Vlado Kreslin: Cesta

26.10.2007 ob 12:35

V roke sem končno dobil Kreslinov novi album, ki ga je kot veste naslovil Cesta in ga nekje na sredini poimenoval še Križišča. In zadeva je kul. Pravzaprav zelo kul. Tako glasbeno kot pri besedilih. Vlado zna. Verjetno najbolje od vseh glasbenikov pri nas. Pesmi so kul, poslušljive, kvalitetne in lepe. Vse po vrsti. Dušo mi je najbolj pobožal prekrasen duet z Neisho, kjer z Vladom zapojeta, da sta Kot zvezda na nebu.

Všeč mi je, da je Vlado pripravil zelo veliko počasnih pesmic, ki so mi pri njemu vedno najbolj všeč. Da ne bo pomote, ne gre za patetične balade. Gre za glasbeno prepričljive in zelo globoke “počasnice”, ki me bodo božale še dolgo časa. Točno taka je pesem Magdalenca. Pa pesem Glej, vlak se vije. Pravi melos, malo etna, malo popa, veliko Vladota. Zelo dober album. Vlado je poslednji pravi glasbeni romantik na slovenskem. Hvala Bogu, da ga imamo. In hvala mu, da nam je dal tudi pesem Rož, podjuna, zila, čudovito patriotsko romanco. Pa pesem Abel in Kajn, kjer mu pomaga Severa Gjurin. Da ne pozabim, na koncu na Vlak zapoje še v italijansščini. Svaka čast. Tako zelo dober album, da izgleda kot Greatest Hits.

vlado_kreslin_-_cesta-2007_01.jpg

 

8 komentarjev na “Vlado Kreslin: Cesta”

 1. clementino clementino pravi:

  Meni osebno zelo všečna plošča. Tako da go ahed Vladek!

 2. M&M M&M pravi:

  noro dober

 3. mikimiska pravi:

  Tole je nor album. Malo je takih :) .

 4. gaвı gaвı pravi:

  Vlado tudi zame najkvalitetnejši slovenski izvajalec. Všeč so mi pa čisto vse njegove ’stvaritve’, seveda tudi ta. Vlado očitno ne sledi ‘trendom’, da vsak naslednji album postaja kopija oz. slabša različica prejšnjega (kot je značilno za večino ostalih naših in celo tujih glasbenikov). Vlado ostaja inovativen in vedno drugačen, a hkrati sledi ’svoji rdeči niti’. Zato mi je tako všeč, zato ga že leta in leta poslušam.

 5. Nejc Jemec pravi:

  i.

 6. J. pravi:

  Vladek naš, kocine idejo gor, kda se poslujša tej album!

 7. Jan Plestenjak: Osebno « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] zame na stopnji kakega Gibonnija. Edini, ki se mu približa in ga na trenutke celo preseže, je Vlado Kreslin, ostali so daleč zadaj, tako glede produkcije kot same melodike in navsezadnje tudi [...]

 8. IZTOK faking GARTNER » Vse najboljše, Vlado Kreslin pravi:

  [...] najboljše, Vlado Kreslin 29.11.2013 Jp, stari dobri Vladek jih danes praznuje že šestdeset. Od nekdaj sem njegov velik fan. Poleg Jana Plestenjaka je pri [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !