As ti tud notr padu? Žal nisem.

31.10.2007 ob 01:29

Od tele oddaje sem pričakoval veliko. Morda celo preveč, kar je jasno, saj sta jo pripravila Lado Bizovičar in Jurij Zrnec, ki ju zelo cenim in spoštujem. Ko sem videl, da jo bodo vrteli ob nedeljah zvečer, sem vedel, da mislijo resno. Takrat je namreč na Tv Slovenija glavni Mario Galunič. Ne tako davno nazaj se je v istem terminu hudo opekla Saša Einsiedler, toda Lado in Jurij sta nekaj drugega. Prvi je bil totalni car med vodenjem oddaje TLP, drugi pa je pokazal kako je treba voditi Viktorje. Toda tokrat sta udarilo v temo. Zelo, zelo močno. Oddaja je slaba. Pravzaprav zelo slaba. Domača inačica ameriškega šova Saturday Night Live, ki žal ostaja na ravni najslabših delov nekoč popularnega Tv Popra. Skeči so bili zelo povprečni in praktično nič zabavni, uvodnih 15 minut pa me je spomnilo na najslabše segmente oddaje Glasbena ogrlica, ki jo je pred leti vodil Andraž Hribar. Še več, dolgočasen je bil celo Gojmir Lešnjak Gojc, ki ga Lado pravzaprav ni vprašal prav nič zanimivega. Nič boljše je niso odnesli Big Foot Mama, ki so peli tako zelo slabo, da sem skoraj ugasnil televizor. Okej, skeč, kjer se je pojavil Bogdan Barovič, mi je bil kul, vinska mušica pa ni bila ravno slaba. Toda kaj, ko se je vse ostalo hudo vleklo. Predolga oddaja za tako malo idej. Oddaja, ki se je skorajda izpela že na začetku. In samo pomislite, gre za velik denar in velika pričakovanja. Morda največja doslej. Proračun za tako razkošno in široko zastavljeno oddajo je gromozanski, honorarji za oba voditelja pa tudi nič manjši. Toda bojim se, da ne bo šlo. Da bodo na koncu prav vsi močno razočarani in da se bo spet najbolj glasno smejal prav Mario, ki mu že vrsto let ob nedeljah zvečer nihče ne more do živega. Le kako je mogoče, da mi Lado Bizovičar ni bil dober in prepričljiv. Tega res ne vem, saj sem ga zelo rad gledal v TLP in ga vedno proglašal za našega najboljšega voditelja. Sedaj je bil čuden. Ni se znašel. Ni vedel kaj naj pravzaprav počne z vsem rompom in pompom, ki ga ima na razpolago. Morda je ravno to glavni problem te oddaje. Vsega je preveč in vse to bo treba ponavljati iz tedna v teden. Težko bo, zelo težko. Zato dvomim, da jim bo šlo kaj bolje. Bomo videli. V času, ko je vžgal Teater paradižnik, bi bil tole presežek. A sedaj so drugi časi. Časi, ko bo treba narediti kaj boljšega, če bodo hoteli pred televizorje prilepiti gledalce in upravičiti honorarje.

Pa naj zaključim z zelo zanimivo in morda ne ravno pravilno ugotovitvijo, ki si jo, če je seveda resnična, štejem v hudo čast. Ko sta Lado in Jurij na začetku oddaje govorila o tv voditeljih in tako ali drugače prečesala nekaj aktualnih reči na domači medijski sceni, sem zaslišal nekaj o “iz vaših src v naše…,” se pravi stavek, ki ga sam redno uporabljam v svoji oddaji na Tv Pika. Resda sta ga spremenila, toda slišal se je kot tisti moj. Če sem slišal prav in če sta se res spomnila name, se bom seveda razpočil od ponosa. Če pa se cenim preveč, da sem pomislil kaj takega, pa se jima že v naprej opravičujem.

 

34 komentarjev na “As ti tud notr padu? Žal nisem.”

 1. Ana pravi:

  Ne bi bilo slabo, da bi vsak nadebudnež, ki bi želel pri nas postati moderator (ali vsaj nekaj podobnega), odšel za par let v tujino in se tam naučil (ali vsaj delno naučil) tega posla. Slabših moderatorjev kot so pri nas, ni v Evropi. Žal! Popolnoma brez idej, brez voditeljskih sposobnosti in še brez daru govora. Zato raje gledam (tudi veliko mojih poznanih) tujo TV.

 2. Marija pravi:

  Ja, morda sta hotela v prvi oddaji narediti vtis, veliko pompa in “opraviciti” pricakovanja, morda ognjemet, ki mu je prehitro pobralo sapo. Morda bi bilo bolje, da bi bila ta oddaja prestavljena na kasnejsi termin, ko se bo koncala Nasa mala klinika in bomo zejni likov, ki tam briljirajo. Vcasih je se kako pomemben cas, kdaj kaj in kdaj ne … No, morda je to le prva oddaja in pocakajmo, seveda z daljincem v roki. Morda bosta Jurij in Lado rodila tisto, kar sta seveda sposobna in zmozna. Jaz sem se seveda sprehajala z daljincem od Maria do Zrneca, a nekako me ni pritegnilo, ostala sem zvesta Mariu. In ocitno se Mario se ni izpel, zna, ni kaj.

 3. Matic pravi:

  Meni je škoda Hribarja, ker ima preveč razvlečeno oddajo in tiste animacije ga ubijajo… moral bi se recimo zgledovat po Stefanu Raabu in bi zadeva bila fenomenalna…

 4. Mango pravi:

  “iz najinih src v vaša srca…”

  mislim da je bila to ena udarna promotrska fora Simone Weiss, ko je še bla na sceni.. pa nisem ziher, ali je bilo zaradi novega CD-ja ali je promovirala en določen koncert…. :D In že takrat je to zvenelo (iz njenih ust) ogabno osladno… :D Parodija, pač….

 5. Alenka pravi:

  Ne tudi jaz sem takoj pomislila na Iztoka ko sta izrekla ta stavek, ker sta tudi pokazala na enak način kot to počne on v kvizu. Tako da Iztok le bodi ponosn :) Pa še vse se je vrtelo na parodijo okoli voditeljev.

 6. petrababyboy petrababyboy pravi:

  Ta stavek se meni zdi čista predelava legendarnega Simoninega, ko se je pred leti trudila prodajati cdjke prek tv-prodaje…Glede showa pa – prevelika pričakovanja.

 7. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Valda. Pričakovano. Celotna oddaja je parodija na to in ono. Upam si trdit, da Gartner vsaj dve tretjini parodij ni poštekal oziroma ni vedel s čim bi jih identificiral, da bi se mu lahko zdelo smešno. Potrdilo, da je s tem pri nas problem, so tudi replike tipa Marija, ko zadevo primerja z NMK za nivo petletnih otrokov na način, kot da naj bi šlo v primerjavi z oddajo za večjo kvaliteto, potem nas pa še seznani, da je pač Mario in njegov sterilen in dolgocajtno plehek pristop mojstrovina.

  Realno pa ima problem samo Bizovičar, ker še ni doma v vlogi, ki jo ima Zrnec v malem prstu, torej “skečarjenju”. Poleg vsega je njegov jezik pretirano slengovsko spakedran. Spet bi se moral bolj zgledovat po Zrnecu. Ampak ta obup je pasel itak že po TLPju. Prezaletavo in prazno. Sicer so štosi dobri, zelo cajtgajstni in super izpeljani. Scenografija je prekičasta. Oddaja je logično prvič potolkla Maria po gledanosti … pravo sliko, kako bo šlo, bomo videli pa šele čez par oddaj.

  Trapasto je, Gartner, da tupiš, kako o gostu niso nič posebnega povedali, kot da pri Mariu, konkurenci razvedrilnega pristopa, izveš blazno zanimive stvari o gostih …. hahahahaha …. Jaz namreč o Gojcu tokrat sem. Niti slučajno si nisem mislila, da je njegova partizanska obsesija tako obsežna. Izvedela sem nekaj zelo pomembnega o gostu. Tega pri Mariu ne bi mogla doživet nikoli, ker nima niti poguma za kaj takega s svojim presladkanim čajem.

  In ker je oddaja večinoma v slogu parodije, kar pomeni, da moraš malo znat povezovat zadeve in predvsem sigurno ni dovolj zgolj plomba na možganih na humor tipa Ben Stiler za otroke, je seveda tudi floskula iz vaših src … parodija na stokrat prežvečeno klamfo lizanja riti občinstva. Nisi prvi, ki to počneš. Zato si eden izmed teh, na račun katerih se da narežat zavoljo njihove cenenosti. Bodi ponosen še naprej.

 8. Rado Rado pravi:

  Simona,

  rad bi si ustvaril svoje mnenje pa ne morem razbrati iz tvojega gornjega prispevka: Ali je bila oddaja o.k., ali ne?

 9. likard37 likard37 pravi:

  Kolikor mi je dano doumeti, se mi je show zdel zato čisto v redu ker sem toliko pameten da sem razumel fore. To me zelo veseli, saj sem najprej pomislil, da se zabavam zato, ker je humor preprost in se mi torej kot preprostemu človeku zdi smešen. Pleg tega pa sem glede takšnih stvari očitno tudi realen saj niti slučajno nisem pričakoval kakšne senzacionalne predstave. V glavnem, jaz bom oddajo v nedeljo spet gledal.

 10. Marija pravi:

  Spostovana simonanajbolj, v mojem postu ni bilo primerjave z NMK, le o casu je bilo govora, da je morda to tisto, ker jih gledamo tam in na nek nacin primerjava, nisem trdila , da je to tisto, ampak le razmisljanja in mislim, da zaradi tega ni treba zlivati svoje gnojsnjice name. A je to morda tvoja oddaja, da si tako prizadeta, si morda placana, da sejes negativizem? A nima vsak pravico do svojega mnenja? Zakaj vse negiras in napadas in ne dopuscas mnenja posameznikom, cetudi so po simoninonajbolj na stopnji petletnih OTROKOV (kot si ti zapisala napacno). Ko bi le enkrat napisala svoj prispevek v smislu nenapadanja, zaljivk in primitivizma, ce se ze imas za intelektualko, zakaj pades na tako nizek nivo. In v mojem postu tudi ni govora, da je oddaja Maria mojstrovina. Sem napisala le, da on zna. A disi morda ta beseda po besedi mojstrovina?

 11. tinamalina tinamalina pravi:

  Simona, ti res nisi zdrava, če ne kontriraš in nenehno spuščaš svoje babje hormone.

  Ti si se smejala med oddajo???

  Vprašanja za tako zanimivega gosta so bila TOTALNO zamorjena, cel pogovor z njim večinoma totalni dolgčas… le ceneni štosi o njegovem trebuhu.

 12. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Rado:
  He, he … Razumem. Ker nimam črnega ali belega mnenja. Tako je, kot sem napisala. Skeči in parodije so okej. Zrnec je okej. Lado ni najbolj okej, pri skečih preveč karikira, jezik je pretirano raztrgan, pri pogovoru mu zmanjkuje štime in scenografija studia se mi zdi prekičasta. Splošen vtis je bolj na okej kot ne. Ker vsebinsko in konceptualno štima. Mislim pa, da bo oddaja dobila pravi obraz šele petič, šestič, tam nekje. Ali bo nivo padel ali se še izpilil.

  @Marija:
  Z NMK lahko primerjaš samo Zrneca. Ampak v NMK gre za vlogo, a ne. Torej je boljša primerjava z Viktorji, ker gre za ta tip pristopa. Razen če je šlo za psihološko primerjavo, da se ob osmih vsak dan naserje pred tv ekrane NMK publika in potem bohnedaj, da gledamo kakšen NMK presežek, ker ne bo palilo, vsi bodo pač prešaltali na NMK Maria. No, tega v prvo nisem poštekala. Se opravičujem.

  In razumem, da je blazno luštno opozorit na slovnično napako ali lapsus nekoga, ki je sicer več kot očitno visoko pismen, še posebej če hočeš bit žleht. Ampak ker pišem veliko in komentarjev definitivno ne berem še enkrat, boč lapsusov lahko našla še kar nekaj, pa kljub temu še vedno zelo malo. Mišljeno je bilo otročkov in ne otrok, izpisalo se je pa pač tako. Uživaj! In seveda dopuščam drugačno mnenje, kaj pa naj! Komentiram ga pa po svoje. Širjenje negativizma pa se po mojem v najhujši obliki pojavlja kot poneumljanje in povzpetništvo s šodrom. Kaj pa ti misliš?

  @tinamalina:
  Ti si svoj pedagoški nivo več kot plastično dokazala pod blogom o Rebeki Dremelj. Zato te razumem, do kakšne pretirane izmenjave Mnenj s tabo mi pa res ni.

 13. Rado Rado pravi:

  Samo nekaj pa moramo priznati Tinimalini.

  “Prilika” o babjih hormonih je pa bila na mestu, ane?!
  Saj meni je bila všeč.
  LP

 14. tinamalina tinamalina pravi:

  …prava se je oglasila o nivojih ja :)
  Simona, če se ne znaš sprostit in dojet heca, je to tvoj problem in ga rešuj sama. Potrebe o hudih debatah s tabo pa tudi jaz nimam, tako da ti ni treba svoje pametne glavice obremenjevat še s tem

 15. Dejan Kaloh Dejan Kaloh pravi:

  Kakorkoli obračamo, oddaja je produkcijski (stilski in vsebinski) pofl, Bizovičar & Zrnec gor ali dol…, samo na njiju/če sploh, se oddaja ne more šlepati.

  Če bi jaz delal neko novo kobajagi razvedrilno oddajo, bi za voditelja postavil moško – ženski tandem. In to nikogar drugega kot Gartija in Reboljco – to bi letele iskre, gost sploh ne bi prišel do izraza… :) Za Gartija vem kako izgleda, upam, da je tudi miss sunshine telegenična in simpatična… Simona, daj no, zalepi svojo fotko že nekam…

 16. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Dejan, odlična ideja, le pri sovoditeljici si se zmotil. Edina, ki lahko z mano vodi tako oddajo je Tina Malina.

  No ja, da pa Simone ne pozabimo, pa bi jo vzel kvečjemu za čistilko po koncu oddaje.

  Za to pa seveda ni važno kako zgleda :)

 17. Vanja pravi:

  Meni je bila pa oddaja všeč, vendar menim, da ne bo prav za široko publiko. In ne vem, če je konkurenca z Mariom posrečena, ker sta oddaji narejeni za totalno različno ciljno publiko. Mario je za stare mamce, in nič jih ne bo prepričalo v kaj drugega. Humor, ki ni na prvo žogo ala As ti tud noter padu-pač nima široke publike v Sloveniji. upam, da bo oddaja kljub vsemu preživela, ker razen Hribarja, nimam na slovenski televiziji kaj gledati.
  Iztok ti si pa svoj smisel za humor že dokazal-obkrožiš se z glupimi bejbami in namiguješ na seks pri ginekološkem pregledu-temu bo tinamalina zagotov kos. Manjka samo še brizgalna brizga, pa imamo slovensko uspešnico leta. In sori, ker meni to ni smešno, glavno je, da ti svojem srcu veš, da si duhovit.

 18. rozica pravi:

  ce ne pades not, ostanes zuni :P

 19. Dejan Kaloh Dejan Kaloh pravi:

  @ Vanja: “In sori, ker meni to ni smešno, glavno je, da ti (v) svojem srcu veš, da si duhovit.”

  Ta je duhovita in hkrati žlehtna… :)

  Poglej, intelektualno mene tudi rajcajo ženske (pa tudi moški), ki sevajo intelegenco, kot denimo ti ali pa Reboljca in še kdo (če se omejim samo na manifestacijo pameti iz zapisov v blogosferi). Res pa ne razumem, zakaj človek ne bi imel bolj širokega pogleda na mnenja in delo drugih. Ja, Gartija imam v mislih. Cenim ga, ker se res trudi nekam prebiti v tej slovenski showbiz podn sceni (o tem tudi danes sam pišem – http://kaloh.blog.siol.net/2007/11/02/ameriski-osli-z-denarjem-in-oni-slovenski-brez-njega/), te svoje medijske in filmske kritike piše odštekano in zabavno, pa tudi drugače je očitno razgledan.

  Jaz mu prav privoščim neko dobro oddajo, ki bi se mu zgodila na neki bolj znani televiziji, saj se tip res trudi, da bi mu uspel kakšen večji met. Jaz ga tudi s težavo gledam pri tistem imbicilnem kvizu, ampak kaj naj naredi, če nima strica na RTV-ju ali na Pop-u…

 20. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Dejan Kaloh:
  Če je ta razvedrilna oddaja pofl, mi povej, kaj zate ni pofl. Težko namreč upoštevam tvoje mnenje o dotični za naše razmere naravnost lucidni skeč oddaji, medtem ko promoviraš Iztoka Gartnerja, ki se preriva v medijski svet izključno z največjim poflom, njegovi štosi pa niso nič drugega kot en sam primitivizem in puhlost (popolnoma se strinjam z Vanjinim komentarjem). V tem okviru ti moram odkrito povedat, ko že obravnavaš žaljenje na svojem blogu, da tvojo idejo, kako bi rad videl Gartnerja in mene v skupni voditeljski vlogi, dojemam kot zelo žaljivo. Iskre bi se res kresale, ampak za tak šov ne rabiš nobenega koncepta oddaje, samo skrito kamero ob najinem srečanju. Seveda ti ne zamerim odziva, nisem užaljena, ker pač dojemam to kot neobjektivno mnenje, ker ti pač na eni strani ugaja Gartner, na drugi pa jaz in hop cup! Naj te opozorim tudi, da je vodenje oddaje, kjer gost ne pride do izraza itak odraz skrajne neprofesionalnosti in nesigurnosti voditelja in, ja, tega je pri nas kot solate na tržnici. Strinjam se z Gartnerjem in Vanjo, da bi ob bok Gartnerju lahko postavili kot sovoditeljico kvečjem kakšno tinomalino, pa če je grda ali pa ne, ne rabi slikce limat.

  Ne gre za širok pogled na delo in mnenja drugih. Brez skrbi, da nisem nikoli nergala čez ljudi, ki ne razmišljajo nevemkako intelektualno in delujejo predvsem na simpl vižo. Vse to pa še ne pomeni, da so zato plehki, primitivni, pogoltni in nesamokritični. Odkrito povedano poznam celo več ljudi izjemno lepe duše in prioritet, ki niso prav nič posebej intelektualni. Gartnerja ceniš, ker se trudi prebit v tej šovbiznis podn sceni?????? S čim pa??? Kje lahko opazim z njegove strani kaj drugega kot podn! V njegovih recenzijah ni nič odštekanega, zabavne so pa kvečjem tistim, s strani katerih meni res ni nič zabavnega. Njegove recenzije so poskus kopije nekdanjega Štefančičevega stila, pri čemer primerjave vleče kar počez, brez globlje argumentacije od “igralca v obeh filmih sta blond”. To so tudi zavajajoče recenzije, ki temeljijo na osebnem doživljanju, kot bi jih pisal kakšen petnajstletnik. Žal pa vse skupaj kaže, da je očitno filmsko nerazgledan, kaže pa tudi, da verjetno pogleda po pet filmov na dan kot stereotipno v šund infiltriran Američan poje po pet hamburgerjev dnevno. Če si fanatik, ki serijsko bulji v platno ali serijsko piše po deset blogov dnevno, še ne pomeni, da si kaj delal na poznavanju zadeve, v katero bolščiš. Lahko pomeni zgolj, da si fanatik. Filmofilov ni malo in niso obravnavani kot filmski teoretiki zato, a ne.

  Ja, tip se res neznosno trudi, da bi mu uspel veliki met, ampak se ne trudi z delanjem na kakovosti in razgledanosti, ampak samo na klasičnem guranju s poflom in afenguncem. In praviš, da mu ne uspe, ker nima strica na RTVju ali na Popu. Mislim, veš kaj! … Koliko nadarjenih in z resnično voljo po trudu in odgovornem pristopu bi res lahko imelo priložnost, da se izkažejo, pa delajo gužvo razni prijateljčki in sorodniki, ki od sebe ne dajo nič omembe vrednega, brez zaledja pa prihajajo na plano predvsem poflbrezvezniki za poneumljanje množic. In Jure Zrnec na primer je oseba, ki je prišla do oddaje brez stricev, izključno prek igralskega poklica z izjemnim talentom kot imitator in interpret znotraj parodij in skečev! Izključno s svojim talentom! Dooooolgo je moral čakat, da so mu končno ponudili oddajo, ki si jo je zaslužil. Čakat je moral, da so našli režo prostora med poflom in diletantstvom, predvsem slabega humorja. In ti se kujaš nad njim, Gartnerju bi dal pa oddajo, ker se baje trudi!!!! Višek!

 21. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Rado:
  Spet si izpadel kmetavz. Zakaj si to delaš, ko vem, da ti tega ni treba. Verjetno so krivi moški hormoni.

 22. Dejan Kaloh pravi:

  prehiter…

  @ Simon’ca: naša (licenčna) Piramida ni pofl, ne? Nisem ji valda jaz dal nagrade za najboljšo razvedrilno oddajo na svetu letos v Luzernu… in verjemi, da je to v konkurenci 358 oddaj iz 32 držav res štrleči dosežek. Ajde, pa tudi nekdanji TLP ni bil totalni pofl, pa ne zaradi Bizovičarja.

  Oddaji Tud not pado ali kako že, prerokujem največ sezono ali dve… bolje kupiti licenco kot delati neužitno domačo produkcijo. V bistvu so mi vse slovenske razvedrilne oddaje pofl, ker že v osnovi ne opravičujejo svojega poslanstva – niso zabavne, da o nekem kobajagi intelektualnem humorju niti ne govorimo – via Hribar! Zato jih gledam, tako mimobežno, samo takrat, ko recimo jem, če pa bi likal, bi jih morda gledal tudi takrat…

  Slovenske razvedrilne oddaje so milo rečeno negledljive, s slabimi scenariji, bedastimi šalami, s pogojno zanimivimi gosti in s polpismenimi voditelji (edini slovenski voditelj, ki bi lahko prosperiral v tujini je Galunič, tandema, ki ga tako hvališ, v tujini še povohali ne bi), kar v celoti velja tudi za not padu.

  Ne bom se spuščal v rezime Gartijevih kritik, rečem lahko le, da filmska kritika ni pisanje doktorata in da se v čisto vsaki kritiki ne rabi pisati o filmski zgodovini do pamtiveka in nazaj in mučiti bralca z nekimi dlakocepskimi podrobnosti in bog ne daj, z nekimi subjektivnimi subtilnostmi. Saj še nobenemu filmskemu kritiku niso postavili spomenika ali pač? Kam si tako navalila na človeka? Pusti ga, da naj piše tako kot ve in zna… Glej, prebral nekaj njegovih in tvojo Birth – njemu se nasmejim, pri tebi pa v tekstu uživam in oba sta mi kul.

  Ja, Simona imaš prav, ne gre za širok pogled na delo in mnenja drugih, gre nasploh za neko občo širino v življenju. Danes sem v Dunajski operi ves lep in počesan, jutri pa bom s frendi sedel v najbolj zanikrni beznici v svojem ljubem Mariboru in razdiral neke bedaste šale. In kaj?

  Še in še bi se lahko na to temo pogovarjala, a jo lahko skrčiva na en sam stavek: live and let live… Ne vem, kaj se ti je v življenju zgodilo tako groznega, da včasih v življenja buljiš v tako črnih očalih… kdo te bere med vrsticami lahko kaj hitro opazi neko zamorjenost, mržnjo do sebe in okolice (kot včeraj v Koncu), ki nedvomno nekje korenini… je pa res, da jaz nisem tvoj privatni psihiater… :)

 23. Rado Rado pravi:

  Simona,
  čemu si takšna? Če te nekdo prijetno zafrkne, se bom pa ja smel smejati?!
  Navse zadnje ti s svojim stilom kar kličeš h tovrstnim posegom. Kar spomni se, Mici te je celo imela za 1,89m visoko. Nekaj torej je v tvojem pisanju. Nekaj, kar draži ljudi. Tako, ali drugače.

  Ali ti pač smeha na svoj račun ne preneseš?

 24. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Dejan Kaloh:
  Licenčna oddaja še ne pomeni avtomatsko dobra oddaja, ker je nekje že uspela. Slovenska verzija je bolj podebiljena od hrvaške na primer, Najšibkejši člen z našo voditeljico je bil dolgocajten, Vzemi ali pusti pa je spet pri nas v najbolj debilni možni izvedbi, Lepo je biti milijonar z Jonasom pred leti je bila vrhunska v primerjavi s predhodnicami itd. Sploh pa ne vem, kaj ima prva in edina infotainment oddaja Piramida pri nas veze z oddajo A si ti tud not padu, ki bazira na popolnoma drugačnem pristopu in konceptu. A si ti tudi not padu bi lahko glede na poudarek na skečih primerjal kvečje s Hri-barom ali nekdanjim TV Poprom itd. No, pa vidim, da je bolje se izogibat primerjavam, ker kvalitete in Hribarjeve izvirnosti itak ne moreš absorbirat, kaj šele, da bi ti bil blizu njegov nivo humorja. Ker pa si ti in tebi podobni center merila sveta, res, kdo smo drugi, da bi lahko oporekali sodbam klovnovskega klana. Vas je Več in logično, da vam mora bit večina temelj za odgovor na vsa vprašanja, četudi je v zgodovini večina predstavljala večinoma ne razvno zgledne prizore in kvečjem manjšina in posamezni presežki so vplivali na pozitivne napredne spremembe. Večina je tako prekleto lahkotna in hitro učljiva poceni prodanih nebuloz in principov.

  Od kod ti ideja, da bi Galunič v tujini blazno uspel? Ja, pa Stojan Auer prav tako, a ne? Si lahko bolj natančen? Kje bi uspel. Na tujih televizijah namreč lahko vidim ogromno oddaj, kjer se voditelji prilegajo ravno Bizovičar profilu (Ashton Kutcher fore, MTV itd.). Zrnec profil je pa že dobesedno iskan vrhunec možnega komedijantskega pristopa. Kje bi torej Galunič uspel in s čim? Na MTVju??? Bi Galunič lahko postal novi Jay Leno? Mogoče Jerry Springer? WTF!

  Kje zaboga bereš doktorate v filmskih recenzijah? Kaj bolj poglobjenega in zgodovinsko preglednega lahko v skrajšani verziji bereš kot del publicistike samo od kakšnega Sama Ruglja ali Štefančiča, včasih od Vrdlovca … Recenzije pa nikoli niso doktorske, razen če je malo višji in doslednejši nivo zate že doktorat, ker te vsebinska doslednost in podkovanost nič ne briga, ker bereš recenzije kot neko vrsto vicev. Zakaj potem človek ne piše štose na račun filmov, četudi neprepričljive, a naj jih vsaj kot take poimenuje. Gre za korektnost, nič drugega.

  Ne, nisi moj privat psihiater in ga ne potrebujem. Ne vem niti kaj ima moj blog Konec” opraviti z zamorjenostjo. Jaz sem na Dan mrtvih v veseli družbi popivala, zapis, ki sem ga zapisala, pa je plod mojih razmišljanj na dotično temo. Mogoče preveč po stereotipno enačiš uporabo možganov z zamorjenostjo. Jaz namreč v tem uživam.

  @Rado:
  Simpl. Preprosto nisem poštekala, da naj bi bil to štos. Se mi je zdelo premalo smešno, da izvirnosti, ki bi me presenetila in nasmejala, sploh ne omejam. Preprosto je ni bilo. Pa smo spet pri humorju. Niti nisem opazila, da bi me kdo zafrknil! A če nekdo komentira, ah, ta pička ima sigurno samo menstruacijo, da take piše, to pomeni zafrknit??? Spet nisem poštekala. Se res opravičujem. So me zafrknili že mnogo bolj učinkovito in zgovorno, pa tudi smejali so se že na moj račun precej bolj osebno prepričljivo.

  Ti se kar smej na moj račun, ni problema, ti privoščim in se opravičujem, ker res nisem vedela, da je smešno. A si smejal tudi moji vzvratni opazki istega kova??? Me res zanima, ker se mi glede na tvoj komentar zdi, da smeha v tem primeru nisi premogel, pa me čudi, zakaj.

 25. Rado Rado pravi:

  Veš Simona,

  ko prebiram te tvoje besede, kjer kdovekolikokrat doslej omenjaš izvirnost, se mi pravzaprav poraja sočutje s tvojim življenjem.
  Nič te ne fascinira več. Ne ta, ali ona domislica, ki jo kateri od blogorjev “spusti” na tvoj račun, po tvojih filmskih kritikah sodeč, te ne fascinirajo niti naši filmski ustvarjalci, še celo št. 1 Siolovega blogarstva, slavni Fetalij te ni fasciniral, dokler ga jaz v enem stavku nisem kritično ocenil.
  Nabrž živiš precej dolgočasno življenje, obkrožena s vso to podalpsko povprečnostjo.
  Vsekakor je nam (koga neki sem mislil s tem?) dosti lažje. Lahko se veselimo že nad drobnimi domislicami, nad slučajnimi dovtipi, lahko se smejimo celo navrženi šali o babjih hormonih.

  P.S.
  - Šele zdaj sem se spomnil, da ti “štima” vsaj seks (vsaj tako si se hvalila), čeprav je tvojemu partnerju najbrž kar naporno. Vsakič mora opraviti za desetko!
  - Smejal sem se kmetavzu na svoj račun. Zelo domiselno!

  Z ljubeznijo, iz Savinjske doline
  Rado

 26. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Rado:
  Ni res. Nekateri blogerji na moj račun spuščajo take in drugačne opombe ali šale, ki me prav fascinirajo. Nikakor pa ne pričakujem, da me bodo vsi kar naprej fascinirali, saj še samo sebe ne. Gre za neke meje, ko rečeš pač, tole je pa tu mač. Ne vem, katere filmske kritike ali komentarje si ti bral, ampak če bi bral moje, bi ugotovil, da me nekateri slovenski filmski ustvarjalci in filmi naravnost navdušujejo. Na blogu sem sicer poseben poklon namenila predvsem Estrelliti, a tudi Petelinjega zajtrka nisem raztrgala, definitivno pa nisem namerno spregledala več kot očitnih kiksov in za lase privlečenih “akcij”, ki pač obstajajo in ga hitiči bojda prenesejo, medtem ko se bodo neodgovorni wannabe kritiki pri res dobrem filmu spravili z veseljem na vsako kocino. Ni fer, a ne.

  Tvojih ugibanj v smislu poskusa pit piker o mojem življenju ne bom komentirala, ker res nima smisla.

  Kje neki sem se pa hvalila, kakšno seksualno življenje trenutno živim, se mi niti ne sanja in mi ni niti najmanj podobno, da bi o tem razpredala po blogih.

  In partnerju, ki bi pri meni seks Opravljal, za kolikor že, ni tako zelo hudo, ker gre lahko še pred koncem kar domov in mu ni treba prit nazaj Opravljat to frdamano težko dejavnost.

 27. Rado Rado pravi:

  Ti hudir ti,
  vedno moram nekaj “motečega” najti pri tebi. Kdo ve zakaj?

  Črke so zdaj sicer malo bolj čitljive na tvojem blogu. Problem je le pisanje v negativu. Vprašaj kakšnega marketinškega strokovnjaka (meni najbrž ne boš verjela na besedo :-) ), ali pa kakšnega slikarja, o pisanju v negativu. Tovrstni teksti so namreč manj prepoznavni in moteči pri branju.

  To glede filmov sprejmem. Res si Petelnji zajtrk pohvalila. Le tisto, glede tvojih ljubimcev je pa kar huda. Ob treh zjutraj jih mečeš ven. Potem, ko so dali vse od sebe!!! Izmozgani, utrujeni, z rdečimi očmi! Moram si narediti vozel na robcu, da me ne bi kdaj zaneslo k tebi.
  Jaz namreč rad zjutraj še malo poležim.

 28. štulič pravi:

  … in me je vedno čudilo, kaj za vraga fante tako dolgo zadržuje na otoku maginje Kirke. Odisej je dobro vedel, da ga doma čaka bolj mila, bolj sladka, bolj ženstvena. Bogovi so tako hoteli? Ne vem če?! Fantje so se imeli prov fletn’.
  P.S. Gartner. Včeraj sem slučajno naletel na spot “Ginekolog” (Mr Mojo ga ima v My spacave_u) Misl’m. Remek_djelo!?i :oops:

 29. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Rado:
  Ja, pa res … Kdo ve,zakaj!

  A, ti je všeč torej nova oprava. Rada se preoblečem. Saj veš … se naveličam pač … da ni dolgčas … Me čudi, da je tole šele moja tretja verzija, ampak ne najdem ničesar po mojem okusu, da bi se večkrat poigrala, čeprav je izbira kar obsežna. Moji teksti pa sigurno niso, niti nimam takih teženj, prepoznavni zaradi črk! Halo! To bi bilo pa res žalostno. Da imaš pa neke nenavadne težave z vidom, pa že vem.

  Nisem ga samo pohvalila. Oboje. Pohvalila, kar je pohvalno in popljuvala, kar ni pohvalno. Simpl. Je pa res, da ljudje večinoma težko razumejo kar koli neabsolutistično in manj pristranskega.

  Si hotel povedat, da rad ležiš ko’ crka po opravljenjem matranju in napenjanju. Jah, sočustvujem. Pri meni se fuka drugače, tako da nič hudega, če ne prideš probat sreče.

  @štulič:
  Sigurno so se mel fletn. Tega samo ta mile, sladke in kao bolj ženstvene ne bi smele tako razumet. Kdo bo pa kuhal, pospravljal, prenašal moško lenobo, tečnarjenje, impotenco itd. Bogovi so se pa itak mel od vseh najbolj fletn.

 30. Rado Rado pravi:

  “Pri meni se fuka drugače, tako da nič hudega, če ne prideš probat sreče.”

  Najbrž na akord Simona? To mene nikoli ni zanimalo. Vedno sem moral vzpostaviti še nek čustveni odnos z dotično osebo. V ta “paket” se vključuje tudi dostojanstveni odhod (in ne zgolj strastni prihod); zajtrk v dvoje in poljub pri vratih.

 31. Gargy-ka pravi:

  Sem gledala oddajo v zivo….sicer ma vsak svoje mnenje,,,,a tam je zgledalo carsko:-)

 32. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Gargyka, verjetno zaradi lučk.
  Sicer pa so meli zadnjič fiktivno tekmovalko, ki se je pisala Gartner in so jo predstavili kot da joka zaradi naših oddaj :)

 33. Tamč pravi:

  Ja pri nas je največja napaka,pri teh odajah, da je vsak lahko voditelj, tudi če ni izučen za ta poklic. Zdi se mi, da se na zabavnih odajah kr neki napravlajo in delajo norca iz samih sebe ter Slovencev.Sploh nimajo izvirnih idej.naj dela vsak tam, kjer je njogovo izučeno področje. Ne pa kr neki…sam, da je.

 34. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tamč, dokler jih bomo gledali, jih bodo vrteli.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !