Kako sem spoznal Davida Southwella in si na vrat nakopal vse svetovne tajne službe

29.01.2008 ob 01:17

“Pozdravljen, sem David Southwell in rad bi se ti zahvalil za odlično kritiko moje knjige Dosjeji zarot in za inovativno kritiko filma National Treasure,” se je v angleškem jeziku glasila elektronska pošta, ki sem jo dobil na svoj domači naslov. Sprva sem bil prepričan, da gre za šalo in potegavščino kakšnega navihanega prijatelja, potem pa se je izkazalo, da mi je pisal pravi David Southwell, svetovno znani pisatelj, urednik, novinar, tv voditelj, strokovnjak za odkrivanje organiziranega kriminala in mojster številnih teorij zarot, ki v domači Angliji uživa hudo kontroverzen sloves. Leta 2003 je The Sunday Times o njem napisal sila odmeven članek in ga povezal celo z angleško obveščevalno službo MI5.

Glavni problem mojega nezaupanja je bil seveda v dejstvu, da sem ocene za Dosjeje zarot in National Treasure spisal v slovenščini, David pa je Anglež, ki slovensko zagotovo ne zna. Potem se je izkazalo, da ima prijatelja, ki se spozna na jezike in da je moj tekst pač našel povsem po naključju na moji spletni strani. Dodaten problem je predstavljal njegov podpis, ki se je glasil le David.

Who the fuck is David in zakaj za vraga mi sploh piše ter hvali moje pisanje? Ko sem mu odpisal, da ga ne razumem najbolje in da ne vem točno zakaj se gre, sem dobil drugo pismo in padel na rit. Tako je, pisal mi je pravi David Southwell, avtor knjige Dosjeji zarot, ki jo imam doma na polici. Ko sem prišel k sebi zaradi resnično neverjetnega naključja, ki je izgledalo kot ena velika zarota, sem napisal novo pismo in začel zelo lepo ter globoko prijateljstvo.

Zdaj si piševa skoraj vsak teden, ugotavljava, da imava veliko skupnega in čakava na trenutek, ko se bova srečala v živo. Po pošti mi je poslal svojo novo knjigo Secrets & Lies in vanjo napisal posvetilo: “To my friend Iztok. As a man of truth and great courage, I hope you enjoy this book,” na svojo spletno stran pa je zapisal nekaj mojih mislih in mi naredil reklamo za glasbeni album.

Ker se je zmotil in napisal, da prihajam s Hrvaške, mi je dolžan eno turo po Londonu.

Jasno, ko so z njim malo pred časom v Vikend magazinu naredili intervju, je novinarki omenil najino prijateljstvo, toda naših medijev to ni zanimalo, saj so se posvetili le teorijam zarot.

Pa naj še kdo reče, da internet ni čudež.

Da ne pozabim, zdaj tudi meni sledijo vse mogoče tajne službe in čakajo, da se zagovorim in izdam kak zaupen podatek o svojemu angleškemu prijatelju.

 

15 komentarjev na “Kako sem spoznal Davida Southwella in si na vrat nakopal vse svetovne tajne službe”

 1. lala pravi:

  Ja bravo kaj naj rečem, kaj pa, če to vseeno niso teorije zarot, pomoje ma model kar prav in ni edini, ki misli tako!
  Iz neta si potegn dok.MONEY MASTERS, ti vse še skristalizira pogled pa še katerega od Johna Pillgerja, kr naenkrat teorij ni več!

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če ne bi imel vsaj malo prav, ga po moje ne bi preganjali.

 3. lala pravi:

  No Shit, sedaj morva midva tudi paziti kaj bova napisala, da ne bova slučajno zginla! Čeprav, če je model še živ potem pazi kam dreza, vsi, ki so do sedaj preveč nakazali kako stvari res laufajo so bili likvidirani!!

  Jaz ga nisem bral, o kakih zarotah pa model kej piše,ti hitro povem, če ima prav, pa ne mi rečt Watergate.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ma vse sorte, od Kennedyja do princese Diane, od nezemljanov do mož v črnem, od Jimmyja Hoffe do Lorda Lucana, do svetega grala do Rasputina, od Hitlerja do Pentagona, od CIE do MI6 :)

 5. lala pravi:

  Aja, no je kr vsestranski, ok. nezemljani so nateg, ampak imajo svoj namen, pr Hitlerju je tko,tko lahko glede na okoliščine, se ne bi čudil če je bila zarota, Pentagon je hiša zarot, predvsem proti voditeljem držav 3 sveta, obveščevalne so valilnice teh zarot, če se ga povezuje z njimi, ziher ve kaj se dogja,
  Kennedy je očitna zarota, sploh če poslušaš nekaj njegovih zadnji govorov, ubil so ga sami. Obama mu je bil par let nazaj precej blizu, po govorih, danes teh stvari ne omenja več, mu je rulling class pokazal kaj se lahko zgodi.
  Ostalo mi pa niti ni tako poznano, Jimmy je bil nek mafic, al sindikalist.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Legendarni in kontroverzni sindikalist, ja. Teorije zarot pa so se spletle zaradi njegovega izginitja, no ja, umora, kjer niso nikoli prijeli morilca. V filmu Hoffa ga je igral Jack Nicholson.

 7. lala pravi:

  Aja ja sej mam nekje v spominu, samo ne prav dobr, če se ne motim so ga pa spravl s poti, ker nej bi nakazoval, da se držva ne bori proti organiziranemu kriminalu, ampak ja sama to.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Koker jaz vem, je šlo za njegove povezave z mafijo, ki ga je na koncu tudi verjetno odstranila, saj ji ni pasalo, da bi bil spet šef teamsterjev.

 9. lala pravi:

  Aja, no sej pravm, to bol malo poznam, to verjeten potem, ko je pršu oz aresta, mafija ma po itak prste vmes!

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tako je.

 11. Še ne mednarodni prodor mojih recenzij « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] o Davidu Southwellu niti ne začenjam [...]

 12. Folk se v tujini ne strinja z mojo recenzijo filma Tomorrow When The War Began « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] o Davidu Southwellu niti ne začenjam [...]

 13. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Hitlerjeva Biblija pravi:

  [...] resnična in da si je ne bi mogli izmisliti. Ali še bolje, da si je ne bi mogel izmisliti niti moj prijatelj David Southwell, mojster za teorije zarot. Okej, avtorji dokumentarca (Miha Čelar, Tomaž Grubar, Andrej Gaspari) [...]

 14. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: The Weight Of Chains pravi:

  [...] gleda kot jebeni Zeitgeist. Kot dobro argumentirana teorije zarote, na katero bi bil ponosen tudi David Southwell. V prvi vrsti seveda stojijo Slobodan Milošević, Franjo Tuđman in Alija Izetbegović, med [...]

 15. IZTOK faking GARTNER » Recenzije: Angels & Demons, The Da Vinci Code pravi:

  [...] teorij več kot gob po dežju, bi moral režirati vsaj Oliver Stone, če ne kar zloglasni David Southwell, avtor knjige Teorije zarot, ki je šel celo čez Dana Browna, avtorja romana Da Vincijeva šifra. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !