Kratko voščilo Sloveniji

26.12.2007 ob 17:46

Ponosen sem, da sem Slovenec, nisem pa ponosen na Slovenijo.

Vsaj ne na tako kot je sedaj.

 

21 komentarjev na “Kratko voščilo Sloveniji”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  Človek bi moral vedno biti ponosen na svojo državo, tudi če ni taka, kot bi si sam želel, zato ker nikoli ne bo točno taka, kot bi si želeli vsi, ker je to preprosto nemogoče.

  Naj povem eno anekdoto iz mojega obiska Kanade: v centru Toronta, med stopnicami najbolj bogatih firm, mi nasproti po cesti primaha klošar, ki je v vozičku iz supermarketa vozil vse svoje premoženje. Zagotovo ne bi mogel reči, da mu je fino in da mu država daje vse to, kar bi si želel, ampak kljub temu je imel na voziček navezano veliko Kanadsko zastavo, tako da se je že na daleč videlo, da je ponosen na svojo državo.

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Spooky, pri nas klošarji še za zastavo nimajo denarja.
  Slovenija žal ni Kanada.

 3. spookymulder spookymulder pravi:

  Oh no ja, to se pa zelo motiš, razen če kupuješ samo zastave modnih znamk Versace, Ralph Lauren, Calvin Klein itd. ;-) Brez skrbi, če bi šlo klošarjem tako zelo slabo, bi si večina našla že drugo “delo”. In ja, Slovenija res ni Kanada, vendar dvomim, da je kanadskemu klošarju kaj lažje kot našemu, zagotovo pa mu je težje kot npr. meni ali tebi, pa je še vedno lahko ponosen na svojo državo in ga ni sram tega na glas povedati.

 4. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Spooky, kolko klošarjev poznaš, da so ponosni na Slovenijo?

 5. spookymulder spookymulder pravi:

  Osebno klošarjev ne poznam dovolj dobro, da bi vedel, kdo je ponosen in kdo ne, bi pa rekel, da jih verjetno ni veliko ponosnih, če na Slovenijo ne moremo ali ne znamo biti ponosni niti tisti, ki se jim godi precej bolje kot klošarjem. To je pač stvar mentalitete nekega naroda in zdi se mi, da se številni Slovenci ne zavedamo najbolje, kako zelo prekleto slabo bi nam v resnici lahko šlo. Je pa res, da bi nam lahko šlo tudi veliko bolje, ampak glede na aktualno menataliteto, bi se pritoževali tudi takrat. ;-)

 6. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Spooky, v vseh postih, ko gre beseda o standardu in situaciji v Sloveniji, praviš, da ni tako hudo in da ne živimo tako slabo.

  Daj mi povej, kaj za vraga počneš, da ti gre tako dobro in da ne opaziš krize?

  Mafija?
  Mamila?
  Orožje?
  Zvodništvo?
  Gradbeništvo?

 7. spookymulder spookymulder pravi:

  ROFL … Kot dobro veš, nimam prste pri ničemer od tega, me pa skrbi, ker očitno misliš, da so v Sloveniji lahko zadovoljni samo tisti, ki se preživljajo na tak način.

  Ne vem, kako to, da se mi kriza ne zdi tako huda, kot tebi

  … morda znam tudi malce pogledati izven meja naše domovine, da dobim malce širšo perspektivo in se zavem, da se tudi drugod ne cedita med in mleko in da gre številnim državam in ljudem okrog nas še veliko bolj pasje. Pa ni potrebno iti v tretji svet … dovolj je, da gre človek npr. v Nemčijo ali pa si ogleda kakšen dokumentarec o tamkajšnji sociali in povprečnem življenjskem standardu, ki je vse prej kot rožnato.

  … ali pa imam morda zgolj nekoliko višji tolerančni prag in so me vzgojili, da se nekoliko manj pritožujem? ;-)

 8. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Diplomatsko :)

 9. mikimiska pravi:

  kaj pa pojasnilo zakaj?

 10. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Zakaj kaj?

 11. mikimiska pravi:

  Pardon. Zakaj nisi ponosen na Slovenijo? :)

 12. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Na državo, kjer vlada tako zelo čudna klima žal ne morem biti ponosen.

 13. mikimiska pravi:

  Hvala za pojasnilo :) .

 14. aly pravi:

  Sorry, ampak ‘zelo čudna klima’ je zelo izmuzljiv odgovor.
  Kaj je tisto, kar te najbolj moti?

 15. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Aly, pa mi ti povej kaj je tebi tako všeč, da ne veš kaj mene moti?

 16. aly pravi:

  Iztok, hvala za izostreno vprašanje – kar me moti, je predvsem to, kar bi imenoval nagovarjanje ex-delavstva, tako razumem zadnjo CD proslavo, gospodarsko rast, pa tudi vse ‘pahorjevanje’ in ropovščine, zato menim, da smo še vedno na liniji ‘zgodbe o uspehu’, s katero se nikoli nisem mogel poistovetiti, saj vsebuje precejšnjo mero spuščanja megle (npr.: spremeniš način, kako meriti nezaposlenost, kar posledično prinese dokaz najmanjše zaposlenosti dosedaj, ipd.), tako da moram reči, da nisem manj razočaran kot prej – vseeno pa, ne vem, če si ‘zaslužimo’ boljšo vlado, saj smo preveč naivni in prehitro padamo na finte, ki nam jih servirajo sindikati, društvo potrošnikov, cerkev, pisatelji, bivša predsednika, imaš prav, to me moti!
  Lepe praznike!

 17. iztokgartner iztokgartner pravi:

  No vidiš, Aly, točno tako :)
  Tudi tebi lepe praznike.

 18. aly pravi:

  iztok, če bi izbiral svojih top 10 filmov, ki si jih videl, kateri bi bili prvi trije?

 19. aly pravi:

  Sorry, malce tehničnih težav v novem letu, vprašanje bi se moralo pojaviti pri The Deer Hunterju, pa se je samoiniciativno premaknilo z mano na “sončno stran Alp” – morda pa je oboje le povezano – ideološko-kulturniško, če ne drugače – torej – 10 naj slovenskih filmov po tvoji izbiri?

 20. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Dajva raje deset slovenskih filmov, ki mi niso bili všeč :)

 21. aly pravi:

  Teh pa bi gotovo bilo več kot deset – kaj pa enoglasni kritiški izbor “Ples v dežju” ali pa Splav Meduze in Rdeči Boogie, hvaljeni V leru zame preveč šolski

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !