Kaj storiti, če vam reklame kljub prepovedi mečejo v nabiralnik?

24.01.2008 ob 02:30

Ker mi grejo na živce reklamni letaki, ki jih redno dobivamo v naše nabiralnike, sem si na pošti nabavil nalepkico, ki naj bi prepovedovala reklamna sporočila. Takšno majhno in rumeno, ki jo nalepiš na nabiralnik in upaš na najboljše. Okej, število reklam se je resda zmanjšalo, toda vseeno se tu in tam še vedno najde kakšna. Nekje sem prebral, da bi lahko prijavil firmo, ki v označen nabiralnik kljub prepovedi vrže reklamo, toda zdi se mi, da ne bi dosegel ničesar, pa še ne ljubi se mi početi take reči. Vseeno pa se sprašujem, kako je mogoče, da se firma, ki reklamo kljub prepovedi vtakne v nabiralnik, ne boji posledic in človeka, ki bi jih za razliko od mene res tožil.

 

13 komentarjev na “Kaj storiti, če vam reklame kljub prepovedi mečejo v nabiralnik?”

 1. Ana pravi:

  Nihče se ničesar in nikogar ne boji, ker se nikomur prav nič ne zgodi. Ljudje kar govorimo, da bomo naredili to pa to, pri tem pa tudi ostane in zato nas vsi nosijo v delu, na katerem sedimo. Poišči si enega šolarčka, ki v šoli zbira star papir in mu ga pomagaj zbirati s “prepovedanimi” reklamami. Pri nas delamo tako in otrok nam je zelo hvaležen, saj je najboljši v razredu po količini zbranega papirja.

 2. tamala pravi:

  Pridružujem se Ani, tudi pri nas je tako.

 3. SFfreak pravi:

  Hm, jaz imam pa s to nalepko zelo pozitivne izkušnje – (nenaslovljenega) reklamnega letaka nisem videl že lep čas…

 4. Andrej pravi:

  pri nas na srečo to kar nekam velja… sta se pa pred nekaj dnevi mimo hiše pripeljali dve mladenki, sopotnica je dobesedno skočila iz avta in reklama je bila v hipu v nabiralniku… toda morala se je vrniti po isti poti nazaj – mrtva ulica – in sem ju prestregel – prijazno opozoril na nalepko, katere jasno v naglici niti ni opazila in sta brez besed lepo vzeli sami reklamo iz nabiralnika, nakar smo se prijazno poslovili….

 5. janne pravi:

  Mene pa reklame ne motijo, rad jih pregledam pa če ne drugega sem na tekočem z ponudbo in ceno na našem trgu in lahko primerjam z ostalimi ponudniki. Plus tega pa vidiš marsikaj novega in zanimivega. Papir pa lepo dajem na kupček in ko se nabere, ga odnesem v smetnjak za papir.

 6. buba švabe buba švabe pravi:

  Ma brezveze se sekirat. Js lepo v smeti mečem vse, kar me ne zanima. Je pa kdaj tudi kaj zanimivega v teh reklamah…

 7. had pravi:

  precej lazje je ce se dogovoris s samim postarjem, da ti tega ne pusca v nabiralniku.. pri meni deluje..
  me pa zanima, ce je res ze kdo prijavil kaksno firmo inspekciji zaradi tega.. kaj se je zgodilo potem, ce se je sploh kaj..

 8. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Zakaj pa se ne greš enostavno pritožit na pošto? Verjemi, da jih ne boš več dobival, čeprav zna poštar zaradi tega tudi trpeti posledice in bo kar precej jezen nate. Ampak pomagalo bo pa vsekakor. Sam sicer rad vzamem kakšno reklamo gor v stanovanje in jo prelistam, druge pa letijo v smeti. Ko smo na mojem blogu nekoč debatirali okoli tega, je nekdo predlagal, da bi bilo pametno, če bi se človek lahko naročil na določene vrste reklam, ostalih pa ne bi dobival. Saj veste, nekdo rad lista po Merkurjevi ponudbi, nekdo po Sparovi, tretji po Hoferjevi…. In vsi bi bili srečni in zadovoljni. Hja, je pa seveda tudi res, da bi tako odpadla fora impulznega nakupovanja, ko nekaj po naključju vidiš in se spomniš, da to reč pač nujno rabiš. No, če je fora da reklam dejansko en maraš in imaš nalepkico na nabiralniku, potem reklam najbrž res ne bi smel dobivati in se mi zdi res čudno, da jih

 9. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Ana, ne razumem čisto kaj si mi hotela svetovati.

  Freak, tudi jaz jih dobim zelo redko, pa vendar jih dobim in mi je res čudno, da jih upajo noter dati kljub opozorilu.

  Andrej, lepa beseda lepo mesto najde.

  Janne, če me tri dni recimo ni doma, je nabiralnih zaradi reklam tako nabito poln, da ni prostora za nič drugega. No ja, da ni prostora za položnice, je kar prav :)

  Had, večinoma ne gre za poštarja, ampak za primer kot ga je opisal Andrej.

  Alex, ni samo poštar, so ljudje, ki delajo reklamo za svoje firme in dogodke, sami ali pa s pomočjo študentov. Jaz sem nalepko gor ruknil le zato, ker me velikokrat ni doma po par dni. Čisto iz praktičnega razloga. Zdaj pa sem se čisto iz firbca vprašal, če bi res sledila kaka sankcijaza firmo, ki se reklamira kljub nalepki.

 10. mark pravi:

  Z nalepko naj nebi smel dobivati nenaslovljene reklame v nabiralnik. Pritožiš se najprej pri svoji lokalni pošti, če ne zaleže pošlješ pritožbo na Inšpektorat RS za elektronske komunikacije, elektronsko podpisovanje in pošto…drgač je pa to urejeno v 38. členu Zakona o poštnih storitvah…lp:-)..stvar deluje…

 11. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Mark, dobro je vedeti, dobro je vedeti.

 12. Barby pravi:

  Poštarja povabi na kavo in enga ta kratkega… mogoče bo to nucal :)

 13. ana od srca pravi:

  Moja hči je delala preko študentskega servisa, delila je reklame. Müllerjeve. Je rekla, da mora zelo paziti, kam da reklamo, v kateri nabiralnik, če je kaj označeno, potem ne sme … Želim reči le, da ne nosi reklam le poštar, jih tudi drugi.
  Po moje je tudi najbolje, če vržeš v papir pa bo vsaj kaj koristi od tega … :-)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !