Freddy’s Dead: The Final Nightmare

5.01.2008 ob 19:39

zda 1991, komična grozljivka, režija: Rachel Talalay, igrajo: Robert Englund, Lisa Zane, Breckin Meyer, Yaphet Kotto, Shon Greenblatt, Lezlie Deane, Ricky Dean Logan, Alice Cooper, Roseanne, Tom Arnold, Johnny Depp

Slovo Freddyja Kruegerja.

V zadnjih dveh mesecih sem vam postregel s prvimi petimi deli More v ulici brestov, zato je prav, da zdajle obdelam še zadnjo. Šesto in tisto, ki sem jo leta 1991 v kinu gledal s 3D očali, katere še vedno skrbno hranim v predalu svoje sobe. Če so vam govorili, da gre za najslabše poglavje celotne serije, so vam lagali. Film sploh ni slab. Pravzaprav je dober. Najbolj zabaven doslej in takšen, da z njim ne boste imeli prav nobenih težav. Dogajanje je postavljeno v fiktivno mesto. Pravzaprav v mestece Springwood, v Freddyjev rojstni kraj, kjer ni preživel noben otrok. Kjer živi samo še njegova hčerka (Lisa Zane) in kamor pride tudi skupina najstnikov, ki nimajo pojma kaj se jim dogaja. In pozor, Springwood je tako odbito mesto, da se na obisk oglasita tudi Roseanne in Tom Arnold. In da ima na televiziji svoj šov Johnny Depp, ki ga Freddy spet zagrabi in nas spomni na original iz leta 1984, kjer je prav Johhny končal v njegovih krempljih. In Freddy se tokrat zabava kot še nikoli. Da si duška in svoj črni humor raztegne sto na uro. Še posebej, ko ubije gluhega mladeniča in s svojo rokavico praska po šolski tabli. Tudi takrat, ko enega izmed najstnikov (debitant Breckin Meyer) vtakne v računalniško igro, kjer je glavni negativec seveda kar on sam in kjer zadeve iz naslonjača vodi z joystickom. Zelo zabavna komična grozljivka in dostojno slovo kultnega morilca, ki ga tokrat spoznamo tudi brez maske. Najprej kot otroka, ki s kladivom tolče hrčke, nato kot najstnika, ki z britvijo razreže svojega očima (Alice Cooper), nakar še kot moža, ki zadavi svojo ženo. Med odjavno špico boste ujeli vse njegove najboljše umore, leta 1994 pa je Wes Craven, režiser prve More, kot veste posnel še film New Nightmare, kjer je Freddy prestopil v resnični svet in napadel ekipo, ki ga je ustvarila.

Ocena 4

 

3 komentarjev na “Freddy’s Dead: The Final Nightmare”

 1. klemenix klemenix pravi:

  Ta serija filmov je legendarna ! Zelo so mi všeč! :D

  lp

 2. Anže pravi:

  Najboljši del celotne serije in najboljša komična grozljivka vseh časov!!!!!!!!!!!!!!!

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tudi meni je bil tale del ob vnovičnem ogledu zelo zabaven in veliko boljši kot takrat, ko sem ga videl v kinu. Ne bi pa rekel, da je ravno najboljša komična grozljivka vseh časov. To pa je vendarle močno pretirana izjava.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !