Pri Simobilu so packi, saj ne dovolijo, da bi si lahko njihovi uporabniki preko BlueTootha izmenjavali datoteke

17.12.2007 ob 08:07

Gotovo poznate funkcijo BlueTooth, funkcijo, s katero si lahko iz enega na drug telefon brezplačno pošiljate datoteke. Se pravi funkcijo, ki deluje enako dobro kot MMS in to povsem brez stroškov. Seveda, če sta telefona dovolj blizu in če se oba uporabnika priklopita istočasno. Pa vendar, glasbenih in slikovnih datotek, ki ste si jih recimo naložili iz simobilove spletne strani, preko BlueTootha žal ni mogoče poslati. Funkcija za pošiljanje je onemogočena, če vseeno pritisnete nanjo pa vam napiše, da so datoteke avtorsko zaščitene. To se mi zdi grdo, saj hoče simobil služiti še enkrat pa še enkrat pa še enkrat. Ni jim dovolj, da je moral uslugo plačati en uporabnik. Želijo si, da jo plača vsak, ki hoče dodatne  datoteke. Okej, toda 2 evra za eno glasbeno podlago je absolutno preveč.

 

7 komentarjev na “Pri Simobilu so packi, saj ne dovolijo, da bi si lahko njihovi uporabniki preko BlueTootha izmenjavali datoteke”

 1. kristina pravi:

  Iztok mene že glava boli od tega, kaj vse omogočajo današnji mobiteli. Meni je čisto dovolj, da lahko kličem in pošljem SMS. Moj ful sweet mobitel štrajka in mi ne zvoni (kar tudi paše včasih) in se ga ne da popravit :( Pa sedaj iščem novi mobitel. Pa moram priznati, da me kar glava boli od te prevelike izbire in številnih opcij, ki jih omogočajo ta mala čuda.

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Eh, ni panike. Saj ti ni treba uporabljati vseh funkcij. A tale Blue Tooth je res zakon, saj gre iz enega na drug telefon vse gratis. Za razliko od MMSja, ki stane kar dosti. In zato je res grdo, da so datoteke, za katere si že plačal, zaščitene in jih ne moreš poslat preko Blue Tootha.

 3. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  Se pravi, da lahko nekdo kupi tvoj CD in potem pošilja skladbe ali peče cedeje naprej prijateljem?

 4. iztokgartner iztokgartner pravi:

  To ni isto, saj ne gre za simobilove avtorske skladbe, mar ne?

 5. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  Simobil kar lepo plačuje avtorske pravice za prodane komade. Po tvoji logiki jaz lahko prodam tvoj cd nekomu in on lahko to razpečuje naprej, ker niso bile moje avtorske skladbe. Vidiš napako v sklepanju?

 6. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Bedanc, vem kaj mi hočeš reči, toda že tako ali tako je drago, če si naložiš komad. Skoraj 2 evra, se pravi skoraj 500 tolarjev za eno samo pesem. In prav zato sem bil jezen, da si ne morem od kolega potem preko Blue Tootha vzeti pesmi, za katere je on itak že plačal. ne gre za napako v sklepanju, gre za to, da sem bil pač jezen, da ni šlo. In pazi to, naložil bi si lahko tudi svoje štiri pesmi. Zdaj pa si predstavljal, da plačaš 500 sit za pesem, ki si jo sam naredil in zanjo že plačal v studiu. Čudn občutek, mar ne?

 7. Kobrowsky pravi:

  Nič bólj čudno kot tó, če móraš plačat €122, ker so ti avto skrili.
  Tóje šelé čudno!!!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !