnega) ostajajo pri moških, da jih ta ravno ne ubije??’

  tipi brez dnara se ji zdijo zadržani in brezvezni, oni s kešom pa so kul???
  halo??? je to skrita kamera???

  telegrafštanga je zabita v tla, tiledve pa v glavo…

  lej, če pišeš take stvari, potem pričakuj reakcije ljudi al pa onemogoči komentarje…

  jaz bi šla najraje tja, jo malo sama v steno zmetala, sfockala in zlasala, da baba k sebi pride…

  kešpičke so kul, tipi brez dnara pa so bedni….če si to ne zasluži malo jebavljanja v glavo, pa res ne vem kaj si…simona rebolj je bila prizanesljiva…

 78. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Stric Bedanc:
  Z vsem se zlahka strinjam, ampak glede na okoliščine tudi ne. Seveda bi se dalo, ampak se ne da. Konec koncev sem jaz primerek, ki se takovrstnega zmerjanja nisem posluževala, tudi ko sem ga fasala. Ker mi je bilo izpod časti. V blogih preklinjam, v komentarjih marsikaj označim tako in drugače skozi kritiko. Nikoli pa nisem zapisala komentarja, kjer bi izvorno nekoga napadla zgolj z: “Ti si idiot!” Napisala sem kvečjem … “Tako vedenje menim, da je idiotsko, ker blablabla …” Tako je potekalo tudi, ko sem sama fasala zgolj zmerjanje. In takrat tudi tebe ni bilo nikjer s svojo zgroženostjo. Bil pa je Iztok, ki je točno tak odnos podpiral in ne samo to … zapisal celo, oh, veš, kaj vse bi še jaz lahko dodal (pa samo nima jajc, da bi se pokazal, kakršen je oziroma ve, da leporečenje zakamuflira marsikaj).

  Kaj je satirjeva poanta. Kot blogerja ga spremljam že nekaj časa. In nikoli ni tako šiznil. Nikoli. Medtem ko je Iztok navaden hinavec, ki se za nekaj časa umiri, ko sem jaz prijazna, spiše celo kakšno pohvalo, da bi zpadel objektiven, čim se najde kakšen primitivec, ki me psuje, pa ves vesel pograbi priliko in za nivo mu je figo freško mar. Zato je satir palamudil o optimistih, ki menijo, da obstaja upanje za dialog itd., da obstaja možnost, da pritlehnež ali bedak nekaj sprevidi itd. To sem jaz v prenesenem smislu besede. Kako je satir zaznal ta optimizem. Po tvoji formuli. Preprosto je opazil, da se nikoli ne spustim tako nizko kot se bedaki in pritlehneži, da vedno izgubljam čas s tem, da bi imela moja kritika težo, zato izpadem naivna. Namesto da bi ga poslala v kurac in mu povedala preprosto, tako kot edino razume.

  No, jaz še vedno vse skupaj jemljem za rezervo in kot zanimiv eksperiment. Eden izmed zanimivih rezultatov eksperimenta je, kako se hitro oglasi marsikdo z zgroženostjo, če spiše kaj primitivnega kot kotrapunkt nekdo, ki se mu pozna, da sicer operira na visokem nivoju. No, to bi bilo še logično, v smislu, od boljših se zahteva več … če ne bi na drugi strani velika večina zgolj uživala in molčala, ko se primitivci s primitivizmom spravijo na nekoga, za katerega se ve, da ni s takega planeta in zna tudi preklinjat tako, kot se šika. Satir je v tem primeru za moje pojme naredil napako. Ker preprosto ni mogel iz svoje kože, da ne bi še nekaj dodajal in pojasnjeval. Boljšo sporočilno vrednost bi dosegel, če bi zapisal tako, kot je meni zapisovala kakšna lilalu, pa se Iztoku ni zdelo, ama, nič potrebno izrazit pričakovanje, da se da povedat tudi drugače. Zakaj neki bi. Saj mu je bilo jasno, da drugače povedat ne obstaja, ker ni kaj povedat. Mogoče iz tega razloga ni bil horaci, ti ali kdo drug tako zgrožen nad tistimi komentarji. No, meni se pa to ne zdi prav. Namreč satiru ni treba niti dvakrat tlesknit pred nosom s kritiko, da tako se pa ne obnaša. To je lahek projekt. Tisto na drugi strani je pa pizdarija bede človeške, ja. In bom vesela, če bom kdaj zaznala tudi kakšen tvoj trud v tej smeri, da boš povedal kaj na drugačen način … hehehehe … Dvomim, da se ti bo ljubilo metat bobke ob steno. Kritika bo res pridobila na teži, kot je bila vsaka moja težka kot cent, no, zdaj smo pa tukaj. Spet pri podtikanju o zlobnih intelektualcih.

 79. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Buba:
  Ah … neee … Kako lahko kaj takega govoriš. Iztok vlaga ogromno upanja, da ne gre za potegavščino, saj gre za po njegovem mnenju nič hudega slutečo in prijazno dekle, ki jo kvazi intelektualci šikanirajo. In kot je sam povedal, se mu v pisanju ne zdi nič nenavadnega, ampak gre za povsem normalno najstnico.

  Vse, kar je omenjeno v tvojem komentarju, je za Iztoka prijazen, čudovit svet deklice, ki bi bila lahko njegova dobra prijateljica, on pa srčno vdan očetovski lik nad prijaznostjo in nič hudega slutečnostjo. Zato je reden obiskovalec njenega bloga. Komaj je našel svoj svet, pa mu ga nekateri že hočemo sesuti z namigi, da gre samo za črn humor.

 80. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  @simona: glede na okoliščine se tudi sam brez težav strinjam s tvojim stališčem in argumentacijo. Najbrž mi manjka več branja prejšnjih “bojev”, ki jih – priznam – nisem kaj prida spremljal.
  Se torej strinjava, da se strinjava o vsem razen o tretjem odstavku komentarja št. 61?

 81. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Stric Bedanc:
  Hahahaha … hudo nalogo si mi dal, da poiščem komentar 61 in še preštejem odstavke.

  Kompromis se mi zdi zelo korektno zastavljen in ga podpišem! Se strinjam.

 82. Tinka pravi:

  Prebrala…sicer sem mnenja, da so komentarji želeli na nek svoj ( sarkastičen )način opozoriti punco ne njeno razmišljanje. Punca zapiše da jo fant NIKOLI ni pretepal, ob tem pa zapiše da jo je enkrat za lase, da jo je stresel, drugič zapiše da jo je zabrisal v steno. Punca ne ve da je že to nasilje nad njo? Če pusti nekomu da dela z njo na tak način? Menim pa tudi, da če že komentirajo, naj to naredijo na primeren način oz. da punci povejo da je to tudi nasilje.

 83. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Stric, še je upanje v boljši jutri. Kaj veš, morda pa ti ga da prav Simona Rebolj.

  Buba, četudi punca tako razmišlja še ne pomeni, da se je treba iz nje delati norca. Četudi je to napisala, še ne pomeni, da je neumna. Boš pa imela priložnost vzgajati svoje otroke, tako da boš to tehniko, ki si jo predlagala za Vrtnici, raje uporabi na svoji hčerki. Glede velikih črk na silovi strani pa le to, da sem bil tam še preden sem za Simono Rebolj sploh vedel, da obstaja. Dobro poglej komentarje pri mojih postih, ki nimajo nobene zveze s Simono.

  Simona, Horacija bom hvalil vedno in povsod, saj zapiše krasen komentar. Pa ne razburjaj se toliko. Škodi lepoti. No ja, razen če ti je vseeno, da ne boš lepa, ampak samo pametna :)

  Rado, to povej tistim, ki si to zaslužijo. Tukaj ni niti enega mojega komentarja, ki bi si zaslužil tvojo kritiko.

 84. satir pravi:

  @IG: “Horaci, vrhunski zapis nevreden takega bednika.”

  No, če bi malo prej napisal kaj podobnega, bi meni in sebi prihranil čas. Če poseduješ kaj sposobnosti projeciranja, t.j. inteligence, potem to svoje stanje preslikaj v Simono, sebe preslikaj v mene, pomnoži s 50 in boš hitro ugotovil s kakšnimi komaj človeku podobnimi osebami, t.j. bedniki, če se izrazim po tvoje, se mora ukvarjat ona. Bo šlo?

  @horaci: En retard — pozno –

  Retardiran um pride pozno do misli.
  On najprej deluje in šele potem zagovarja svoja dejanja – ponavadi drugim skozi sebe.
  Napreden um pride pozno k dejanju.
  Najprej razmisli, da lahko zagovori dejanja še pred izvršitvijo – ponavadi sebi skozi druge.

  Prvi bo izgledal odločen in drzen, še posebej sebi, čeprav je nepremišljen pri dejanju. Zatem pa bo trdil, da so opravičila, ki jih najde za svoja dejanja, po dejstvu, podprta s posledicami teh dejanj. Sebe bo prepričal, da je razmišljal vnaprej, čeprav je razmišljal za nazaj.

  Drugi bo izgledal neodločen in previden, čeprav bo premislil pred dejanjem. Trdil bo, da so opravičila, ki jih najde za svoja dejanja, pred dejstvom, podprta s posledicami teh dejanj. Sebe bo prepričal, da je deloval vnaprej, čeprav je deloval za nazaj.

  Res je, da je prva metoda bolj razširjena. Za to se lahko zahvalimo dejstvu, da enostavneje razložiti okoliščine, ko so se te že zgodile in so postale utrjene instance preteklosti, ki so lahko zatem analizirane in memorirane iz distance sedanjosti. Za to ni potrebna niti velika sposobnost opazovanja niti dovršenost misli oz. natančnost zavednosti. Za to je potrebna samo sposobnost s katero se zgradi utemeljena verjetnost, črpajoč od selektivne interpretacije detajlov, ki so postali dostopni skozi druge – kot npr zgodovina – ter instinktivno gonilo, da se lahko na najbolj primitiven način osvobodiš od čudnih domislic in želja. Prednost take metode je, da omogoča neprestano reinterpretacijo dogodkov in da časovno ustvarjena distanca lahko ustvari objektivno jasnost v primeru, da um lahko ohrani spomin nedotaknjen ter brez egoizma in tudi, če ima dostop do detajlov, bodisi skozi abstraktni spomin ali zgodovinsko dokumentacijo, ki so bili v njih udeleženi.

  To je osnovni razlog zakaj se zgodovina ponavlja in zakaj tako veliko ljudi pade v vzorce dejanj, ki jih naredijo za predvidljive in nespametne. Do trenutka, ko je bil dogodek razumljen se je že zgodil v imitaciji prejšnjih dogodkov, udeleženi umi pa so v njegovem ponovnem ustvarjanju namenili premalo pozornosti na znake, ki so kazali nazaj na prejšnji čas. Ego se pogosto upira projeciranju naprej in raje sam sebe prepriča, da so napake preteklosti povzročile šibkosti in inferiornosti drugega in da se jim on pa lahko izogne ali preseže ali popravi; upira se učenju iz izkušenj drugih in jih je prisiljen ponavljati, če jih sploh hoče razumeti – kar ga omeji na prvoročno znanje in na ga prisili, da postavi emocionalne pregrade med sebe in ogromno količino dostopnih informacij.
  To pomanjkanje domišljije v povezavi z egoizmom je temeljni aspekt človeške slabotnosti in namesti meje razuma.

  Druga metoda ima veliko težje delo, ker mora v prihodnost projecirati nakopičen razultat njenih abstraktnih percepcij preteklosti in sedanjosti – pri čemer ni pomembno, če so te izkušnje prvoročne ali drugoročne.
  Natančnost domišljije in posledično tudi napovedi bo določalo, kako blizu se rezultat sklada s pričakovanji in kako dobra je bila zaznava in vključevanje detajlov v umislek.

  Prvi um bo redko razočaran ali obupan – ima malo projeciranih pričakovanj in se njihovim abstrakcijam prilagaja ne glede na vse in jih interpretira v skladu s svojimi potrebami in željami; delovanje se zgodi intiutivno in instinktivno, potem pa je vključeno v pričakovanje.
  Drugi se sooča konstantno s spektrom razočaranja in streznitve, zaradi česar bo pogosto čutil nezaupljivost do svoje zmožnosti dojemanja in kontroliranja usode, glede na to kako ogromno količino informacij je potrebno vključiti v zanesljivo abstrakcijo. Da sploh ne govorimo o priznanju, da se veliko informacij izgubi. V obsojanju se bo pogosto obrnil v sebe, ker je samo človeško bitje in se ne more popolnoma izogniti napaki in ne more popolnoma kontrolirati okoliščine – vendar vzame popolno odgovornost nad lastnim neuspehom.

  Prvi bo za vse krivil druge, glede na to, da je zelo malo bil udeležen v lastni usodi in je našel identiteto v delovanju in obstoju zaradi drugih, skozi katere bo v svoji preteklosti našel sebe, sedanjost pa bo razložil kot usojeno – drugi bo večinoma krivil sebe, ker je njegova udeležba v lastni usodi večja in je našel identiteto v delovanju in obstoju zaradi sebe, kar pomeni, da bo v sebe zamišljal v prihodnosti; prihodnost, ki se ne more nikoli popolnoma skladati s pričakovanji in bo torej vedno izvor za nezadovoljstvo.

  Retardiranega misleca utruja razmišljanje – in ga ima za “čezmerno-razmišljanje”, da se bo izognil sramu nepremišljenosti – ker je le-ta ovira za njegova delovanja, skozi katera odkriva sebe v tem, kako ga drugi upoštevajo in cenijo.
  Naprednega misleca utruja delovanje – in ga ima za “bedasto” ali celo “brezpomensko”, da se lahko izogne sramu nedelovanja – ker je le-ta ovira za njegovo razmišljanje, skozi katerega realizira sebe.
  ————————————
  Predavanje me pa ne zanima, ker so moja mnenja čisto osebna in jih predstavim samo, če imam jaz kaj od tega. Kar ima kdo drug me pa ne zanima. In če pogledamo fakultete, vidimo, da izraza “razmišljanje” ni nikjer na meniju, kar posledično pomeni, da ne morem imeti osebnih koristi in od tod odsotnost mene in meni podobnih ljudi.

  @Simona: Že ko sem pisal prvi komentar sem vedel, da delam napako. Priznam, da sem malenkost razočaran nad krdelom.

  Sama veš, da te bo stupidnost potegnila dol in te tam zmlatila. Mogoče sem jaz tukaj bolj prilagodljiv in kar sam skočim. Največkrat zaradi zabave. Če pa je v tem še kaj koristi pa toliko bolje. Vendar pa vidim, da s koristjo ne bo nič. Lučka noče in noče posvetit.
  Problem z nekimi trditvami in natolcevanji je ta, da ni orožja. Si avtomatsko v defenzivnem položaju in imaš samo dve možnosti, bodisi se prilagodiš na nivo drugega ali pa ostaneš tam kjer si in optimistično pričakuješ nekaj razuma.
  Je pa problem tudi v tem, da tudi tisti, ki to sproži ne more zagovarjat – ergo, LOLarski komentarji.
  Edino uteho lahko najdeš v tem, da Iztoka noben človek z malo intelekta ne vzame resno in da piše njemu podobnim ljudem, ki jim informacija o Murku pomeni višek dneva.

 85. Buba pravi:

  iztok, reči ti kar koli hočeš, ti zapisi od vrtnic SO neumni…
  če zadaj stoji neumen človek ne vem, je pa oslarija na oslarijo…

 86. tadeja tadeja pravi:

  Me je tamala (Simony) opozorila na tole. Hvala iztoku in ostalim, ki ste se potegnili za naja. Komentarjev nisem vseh brala, ampak imam za vse, ki mene in tamale ne marajo eno sporočilo. V Alkimistu je pisatelj napisal:

  Kadar si nekaj želiš z vsem srcem, je vse vesolje tvoj zaveznik.

  Tako, da tudi če ste skoraj vsi proti nama se midve ne bova ustrašile in nehale pisat. Pa naučite se že enkrat gledat s srcem (Mali Princ).

 87. beatnik pravi:

  hahaha, Tadeja, carica!

 88. Neferete pravi:

  @satir: tezek si kot 10 ton skalovja.
  @tadeja: sedaj grem brat blog
  @IG: ti pa znas popestriti dan
  @tinamalina: koncno sem se danes od srca nasmejala

 89. 1čarownca pravi:

  Izzztok……pa ti sssi……..ti sssi………kot trnje na vrrrtnici……..brrezzz eneggga sameggga popka cveta……..Žžžal mi je zzzate……..kerrr……ti nobennno gnojilo ne pomaggga……..da bi se rrrazvil……..pogggnal vsssaj kak zammmetek poggganjka……..ssse izzzrazil skozzzi neponovljiv čččudovt cvet………in obrrrodil kaj sadooov…….. :(

 90. Buba pravi:

  tadeja
  te tvoje flancarija iz knjig prav nič ne palijo, če so izven konteksta (in še-let me tell you, narobe citirane!!!!)
  kake veze ima tvoja srčna želja z neumnostmi, ki jih tvoja tamala sestra pušča po medmrežju??? (čeprav mam feeling, da sta ena in ista oseba, kao glupi ego in manj glupi id-pa dobro)
  glej, za big brothera želim tebi in tvoji sestri vse najboljše, pa tud tista s keš pičkami je bla zabavna, pa naj norci z dnarom gor plačajo, dol mi visi….
  na tako kozlarijo, da butanje v steno (ja, tega kar ne morem prebolet) ni zloraba in da ena zapestnica vse zgladi se normalen človek težko drugače odzove, kot so se dejansko ljudje pri vama odzvali.
  1. ( prvo kot prvo)ali si mislijo, da je to totalen špas in vesela potegavščina in grejo along with it pa sarkazem nazaj pičijo
  ali
  2. (drugo kot drugo) si mislijo, da je nekdo resnično mentaly challenged in se v to vpičijo,gladko ignorirajo in pač dajo najboljši možen komentar-sarkazem.

  izbrali so manj kruto varianto pa pačmislili, da je joke (še vedno upam, da je) in iztok potem o tem valda spis napiše in se viteza na belem konju igra, ki prilaufa to your rescue…

  in ja iztok, res me ima da bi žensko s takim razmišljanjem malo v steno zmetala, kajti tako neumne ženske so krive, da so kasneje otroci nesrečni in trpijo….
  neumne ženske, ki se pustijo kupit z blesavimi darili po maltretiranju in ko so še mlade in same ter brez otrok ne grejo stran od tipov, ko jih ta prvič v steno butne, ker ne naredijo konca preden se prav začne in dajo drugo možnost za zlorabo…
  malo poenostavljam, ampak vse zgodbe so si tako preveč podobne in začuda, vse zgodbe s takim koncem se ISTO začnejo in predvsem s takim razmišljanjem…

  in ne,dragi iztok, metanje ob steno ne bo moja vzgojna metoda, ako kadarkoli hčere rodim. sedaj še lahko upam, da jim bom pred tem posredovala dovolj samozavesti in občutka za lastno vrednost…

 91. nada pravi:

  satir……zanimivo branje teorije………..še dobro da imam samo Alshajmerjevo bolezen he,he

 92. milanffff pravi:

  Kaj ste vsi tukaj pametni. Čudno, da nisem nobenega videl na tv, zasledil v časopisu, prebral kakšno njegovo knjigo. Kaj sem jaz za časom. Se moram poučit, pol pa bo.

 93. Blazz Blazz pravi:

  Ok, še sreča da sem take kregancije dal skozi že prej.. in se že kake 2 leti en spuščam več v to.
  Bom pa sam povedal kaj si jaz mislim.

  1.) Blog vrtnic je izmišljen in satiričen,ironičen
  1.1) Iztok se tega ne zaveda, in se mu “smilita”, hoče ju branit.
  1.2) Iztok se tega zaveda, izrabi priliko da blati simono rebolj.
  1.3) Iztok se tega zaveda, izrabi priliko za povečanje obiska bloga in komentarjev.

  2.) Blog vrtnic ni izmišljen (Bog jima pomagaj če je ta možnost “taprava”!)
  2.1) Iztok to verjame in ju hoče zagovarjat
  2.2) Iztok to izkoristi za povečanje št komentarjev in obiska bloga
  2.3) Vrtnici = Iztok ki namensko piše tako in si veča obisk obeh blogov.

  You decide.

  PS: Ok, po prebranem celotnem blogu, mislim da je izmišljen. Da človek pri 20 letih napiše da se žensk ne tepe… in da jo je Enis (ki ima hondo!! :lol: :lol: ) samo enkrat butnu ob steno pa potem kupu neko ogrlico al kaj že… Hahaha, dobra!

  ;)

 94. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Satir, žal ne bo šlo.

  Neferete, to pa vedno z veseljem.

  Tadeja, žal vse manj ljudi gleda s srcem in vse več s hudobijo.

  Čarownica, morda pa je prav to moj namen.

  Buba, le čevlje sodi naj kopitar.

  Nada, ta bolezen je pri Satirjevih komentarjih več kot naročena :)

  Milan, Satir je tako kul, da drugi o njemu pišejo knjige.

  Blazz, veljala bo 2.1

 95. milanffff pravi:

  A telefonski imenik?

 96. Buba pravi:

  iztok pa kaj ti si pobral nesmiselno in neumestno citiranje rekov in rečenic iz bloga vrtnic???

  ne sanja se mi, zakaj meniš, da sem dala komentar o čemerkoli drugem kot pa o stvari, o kateri nekaj vem…o zlorabljanju žensk in o gluposti te vrtnice ki medij (blog) izrablja za promocijo odpustkov…(in raznoraznih drugih gluposti, a to me ne moti…)

  p.s. glede na število komentarjev (ki jih mi bedaki, ki se pustimo sprovocirat dajemo tukaj) bi rekla, da je ta blog RES tvoja tvarina, da si število komentarjev povečaš…ne morem se znebit tega občutka…

 97. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Milan, good one :)

  Buba, kot vedno te občutki spet varajo. In ja, citat ni iz njunega bloga. Citat je iz življenja, na katerega ti očitno pozabljaš. Tako kot sem rekel, vse svoje vzgojne metode boš imela priložnost preizkušati na svojih otrocih.

 98. Buba pravi:

  niti pozorno ne znaš brat…rekla sem ti, da limaš gor citate ki nimajo veze , samo zato da jih limaš. podobno počneta onidve…način si pobral od vrtnic, ne vsebine…

  in čevlje sodi naj kopitar pomeni, da naj vsak sodi le o tem, na kar se spozna.
  za razliko od tebe, ki si multipraktik in delaš vsega po malem, (o uspešnosti ne morem sodit, ker sem vidla/slišala le ginekologa in “oddajo”,ki uspešno polni časvnono luknjo, ko televizijska hiša nima dnara, da bi pameten film odkupla,) jaz delam v življenju le eno stvar profesionalno, za katero sem se izobraževala in se še dalje izobražujem v za to namenjeni ustanovi in jo znam delat in sem dobra v tem…in to je ravno iz področja zaradi katerega so mi šle kocine po konci….ostalo je pa hobi. gledam filme pa je to hobi in nisem zaradi tega filmski kritik…ja???
  tebe je malo all over the place, kvantiteta in kvaliteta pa sta ponavadi ravno obratno sorazmerni.. in ti žal nisi dovolj samokritičen, da bi spoznal, da nisi izjema ki potrjuje pravilo.

  morda bi tudi ti včasih lahko upošteval to modrost o kopitarju in čevlju…

 99. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Buba, kaj pravzaprav ti hočeš od mene in zakaj se čutiš poklicano, da sodiš o meni in mojem delu?
  In zdaj vedno bolj vidim, da sem najin prvi spor pred časom popolnoma prav razumel že na začetku.
  Žal mi je le, da sem te imel za kul punco, pa vidim, da sem se zmotil in da si ena tistih, ki mi hoče po nepotrebnem soliti pamet.
  Brez da bi se seveda prepričala zakaj se pravzaprav gre.

 100. klemenix klemenix pravi:

  Buba Švabe, Irenca in Simona Rebolj zame niso nobeni intelektualci. Simono Rebolj sam primerjam z Damjanom Murko. Murko misli, da je pevec in sila popularen estradnik in v tem svojem prepričanju prav komot živi, čeprav se mu vsi posmehujejejo (sam tega ne šteka). Reboljeva misli, da je intelektualka in da jo intelektualci spošutujejo, v resnici pa gre mnogim na bruhanje že ko slišijo njeno ime. Sam se nimam za intelektualca, a prepoznam bleferja kot je Simona Rerbolj.

 101. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, tale komentar si zasluži poseben zapis.
  A ker danes nisem zloben, ga ne bo dobil :)
  In ja, Buba ni Buba Švabe. Saj si mislil to, a ne?

 102. klemenix klemenix pravi:

  No, bom počakal na dan, ko boš zloben :)

  In opa, pardon. Sm mal zamešal Bubo in Buba Švabe :) So me zmedla podobna imena, sem mislil, da gre za isto zadevo. :)

 103. Niko Brumen pravi:

  Ne morem in ne morem razumeti, kje je Bumba Švaba našel povezavo vrtnic s politiko.
  Politiki sicer radi sprejemajo šopke (najbrž tudi s primesmi vrtnic), a … morda na Bumba nakazuje na trnje, ki ga imajo vrtnice in ga ima politika?
  Kdo bi vedel, kje takšni topi dobivajo ideje za čudne povezave?

 104. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, zdaj, ko je Pahor prave vrtnice menjal z umetnimi, je povezava še manj logična :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !