Damjan Murko sploh ni tak kreten kot si mislite

23.01.2008 ob 16:28

Včeraj sem Damjana Murka prvič spoznal v živo. Izmenjala sva nekaj besed in se zapletla v prijetno debato. Poba sploh ni neumen. Še zdaleč ne. Poba točno ve kaj dela in kako je treba obračati medije in vse tiste, ki ga ne prenesejo. In pozor, poba živi samo od glasbe, kar je neverjetno in vredno vseh mogočih pohval. Ne glede na to, da je njegova glasba totalno zanič in da se večina iz njega dela norca. Toda na koncu se najslajše smeji prav on sam. Še posebej takrat, ko v žep vtakne kuverto in se odpelje domov. Z mediji operira kot pravi ekspert, na zlobne jezike se lepo požvižga, od svojih poslušalcev pa pobere tisto, kar je treba. To ni tako lahko kot se zdi. Probajte, pa boste videli.

 

123 komentarjev na “Damjan Murko sploh ni tak kreten kot si mislite”

 1. smukc pravi:

  človeška bitja ne glede na spol potrebujemo toplino

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Smukc, dvomiš o njegovem spolu?

 3. smukc pravi:

  me ne, zezam se okoli vajinega ’spoznavanja’
  brezveze….

  naj uživa fant kokr hoče.

 4. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Smukc, ma vem, saj zato sem pa to napisal. Ti se kr zezaj :)

 5. Darja Darja pravi:

  Ok. Priznam. Njegova glasba mi ni všeč (to je pač stvar okusa), njegov vokal me odbija, izgled prav tako (pač ne padam na take poštirkane tipčke). Mu pa štejem v plus to, da verjame v stvari, ki jih počne.

 6. smukc pravi:

  sva pa dobro tole rešila :D

 7. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Darja, saj to je največja “norost” pri njemu ja. Da misli, da je res dober. In prav zato mu uspeva. In tako je tudi prav.

  Smukc, itak :)

 8. turbofolker turbofolker pravi:

  on je srbska jelena karleuša :lol:

 9. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Naj to vzame kot kompliment? :)

 10. samomolen pravi:

  Kaj se je že oklical za glasbenika?

 11. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Itak !

 12. samomolen pravi:

  Potem le ni tako pameten kot si povedal. :D

 13. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Za našo sceno je še preveč pameten, zato pa mu tudi tako fino ratuje :)

 14. turbofolker turbofolker pravi:

  ja, ja. To je bil kompliment :lol:

 15. chef chef pravi:

  Seveda je kreten, a misliš, da kreteni ne morejo zaslužit?

  Če dela takega norca iz samega sebe, potem že mora biti bedak. Mar bi se ukvarjal z nečim drugim, pametnejšim, ampak očitno se mu ne ljubi delat, ali pa nič ne zna.

 16. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Chef, kaj pa če ima nas za bedake, ker prav z nami hudičevo dobro zasluži?

 17. Ajda pravi:

  Iztok, a ti mene hecaš ali kaj? Veš, da si nikol ne bi misnla kej tazga o njem. Pol je pa tako pameten pa prefrigan, da se dela butla in s tem mastno služi keš…….

 18. monique pravi:

  Hmmm…ne vem, če bi se strinjala z trditvijo, da živi samo od glasbe…Nam je danes stregel kosilo v neki restavraciji v Mariboru :D

 19. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Mislim … evo, spet. Spet neki hvalospevi za prazen gnil jajc. Seveda je bedak, ker nedaka dela iz sebe in prodaja pedastoče bedakom.

  Si kdaj pomislil, Iztok, da marsikdo česa takega nisi poskusil ne bi, ker premore za milimeter dostojanstva????

  In prav nič on ne obrača medije, mediji obračajo njega, ker na tem terenu pač tudi oni lahko tako dobro živijo s strani bedakov, ki si z bedastočami krajšajo prazen, za bedastočo odprt prosti čas. Težko je najti take primerke, ker ljudi, ki bi se bili pripravljeni za denar tako zelo blamirat, pa vendar ni tako zelo veliko. Čeprav pri nas … totalna ouverdoza. Samo še Mirne Raynolds se bolj razveselim od Murka.

 20. rockstar rockstar pravi:

  Iztok si ga kdaj vprašal katero OŠ je obiskoval?

  No, vam bom jaz povedala o Damjančku. Fant je obiskoval OŠ Gustava Šiliha v Mariboru (to je šola za otroke s prilagojenim programom). Moja mama je defektologinja in poučuje slovenščino na tej šoli. Ko je slišala po TV kako se dečko hvali s svojimi besedili (da jih sam piše, itd.) se je samo glasno zarežala. Fant je v razredu močno zaostajal za vsemi sošolci in je z njim imela velike težave – tako kot tudi vsi njeni sodelavci. Veljal je za zelo podpovprečnega učenca.

  Vse kar zna danes je priučeno, naučeno oz. napiflano. Damjanu odgovore na vprašanja, ki jih dobi v intervjujih pišejo drugi (očitno tudi ne zelo bistri ljudje) on se jih pa potem nauči na pamet. Ogromnokrat se je že zgodilo, da je popolnoma enako, z istimi besedami, odgovoril na dve različni vprašanji.

  Zakaj mu uspeva?
  Zato ker SAM vsak dan pošlje milijon slik na uredništva tabloidov in ko pač nimajo kaj objavit, objavijo njega.
  Žal smo tako butasti, da to beremo in nas to zanima – ni važno al se norčujemo al ne. TO mu omogoča, da živi od ˝glasbe˝.

 21. Marija Marija pravi:

  Bedak/kreten se lahko razume v osebnem ali družbenem kontekstu. Družbeno gledano je Damjan to, kar je (ne bom ponavljala), osebno je pa mogoče celo presegel samega sebe. Zato se tako sladkorčkasto pači v kamere – sam zase je car in tega mu nihče ne more vzet. Če dostojanstva nimaš definiranega, ga pač ne moreš merit.

 22. chef chef pravi:

  Z mano ni zaslužil še niti centa!

  Sicer pa sem mnenja, da denar ni vse in če se on nam smeje, ker dobro služi, je še toliko večji kreten. Ker obenem še vedno ostane tisto kar je.

  Raje sem revež kot tak butelj.

 23. Ajda pravi:

  Rockstar, to je pa čisto drugačna zgodba………………….. sej jaz nikol nisem verjela, da je res tak, da se ima za butla, pri tem pa služi zraven. Sem začela razmišljat v tej smeri. Pa vseeno mi ni šlo. Mogoče se je pa Iztoku kazal v drugačni luči, mogoče ga je preslepil……………….ne vem. Ma men je še vedno glup ko točak, vedno mi je bil in vedno bo, tudi, če je Iztokovo mišljenje pravilno.

  Jaz verjamem Rockstar, tega si človek ne bi kar tako izmislil kam je hodil v šolo in to.

 24. lordwales pravi:

  Ne vem zakaj bi bil kreten saj je pevec, in pevci so toliko vredni kolikor je vreden njihov uspeh na trgu – višje kot so gaže več veljajo ( Upam da sem povedal resnico )

 25. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Ajda, ko sem se menil z njim se mi je zdel čisto okej. Pričakoval sem vase zagledanega kretena, dobil pa sem povsem sproščenega in kul sogovornika, ki točno ve kaj dela in kaj želi doseči.

  Monique, a ti to resno?

  Simona, glede Mirne pa se bom strinjal s tabo :)

  Rockstar, uf, misliš, da je bilo tole pametno, da si povedala tako zelo osebno stvar? No ja, če to drži, potem pa ga bom zdaj gledal drugače in se mi bo smilil, kar pomeni, da ga bom začel spoštovati bolj kot prej. Tako kot bi spoštoval invalida, ki bi zmagal na olimpijadi.

  Chef, on se zavoljo tega sploh ne sekira. In mu tega, da je kar je, ne gre zameriti.

  Lordwales, po eni strani imaš kar prav.

 26. rockstar rockstar pravi:

  Ufff Iztok ne vem. Se tebi zdi pametno, da se ljudje norčujejo iz njega? Si že kdaj videl koga, da krepava od smeha ker je videl človeka na vozičku? I don’t think so… Samo zato ker se ne vidi navzven ne pomeni, da je vse okej.

 27. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Rockstar, si ti torej hotela povedati, da ljudje ne smejo biti do njega tako kruti, ker je dejansko zaostal v razvoju in si pravzaprav opozorila ljudi, da naj bodo bolj prizanesljivi?

  Ali si bila škodoželjna in si hotela povedati, da se dela frajerja, v resnici pa je navaden kreten?

  Koker te poznam, si mislila tisto prvo.

  Upam, da se ne motim.

 28. rockstar rockstar pravi:

  Glede na to, da sta me vzgajala dva defektologa mi je zadnja stvar na svetu izpostavit duševno prizadetega človeka/otroka in se norčevat iz njega. On naj počne kar pač rad počne, naj bo to kar je… če to pomeni, da je prvi slovenski slavček, naj bo.

  Govorim ljudem, ki se prepirajo s tabo, ga zmerjajo s kretenom in ne vem čim še vse. Upam, da se bo vsaj eden izmed stotih zamislila sam nas sabo in se vprašal kaj to pove o njem?

 29. Buba pravi:

  on ne živi samo od glasbe. dela kot kelnar v indijski restavraciji srečni slon….sama sem ga stokrat vidla tam (yes, i love indian food) in sem bila deležna njegove posrežbe…čeprav je polival vino in lomil kozarce, bolje kelnari kot poja….

  p.a. kolk ti je pa plačal za to objavo ??? :twisted:

 30. Buba pravi:

  pa še to – ravno dans sn v enem lokalu zagledala novo in jo malo prelistala. sem ugotovila, da je tip mojster samopromocije….
  v vsaki novi (ok, objavi ta revija res vsak drek, pa vendar) je en njegov članek. tip ne koncertira po celi sloveniji, tu pa tam je v qlandijah na ptuju in mariboru, a je vseeno dosegel, da cela slovenija ve za njega in govori o njem. počasi so mi novice že zabavne (dans je pisalo,da ga hočejo linčat zarad krzna,btw…) …problem je pa v tem, da imamo tako hudo nekvalitetne časnike, da lahko damjan murko vsak teden pošlje novico o sebi tja, in oni jo objavijo čez 2 strani z dvema velikima slikama…
  in ko bo slavček videl, kaka debata se je tukaj razvnela, bo videl, da mu je res uspelo…ljudje govorijo o njem in vejo kdo je….a ni to bistvo slave??? (poleg lot of money ofkors)

 31. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Rockstar, lepo si to povedala, samo ne vem, če je pametno, da zdaj “vsi” vedo, da z njim nekaj ni v redu tudi v resnici. Take reči je bolje, da se ne govorijo na glas, saj jih lahko zlobni ljudje obrnejo po svoje in v nepravo smer. Po drugi strani pa je lepo, da ti nio vseeno in da se bodo morda ljudje prav zaradi tvojih besed zamislili nad sabo.

  Buba, zakaj bi mi plačal. Zato ker sem iskren?

 32. rockstar rockstar pravi:

  Eh iztok, TOLKO ljudi pa te spet ne bere. :D

 33. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Rockstar, zato pa sem dal besedo vsi pod narekovaj :)

  Boš pa zelo presenečena, če ti povem cifro ljudi, ki me berjo. Sicer pa, saj veš, vroča govorica se hitro širi. In internet je zelo široka zadeva. En napiše nekaj, drugi povzame, tretji da na kako drugo stran, četrti na peto in potem res zvejo vsi. Tako je blo recimo z zapisom o tem, da mi Robert Roškar krade filmske kritike. Nič posebej odmevnega sprva, potem pa čedalje bolj ko se je počasi razvedelo. In ker je bil post zelo komentiran in očitno tudi obiskan, zdaj vsakič ko klikneš na googleu Robert Roškar ven pride tudi ta zapis med prvimi desetimi najbolj aktualnimi.

  No zdaj pa veš kako to gre.

  In tudi tvoj zapis, da je Iztok Gartner faca je prišel daleč, saj če klikneš v google moje ime, dobiš zelo hitro tudi tega.

  Internet, Rockstar, internet :)

  Le objavi svoje gole slike na svojem blogu. Boš videla kako hitro bodo po celi Sloveniji. Pa četudi te ne bere tako veliko ljudi :)

 34. rockstar rockstar pravi:

  Res, iztoka, da te kap. :)

  Moje gole slike so že zdavnaj na internetu.Še preden je postalo popularno sem jih dala gor. 8)

 35. tinamalina tinamalina pravi:

  Uf…se mi je zdelo, da si to ti! :D dobre poze, ni kaj.
  Glede Murkota pa… sem presenečena, no :)

 36. tinamalina tinamalina pravi:

  Včeraj sem ga gledala na oddaji Povej naprej… ni tako napačen dečko. Malce…hmm… samosvoj, to je pa tudi vse :)

 37. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Saj res, zdaj mi je kapnilo. Ti si tista punca, ki je bila prva nagica na internetu na sploh. Če si namreč pred desetimi leti na kak iskalnik napisal naked women, je vrglo ven samo eno sliko. Ja ni kaj, že takrat si bila deset let pred nami :)

 38. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tina, mene je presenetil tudi v Big Brotherju in Trenjih, kjer sploh ni govoril tako neumnih reči kot sem mislil, da jih bo.
  Uf, da ne bo tole vse skupaj izpadlo kot da sem postal njegov oboževalec :)

 39. rockstar rockstar pravi:

  V Trenjih pa res ni bil slab. Sem mu ploskala. :)

 40. Tina pravi:

  Tudi meni se zdi premeten. Zanima me samo to, koliko v bistvu igra, da je neumen…

 41. aly pravi:

  ali mora igrati, ali pa je pač to kar je in mu ni žal, da “je” moški

 42. Doktor Živago pravi:

  @ rockstar:

  Zanimiva anekdota. ;) Kar se mene tiče, je pomembno, kaj človek naredi iz sebe v življenju, ne pa njegov IQ, torej, kako se znajde. :) In DM je to uspelo, ne vem, kako je s kvaliteto njegove glasbe, ker ga ne poslušam; ampak fakt pa je, da cela Slovenija ve zanj in da mediji kar naprej pišejo o njemu – res pa je, da kadar zagledam članek o njem, ga ne kliknem, ker ne maram tračev. :D

  @ iztokgartner:

  To pa kar verjamem, avtorja kar preseneti, kako hitro ali na skrivaj postane njegov blog “slaven”. Kakorkoli, o dobrem blogu gre glas v devete internetne “vasi”. ;)

 43. Človek Človek pravi:

  Svoji k svojim. In to ni glasba!

 44. aly pravi:

  Iztok, filmska reminescenca (ob Damjanu Murku) – se spomniš Scorsesejevega ‘King of Comedy” iz leta 1983?

 45. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Aly, spomnim, spomnim :) Kaj veš, morda pa tudi Damjan kdaj dobi kak tak film v svojo čast.

  Človek, svoji k svojim?

 46. klemenix klemenix pravi:

  No no…to se pa ne strinjam. Za zdaj res dobi marsikatero kuverto z evrčki…a kmal se ga bodo tud tisti, ki ga na koncerte vabjo zato, da je mal smeha naveličali in prej al slej bo popolnoma potonil v pozabo. Je pa res, da zna z mediji in bo že poskrbel za kšn škandal, da nam bo ostal v zobeh ;D

 47. Gregor pravi:

  Vseeno kakšno je moje mnenje o njem, priznam nekaj, fant ima jajca in samozavesti vrh glave.

  Aya pa v Indijski restavraciji ne dela več, si je našel novo delo v drugem MB lokalu/gostilni, tako da nažalost se ne preživlja samo z glasbo.

 48. Buba pravi:

  gregor kak dolgo pa že ne dela več tam??? novembra sem ga zagotovo vidla tam…razen če se je bog grdo poigral in nardil 2 damijana murkeca….

 49. Gregor pravi:

  konec novembra je mislim da nehal, ker so kolegi šli na večerjo, pa jim je razlagal da zapušča gostinske vode, ker se bo 100% posvetil petju, nato sem pa danes zvedel, da streže v drugi restavraciji.

 50. Barby pravi:

  sej ni noben reku da je kreten… sam nagravžen je… in nej že enkrat prizna da je peder in da na čevelj uno bogo njegovo tajnico…

 51. Nekdo pravi:

  Murko živi od glasbe? Ko sem ga jaz nazadnje videl, je bil kelnar v indijski restavraciji v MB.

 52. Ana pravi:

  Nekdo…nedavno nazaj je stregel mojega sorodnika…torej še vedno dela tam :)

  to, kar pa skrajno resno zavedno ustvarja je KRIMINAL. s svojimi pevskimi vragolijami glasbo totalno uniči in jo spravi do skrajnosti, mimo kakrnšegakoli okusa….brez spoštovanja. to je zame ogabno zezljanje.

 53. GRIMreaper pravi:

  sicer sem osebno pristaš manj komercialnih viž (milo rečeno LOL) od slovenske “underpop” scene kateri pripada tudi Damjan Murko, pa kljub temu nimam do tipa nobenih zamer. Vsem naj bo že enkrat jasno če vam model ne dogaja imate tisto malo črno stvar s tipkami, ki se ji reče daljinec-uporabite ga.

 54. Buba pravi:

  kriza…
  danes se vsak imenuje glasbenik. če znaš “kuža laja” na klavir zaigrat, še nisi glasbenik….
  če poješ tako kot 90% naših pevcev, tudi nisi glasbenik,si zgolj ZABAVLJAČ, ki zdolgočasene ljudi zabava, za kar dobi več ali manj denarja.
  naj vsak dela to, v čemer je res dober, pa bomo vsi zadovoljni…
  resno…
  kriza…

 55. kristina pravi:

  Sprašujem se, zakaj je potrebno toliko negativne energije okoli Damjana Murka. Drži dejstvo, da ne zna peti, pa kaj potem? Več kot polovica “pevcev” na naši sceni ne zna pati. Jaz osebno če mi kakšna glasba ne ugaja, enostavno preklopim kanal. Čeprav dosedaj še nikoli nisem slišala peti Murka niti na TVju niti na radiu. Enkrat sem ga slučajno poslušala preko neta in sem se pošteno nasmejala… Pač fant fura svoj imidž. Če je srečen, zakaj pa ne? Prav tako mi ni jasno, zakaj zbadanja na račun, da dela v restauraciji. Hvala bogu, da dela, bolje, da dela, kot da krade. Na koncu koncev je vsako delo častno delo. Pa da ne bi mislili, da so naši pevci ne vem kako bogati. Samo petje ni dovolj. Poleg petja se ponavadi preživljajo še z drugimi poklici (poučevanja petja itd., odprejo gostinske lokale in podobne zadeve). Pač fant si nadvse želi uspeti v svetu šovbiznisa…

 56. Mitja pravi:

  Če se Damjanu ne bi splačalo delat z glasbo in folku držat glavo tega nebi počel.A se mu očitno splača poklical sem njegovo tajništvo in dobil odgovor, da njegov nastop za pol ure znaša 1200e. Halo! Ko sem ceno poskušal znižati, se je ženski glas na drugi strani zahvalil za povpraševanje in odložil slušalko.
  Ker pa moj stric dela v glasbi in je poslušal njegovo novo ploščo, ki jo je seveda samozavestno poimenoval Eden in edini, vem, da so pesmi na plošči kvalitetne kdo se spozna na to bo vedel, da govorim resnico.

 57. karolina karolina pravi:

  no, za vse fane, pa tale njegova pesem (Viole bi bilo ponosne nanj): http://www.posnetki.com/story.php?title=Damjan-Murko-Sedaj-pa-tudi-jaz-navijam

 58. Buba pravi:

  kristina,
  to da dela v restavraciji ni bila kritika, ampak le odgovor itoku, ki je vehementno zatrdil, da dečko živi le od glasbe. podatek o delu v restavraciji torej ni služil norčevanju iz damijana, ampak razsvetlitvi iztoka, tenkjuverimač :)

  mitja,
  damijan, are you there? pred caa. 1,5 leta je znašal njegov “honorar” 5000 sit + potni stroški, ali okoli 20 €….res pa je, da še takrat ni bil eden in edini…slon in sadež vzameta 1000 € za eno uro plus svojo feršterkerijo pripeljeta…me prav zanima, kdo za DM da 1200€…jaz bi mu dala tolko, če bi iz naših lokalnih tv-jev odstranil svojo “muziko”…

 59. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Očitno tukaj nekateri dojemajo medijski prostor in popkulturo kot nekakšno dobrodelno organizacijo za vse raznorazne tako in drugače prizadete ali zaostale v razvoju. Tu mač! Karakter človeka je še vedno karakter. In Murko pooseblja določene lastnosti, ki jih ima lahko oseba s petkami v šoli ali pa s podcveki. Zame je to samo dokaz, da pri nas pač lahko uspeva podnivo na vseh frontah. Mentalni in karakterni, pa še spoštovanje naj bi imeli do tega. Kakšna hipokrizija.

 60. aly pravi:

  Simona, kakšno mnenje pa imaš o bloganju in blogerjih nasploh oz. konkretno?

 61. markopigac markopigac pravi:

  iztok -> KLIK

 62. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Klemen, dolgo se že drži in mislim, da se bo še, saj bo vedno poskrbel za kako pizdarijo, o kateri se bo govorilo in zaradi katere bo spet zanimiv.

  Gregor, to mi pa je res bedno pol od njega, da se mi je zlagal, da samo od glasbe živi. Kaj vem, morda se mu je zdelo izpod časti, da pove, da je tudi natakar.

  Barby, zakaj bi priznal nekaj, kar mu dviguje rejtinge in je prav zaradi tega, ker tega ne prizna, zanimiv za medije.

  Ana, so hujši od njega tudi.

  Kristina, lepo si to napisala.

  Simona, tudi mene to skrbi. Pravzaprav me ne skrbi Damjan Murko, skrbijo me tisti, ki mu plačujejo in tisti, ki napolnijo njegov koncert. Čez njega je nesmiselno čvekati. On že ve kaj dela in se na koncu vedno najslajše smeje.

 63. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Marko, dober zapis.

 64. djubre pravi:

  Damjan Murko – to sem jaz..

 65. jožko pravi:

  ja ma bi blo bujš če blo bujš če bi mew doro muziko!

 66. GRIMreaper pravi:

  pravi anarhist je : )

 67. jazsemjaz pravi:

  Torej najprej trdiš da Murko ni neumen, potem praviš, da ima neumno glasbo, na koncu pa rečeš, da je uspešen zaradi tega, ker verjame v svojo glasbo. Ter zaključiš: in tako je tudi prav.

  Torej če logično zaključim, trdiš, da Murko verjame v neumnosti. Hm, le kako že imenujemo takšnega človeka?

 68. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Jazsemjaz, prezapleteno zate a ne :)

 69. jazsemjaz pravi:

  Če je to za koga zapleteno, potem je to samo zate. Enkrat govoriš, da je Murko neumen, drugič govoriš, da ni. Odloči se že.

 70. krneka pravi:

  rockstar, to da je damjan murko hodil na OŠPP je njegova osebna stvar, ki je ne ti, ne kdor koli drug nima pravice obelodanit. in nima nobene veze, ce tvoja mami dela tam. tudi moja je defektologinja, celo ena izmed najboljsih v Sloveniji, pa kljub temu ne trobim okoli, kdo vse je tako solo hodil. je pa presenetljivo, da taksnih sploh ni malo! koga briga, da je tja hodil, vazno je, kako se v zivljenju obnasa!

 71. inaaa inaaa pravi:

  http://forum.feri.uni-mb.si/Default.aspx?g=posts&t=6291

  o tem, da se preživlja samo od glasbe…

 72. Mitja pravi:

  Slovenija je dežela v kateri se pije vino in je klobase.Temu primerna je tudi glasba in večina poslušalcev :)

  P.S
  Slaba reklama je najboljša reklama ; )

 73. Jure pravi:

  Kot je bilo že 100-krat ečeno. Slaba reklama ne obstaja. Je samo reklama; ki ni nikoli slaba

 74. uroš pravi:

  peder

 75. Joseph Paulic pravi:

  Vecina komentarjev so samo mnenja ne dejstva. Najbolj vazno je to, da je imel veliko uspesnico “Eden in edini si” To kar vsi ki imaste tako negativna mnenja niste in verjetno ne boste uspeli. Ima pa tudi svoje vrste charm, kar vecina nas nima.
  Ce vas moti njegova spolnost je tudi to kako ste omejeni in nesigurni v vas” manhood”

  Stajerski slavcek: keep singing, and be yourself !!!

  Joseph/USA

 76. dolores pravi:

  On sploh ne zivi samo od glasbe…mariborcani smo ga videvali i indijski restavraciji kot natakarja..pred kratkim je preko zavoda za zaposlovanje delal v hotelu Habakuk, vendar ni bil dolgo ampak se vedno isce sluzbo, je aktivni iskalec zaposlitve, pa ne samo na papirju.
  In ne glede na to da je on, kot sam pravis zelo vesc manipulator z mediji…ejjj…nikoli ne bi za ceno slave (sploh pa ne take), pocela stvari ki jih pocne on..ni ga tega denarja. lahko mi ponudijo konkretne vsote, pa ne bi zelela biti na njegovem mestu.
  Osebno sem ga mela priloznost pred leti videti na vlaku, relacija Ljubljana-Maribor, ko se bil znana faca…decko je bil na pol oblecen v zensko. jeans hlace na trapez, malo daljsi laski, zenski nakit in zenski cevlji-crni s tistim malo debelejsim gumijastim podplatom in petko, tega ne bom nikoli pozabila. In ni mi mar kaj in kako je clovek usmerjen, ampak ni mi pa jasno koga on laze in zakaj…

 77. alan.bizon pravi:

  ma koga briga damjan murko

  vse kar je, je odraz tega malega podalpskega naroda hlapcev. Če bi slovenska javnost bla vredna en mišji falus potem za njega nihče sploh nikol nebi slišal.
  razen če bi vzel grupo svojih najdražjih in bi na bližnjem griču vsi skupaj lepo spili po liter varekine.
  no ja…upanje umre zadnje.

  lp
  alan

 78. Mavricna Mavricna pravi:

  Živi od glasbe? Kake glasbe? To ni glasba .. To so ponaredki nečesa, kar bi skoraj lahko bila glasba .. Živi od samopromocije (to pa zna odlično) in kelnarjenja …
  V indijski restavraciji pa ga ni več, je šel drugam kelnarit ..edino, če dela v dveh restavracijah, da lahko dovolj zasluži …
  ampak, dokler je on zadovoljen in srečen, je itak vseeno,kaj mi pišemo in govorimo, samo da pišemo in da mu delamo reklamo …

 79. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Mavrična, čeprav bedna, a še vedno glasba. Saj veš, melodija in vokal :)

 80. StickToYourStupidSlogan pravi:

  @rockstar

  Tudi nekatere hollywodske zvezde so obiskovale retard class ali pa sloh niso obiskovale šole. Damjan ima pa več denarja kot tvoja mat pa fotr pa ti skupi, živi v boljših pogojih kt ti, ma svojo bazo fanov, fanov k so fani k je smešn,…. Tvoja ugibanja so zelo nezrela in, če bi bil Damjan, recimo Jan Plestenjak bi te sedaj že tožil in hkrati še tvojo mamo verjetno? Damjan je osebno vesel pomoje, ker se preživla iz nečesa kar je nam smešno. A na koncu, ko si kupi bemfa ga un prodajalc ne vpraša: Gospod a ste zdravnik? Ampak reče: izstavi pare pa tu je tvoj bmw!

 81. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Stick, točno tako, Damjana boli kurac kaj se piše in misli o njem. Na koncu namreč prav on pobaše naš denar.

 82. Anonimnež pravi:

  na kratrko on nas ma za norce Xd

 83. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Čist možn :)

 84. bremza pravi:

  on ne pobaše nikakršnega denarja, to je dejstvo…
  nima nas za norce, ampak je sam en veliki norec…
  over and out

 85. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Bremza, joj kako se motiš :)

 86. barbara pravi:

  Iztok, potem pa res ne vem, zakaj bi tip moral kelnarit, če tako dobro služi?

 87. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Huh, misliš da si je poroko in cel imidž plačal s kelnarjenjem?

 88. barbara pravi:

  Ma ne, ne mislim tega.

 89. Escobar pravi:

  js mislim da ga preveč kujete v zvezde … človek je antipatik, nima pojma u glasbi, ne u petju … himno je tak sfuku, da se čudim, da ni Prešern vstal od mrtvih, pa ga pršu u MB zadavit …. je kvazi zvezdnik …. samooklicani slavček, ki je v posmeh vsem … ogabn je … njegovo obnašanje je ostudno, nosi se pa ko superdiva … slovenska Ceca moškega spola … wanna be seveda ….

  itak, nej fura ta imiđ, če je sam zadovoljn, pa če najde naivneže (SUCKERS), k ga poslušajo, pa so prpravljeni dat 1000 evrov za to, da ta spaka pride hrup delat na oder, za eno uro …. in ostali suckerji k so prpravljeni kupit karto, zato da pridejo ta hrup poslušat … vsak k da kej na glasbo, se od daleč izogne takih “glasbenih ustvarjlcev” …. pa ne leti to zej na tebe izzy, zarad tega k si napisu, d le ni tak lulek, ko zgleda, kr tolk mam vere u tebe, da nimaš njegove diskografije na mp3ju, če ta sploh obstaja :) —- ampak za vse luleke k tako sranje poslušajo …

  slab mi je ko vidim, ka sestavlja našo glasbeno sceno … murkove damjane, pijamas, on kurac z Jambojetom (ubil bi ga, antipatik živi), kumer, dežan, YOZO seveda – RETARDS (stari kupu sn kolo, pa sn reku TO! Je rdeče barve, rad gledam nage babe – in jem sladoled, – in to bananin. U kaka ritka, to pravim stari mami:) hujš pa ni! Drgač pa tak al tak celotna scena, razen izjem, k jih lahk pošteješ na prste …. aja pa Skater – skuter, to bi bil greh da neb umenu …. žive bi jih zakopal … zej pa še probite kak komad posnet če ga lahk!

  Whoosaaa! To pa res stari, ko pa pomislim, ka pr nas kuri elektriko v glasbenih studijih, eh … nabije pritisk!

  Peace!

 90. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Escobar, nihče ga nikamor ne kuje, toda tip je zvezda. Čeprav umetna, še vedno zvezda. Vsepovsod ga je polno. Zna se zrinat v vse rumene revije. To je dejstvo in tega mu ne moreš vzeti. Pa vsi ga poznajo.

 91. Anonimnež pravi:

  kok ma let?

 92. barbara pravi:

  Iztok, kot da se je ful težko zrinAt v naše rumene revije.

 93. Escobar pravi:

  sam res barbara … konec koncev vsi poznajo saro iz BB, pa ni druga kot da si je dala joške povečat javno in je tud v vseh revijah pa na 24 ur … pa bla je u big brotherju (sam js temu pravim kvazi zvezdniki … kr reality show je pač to da te folk opazuje, k se delaš bedaka iz sebe. Ne zahteva se nobeno znanje ne v igranju ne v petju … za tist je pač treba neki dokazat … zato taki luleki za mene pač niso nič) — splohpa je slovenija tok majhna, pa tolk brez okusa za kvalitetno glasbo, d pač ni tešk pridit v ospredje … tak da js pr njemu ne vidim nobenga talenta, razn da (al je tolk butast, al ma pa tolk jajc in mu je vseen) da se dela norca iz sebe v javnosti in se na ta naćin trži …. tolk mu pač dam, da on je v časopisu in služi neki dnarja … si pa upam tdit, da ne bo nikol šou platinum, niti potegnu miljone ven … let dve pa bo v pozabi in bo pršu nov bedak na sceno …. tedi se bo pa o njemu na veliko pisal ….

  P.S. … všeč mi je prenova strani … čeprav zej ne vem … k si pisu d se nej neki dni poača, predno bo realna stran, da se ti zej teme skos menjavajo … men kaže neke orhideje pa vse je zlo na roza … sam zgleda kool :)

  Peace!

 94. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Barbara, le probaj in to vsak teden znova.

  Escobar, ta, ki je zdaj, bo taprava.

 95. barbara pravi:

  iztok, delam v tovrstnih medijih in zadevo poznam bolje kot si misliš. Ampak čisto s stališča nepoznavalca:
  Zakaj je vsak teden znova v Novi objava o mami Suzani iz BB1? Nazadnje sem videla članek z njenimi lastnimi slikami iz enega živalskega vrta, pred tem pa sem enkrat videla skoraj polstranski prispevek, kako se je ona odločila, da bo zdaj redno rolala. WTF? Opremljen seveda z lastnimi fotkami.
  Kaj misliš, ima za seboj tako močno PR mašino, ki ji skrbi za redne objave (pazi, Suzana ne počne čisto nič medijsko odmevnega!) v enem izmed najbolj branih rumenih tednikov ali pa se v tem tedniku preprosto vedno vedno prostor za tovrstne samopromocije.
  Tudi mene je Murko prosil – tako čisto direkt – naj ga spravim v nek medij, sem bila pa priča kar nekaj njegovim nategom, kjer se je brez sramu ponižal in osramotil (ne samo sebe, tudi njegovo Majo) samo zato, da se je o tem pisalo. Meni se fant smili, ker ima očitno nek psihološki problem, ne bi pa jaz temu nikoli rekla, da je profesionalec.

 96. barbara pravi:

  vedno vedno = vedno najde

 97. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Barbara, kaj pa bi bilo če te Murko ne bi poznal in če Suzana ne bi imela močnega PRja? Ne pozabi, da je v teh revijah največ 20 različnih ljudi, o katerih pišejo vedno znova, vsi ostali pa ostanejo zunaj. Pa četudi imajo veliko bolj zanimive in kul projekte.

 98. joker pravi:

  Damjan Murko bi moral pokazat več moškosti v javnosti, ne pa da se obnaša kot ena babnca. Njegova žena je cool, ampak sprašujem se kakšnega spola je sploh, glede na to ,da je sam dal komentar pred kratkim, ja sej noben ne ve kaj ima moja žena med nogami? Je Suzana mogoče bila nekoč moški, pa si je spremenila spol, podobno kot Salome? Le kdo bi vedel. Damjan ima že takšen nastop, da bi lahko bil gay.

 99. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Joker, se ti ne zdi, da je prav zaradi tega mehkega imidža tako zelo zanimiv za medije?

 100. micopico pravi:

  Tip se ne dela norca samo z sebe ampak kar z svoje himne:
  http://www.youtube.com/watch?v=gpDL5GrvrQk&feature=related

 101. Mrs. Chocho pravi:

  Oh no you don’t…..Damjan Murko je epidemija slabega okusa s ščepcem nikakršnega posluha. Lepo, da živi samo od glasbe, saj to zanj bojda ni težko. Težje bi dobil delo kje drugje. Torej, niti ne bom začela, zakaj me njegova prisotnost na glasbeni sceni moti, je pa res, da za določen odstotek Slovencev Damjan Murko predstavlja nek glasbeni ideal, saj so tudi sami v glasbi neuki…..

 102. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Chocho, preveč resno ga jemlješ, še bolj kot on samega sebe.

 103. Mrs. Chocho pravi:

  Menim, da ne.

 104. locx pravi:

  Manijakom ponavadi ne pride nič do živega. In tak je on. Od “glasbe” bo pa živel mogoče še nekaj let, že sedaj je pa to pomojem bolj suh kruh in voda.

 105. amina pravi:

  se mi zdi, da se o obami ne piše toliko kot o murku. kot sem že rekla, tipson ni nikomur storil nič hudega, pa je toliko negativnih mnenj o njem. če je srečen takšen kot je, na le bo. tu se tudi kaže, kako smo ljudje nesramni in nevoščljivi, da me je včasih sram, da sem človek. ko pa se gre za fritzla in njumu podobne, pa ostane rubrika komentarji prazna.

 106. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Amina, Slovenci uživajo v tem, da kritizirajo in da se delajo norca. Najbolj glasni pa so tisti, ki sami niso naredili čisto nič.

 107. cudno pravi:

  Priznam, hodil je v pomožno šolo.
  Priznam, verjetno je njegova glasba res slaba, če jo toliko kritizirajo.
  Verjetno tudi njegovi intervjuji niso na nivoju.

  Toda, vseeno me zanima, kako je tako uspel.
  Imamo ljudi, kjer so sposobnosti v možganih drugače porazdeljene. Ena vrstah takšnih ljudi so avtisti.
  Vseeno mislim, da Damjan ima neke posebne sposobnosti v možganih, da je tako uspel.

 108. angelmanuel pravi:

  Živi samo od glasbe lepinje in čevapčiče v restavraciji pa streže samo za hobi?

 109. Žogca pravi:

  Vsa čast mu, če mu uspeva. In očitno mu. Nisem si mislila, da obstaja večji glasbeni antitalent od mene, ampak da, on je. Vendar mu privoščim, da na takšen način zasluži. Ker s tem nikomur ne škoduje.

 110. cudno pravi:

  Dokler mi nekdo ne odgovori, od kje njegove PR sposobnosti, pa še kritika čez rumene medije:
  Nekdo piše, da ne vedo, kaj objaviti, pa popustijo pod njegovim pritiskom. Vendar, vedno je možno kaj objaviti. Pomembno je samo znanje in ideje od tistega, ki piše.(Naj se pa tiste ženske na rumenih medijih malo poglobijo od računalništva, pa od od tega kaj napišejo.)
  Poznam glasbenika z glasbeno akademijo. Pri petih letih starosti se je samostojno že nekoliko naučil igranja in je ponavljal glasbe, ki jih je slišal iz radija. Tega človeka sem zelo redko videl na TV. Torej kvalitetnih glasbenikov je dosti, le ti novinarji ne vedo za njih. Vem še dosti hudih pomankljivosti o novinarjih.

 111. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Čudno, kot sem rekel, poba ni tak bedak kot si mislite. Glede rumenih revij, objavijo tisto, kar je pri roki in tisto, kar bo folk bral Drugo jih ne briga. In Murko si vedno zmisli kak neumen škandal. To je to.

  Angel, pride v vseh medije zaradi strežbe v restavraciji?

  Žogca, res je, nikomur ne škoduje.

 112. angelmanuel pravi:

  Trenutno streže hrano na lentu v Mariboru. Pred tem jo je nekje drugod. Očitno se je tega že naveličal in išče drugo službo. Hotel je biti tudi prodajalec čevljev v znani Mariborski trgovini… Torej aktivno išče drugo zaposlitev. Zakaj? Ker dobiva 2.000 evrov za pol ure nastopa? Najbrž ne. Logično. Če bi res živel samo od glasbe mu tega ne bi bilo treba delat.
  V medije zaradi strežbe v restavraciji sigurno ne pride. Pride pa zaradi svojih blesavih izpadov. V bistvu se njemu ne gre toliko za glasbo kot za pojavljanje v rumenih medijih. In to mu uspeva. Celo bolje kot pevska kariera.
  Če že veš, da on živi od glasbe pa povej kak mu to uspeva?

 113. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Angel, boli njega kurac za glasbo, njemu je važno le to, da je v medijih, saj mu tako cena nenehno raste. Očitno pa vseeno nima dovolj in pač še nekaj zraven dela. Sicer pa to počnejo čisto vsi glasbeniki. Nihče ne živi le od glasbe. Še Helena Blagne se je morala poročiti z bogatašem.

 114. Žogca pravi:

  V torek sem gledala v oddaji Preverjeno. Je jasno in glasno povedal, da ve, da se ljudje norčujemo iz njega. Ampak briga ga, on od tega dobro živi.

 115. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Točno tako :)

 116. mina pravi:

  Je tale tema že davno zaključena, ampak sem šele zdaj naletela nanjo, pa se mi je zahotelo, da pridam piskrček. Do danes ga nikdar v življenju nisem slišala peti, se mi zdi, da ne niti govoriti, danes pa sem malo poklikale, da slišim njegove umotvore brez posluha. In glej ga zlomka. Fant sploh ni brez posluha. Fant je sicer odvraten po imidžu, muska je katastrofa, ampak nič večja katastrofa kot je ostale 95% slovenske glasbe, kar pa se tiče posluha, fant posluh ima. Tisti, ki trdi da posluha nima, očitno ne ve, kaj posluh je. Posluh ni barva glasu ali način petja, to dvoje je pri njemu res precej odbijajoče, ampak posluh pa ima. Posluh = zadeti oz. pravilno odpeti note. To mu pa gre od rok, še celo zdravljico v živo je odpel pravilno, z nekaj rahlimi spodrsljaji, vendar je treba vedeti, da je v živo zelo težko odpeti pravilno, če nimaš slušalk v ušesu in še tako dobrim pevcem kakšna nota malo uide.

 117. Žogca pravi:

  Tema ne sme biti zaključena, ker je Murko hud!!!

 118. Žogca pravi:

  Da napišem, o čem sem pisala.

  Včeraj se je za promocijo malo razburil.

  “No, vsem sem in še naprej bom korak za korakom zapiral usta. Tako da bodo lahko zoprna ščeneta, ki mi že kar nekaj let bevskajo pod nogami, ostala brez repa, saj jim ga bom brez milosti pohodil.”

  To je izjavil.

 119. barbara pravi:

  mina, z vsem spoštovanjem, ampak njegova zdravljica komaj kakšen ton zadane …

 120. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, se strinjam, njegov vokal ni dosti slabši od ostalega sranja na naši sceni.

 121. Žogca pravi:

  Žal imaš, Iztok, v zadnjem prav. Da tudi mnogi drugi ne blestijo.

 122. Bine pravi:

  Jaz res več nevem kaj slovencem ni jasno če hočejo uničit Damjana Murka morajo biti tiho nič slabega ne smejo govorit o njemu ker tip zasluži samo s tem ko mu 75% slovencev piše napadalne komentarje na Youtube.

 123. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bine, ma saj ga noče nihče uničit, saj jim paše da je, saj jih ves čas zabava, brez njega bi jim bilo prekleto dolgčas. Najprej je bil Fredi, zdaj je pač Murko.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !