Mario Galunič si je vzel malo dopusta

28.01.2008 ob 00:23

Mario Galunič se je poslovil s tv ekranov. Nič novega, to je storil že večkrat in potem vedno prišel nazaj. Tako bo tudi tokrat, le da si bo vzel malce dalji dopust. Bojda ga ne bo do jeseni. To mi je sicer čudno, saj je šel kar sredi sezone, toda očitno e mora malce oddahniti in nabrati novih moči. Nekaj podobnega je storil že pred leti, ko je celo zamenjal oddajo in pozabil na nedeljske večere. Takrat je nastala oddaja Portret, ki pa se ni prijela, zato je udaril na stare strune in spat zmagal. Pravzaprav vedno zmaga. In ker mu to uspeva že petnajst let, ga ne upam kritizirati. Tip je pravi fenomen. Pa četudi komu ni všeč, pa čeprav mnogi še vedno pravijo, da se bo stopil od lezenja v rit in pretirane prijaznosti. In pozor, lani je po gledanost premagal tudi Lada in Jurija, pred leti pa popolnoma potolkel in osmešil Sašo Einseidler. Povedano drugače, nedelja zvečer je rezervirana zanj. Kdor tega ne ve, pogori. Svojo oddajo resda nenehno spreminja in dodaja nove rubrike, toda v bistvu ostaja popolnoma isti. Morda malce bolj sproščen in zabaven, pa vendar tak kot je bil. In prav to je neverjetno. Ni se mu treba spremeniti. Za vedno lahko ostane isti, ljudje pa ga bodo gledali še sto let. In kdor misli, da bi ob nedeljah zvečer uspel kdorkoli, se hudo moti. Namesto Maria so bile že mnoge oddaje, pa so vse po vrsti padle v vodo. Tudi tista, ki jo je vodil Sašo Hribar. Resda so bile slabše od njegove, toda vseeno bi morale ujeti več gledalcev. Ni kaj, Mario je sinonim za nedeljske večere, prav ob nedeljah pa pred televizijo očitno sedi največ ljudi, ki ga imajo radi. Edino kar me zanima je seveda to, kaj bi se zgodilo, če bi bila njegova oddaja recimo v ponedeljek, ali v sredo.

 

6 komentarjev na “Mario Galunič si je vzel malo dopusta”

 1. mikimiska pravi:

  Če se ne motim je tudi bil prvi, ki je imel oddajo v nedeljo zvečer, zato moramo tudi razloge iskati v tem naslovu… In ja, današnja populacija je predvsem starejša, in takšni ugaja takšen uglajen, prijazen, včasih celo preveč prijazen voditelj, babice imajo to rade ;) .
  Hm, a morda veš, kako je bilo z gledanostjo Auerjeve oddaje na popu že nekaj let nazaj?

 2. nevenka nevenka pravi:

  Meni je Mario čisto prijeten voditelj, pa nisem ravno penzionistka.
  Deluje kot nekdo, ki ima stvari pod kontrolo in je pri tem sproščen.
  To je vodenje. Takega občutka nimam pri vseh voditeljih. In uporablja lep jezik. Tudi to je treba znati.

 3. klemenix klemenix pravi:

  Ni slab voditelj ja…lahko pa bi ob sebi zbral bolšo ekipo komedijantov za komične vložke…ter jim pustiti proste roke pri scenariju. Velika je bila npr. razlika med Ano Lizo ter prav nič smešnima Robijem in Brigitko. Mislim, da oddaji res manjka le to, da za humor poskrbi nekdo drug, ne pa Mario, ki je sicer dober voditelj (gledajo ga skoraj vse generacije) ni pa komedijant.

 4. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Mikimiška, ne drži čisto. Pred njim se spomnim tiste oddaje Zdravo, ali kaj je že bila, ko sta bla glavna Barbara Jerman in Črt Kanoni. Zelo popularna zadeva, a nikakor ne tako hudo kot Mario. Glede Auerja pa koker se spomnim je bila gledanost dobra. Isto kot takrat, ko je imel oddajo na Tv Slovenija, kjer je prvi pokazal evropski način vodenja in šova.

  Nevenka, po tolikih letih ima vodenje v krvi in glede tega mu ne moremo nič očitati.

  Klemen, je pa zanimivo, da mu kljub odsotnosti Ane Lize popularnost ni padla, saj je znal spretno nadomestiti z drugimi rečmi kot so zdaj Zveze plešejo. Sta pa zta dva vseeno boljša od Zvezdane Mlakar, ki ji tista vloga res ni pasala.

 5. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Od kod ti podatki, da je Spet doma potolkel po gledanosti Lada in Jurija … Jaz sem namreč prebrala v medijih povsem obratne podatke, kjer so številke kazale, da je As ti tudi not padu potolkel Spet doma, radikalno.

 6. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Simona, to je bil le prvi teden, potem je Mario spet zmagal. Pa četudi ne bi zmagal, je bila razlika zelo majhna. In četudi ne bi bila majhna, bi imel Mario še vedno zelo veliko gledalcev, kar pomeni, da mu niti Lado in Jurij nista pobrala preveč deleža.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !