Chris Rock: Never Scared

5.01.2008 ob 19:59

zda 2004, komedija, režija: Joel Gallen, igrajo: Chris Rock

Zaenkrat zadnji stand up šov Chrisa Rocka.

Okej, Never Scared resda ni Bigger and Blacker, ki ga je Chris ruknil leta 1998, toda to ne pomeni, da je daleč. Še posebej v zadnjih dvajsetih minutah, ko se loti žensk in ko končno pozabi na aktualne politične štose. In Chris je brez dvoma kralj stand upa. Mojster, ki mu skorajda ni para. Ki se mu lahko morda približata le Martin Lawrence v nastopu Runteldat in Robin Williams v nastopu Life on Broadway iz leta 2002. In Chris daleč za sabo pusti tudi Berniea Maca, Cedrica the Entertainerja in Davea Chappellea. Nihče izmed njih namreč ni tako zelo pogumen in direkten. Chris je novi Eddie Murphy, ali še boljše, novi Richard Prayor. Chris je en in edini. Še posebej ko stopi na oder in začne pokati divje štose brez cenzure, kjer se požvižga na pravila in tabuje. Kot sem že rekel, Never Scared ni tako dober kot Bigger and Blacker, je pa enako dober kot Bring the Pain iz leta 1996, le da je še pol ure daljši. In pozor, tale DVD sem našel v škatli z znižanimi cenami. V škatli, kjer je bil sam šund. Prav zbodel me je v oči. Tudi zato, ker je v dodatku moč pogledati še nastop Big Ass Jokes iz leta 1994. Dejansko prvi pravi Chrisov stand up, kjer je že pokazal, da bo iz njega nastal eden najboljših komikov vseh časov.

Ocena 4

null

 

5 komentarjev na “Chris Rock: Never Scared”

 1. tinamalina pravi:

  Chris me je zelo nasmejal, vendar pri meni je Bernie Mac še vedno standup no.1.

 2. simon79 pravi:

  Chris Rock je kul, ampak se ponavlja. Če hočeš politično nekorekten stand-up, si poglej Carlosa Mencio. Sicer mu očitajo, da nekatere fore krade, ampak ne bi se spuščal tja. Njegova interpretacija je odlična, vedno me nasmeje. Hud model je tudi Ron White.

 3. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tina, Bernie mi ni bil kul v The Original Kings of Comedy. To pomeni, da ko mora na odru stari več kot pet minut, mu zmanjka pravih idej. Če bi stal uro in pol kot Chris, bi zagotovo pogorel.

  Simon, Carlosa še ne poznam. Si ga bom naložil. Ron White mi je bil izredno dober kot del ekipe Blue Collar Comedy, ko sem ga videl v solo nastopu The Call me Tater Salad, pa me ni prepričal. Isti problem kot Bernie, torej.

 4. devon devon pravi:

  mater, tole me čaka na računalu že nekaj časa, pa se še nisem spravila zraven… vidim, da bo počasi treba… :)

  sicer je pa meni absolutna favoritka glede stand-upa zaenkrat Margaret Cho… njen “Revoution” DVD je edini stand-up zaradi katerega sem se skoraj polulala v hlače od smeha in to VSAKIČ, ko ga gledam… she funny… včasih malo pretirava z mimiko, ampak v večini primerov je prav to zaslužno za še večji efekt…

  Pablo Francisco tudi ni slab, čeprav se malo ponavlja… najprej sem gledala “Ouch!”, potem pa še “Bits and Pieces”, pa so se določeni deli kar ponavljali… me pa vsakič znova navduši njegov talent za oponašanje glasov… “Previewman Parody” je pa tak klasika… 8)

 5. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Devon, spravi se zraven, ne bo ti žal. Chojeve še nisem videl, moram čimprej. Pablo je legenda zavoljo tistega oponašanje filmskih napovednikov. To maš pa prav ja.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !