630 evrov kazni za prehitro vožnjo

7.12.2007 ob 17:11

Pa sem jih fasal. 630 evrov kazni za prekoračitev hitrosti v naselju. Pa kaj so čisto zmešani. To je prehud denar, še posebej zato, ker nisem nikogar ogrožal, ker je bilo pozno ponoči, ker je bila prazna prazna cesta in ker je malo pred tem ob cesti znak, ki je zelo dvoumno označeval konec in začetek prepovedi. In primer se je odvil zelo hitro. Pravzaprav ekspresno hitro. Tako zelo, da sploh ne morem verjeti kaj me je zadelo. In sedaj hočejo 510 evrov za prehitro vožnjo in 120 evrov za sodne stroške, pa četudi sploh nisem zahteval sodišča in sem pojasnil olajševalne okoliščine. Če grem v zapor, se mi kazen ne zniža. Ko pridem ven, jo moram vseeno plačati. In pozor, za en mesec mi hočejo vzeti tudi izpit, se pravi, da imam cel mesec prepovedi vožnje. Vse to za prekoračitev hitrosti. Dajte no, tako visoke kazni so nesmiselne in doletele bodo tiste, ki ponavadi ne divjajo. Pravi divjaki e vedno izmuznejo roki pravice. In jasno, le kako naj plačam kazen, če se ne smem voziti z avtomobilom, avto pa je moje osnovno sredstvo pri opravljanju mojega posla. Bi radi da izgubim še službo in zajebem cel lajf zaradi ene prekoračitve. Kljub temu, da nisem bil še nikoli prej kaznovan. Tole je pa res preveč. Kam gre ta država. Na koncu bomo najbolj najebali tisti, ki res ne kršimo predpisov in ki se nam je le enkrat samkrat prekleto mudilo domov. Nočem trditi, da nisem kriv. Jasno, da sem, saj sem vozil prehitro. Toda 510 evrov in še 120 evrov in še 5 kazenskih točk in še prepoved vožnje, pa sta pretirana kazen. In v pojasnilu pravijo, da naj mi bo to v poduk, da tega ne bom več ponovil. Jasno, da ne bom, saj bom izgubil službo in biznis, pa bom moral prodati avto, če bom želel preživeti. Fak of, za tako blesavo in nesmiselno državo.

 

33 komentarjev na “630 evrov kazni za prehitro vožnjo”

 1. likard37 likard37 pravi:

  Kva se ti je šele potem mudilo, ko so te spustili naprej!!!

 2. JJJ™ JJJ™ pravi:

  Ja kazni so dandanes res hude. Glede na to, da ta znesek predstavlja višino mesečne plače nekaterih ljudi…

 3. 1danica 1danica pravi:

  Aja, zdaj pa vem, zakaj bi zdaj zdaj poču… Šit ej! Pol pa jamrajo, da je velik samomorov! Sej bo kdo kej takga pomislu sam, ko mu bojo policaji zatežil! Sožalje!

 4. Tina pravi:

  Hm kaj pa vem.

 5. notnow pravi:

  Res so hude kazni… Ampak glede na to, koliko pr. nesreč (in tudi žrtev) je v Sloveniji. In pri tem ne ogrožaš le sebe, ampak tudi druge. Druge, ki niso nič krivi in se držijo predpisov. In ni važno, če si vozil ponoči, pa tam, kjer naj ne bi bilo nobenega. Pravil se moraš držati vedno in povsod.

  Se mi zdi, da če oseba vozi ali prehitro ali v stanju vinjenosti, naj pač nosi posledice. Oziroma te kazni so tam zato, da folk sploh ne bi tega počel.

  Mi je žal, da se ti je to zgodilo, valda, da ti ne privoščim. Ampak, saj si vedel, kakšne so kazni za prehitro vožnjo. Pač reskiral si…

 6. multipraktik multipraktik pravi:

  Hja, tole si moral pa kar hitro peljat…Zakaj pa ne zaupaš koliko je to? Naselje je naselje…Peljal si prehitro..In to je to….Plačat, pa naslednjič mal pazit, pa bo…

 7. vlatka vlatka pravi:

  Ne mi reč, jaz sem šla tudi prehitro. 68 namesto 50, pa sem opazila šele kasneje. Res je bilo skozi naselje, ampak kot praviš ti. No, ni se mi mudilo, a tam je cesta taka, da bi se dalo komot voziti 80, brez, da koga ogrožaš. Pisalo pa je 3 kazenske točke. Me prav zanima, kaj mi sledi. Bemti tak odnos.
  Se strinjam s tabo. Uni, ki “pripizdi” 120, ga tabla niti ne zazna, verjetno.
  Ne, temu se moramo upreti.

 8. spookymulder spookymulder pravi:

  Hja, taka stvar lahko človeka zares hudo zafrkne, ampak glede na višino kazni si moral voziti vsaj kakšnih 30 km/h prehitro, kar je nevarno sploh v naselju, kjer nikoli ne veš, kdaj ti na cesto lahko uleti kakšen pešec (če je bilo ponoči, pa lahko tudi kakšen vinski bratec … to se mi je enkrat že zgodilo in če ne bi vozil po pravilih, bi ga imel zagotovo na havbi).

  Res mi je žal, da se ti je to zgodilo, ampak če pogledaš dandanes na ceste, kjer se vsem samo še nekam mudi (ravno včeraj me je na prehodu za pešče(!) skoraj povozil en manijak), so take rigorozne kazni praktično edini način, da se ljudem dopove, da naj na cesti ne lovijo izgubljenih minut.

  Na žalost ne bi imelo nobenega haska, če bi se skušalo divjanje ustaviti samo s simboličnimi kaznimi, ker samo opomini ljudi pač ne izučijo. No, če človeka udariš po denarnici, si pa malce bolj zapomni. To je pač kruta realnost sodobne človeške narave.

  No, držim pesti, da ti ne bo treba za zapahe in da ne boš ob službo, ter da si se naučil, da na cesti pač ni izjem, da bi si enkrat na vsake toliko časa lahko privoščili divjanje, zato ker je že samo tisti enkrat lahko usoden (za denarnico ali pa še huje, za človeško življenje).

 9. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Kazni za prometne prekrške bi morale bit procentualno sorazmerne vsaj s plačo prekrškarja, če že ne kar s premoženjskim stanjem. Kaj je 630 evrov za nekega uspešnega podjetnika? Nič takega … se zgodi pač in mirno bo kršil naprej še kdaj pa kdaj. Če mu odvzamejo izpit za kakšen mesec, se bo fural pač s taksijem. Ni sile. Za nekoga pa je res lahko katastrofa. Ali morajo bit v tej državi najbolj pridni samo tisti z manj polno denarnico? Smešno.

 10. FidoDido pravi:

  simonarebolj: pa ne v Sloveniji, kjer imajo uradno največji bogataši minimalnmo plačo in otroke z republiško štipendijeo za socialno ogrožene. V svetu takih ‘anomalij’ ne poznajo, zato si lahko privoščijo kazni odstotkovno od plače povzročitelja, v Sloveniji bi tak ukrep povzročil le neobvladljiv smeh.

 11. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @FidoDido:
  Neobvladljiv smeh povzročajo slovenske anomalije (čemu navednice, saj je res!). Itak.

 12. kristina pravi:

  Iztok ali nisi pred kratkim napisal, da se strinjaš s povečanjem kazni za prehitre voznike? Ali nisi sklenil, da boš vozil bolj počasi? Ja očitno se ti je res mudilo domov. Za koliko si prekoračil hitrost? Ker 630 eurov je res zelo velikov + 5 kazenskih točk + odvzem vozniške. Ali pa so tako povečali kazni??? Tudi sama sem včeraj prekoračila v naselju, ker se mi je en prilepil “na rit” in zdaj se že sprašujem, če ni to eden izmed tistih avtomobilov, ki imajo radarje in te na tak svinjski način zasledujejo. Pa kaj ne velja, da če kazen plačaš v roku 8 dni, plačaš pol manj? Upam, da boš uredil zadevo.

 13. spookymulder spookymulder pravi:

  @Simona: Se strinjam, kazni bi morale biti premosorazmerne s celokupnim premoženjskim stanjem (ne zgolj glede na plačo), vendar v vsakem primeru visoke, tako za ene, kot tudi za druge, da bi bile zares vzgojne.

 14. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @spookymulder:
  Ja, se strinjam s tabo.

 15. nevenka nevenka pravi:

  Približno enakega mnenja sem, če ne še hujšega. Jaz sem od sodnika za prekrške dobila pred leti dva sklepa za isti prekršek od dveh sodinkov, pa tistega prekrška tudi slučajno nisem naredila, ker se že v življenju nisem tam vozila, kjer so me zasačili. Imeli so celo fotografijo, ki je nisi slučajno nisem dobila na vpogled. Edino kar sem v resnici lahko naredila, je bilo, da sem plačala eno kazen, na drugo sem se pritožila. Za dol past.
  Itak sem rekla prijateljici, da če bi slučajno v trgovini ukradla eno Milko, bi dobila doživljenski zapor, če bi koga ubila osem let, če bi jih ubila miljijon, pa pokradla pol države, pa Nobelovo nagrado za mir :-(

 16. rabarbara pravi:

  Ja, kazni so res visoke. Pa kaj tega res nisi vedel? Pa koliko si se peljal,
  da si toliko plačal? Očitno si bil res hiter. Očitno si divjal.
  Pa ponoči gor ali dol. Res sem radovedna, zato povej, kakšna je bila
  tvoja hitrost. Da bom sama še bolj pazljiva.

 17. Marija pravi:

  Ja, to ni opravicilo, ce je bila cesta prazna, ce si vozil ponoci in se ti je mudilo. Kaj pa ce bi se znasel v tistem trenutku kak pesec, ki je globoko pogledal v kozarec? Nazalost je pa res, da kazen udari po zepu, da se ti zrola, je pa seveda to tudi dobro za “streznitev”, da je treba omejitve spostovati, pa ce drugi se tako divjajo in jih ne upostevajo. Vsaka sola nekaj stane in ti bos to krepko obcutil na svojem zepu. In ob tem se seveda pojavlja vprasanje ali je smiselno dvigovati denarne zneske v visino, a bo to kaj doprineslo k varnosti v cestnem prometu? Morda le takrat, ko bo prisel dan placila, drugace pa ne vem…
  Ja pametovati je tista najboljsa varianta, a vendar tu je,kar je, bos moral ugrizniti v to , se tako kislo jabolko, zal.

  lp, Marija

 18. plemeniti pravi:

  Ti si ves čas trobil,da so kazni prenizke,zdaj pa šele vidiš resnico.Prav ti je!

 19. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Plemeniti, če bi dobro prebral kaj sem takrat zapisal, bi vedel za kaj se gre. In res upam, da tudi tebe kdaj ujamejo, da boš videl kako je, glede na to, da praviš, da je meni prav.

  Marija, prav to da je bila cesta prazna in da je bila pozna ura, da tam ni nobenih gostiln in praktično nobene možnosti, da bi kak pešeč skočil na cesto, je opravičilo, saj drugače ne bi tako vozil.

  Nevenka, tako kot sem rekel, kurc gleda tako državo.

  Simona, prav imaš glede višine kazni na premoženje posameznika. Prekleto prav.

  Rabarbara, peljal sem 90 km na uro, toda po tej cesti sem se peljal prvič v življenju, saj nisem imel denarja za avtocesto in sem moral po navadni. Zelo se mi je mudilo in sem pač ocenil, da lahko pritisnem na gas. Dodatno me je zmedel znak, kjer se omejitev za 70 konča, spodaj pa je čisto čisto mali znak, da se 50 začne. Bil sem prepričan, da je 0′ in sem tako tudi vozil. DEjansko nisem namerno grešil, saj bi se drugače peljal 120 ali še več. Ko sem videl, da je 70 konec, sem pritisnil na 90 in spregledal tisti miniaturni 50.

  Kristina, napisal sem to ja. A takrat je bil ta prekršek že za mano. Tudi to je bilo v tistem tekstu.

 20. kristina pravi:

  Uuuu res si hitro vozil… Je pa res, da te lahko cestne oznake včasih zmedejo in ti si očitno mislil, da si že izven naselja. Jaz sem na izpitu prvič padla, ker sem vozila prehitro, ker sem bila prepričana, da sem videla znak 70, v resnici pa bi morala vozit 50. Ko sem šla drugič na izpit, pa sem vozila kot pokakana, ker me je bilo strah, da me ne bi spet vrgli zaradi prehitre vožnje ;) Tak da, vsi smo ljudje in vsi mi delamo napake. V glavnem, da ni prišlo do nesreče. Vsekakort ti želim, da boš celotno stvar nekako uredil ;)

 21. Popaj pravi:

  Ma berem tvoje bloge in za vsako neumnost, ki jo narediš, imaš take otroške izgovore. Daj že odrasti in sprejmi odgovornost za stvari, ki jih počneš.

 22. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Popaj, saj veš kaj pravijo, naj vrže kamen tisti, ki je brez greha. Ga boš vrgel?

 23. radovednez pravi:

  A bodo potem ob vsakem prekršku k prekrškarju prišli ocenjevalci premoženja, ki bodo preučili, koliko si je le-ta nabral od zadnjega prekrška? Al kako si to predstavljate?

  Kazni morajo biti ne le “pravične” ampak tudi izvedljive. Dokler samo tipkaš, je vse izvedljivo.

  Zakaj ne bi namesto denarnih kazni raje uvedli služenje kazni z javnimi deli? Naj prekrškar odsluži s pometanjem cest, z delom v domovih za ostarele, itd.

 24. radovednez pravi:

  Pa še ena anomalija. Če boš peljal v naselju 80km/h boš dobil denarno kazen in nekaj točk. Če ti bo ob tem nekdo “skočil” pred avto, boš šel v zapor. Voznik bo za popolnoma enako ravnanje dobil dve povsem različni kazni. Je to ok?

  Bi morali tistega, ki je nekoga povozil, obravnavati, kot da je le vozil prehitro? Ali naj onega, ki vozi prehitro, obravnavamo, kot da je nekoga ubil?

  Ajde, ideje na plano.

 25. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Radovednež, to da odslužiš z družbeno koristnim delom je že dovoljenje, toda kako boš to počel, če imaš svojo službo in za tisto delo dejansko nimaš časa. V tem je problem in glavni nesmisel takšne opcije.

 26. ZigaK pravi:

  Jaz si bom na armaturo nalepil listek 630€

 27. Popaj pravi:

  Ne gre za to, da bi bil sam nek svetnik, ampak za to, da če že narediš nekaj narobe, to priznaš, ne pa da so krivi čudno postavljeni znaki, pa noč je bila, pa denarja za avtocesto nisi mel, itd. Na koncu je zate kriva usrana država, ne pa ti, ki si pritiskal gas.

 28. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Popaj, nisem rekel, da nisem kriv. Seveda sem, saj sem jaz pritiskal, toda nisem pa kriv za 630 evrov glede na to kar sem navedel.

  In da ne bo pomote, država je res usrana kadar se spomni takih bedarij.

 29. katarina katarina pravi:

  :) men se ne more zgorit, vozim bolj ko ne po predpisih. :) me je že izučilo, mi je škoda dat denar za take stvari.

  kolk preveč si pa vozil? se mi zdi, da si vozil veliko preveč, a ne. in pravila veljajo za vse in ves čas dneva in noči. morda kazni niso pravične, so pa za vse enake in eč bi bile za tiste, ki imajo ali v resnici ali samo uradno nižje dohodke, bi to pomenilo …. kaj?

  moji prijateljici je grozil uklonilni zapor, ker ni plačala kazni, ki je v parih letih narasla na 125 eur. ni mogla plačat, nima s čim. vozila je cca 7 km /h prehitro in so jo dobili. no, kazen sem ji plačal jaz, ker sicer ne vem kaj bi bilo z njenimi 3 otroci, ko bi bila ona v zaporu, je pa skrajno neodgovorno, da si tisti, ki itak nimajo denarja “privoščijo” kršit pravila.

 30. iztokgartner iztokgartner pravi:

  V parih letih na 125? Kaj je pol mela na začetku kazen 5 evrov? To pa bi ja lahko plačala.

  In da bi šla za 125 evrov v zapor?

  Za tak dnar so ji s tem dejansko grozil?

  Tako kot sem rekel, naša država je šla v maloro.

 31. katarina katarina pravi:

  ne vem, kaznovana je bila pred dobrima dvema letoma in pred tednom sem toliko nakazala na PP ptuj. majkemi … ja, v zapor bi šla. in kot si rekel, se ji kazen potem ne bi zbrisala.

 32. radovednez pravi:

  “Radovednež, to da odslužiš z družbeno koristnim delom je že dovoljenje, toda kako boš to počel, če imaš svojo službo in za tisto delo dejansko nimaš časa. V tem je problem in glavni nesmisel takšne opcije.”

  Saj v tem pa je smisel kazni, ne? V službi boš manjkal tako, kot če bi zbolel. Pritisk pa bi bil dvakraten – prvi z javnim delom. Drugi s strani delodajalce, ki bi te bil počasi sit, če bi se to ponavljalo.
  Nenazadnje pa lahko sam izbiraš, kdaj boš kazen odslužil…

  Kaj je torej neizvedljivo? Razen če si mnenja, da mora biti kazen takšna, da jo nikjer ne začutiš. Ampak to potem ni več kazen. Ja?

 33. plemeniti pravi:

  Očitno si le dojel,da so kazni nad razumsko mejo. Take kazni se že dolgo časa samo zvišujejo,učinek pa je popolnoma isti,vsako leto približno enako mrtvih. To pomeni polnjenje proračuna in nič drugega,vendar vsak nanovo postavljeni notranji minister misli,da bo odkril toplo vodo,češ “jaz bom poskrbel za varnost na cesti” in vsak potem zviša kazni do nerazumnosti. Zdaj je pa tu še replika: Če ti ne bi kasiral te kazni in bi neki naključni gostinec kasiral kazen 33.000€,zato ker mu je en gost nenamerno prižgal cigareto,bi ti rekel “Prav mu je,še prenizka kazen ga je doletela”. Zdaj pa razmisli in povej,če imam prav.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !