Stopam v bran Borutu Pahorju

29.11.2007 ob 03:08

Borut Pahor mi je kul dečko. Od vsega začetka pa do danes. In večkrat se znajde v zelo kočljivi ter neprijetni situaciji, ki bi druge politike že zdavnaj raznesla. Na eni strani ga gnjavijo starejši predstavniki njegove stranke, na drugi pa tisti, ki od njega pričakujejo nekaj, kar je od takega človeka neumno pričakovati. Če bi poslušal svoje srce, bi bil danes predsednik Slovenije. Ker ga ni smel, se mu obeta, da bo predsednik vlade. Ker gre včasih na živce svojim ljudem, je moral v Bruselj skorajda pod prisilo. Ker ne pade pod nivo, pa ga sedaj napada še Boško Šrot. Toda Borut je faca, ki zelo dobro ve kako se je treba obnašati. Eden naših najbolj skuliranih in preudarnih politikov, ki se ne pusti zmesti. In ki ne nasede raznim provokacijam o tem, da nima hrbtenice in da ni dovolj odločen. Gospod Borut, sem popolnoma na vaši strani. Le tako naprej.

 

4 komentarjev na “Stopam v bran Borutu Pahorju”

 1. Rado Rado pravi:

  Čisto si se raznežil Iztok. :-)
  Takšnega te skoraj ne poznam (Razen, ko govoriš o Tini). Z Borutom je tako, kot z obiskom božje hiše. Greš noter, moliš, ter si vesel, da je bog s tabo. Vendar, ko cerkev zapustiš in hočeš prečkati cesto, se ne zanašaš na boga. Sam se prepričaš, če je cesta prosta.

  Borut bi moral kadidirati za predsenika Republike. Kot morebitni premier bo spravljiv in ne bo naredil nič. Po posledicah bo isti kot Janša.

 2. Ana pravi:

  Ja, tudi jaz se bojim, da je Pahor premila oseba za predsednika vlade in da bi bil moral kandidirati za predsednika republike. Sicer se pa pustimo presenetiti. Morda je to vse le predvolilna igra, potem pa bo pokazal zobe, kar si pravzaprav zelo močno želim. Vidi pa se, da ima trdo kožo, ker prenaša vse mogoče kritike. Boško si pa tako upa šele sedaj nekaj gobcati, ko je njegov brat postal prvak stranke. Kje pa je bil do sedaj? Pa še v Pahorjevi stranki. Sicer pa bodo vsi ti drugo leto tako skupaj v koaliciji, upam si staviti.
  Vsekakor sem na njegovi strani in verujem vanj. Upam, da me ne bo razočaral (in še par stotisoč ostalih državljanov).
  Pa saj nekaj pri hudiču se mora spremeniti! Tako kot je sedaj pa res ne gre naprej, ko nam vsi serejo po glavah in nas nosijo tam nekje zadaj.

 3. spookymulder spookymulder pravi:

  Politik kot politik … kdor pričakuje, da bo pod njim vse drugače (in boljše), bo verjetno zelo razočaran, toliko bolj, ker Pahor prisega na kompromise, kar je v vsakdanjem življenju sicer lepo in plemenito, v politiki pa to praktično pomeni, da se ne da narediti nič dosti konkretnega, kar bi lahko dejansko prineslo kakšno korenito spremembo. Če človek želi ugajati vsem, pač pomeni, da se ne bo želel nikomur zameriti, kar pa je skoraj nemogoče pri zares pomembnih odločitvah. Pa to ne pomeni, da se ne zna odločiti, ali da nima hrbtenice, temveč zgolj to, da se je očitno odločil, da bo poskusil ugajati prav vsem. Bomo videli, kako se bo to končalo? Je pa vsekakor prav, da naš politični prostor premore tudi takega človeka, da skrbi za “naravno” ravnotežje političnih sil.

 4. ajda pravi:

  Ah, dej no tako fajn pa spet ni. Priznam še do nekaj časa nazaj je bil tudi meni fajn. Tko nič primitiven in se ni spuščal v prepire. Samo zadnje čase (pa ne zaradi te afere z Janšo), imam pa drugačno mnenje. Govori lepe besede, tisto o nenepadanju koalice v času predsedovanja EU………..Ja, sej on res ni tko primitivrn, da bi se to šel. Sam njegovi poslanci so pa katastrofa. Ne moreš se finga delat, če pa delaš drugače. Mislim, da je malo preveč ena sera in ne more poštimat svoje stranke, ker se verjetno boji tastarih. Pa ful je neodloćnež-kolk časa je cincal ali bo ali ne bo kandidiral za precednika države. Pa če mu je na prvem mestu, da zmaga na parlamentarnih volitvah, nima kej za gruntat. On bi rad ustregel vsem, pa to ne gre. Prej je še imel svojo hrbtenico, zdaj je pa nima več dosti.
  Za v EU parlament je pa idealen. Ker tisti parlament se ne more primerjat z našim. tam se dela zato, da se kaj naredi. Pri nas pa kdo bo koga že od vedno.

  Pa ne mislit, da sem ful politično opredeljena. Sploh ne. Ker pol se lahko cel dan kregamo. Sicer pa pilitiki, so politiki. V politiki pa velja nepisana stvar, da nikoli ne moreš zagovarjat samo tistega s čimer se strinjaš.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !