LIFFe 2007: Day Night Day Night

26.11.2007 ob 10:21

zda 2006, drama, režija: Julia Loktev, igrajo: Luisa Williams

Nikita, realna verzija.

Dobrodošli v glavo devetnajstletne najstnice Luise Williams. V sobo, kjer jo boste spremljali dan in noč. Kot Big Brother, le da ne gre za šov, marveč za kruto realnost. Punca namreč čaka na svojo prvo teroristično misijo, kjer naj bi sredi Times Squerea počila bombo. In film si vzame čas za vse. Tudi za tuširanje, preoblačenje, hrano, pijačo in neskočno čakanje. Ter za prvo srečanje s šefi, ki jo spremenijo v rezervno inačico Leile Khaled, le da ji na glavo ne potisnejo rute. Zelo prepričljiva, po svoje šokantna, naporna in nepozabna drama dekleta, ki čaka na izgubo nedolžnosti. Na svoj prvi zmenek, kjer bo fanta nadomestila bomba.

Ocena 4

 

6 komentarjev na “LIFFe 2007: Day Night Day Night”

 1. Buba pravi:

  o joj, pri petelinjem zajtrku sem se strinjala s tabo, tukaj pa se ne morem. to sem šla gledat na liffu in je blo na začetku pa me je blo groza, da bojo vsi filmi taki. magari no mori od japoncev mi je bil samo še hujše kot to….neskončen, samo čakala sem, da gre ura naprej…moja ocena bi bla 2…enke lih ne bi dala, že zaradi tega, ker so mogoče dobro mislili pa za trud.

 2. irena irena pravi:

  džizs krajst, realna verzija nikite? :lol: a sva midva sploh gledala isti film?

 3. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tudi Nikito so strenirali za profi kilerko, a ne?
  Tudi Nikita je imela hude težave pred prvo misijo, a ne?
  In glede na to, da je bila Nikita zelo filmska zadeva je tole v primerjavi z njo, zelo realistična verzija iste teme, a ne?

 4. irena irena pravi:

  ah dej nehi no, tole ima z Nikito toliko skupnega kot Big Foot z Lassie – oba imata dlake. Menda.

 5. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Očitno sva res gledala različne filme :)

 6. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: Hanna, Muay Thai Giant, Jack Goes Boating, Too Big To Fail pravi:

  [...] Bones, igra Hanno, šestnajstletno profesionalno morilko, še eno Nikito, še eno junakinjo filma Day Night Day Night, ki za razliko od Chloe Moretz iz Kick-Assa nastopa v resnem filmu. V vizualno izjemno močni in [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !