Vse najboljše, gospod Woody

1.12.2007 ob 17:00

Ne morem verjeti, toda Woody Allen je star že 72 let. Še vedno je faca in še vedno se vsi igralci na svetu tepejo za nastop v njegovih filmih. Najina ljubezen se je z leti malce ohladila, saj mi njegovi filmi niso več tako zelo všeč kot nekoč. Toda, ker je posnel Zeliga, Take The Money and Run, Love and Death, Annie Hall, Bananas, Sleeperja in Everything You Always Wanted to Know About Sex But Were Affraid to Ask, bo za vedno legenda. Najbolj zabaven režiser in scenarist vseh časov. Še bolj kot Mel Brooks. Tem omenjenim filmom sem se narežal najmanj stokrat in kadarkoli jih gledam, so mi popolni in taki, da me meče po tleh. Škoda je le, da je Woody opustil žanr parodije in se spremenil v bolj resnega ter le nevrotičnega humorista. Ko se vrne na stara pota, pa mu bom spet zvest kot nekoč.

 

5 komentarjev na “Vse najboljše, gospod Woody”

 1. paucstadt paucstadt pravi:

  Je legenda, simbol 70ih. Annie Hall, Manhattan itd so meni bolj ljubi filmi, ki morajo biti v vsakem gospodinjstvu. Zadnja leta izgublja formo, žal.

 2. Connard pravi:

  ‘Opustil žanr parodije’
  On ni nikoli kaj preveč parodije fural, razen če si mislil komedijo kot tako. Sploh je pa Allen že v 70ih bil ‘resen’, v bistvu že morbidno preresen. Interiors sumljivo sliči na Bergmana (nič čudnega, saj ga Allen obožuje), v filmu je izrečena ena sama šala, pa še te gledalec ne sliši.

 3. pika pravi:

  Zadnji njegovi tut men ne sedejo. Ampak pr 72ih mu ne gre zamert, če tu ti tam mal pošteka. Pešačenje z Vrbanske do Smetanove pa pusti posledice, tudi takim mojstrom, kot je Woody, ha? :P

 4. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Connard, da ni fural parodije? Halo, a nisi videl Zeliga, Take the Money and Run, Love and Death, Bananas in Everything You Always Wanted to Know About Sex But Were Affraid to Ask? Tipične parodije, ki so služile za osnovo kasnejšim filmom tega žanra. Interiros je bil posnet leta 1978, se pravi po Take the Money and Run, Love and Death, Bananas in Everything You Always Wanted to Know About Sex But Were Affraid to Ask?.

  In le za info, Love and Death je parodija ruske literature, Take the Money and Run kriminalk, Sleeper znanstvene fantastike, Zelig ameriške obsesije z ugajanjem, Vse o seksu spolnosti na splošno, Bananas pa je itak klasika in osnova filmom tria ZAZ, ki so nam dali Gole pištole, Ali je pilot v letalu, Hit Shots in Top Secret.

  Allen je bil torej prvih deset let svoje kariere totalno nor, odštekan in zabaven filmar, kariero pa je začel kot stand up komik.

  Kaj torej tukaj ni jasno?

  In da ne govoriva o njegovem debiju What’s Up Tiger Lilly, kjer je dodal svoje dialoge azijskem filmu in se hudo dobro ponorčeval iz njega.

 5. sneška pravi:

  Joj, jaz pa ful povežem osebno življenje in privatno. Tko da odkar je on s tisto svojo posvojenko. Ne vem. To je tko kot da recimo jaz noro ljubim moža, nimava otrok, posvojiva prelepo punčko in ko je ta stara 15 let mi jo mož fotografira nago, kasneje gre z njo ima otroke… Prej ji je pa pleničke menjal ipd. Mislim, mal je bolan. Ok, vsak ma pravico do ljubezni. Sam so nekje meje. 15-letna punca al kokr kol je bla stara njegova posvojenka (pozabla sem njeno ime) ne more še srejemat ful dobre odločitve, tko da možno oz. najbrž je on njo zapeljal. Mislim pol se mi mal v želodcu dvigne in tud ko gledam kak njegov film, tud če je ful dobr si mislim, to je prišlo iz glave tistega umazanega ……
  Talent gor al pa dol, prvo kar je pomebno: bodi človek.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !