IZTOK faking GARTNER

« | | »

Toše Proeski, dovoli mi, da ti za rojstni dan voščim že dva dni prej in da se spomnim tudi svojega očeta, ki mu zagotovo poješ nekje visoko nad oblaki

23.01.2008

V petek bi bil Toše Proeski star 27 let. Ker ga kot veste ni več med nami, bo praznoval nad oblaki. V raju, kjer praznujejo angeli. Skupaj z Bradom Renfrom, Heathom Ledgerjem in mojim očetom, ki bi praznoval v soboto.

Še zdaj ne morem verjeti, da nobenega ni več med nami. Da nam Bog vedno vzame tisto, kar imamo najraje. Tisto, za kar smo prepričani, da nam ne more vzeti. Ni mi nerodno priznati, da sem v zadnjih dveh letih najbolj iskreno in glasno jokal dvakrat. Zavoljo dveh nepričakovanih smrti. Pvič za svojim očetom, ki je odšel 13. marca leta 2006, drugič pa 16. oktobra leta 2007, ko je odšel Toše Proeski.

Oba sem imel strašno rad. Očeta na zelo poseben način, Tošeta na čisto drugačen način. Oba sta mi pomenila pomenila največ. Vsak na svojem področju seveda. In zavoljo obeh sem velikokrat zelo močno žalosten.

Očeta pogrešam iz dneva v dan ter se vedno znova zavem, da ga ni in da ga res ne bo nikoli več nazaj. Da mu bom lahko voščil le na njegovem grobu, kjer me vedno znova uniči tisti kurčev napis, ki dokazuje, da je resnično mrtev in da ga ni več z mano. Žal mi je, da j edšel tako hitro, saj je zamudil mojo tv oddajo in tudi moje bloganje, ob katerih bi strašno užival in bil edini pravi ter iskreni kritik.

Kot sem o njem zapisal že lansko leto, bom zapisal tudi sedaj: “Svojemu otroku bi rad bil točno tak oče kot je bil moj oče meni.”

In zdaj bom vsako leto skupaj prižgal dve svečki. Eno za očeta, drugo pa za Tošeta. In prav Toše mu zagotovo poje v raju, moj oče pa mu razlaga kaj vse je na Zemlji počel z mano.

Zagotovo se imata fino in zagotovo bosta prebrala tudi tale blog.

In zdaj se govori, da bodo Tošeta proglasili za svetnika. To seveda spet ni povsem jasno mnogim slovenskih blogerjem, ki so prepričani, da Maledonija pretirava in da to ni pošteno do ostalih svetnikov. Toda vsi skupaj se motijo. Toše je bil namreč angel, angeli pa ne morejo po smrti postati drugega kot svetniki.

Toško moj, vse najboljše za rojstni dan in upam, da nisi jezen, da ti čestitam že dva dni prej.

Atek moj dragi, tudi tebi vse najboljše za tvoj osebni praznik. V soboto te pridem pogledat na grobek. Upam, da te ne zebe in da si v dobri družbi.

In ne skrbi, še vedno pazim na mamo in na brata.

Ne tako dobro kot ti, a vseeno po svojih najboljših močeh.

 

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 23.01.2008 ob 21:06 pod RIP, Toše Proeski, nostalgija in spomini. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

62 odgovorov na “Toše Proeski, dovoli mi, da ti za rojstni dan voščim že dva dni prej in da se spomnim tudi svojega očeta, ki mu zagotovo poješ nekje visoko nad oblaki”
 1. Lucija - 23.01.2008 ob 21:20

  se pridružujem tvojim čestitkam Iztok…rada sem imela Tošeta…in ko je umrl, je jokala cela redakcija z mano na čelu…makedonska ambasada bo spet polna sveč in spominov na tega angela…

  glede tvojega očeta pa sem prepričana, da je bil čudovit človek, saj je vzgojil tako čudovitega moškega, kot si ti…sigurna sem, da te ponosno gleda iz nebes

  lep večer

 2. iztokgartner - 23.01.2008 ob 21:30
  iztokgartner

  Lucija, upam da je res ponosen name. Se prav spomnim, ko je ves čas navijal, da naj končam šolo in si najdem redno službo, potem pa je le ugotovil, da me vleče v medije in da sem res srečen samo takrat, ko imam mikrofon v roki. In bil je tako kul, da me je začel podpirati v medijih in da je pozabil na šolo in rdno službo. Začutil je kaj me veseli in se je veselil skupaj z mano.

  V petek bo seveda dan žalovanja in prav je tako, da ljudje spet potočijo solze za tega krasnega človeka. Solze pomenijo spoštovanje in prav s solzami si pomagamo, da nam je potem lažje.

 3. tinamalina - 23.01.2008 ob 21:47
  tinamalina

  Uf, Iztok… to si pa zelo lepo in čustveno napisal.
  Prepričana sem, da oba pogreša ogromno ljudi… tudi tistih, ki ju nikoli niso uspeli poznati. Človek na žalost nekaterih oseb ne more priklicati nazaj in vse kar ostane, je občutek pogrešanja in spomini.
  Verjamem, da je bil tvoj ati izjemna oseba, da je imel srce na pravem mestu in sigurna sem, da te še zdaj spremlja in čuva kjerkoli si in karkoli počneš.

 4. iztokgartner - 23.01.2008 ob 21:50
  iztokgartner

  Tina, misliš da me res? Misliš, da je res mogoče, da nas ljudje, ki so nas zapustili in ki so nas imeli radi, kljub smrti še vedno čuvajo in pazijo na nas?

 5. tinamalina - 23.01.2008 ob 21:55
  tinamalina

  Seveda… jaz ne bi ljudi, ki jih imam rada, zapustila niti po svoji smrti. Fanta bi prišla objet pred spanjem, svoje otroke bi varovala pred slabimi stvarmi, vnuke bi gledala kako rastejo in jih vsaj enkrat na dan pobožala po ličkih… :) …gledala bi kako se v življenju znajde moj bratec,…

 6. iztokgartner - 23.01.2008 ob 21:59
  iztokgartner

  Tina, tole z objemanjem fanta pa je malce scary :)

  Šalo na stran, lepo si to napisala. In res upam, da imaš prav.
  Mi je najbolj od vsega na svetu žal, da moj oče ni uspel spoznati moje sedanje punce, ona pa ne njega. Takoj bi si bila všeč, saj bi on takoj začutil, da je krasna ženska za njegovega sina, ona pa, da je on krasen oče za njenega fanta in čudovit tast zanjo.

  To mi je pa res žal. In med njegovimi zadnjimi željami je bila tudi ta, da si najdem dekle, ki me bo imelo res rado.

  Želja se je več kot uresničila in tudi za to sem mu hvaležen.

 7. goinnowhere - 23.01.2008 ob 22:15

  Tudi jaz želim tvojemu očetu vse najboljše, Iztok!
  Moj oče pa je včeraj praznoval 51 let! Sem se ga tudi spomnila s svežimi vrtnicami in svečko na njegovem grobu, kjer zdaj počiva že 11 let! Umrl je, ko sem imela 7 in ne bi preživela, če ne bi verjela, da je vsak trenutek vedno ob meni in me čuva! Se mi zdi, da mi je potem lažje.

 8. Ajda - 23.01.2008 ob 23:03

  Iztok, hvala ti, da si nam razkril svoja iskrena čustva. Zagotovo se bomo mnogi našli v tvijih besedah in nam bo lažje. Samo tvoj oče je bil pa res eno samo srce. Ni ti vsiljeval šole, ponosen je bil nate, ko si delal tisto, kar si delal s srcem. Več mu je pomenilo, da si srečen, kot pa da se siliš z nečim. Nekateri starši tega ne razumejo. Iztok, prepričana sem, da te tvoj oče spremlja vsepovsod in da zelo, zelo pazi nate in je ponosen nate. Oče se ti je zapisal v srce. Le glej, da boš svojim otrokom govoril o njemu! In bil tak oče, kot je bil one tebi! Ne pozabi tega, ko boš sam imel otroke. Vem, da ne boš.

  Tošeta smo vsi imeli radi na drugačen način. Bil je tako poseben, tako nevsakdanji za ta naš nori svet…………….Res je bil angel že v času življenja. Toše je mene “pripeljal” do tvojih blogov. Iztok, verjamem, da je Toše nekje nad nami in nam poje s svojim edinstvenim glasom. Gotovo se imata fino s tvojim očetom. Res tako mislim. In Makedonija nič ne pretirava, da hoče Tošeja za svetnika. Saj je svetnik celo za nas, kaj ne bo za Makedonce.

  Ko boš šel na grob, lepo pozdravi tvojega ateka in Tošeja še v mojemu imenu.

 9. Joco - 23.01.2008 ob 23:09

  Stari…….dovoli mi, da se pridruzim tebi, folku, in vsem “nad nami”! Ne rabimo nakita, talismanov, slik in filmov….rabimo samo spomine, dozivljaje, ter misel da so z nami in ne nad nami…..Toše ni bil mojih let, ampak je še vedno mojih let. Tebi Iztok pa cestitke za ocetov RD. :-)

 10. kristina - 23.01.2008 ob 23:37

  Iztok lepo napisano… Lepo, da si se spomnil na Toškota, ki bi v petek dopolnil 27. let… Tudi mene je njegova smrt zelo potrla. Res je pravi angel. In prav je, da ga proglasijo za svetnika, saj je združeval ljudi in pomagal pomoči potrebnim.

  Iztok zelo mi je žal za tvojega očeta… zagotovo te gleda dol z oblačka in te spremlja in varuje na tvoji poti tu na Zemlji. Prepričana sem, da je srečen, ker si našel najlepšo punco na svetu, prepričana sem, da je ponosen na te in vse tvoje dosežke, in seveda najpomembnejše prepričana sem, da te ima rad…

 11. horaci - 23.01.2008 ob 23:53

  To je zapis kjer zmanjka besed, usede pa se ti globoko v srce .

 12. klemenix - 24.01.2008 ob 00:14
  klemenix

  Iztok..izredno lep zapis!

 13. iztokgartner - 24.01.2008 ob 01:08
  iztokgartner

  Goinnowhere, moj oče bi bil v soboto star 66 let. Odšel je veliko za tvojim, toda vseeno je odšel veliko prekmalu. Misel, da mu bom moral voščiti na grobu, mi je še vedno grozna in prav ne morem si predstavljati, da res ni več in da sploh lahko pišem bloge s takšnimi naslovi. Ti pa želim, da bi te tvoj oče še vedno tako lepo čuval in spremljal na vsakem koraku.

  Ajda, nikakor ne bom pozabil kaj mi je oče dal in potrudil se bom, da bom vsaj kanček tega sam uspel dati tudi svojim otrokom. Res je, Toško je bil angelček in prav lepo bi se mi zdelo, da ga proglasijo za svetnika. Prepričan sem, da ga z mojim očetom nekje zgoraj tudi zažurata.

  Joco, res je, na koncu vedno šteje le ljubezen in čisto srce. Hvala za čestitke.

  Kristina, tudi sam se večkrat spomnim na Tošeta. Sem nekaj dni nazaj kupil še tisti njegov zeleni cd, kjer je tudi Soba za tugu, eden njegovih najboljših komadov. In prav za “soba za žalost” bo v petek in soboto, ko bosta moj oče in Toše praznovala rojstni dan, odmevala v mojem srcu. Hvala za lepe misli o mojem očetu in dekletu.

  Horaci, to je zapis, ki je prišel globoko iz srca in ne potrebuje besed. Namesto besed so solze.

  Klemen, hvala ti, prijatelj dragi.

 14. vlatka - 24.01.2008 ob 01:50
  vlatka

  Iztok,

  končno te je “srečala” pamet.

  P.S.
  Kar priznaj, začel si kopirati od mene, sem te videla ;) , a ti nič ne zamerim.

  Prvič, ker je moja mama rekla, da si faca in da ful dobro vodiš tisto oddajo, in drugo, ker sem sama omenila grisonu, da si želim, da prevzameš moje mesto.

  Sem ti že en cajt nazaj rekla, da dobro pišeš, pa mi nisi verjel. No, zdaj vidiš, da sem imela prav.

  Iz srca ti želim res vse dobro.

 15. vlatka - 24.01.2008 ob 01:51
  vlatka

  iztok,

  ti si očeta izgubil predlani, jaz sem svojega pri 13. letih.

  Vem, kako izgleda. :(

 16. iztokgartner - 24.01.2008 ob 02:03
  iztokgartner

  Vlatka, za oddajo si napisala, da ti ni všeč moje vodenje, ker sem baje skoz tiho in si razočarana nad mano.
  Kje da sem te kopiral, ne razumem?
  Ne bi rad prevzel tvojega mesta, saj bi moral potem spati z Grisonom, ki ni ravno moj tip moškega :)
  Hvala za lepe želje in sožalje za očeta. Pa četudi ga že dolgo ni več s tabo.

 17. Mateja - 24.01.2008 ob 08:26

  Joj Iztok, do solz si me spravil s temle. Zelo lepo napisano.

  Izrekam ti iskreno sožalje za očeta, glede Tošeta pa…Bolj, ko se približuje 25.1., bolj me stiska…

 18. aneri - 24.01.2008 ob 08:55

  Tudi mene vedno spravijo do solz tvoji komentarji o Tošetu, pri tem pa sem ostala brez besed. Človek, ki premore toliko iskrenih čustev, kot jih premoreš ti Iztok, mora biti res zelo vredu človek, kar pomeni, da je bil tvoj oče res poseben, da je vzgojil takšnega sina, kot si danes ti.

  Absolutno se strinjam, da Tošeta proglasijo za svetnika, takšen človek kot je bil on si zasluži vse to in še več. Tudi sama bom jutri prižgala svečko za njegov rojstni dan in spet potočila kakšno solzo za njega.

  Sem pa prepričana, da nas gleda z neba in da nas čuva, da poje s tvojim očetom, skratka, da se ima lepo!

  Toše moj,…. vse najboljše!!!

 19. vlatka - 24.01.2008 ob 12:04
  vlatka

  iztok,

  no, to mi je že bolj všeč.

  Saj vidiš, da se da tudi z mano komunicirati ;) ,

  ah, glede tiste oddaje, pozabi, je bil le trenutek, ko si bil verjetno zmatran, pa nisi toliko govoril, no ;)

 20. lana - 24.01.2008 ob 12:27

  na Tošeta se bo jutri marsikdo z žalostjo spomnil; v soboto pa bodo ob tebi tvoji najbližji, ki ti nudijo ljubezen in podporo, tako kot jo ti nudiš njim; imaš pa tudi podporo vseh nas, ki te radi beremo

 21. iztokgartner - 24.01.2008 ob 13:21
  iztokgartner

  Mateja, le pogumno naprej. Zdaj Tošeta ga čuvajo angeli. Morali bi ga čuvati tudi na Zemlji, a kaj hočemo, takšna je bila usoda. Bo pa zelo vesel tvoje lepe želje za rojstni dan jutri. Posebna zahvala za očeta.

  Aneri, hvala, iskrena hvala.

  Vlatka, nikoli nisem zmatran, nikoli nisem tiho :)
  Drugače pa jasno da se da komunicirati, saj sem okej dečko :)

  Lana, tudi tebi lepa hvala iz srca.

 22. mikimiska - 24.01.2008 ob 13:34

  Moje sožalje Iztok :( , tudi meni je takšna plat življenja poznana, saj mojega očeta ni že od leta 1992 :( .

 23. iztokgartner - 24.01.2008 ob 13:56
  iztokgartner

  Mikimiška, vračam sožalje. Čeprav pozno, a vseeno iz srca.

 24. horaci - 24.01.2008 ob 16:05

  Iztok tako je iz globine srca zapisan, zato tistemu, ki ga prebere se tudi usede globoko v srce. Mogoče se je meni še toliko bolj, ker sem očeta izgubil pri 15 letih, ni mi bilo dano, da bi kdaj koli z njim spregovoril, tako kot dva odrasla moška. Vedno sem si želel, da bi mi bil dan samo en dan z njim za pogovor, kaj vse bi naredil zanj. Vedno je tako, da tisti, ki trpimo globoko v srcu, popolnoma razumemo bolečino, ki jo ima nekdo v srcu.Tebe pa še posebej cenim, ker si to napisal res iz srca in za vse nas.

 25. vlatka - 24.01.2008 ob 21:01
  vlatka

  Iztok,

  ja, sem ugotovila. Pa saj sem že v prvem stavku, “nekje tam” to napisala, če se spomniš.

  Okej, Prišlo je potem do konflikta, ki sva ga uspešno rešila. In to šteje. Vsaj pri meni. (In kolikor opažam, tudi pri tebi. Hvala Bogu.)

 26. 1čarownca - 25.01.2008 ob 01:27

  Izzztok……..sem sicerrr unaa ta žžžlehtna čarrrownca………aaampak zdajle………..kko sem tollle prrebrrala, sem se zzza hip sprrremenila v dobrrro vilo……..
  Tvoj oččkka je s tabbo zmerrraj……vidi kaaaj delaššš na televizzziji……berrre tvoje bloggge…….zato piššši takkke reččči, da bo ponosssen nate……in počččni takkke rrreči………..da se bo vessselil s tebboj ššše naprrrej!
  Toššše jee pa itttak bil že prrrej enn angggel………..njegggovo petje angggelsko……..pa ččče ga potrrrdijo ali ne………kaj nam marrr…….vssse karrr šteje ssso sspomini in ljubezzzen………in kadarrr takkko čččutišš……….nisssi lump……..nene…nene…….nene……..nene……

  Danesss te ne morrrem krrregat……kerrr pač nisssi lump……Nekkkoga pa morrram okarrrat tukkkaj! Bom pa zato največččjo porrrednico s tega posssta: Vlatko! Kakkkšna čarrrownca je pa ta……..da se karrr tukkkaj…….kkko sssi po dolgggem časssu končččno spet izzzlil sssvoja čussstva…….ona ukvarrrja z drrrugimi popppolnoma nepppomembnimi zadevammmi…….ki dišššijo po slavožžželji……..titi…..titi…..titi Vlaadkaa! To ne paššše semmm…..Vlatka…..zgrešššila si nassslov……Iztok ima ššše enega……bolj prrrimerrrnega……..na to temo……..bodi…..prrrosim…….malo bolj obzzzirrrna……no…..titi…..tititi……lumpa!

 27. Barby - 25.01.2008 ob 10:22

  uf.. še js sem začela “puščat” ob temle “nagovoru”… mislim, da je tvoj oče res lahko ponosen, ker te je tko lepo vzgojil.. če pa bere tale blog.. je pa zihr zrastel za vsaj en meter… res vsaka čast… Toše ja.. vse najboljše angelčku… in strinjam se da postane svetnik.. za makedonijo je naredil a loooot… drugi pa kolikor so si ga pustili v srce… men se je vsedel in ostal… RIP anđele.

 28. kristina - 25.01.2008 ob 17:42

  Danes je dan, ko bi naš dragi Toše praznoval svoj 27. rojstni dan… Toše, če nas gledaš dol z neba, vedi da te imamo radi in da te ne bomo nikoli pozabili, saj si bil in boš vedno najboljši. Počivaj v miru…

 29. maajchek - 25.01.2008 ob 17:45

  zelo lep zapis..
  spravu me je do solz…
  se vedno žalujem pa Tošejem..in velikrat jokam za njim.ker se zmer ne morm verjet da ga dejansko ni vec med nami..
  toše vseee naj naj..angel.

 30. Malajka - 25.01.2008 ob 18:52

  Iztok, zelo lep zapis.

  Dragi Toše, tebi pa vse najboljše … nekje med zvezdami.
  Se vidimo.

 31. iztokgartner - 25.01.2008 ob 19:25
  iztokgartner

  Horaci, lepo si to napisal. In po tej plati sem res lahko vesel, da sem ga imel tako dolgo ob sebi. Toda vseeno bi ga lahko imel še dlje. Ne glede na vse je odšel prehitro.

  Barby, iskrena hvala.

  Kristina, takega dobrega pevca in človeka se ne da pozabiti. Popolnoma prav imaš.

  Maajchek, tudi meni se zdi, da je le šala, saj ga nenehno gledam po revijah in televiziji.

  Malajka, hvala tudi tebi.

 32. Damjana - 27.01.2008 ob 19:11

  Nekaj mi je nagajal net, pa sem šele danes prebrala tole…moram priznat, da so mi pobegnile solze ob branju…Strinjam se z vsemi, da je tvoj oče lahko zelo ponosen nate…človek, ki izraža čustva tako, da jih bralci čutimo ne more bit slab…Iskreno iz srca ti želim vso srečo v življenju in tvojemu očetu tudi jaz voščim vse najboljše…
  V petek sem pisala sms za rojstni dan svoji prijateljici, ki je tako kot Toše dopolnila 27 let in ob pisanju sem postala žalostna ob misli kako je Tošetovim bližnjim, ko svojemu angelu ne morejo stisniti roke, ga objet in mu zaželet vse najboljše :(
  Čeprav z zamudi ti tudi jaz želim vse najbolše angel

 33. valerija - 28.01.2008 ob 20:13

  Iztok zelo lepo si napisal in te čisto razumem kako je če ti umre kdo od bljižnih meni so umrli zelo mladi ljudje in sem jih imela tudi zelo rada ubila se mi je bratranka bila je stara 16 let umrl mi je bratranec star 18 let in najbljižji kolega, ki je bil star 25 let. Vse sem imela zelo rada nato sem pa še ta tragična novica, da je pred 3 meseci in 12 dnevi umrl naš predragi angelček TOŠE še bolj prizadela. Še zdaj ne morem verjeti da ga ni več med nami vsak dan poslušam njegovo glasbo in gledam njegove spote. In ob tem mi spolzijo solze po licu. Skoraj vsak dan pa tudi prižgem svečko za moje 4 angelčke ki nas gledajo iz nebes. So 4 najsvetlejše zvezdice na nebu. Toše tudi jaz ti želim vsenajboljše za tvoj rojstni dan pa čeprav z zamudo, Da nebo pomote nisem pozabila nate sem se spomnila in prižgala svečko zate ob tvojem delu. TOŠE POČIVAJ V MIRU :(

 34. iztokgartner - 28.01.2008 ob 20:31
  iztokgartner

  Damjana, iskrena hvala. In nikoli ni prepozno. Glede Tošeta pa ti lahko povem, da se ozri v nebo in mu vošči. Zagotovo te bo slišal.

  Valerija, Toško je bil zagotovo zelo vesel tvoje svečke. Za vse te tvoje nesrečne duše, ki so odšle prehitro, pa si želim, da se imejo v raju lepo in da nas pazijo nekje visoko nad oblaki.

 35. valerija - 28.01.2008 ob 21:33

  Iztok tudi jaz upam da se imajo lepo v raju skupaj z našim angelčkom po imenu Toše. Upam da sedaj njim poje tako lepo kot pa je nam na zemljiin nas pazi.Res jih zelo zelo pogrešam tako močno kot pa ti svojega očeta. Tudi meni je žal za tvojega očeta. Pogrešam vas moji 4 angelčki. :(

 36. iztokgartner - 28.01.2008 ob 21:39
  iztokgartner

  Valerija, prepričan sem, da ga skupaj žurajo. Toško na mikrofonu, moj oče na klavirju, tvoji štirje pa pred odrom. Upam, da se imajo fino in da nas n epogrešajo tako močno kot mi njih.

 37. sonček - 29.01.2008 ob 12:08

  Toše v raju prepeva tole

  http://www.youtube.com/watch?v=WUTPFUaB0EY

  in tole

  http://www.youtube.com/watch?v=XJw5ALLpfT0&feature=related,

  tvoj oče pa se sprašuje, le kakšna je ta tvoja jedina in ljubena, ki mu je ni bilo usojeno spoznati…

 38. malika - 29.01.2008 ob 12:12

  no tudi jaz se pridružujem čestitkam pa čeprav malo pozno…
  toše in vsi ob njem naj počivajo v miru
  volimo te…

 39. malika - 29.01.2008 ob 12:34

  torej iztok…tudi mene je tvoj zapis spravil v solze…
  verjamem na sta tvoj oče in toše skupaj in te gledata in sta ponosna nate…
  lp vsem na tej strani

 40. iztokgartner - 29.01.2008 ob 12:58
  iztokgartner

  Sonček, lepe pesmice, ni kej. Verjemi, da se ne sprašuje, saj zagotovo ve, da je prava zame in tudi njo čuva tako kot mene.

  Malika, hvala.

 41. Damjana - 29.01.2008 ob 13:56

  Danes sem na enem forumu zasledila, da mu je njegova manadžerka za 27. rojstni obljubila bas kitaro…obljubo je držala in mu je kitaro položila na grob.

  Sonček hvala za linka…

 42. iztokgartner - 29.01.2008 ob 14:33
  iztokgartner

  Damjana, zelo lepa gesta njegove menedžerke.

 43. valerija - 29.01.2008 ob 17:31

  Iztok tudi jaz mislim da ga žurajo. Saj tudi stem se tolažim ker vem da jim je lepo sedaj ko pa imajo našega Tošeta zraven jim je pa tako zelo lepo. Naj jim lepo prepeva če že nam ne more več.Saj nam lahko ampak samo na cd in na netu v živo pa ne.TOŠE POČIVAJ V MIRU :( :( za vedno v mojem srčku POGREŠAM TE

 44. simona - 31.01.2008 ob 19:51

  danes sem zasledila na formu kako slavijo njegov rojstni dan, to si je Toše zares zaslužil.To je bil naš idol in slavček
  TOŠE POČIVAJ V MIRU…ZA VEDNO BOŠ V MOJEM SRCU
  NAJ TE ČUVA ONAJ GORE,KJERKOLI SI ŽE.

 45. Mirjam - 7.02.2008 ob 09:58

  Jaz sem šla njegov rojstni dan proslavit v Kruševo…

  Iztok, na tej strani lahko podpišeš peticijo, da bi Tošetu na letošnjem Eurosongu posvetili kako minuto v spomin:
  http://www.thepetitionsite.com/1/tose-proeski-on-esc-2008

  Mogoče bi lahko napisal kak blog o tem, da vidi in se podpiše več ljudi?
  Hvala :)

 46. iztokgartner - 7.02.2008 ob 20:54
  iztokgartner

  Mirjam, mislim da je tale peticija odveč, saj bi mu morali to minutko posvetiti tudi brez tega. Če mu je ne bodo, jih je pač lahko sram.

 47. Mirjam - 7.02.2008 ob 22:31

  Vem da bi jo morali, ampak sej veš kako je…ne moreš se zanašat na to, Srbi mu bojo posvetili tistih 10 minut med glasovanjem na njihovem državnem izboru Beoviziji in bojim se da je po njihovem to dovolj.
  Tole je enkratna priložnost da Evropo spomnimo kdo je Toše, še posebej zdaj ko je angleški album za vogalom. Toše si je res zelo želel svetovne kariere, s to peticijo pa lahko pomagamo uresničiti en mali košček njegovih sanj.
  Strinjam se da jih je lahko sram če mu ne posvetijo te minute, ampak na žalost se najbrž oba zavedava da jih sram ne bo, pa tudi če bi jih bilo nam to nič ne pomaga…
  No ja, v vsakem primeru hvala za vse lepe zapise o Tošetu :)

 48. valerija - 8.02.2008 ob 00:01

  Tudi jaz mislim da bi morali na evroviziji posvetit m inutko za tošeta ker bi bilo res lepo da naredijo to zanj. Ker on je bil zlata vreden človek. Iztok to imaš pa prav če nebodo tega naredili jih je lahko pa sram, ker toliko je pa že vreden da mu posvetijo tisto minutko. Oziroma kdo bi bil pa spolh vreden tega če ne Toše. Počivaj v miru Toše R.I.P. :(

 49. Marija - 11.02.2008 ob 11:27

  Prav prisrčno pozdravljen
  Čiato po naključju(ko sem iskal slikico za ljubezen)sem pristala na tvojem blogu Iztok,z eno preprosto besedo”čudovito” toliko čustev,topline in iskrenosti kot se prepleta v “Baladi za atija” še ne vem,kot bi se pred očmi odvrtel film.Takšne trdne vezi dandanes zelo, zelo redko vidiš, ki se ne pretrgajo tudi, ko zamahne teta s koso(grgrgr). Verjamem in zatrdno vem, da imaš v sebi plemenito in mehko srce,lepe misli,čisto dušo in še veliko lepega!!!
  Mene je balada ganila do solz, tvoje izražanje pa priča toplini, ljubezni, ki jo razdajaš ljudem, ki te obdajajo mami, bratu in seveda svoji ljubi Tini, nenazadnje ne dvomim tudi svojim prijateljem in sodelavcem.
  Če bi lahko oče prebral stavek:In ne skrbi ati še vedno pazim na mamo in brata… Lepo, lepo in še enkrat lepo!!!
  Iztok v življenju želim tebi in vsem tebi dragim ljudem, vse dobro in še naprej tako fajn blog(sedaj bom redna gostja).
  P.S. Ko prižgeš svečko očetu na grobu, malo pokramljaj z njim verjemi pomaga.Kar se pa angelov tiče mislim, da jih je tam gori zelo veliko, med njimi tudi vsi naši dragi, ki jih ni več.
  Lep pozdrav od Marije

 50. iztokgartner - 11.02.2008 ob 12:24
  iztokgartner

  Marija, iskrena hvala za te lepe besede.

 51. Marta - 11.02.2008 ob 19:22

  Tudi v mojem imenu… hvala za vse lepe zapise o Tosetu… se vedno ga pogresam :(

 52. valerija - 12.02.2008 ob 22:53

  Vsi še vedno zelo pogrešamo Tošeta in ga bomo vedno zelo pogrešali, ker je bil človek odprtega srca. On je v svojih rosno mladih letih naredil veliko več kot pa keteri mnogo starejši ljudje od njega. Hvala ti Toše za vso tvoje dobro dejanje,ki si ga naredil za ljudi ki nimajo ničesar. Angel si bil in angel boš ostal. Za vedno v mojem srcu, pogrešam te zelo :( :(

 53. Damjana - 16.02.2008 ob 22:58

  Tu najdete njegovo zadno pesem, ki jo je posnel…Makedonija naviva za vas http://uk.youtube.com/watch?v=HHlrc2zmqZU

 54. valerija - 25.02.2008 ob 18:22

  Toše zelo te pogreša, pa čeprav je od tvoje smrti minili že 4 mesece in 9 dni te še vedno pogrešam tako zelo kot pa prvi dan. Še vedno ne morem verjeti da te ni več med nami in tudi verjetno nikoli ne bom mogla verjeti da te ni več med nami. Toše pogrešam te močno R.I.P. rada te imam :( :(

 55. Eva - 2.04.2008 ob 17:46

  Jas še zdaj nebrem vrjet da Tošeja ni več..Res je bil angel…

 56. valerija - 16.04.2008 ob 10:28

  Danes je natanko pol leta od tošetove smrti ampak še zdaj ne morem dojeti da je to res da našega angelčka ni več med živimi. Še zdaj ko pomislim nanj potočim kakšno solzo za njim.Angel naš pazi na nas pa čeprav iz nebes. RADA TE IMAM in te POGREŠAM :( :(

 57. iztokgartner - 16.04.2008 ob 12:17
  iztokgartner

  Valerija, a pol leta je že? Uf, čas pa res hitro mineva. Meni se prav tako zdi, da e je zgodilo včeraj. Ali še boljše, da se sploh ni zgodilo. Včasih celo pozabim, da se je zgodilo, saj ga še vedno slišim v pesmih.

 58. Eva - 17.04.2008 ob 20:37

  Valerija & Iztok…se strinjam z vama…=(

 59. Eva - 23.05.2008 ob 13:23

  Danes je minilo točno 220 dni odkar Tošeta ni več med nami…=(..

 60. Bogdanci - 9.06.2008 ob 12:40

  Pozdrav do site fanovi na Tose,
  ,,THE HARDEST THING,,

 61. Simona - 25.01.2009 ob 00:37

  1 year latter…
  Toše vse najboljše :(

 62. Eva - 25.01.2009 ob 16:51

  ah Toše..
  use najLepše<3

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !