IZTOK faking GARTNER

« | | »

Toše Proeski: žalovanje, ki mu skorajda ne najdem para

22.10.2007

Da je Toše Proeski velika zvezda, sem vedel. Da je bil tako zelo velika, pa me je močno presenetilo. Zvezda je morda celo napačen izraz. Bil je angel. Najbolj priljubljeni makedonski sin. Njihov zaščitni znak. Vse, kar so imeli. Vse, v kar so verjeli. Ko je umrl, se je zanje ustavil svet. Ne boste verjeli, toda njegova smrt je v Makedoniji ustavila čas. Kot da bi umrl predsednik. Kot da bi umrl Tito. Pouk se je končal. Dnevnika ni bilo. Pogreb so izvedli na najvišji mogoči ravni. Ljudje so šli iz službe. Avtobusi in taksiji niso vozili. Vlak se je ustavil. Vsi so jokali. Čisto vsi. Kot nekoč za Titom. Velika stvar. Res velika. Masovna. Skoraj nerazumljiva za slovenske razmere. Morda celo za Hrvaške in Srbske. Če bi pri nas umrl Jan Plestenjak, bi jokali, toda dnevnik bi šel naprej, na pogrebu pa zagotovo ne bi bilo Janeza Janše in Janeza Drnovška. Mi takšnega sina nimamo. Makedonci so ga imeli. Po moje ga nimajo tudi na Hrvaškem. Če bi umrl Petar Grašo, bi jokali, toda pouk bi se nadaljeval, avtobusi pa bi vozili naprej. Morda bi se v Srbiji zgodilo kaj podobnega, če bi recimo umrl Željko Joksimović. Ali pa tudi ne. No ja, če bi v osemdesetih na vrhuncu slave umrl Bojan Križaj, bi morda začutili to, kar se sedaj dogaja pri Proeskem. Tudi Bojan je bil takrat najbolj popularen jugoslovanski sin. No ja, ko je umrl Dražen Petrovič, je bilo na Hrvaškem zelo hudo. Tudi on je bil njihov sin. Toda to je bilo pred leti. Sedaj je situacija drugačna, Toše pa je bil “le” pevec. “Le” zabavljač, “le” estradnik, ki je imel polne koncerte. Okej, bil je tudi dobrotnik in človek čistega srca, toda nisem vedel, da je Makedoniji pomenil tako veliko. In tu ne gre za masovno histerijo, ki potegne tudi tiste, ki umrlega niso poznali. Tu gre za iskreno žalovanje, ki ga ne pomnim. Morda bi ga lahko primerjali s smrtjo predsednika Kennedyja, ki je bil najbolj priljubljeni Ameriški sin. Ali recimo Jamesa Deana, Marilyn Monroe in če hočete, Elvisa Presleyja. Ne pretiravam. Verjemite mi, Toše je bil makedonski James Dean, makedonski Elvis. Njihova najbolj svetla in najbolj prikupna zvezdica, ki sedaj sije le še na nebu. Vanj so bile zaljubljene vse Makedonke. In za njim bodo žalovali še dolgo. Zdi se mi, da sploh ne bodo znali živeti brez njega. Da so z njim umrli tudi sami. Da je bil njihov angel varuh. Njihova lučka, ki sveti v temi. Božanstvo, ki so se ga lahko dotaknili. Izguba je huda. Morda prehuda za Makedonijo. V ostalih republikah bivše Juge resda jočejo enako glasno, toda tam ga bodo še nekako preboleli. S težavo, a bodo ga. Za razliko od Makedonije, ki je ostala sama. Sloveniji gre najbolje. Moja svečka je bila žal edina daleč na okoli. Toše, odpusti nam, saj ne vemo kaj delamo.

 

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 22.10.2007 ob 04:24 pod RIP, Toše Proeski. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

122 odgovorov na “Toše Proeski: žalovanje, ki mu skorajda ne najdem para”
 1. Jedina - 22.10.2007 ob 09:08

  hja, Iztok, res je kar si napisal…nam je hudo, kako je šele njegovim bližnjim…kaj pa praviš na to da bi ga proglasili za svetnika?

 2. nordstar - 22.10.2007 ob 09:26
  nordstar

  Mislim, da si zadel bistvo, ko si ga poimenoval SIN. To pojasni potem vso, nam nerazumljivo evforijo. Tudi jaz sem premišljeval, kdo pri nas bi lahko umrl, da bi se narod tako zganil. Evo, ga ni.

 3. TATJANA - 22.10.2007 ob 09:36

  IZTOK, ZELO LEPO SI NAPISAL IN V VSEM SE STRINJAM S TABO, LE TISTO O SVEČKI ME JE ZMOTILO. NI BILA TVOJA EDINA, S KOLEGICO SVA V SREDO POSLALI VSAKA SVOJO, JAZ SEM SVOJO OBNOVILA V PETEK, PA NE KER BI SE HOTELA “VEN METAT”, AMPAK VERJETNO TUDI TI NISI MOGEL PREGLEDATI VSEH (PO MOJIH IZRAČUNIH CCA. 34000 SVEČK), KI SO GORELE ZA NJEGA, KI JE NA ŽALOST VSEH NAS PREHITRO ODŠEL.

 4. Jazzy - 22.10.2007 ob 10:52
  Jazzy

  Ja točno to, Toše je bil Sin, sin vseh makdoncev in večkot to. Bistvo Tošeta je bil, da je na koncertih združeval nezdružljivo. Staro in mlado, vsa verstva in vse nacije. On je imel rad svojo Makedonijo in svoj narod, a nikjer ni spodbujal neko nacionalno rivalstvo. Pel je o ljubezni. Joksimovič, je zvezda na balkanu in glih tako odličen interpret, a njemu manjka ta čista, kristalna dobrota, ki jo je premogel Toše. Joksi kdaj izkoristi kako priliko, da poveliča sebe in svoj narod z izjavami, kot je zadnjič blo na tvju… Da ne bo nikoli razumel slovenščino, in da ko je slišal besedo “hrbtenica” ni mogel verjt, da mu je to tako čudan smešna beseda.. No in med tem, ko se Joksi ukvarja z našimi čudnimi besedami, Toše zapoje komad v perfektni slovenščini. Tu je razlika med velikimi, da se eni ukvarjajo z nepotrebnimi zadevami, kot so čudne besede, al pa se ukvarjajo s politiko, namesto, da bi delali, to kar znajo najbolj, PETJE.. In to je delal Toše, pel je, pel iz srca in z veseljem.. In to smo ljudje čutili, da v vsakem komadu in na vsakem nastopu, neglede al je to Skopje, Zagreb, Ljubljana daš vse od sebe.. To folk čuti!!!

 5. Safet Ali-beg - 22.10.2007 ob 11:18
  Safet Ali-beg

  Tpše je bil… fenomen. Človek, ki mu je uspelo to, kar ne bo uspelo nobeni osebi na teh prostorih. Iz ljudi od Vradarja pa do Triglava izvabiti podobna čustva. Imel je super uspešnice v makednoskem (Angel si ti), srbsekm (Čija si), hrvaškem (Srce nije kamen in Igra bez granica) in čisto svežo tudi v slovenskem jeziku (Moja). Komu bi to uspelo? Roko na srce, po smrti Tita je to smrt, ki je na prostorih bivše Jugoslavije pretresla največ ljudi. In ni videti, da bi to uspelo še komu drugemu.
  Sicer pa, kot zanimivost: ko sem slišal, da se je ponesrečil, sem se spraševal zakaj ni šel z letalom (jaz bi, ker je Skopje daleč), potem pa sem prebral, da je imel letalsko vozovnico, a jo je dan prej odpovedal (na nagovr manadžerke, ki je imela sestanek v Nišu) in se odločil iti z avtom. Sam je vozil do srbsko-hrvaške meje, potem sta se z voznikom (njegovim dobrim prijateljem) zamenjala. Če to ni usoda, ne vem kaj je.

 6. spookymulder - 22.10.2007 ob 13:00
  spookymulder

  Zares kruta tragedija in povsem razumem tvojo žalost, ampak počasi bo treba preboleti tudi to izgubo. Iztok, če me spomin ne vara, je to že tvoj šesti obširen prispevek na to temo, tako da bo morda čas, da tudi tega angela končno sprostiš zemeljskih spon in ga pustiš na njegovo pot proti nebesom. Verjetno bi si tudi Toše želel, da si ljudje počasi opomorejo in ga pustijo v miru počivati, ter da Makedonci tudi brez njega znova najdejo nek smisel v življenju. Pa upam, da ne zvenim kakorkoli cinično, ker je tudi mene njegova nenadna smrt zelo razžalostila, ampak če človek take stvari predolgo in preveč emocionalno premleva, zapade kvečjemu v popolno depresijo. Glede na to, da je bil tudi Toše “zgolj” človek, bi si verjetno želel v našem spominu ostati preko svojih pesmi, ne pa kot nek svetnik ali nadnaravno božansko bitje.

 7. iztokgartner - 22.10.2007 ob 13:14
  iztokgartner

  Tatjana, govoril sem o svečki, ki sem jo prižgal na balkonu, ne o tisti računalniški, ki sem jo ravno tako “prižgal”. In tista na balkonu je bila v mojem okolišu se mi zdi edina.

  Spooky, napisal bom toliko postov kot mi bo pasalo, saj jih nosim v srcu in jih moram dati ven. Njegova smrt ima več dimenzij in ko začutim, da moram še kaj povedati, pač povem. In če ti je za nekom res žal, ga ne preboliš le po parih dneh. Žal je pri meni tako.

  Safet, joj, očitno mu je bilo res usojeno umreti na tisti dan. Le kdo bi razumel usodo.

  Jedina, morda pa to sploh ni tako slaba ideja. Vsekakor bi si ta naziv v Makedoniji zaslužil.

 8. neisha - 22.10.2007 ob 13:54

  toše je bil ful vredo člevek .bil je kot angel . jaz sem tošetova dolga oboževalka.
  on je imel pač takšno usodo. vendar je bila ta usoda zelo huda za mladega pevca oziroma angela. moji sorodniki so ga vsi poslušali in tudi jaz seveda. zadnje čase sem zelo zmedena ne morem si predstavljati da je umrl.zanjem vsi žalujemo upam da tudi vi.

 9. katarina - 22.10.2007 ob 14:01

  ooo kok lepo. jaz pa nisem njegova oboževalka, ker nikoli nisem bile te vrste fenica. imam njegove cd-je, poznam njegove pesmi in jih znam na pamet (kot še 1000 drugih). ne žalujem za njim, ker nam je dal veliko, ker je bil dober, ker je zelo očitno živel spoštovanja vredno življenje. za čime da žalim onda?

  je pa res, da mi zdaj njegova glasba ne gre v ušesa. ne morem je poslušat. sem zadnjič dala v avtu noter njegov cd, pa sem kar malo posmrkala. in ga nekaj časa ne bom poslušala.

  vsakdo naj žaluje kakor njemu drago. je pa “smešno”, kako post festum slavimo mrtve. zakaj mu pa za časa njegovega življenja niso dali vseh teh nazivov?? mora človek res umreti, da se ostali zavejo njegove vrednosti?

 10. Jazzy - 22.10.2007 ob 14:14
  Jazzy

  spooky, saj še niti teden ni minil.. prebolevanje ima več faz.. prvo je šok, potem se sprijazniš, in potem nastopi žalovanje… tako, da je bolje da to vržeš iz sebe, pač na način na kateri misiliš, da je najbolje zate… če iztok čuti, da mora pisat, in se zato počuti bolje, naj piše… verjamem, da bo tudi čez kak mesec, ko bo večina pozabila, še kdo napisal kaj v tem stilu… jaz tudi težko poslušam komade.. in vem da je to trenutna faza.. da, ko se malo poleže in ko ne bo na vsakem koncu neka reportaža o tem, ko se bo vse malo umirilo.. bom spet vse cdje vrtela tako kot prej.. ker so odlični in si zaslužijo poslušanje…

 11. Buba - 22.10.2007 ob 14:16

  jaz vsak dan zjutraj znova prižgem svečko in ko dogori, prižgem novo.
  res pa je, da ne poslušam več njegove glasbe, vse sem spravila za kasneje, ko mi več ne bo šlo na jok, vsakič ko bom slišala njegov glas.
  bila pa sem jezna, ko sem v soboto dobila domov CD, ki sem ga naročila JANUARJA, pa mi ga niso izdobavili, ker se jim verjetno ni splačalo samo enega naročit in meni poslat. ko je bil živ, jim je dol viselo za stari cd, zdaj pa vsa stara naročila izpolnjujejo, ko so dnar zavohali. in tudi šele v soboto, ko sem dobila ta cd mi je RES potegnilo, da je umrl in da ne bo več koncertov in glasbe in ničesar…pa naj počiva v miru…

 12. anna - 22.10.2007 ob 15:10

  toše je bil zakon….ne dojemam d ga ni večč…..toše sakkaam te********+

 13. N1n1ka - 22.10.2007 ob 15:18

  Tudi sama sem bil zelo pretresena nad njegovo smrtjo,mislim da še zdaj niti nisem še čisto dojela da je zares odšel,da več nebo nejgovih koncertov itd.
  Njegovo glasbio trenutno le steška poslušam,kajti zmeraj mi gre na jok.
  Ja pa iztok zelo lepo si napisal,tudi sama nisem verjela da je bil toliko popolaren,
  da so za njim jokali vsi v Makedoniji,sedaj se pa sprašujem ali se je on zavedal svoje slave,ali se je zavedal da ga ljudje tako obožujejo in da jim je toliko pomenil.
  Z njegovo smrtijo pa sem tudi dobila občutek da nikoli neveš kaj se ti bo zgodilo,
  da danes si jutri pa te morda več ne bo,in mislim da so to ob tej tragediji občutili mnogi.Nažalost pa zaradi njegove smrti.
  Kakorkoli že naj počiva v miru,makedonski sin,ki je združeval vse od Vardarja pa do Triglava.Upam da se je prebudil v svetu ljubezni,kot je pel na začetku pesmi Igra bez granice.
  R.I.P. Toše

 14. spookymulder - 22.10.2007 ob 15:51
  spookymulder

  @Iztok in Jazzy: Ne, saj ne pravim, da mora biti na žalovanju kakšna časovna omejitev ali kaj podobnega, samo ob vsem tem pompu se mi že po malem zdi, da je vse skupaj samo še eno veliko matranje Tošeja. Vsi kar tekmujejo, kako velik slavospev mu bodo napisali in kakšno visokoleteče ime mu bodo nadeli in s katerim velikanom iz človeške zgodovine bi ga primerjali. Razumem, vsakdo žaluje drugače in vsakomur je Toše pomenil nekaj drugega, samo upam, da osebna žalost ne bo zameglila Tošejevega bistva – torej, da je bil odličen pevec in da bi bilo prav, da se ga kot takega tudi spominjamo, ne pa, da gre v zgodovino zaradi tragične smrti in posledične glorifikacije do nebes in nazaj. Verjetno bi vsak dober pevec raje videl, da se ga spominjamo po njegovih pesmih, ne pa po tem, kako je umrl in kako so ljudje žalovali za njim.

 15. iztokgartner - 22.10.2007 ob 15:53
  iztokgartner

  Spooky, vse to počnemo le zavoljo njegovih pesmi in zavoljo njegovega izrednega vokala. In seveda zato, ker smo žalostni. Jaz imam dodaten problem še s tem, ker podoživljam smrt očeta.

 16. Jazzy - 22.10.2007 ob 17:01
  Jazzy

  buba a si na mimovrste naročila, ker sem jaz tudi v soboto dobila CD Božilk, ki sem ga naročila kar nekaj tednov preden je umrl?

 17. spookymulder - 22.10.2007 ob 17:26
  spookymulder

  @Iztok: Vem in razumem kaj doživljaš, zato se ti opravičujem, če sem si z mojimi pomisleki dovolil preveč, samo zdi se mi, da so se ob vsem tem pompu okoli smrti in žalovanja njegove pesmi nekako znašle v ozadju, oziroma je bilo v zadnjem času o njem povedano toliko, da je ozračje preprosto zasičeno z vsemi naslovi, ki mu jih ljudje dajejo. Seveda za to nisi kriv ti in verjamem v tvojo iskrenost ob pisanju o žalovanju, čeprav, roko na srce, tisto podajanje statistike o rekordnem obisku bloga zavoljo Toševega članka je vseeno bilo malce pretirano (prijatelji si baje vse povejo, zato upam, da ne boš mojih pomislekov razumel narobe). To so pač zgolj moje misli, ti pa imaš vso pravico žalovati kakor te je volja, zato se ob tem nikakor ne daj motiti – vsakdo mora storiti, kar pač mora storiti.

  Samo še ena misel od Niccola Machiavellija: Niso naslovi tisti, ki bi častili moža, temveč je mož tisti, ki daje čast naslovom.

  Toše pa naj počiva v miru, jaz bom še naprej poslušal njegovo glasbo in vsaj v tem smislu zame nikoli ne bo povsem umrl.

 18. suzy - 22.10.2007 ob 19:47

  po tem dogodku sploh nevem ali še vrjamem v boga……..toše je biu fuul dobrega srca,pomagu je revnim družinam,otrokom………nevem zakaj je mogu bog lih njega uzet k seb……ampak usen toše bo vedno u naših srcih……k bomo poslušal njegove pesmi se bomo spominjal njegovih koncertov.

 19. SILVA - 22.10.2007 ob 19:52

  Poglejte to, če to ni usoda. Vsak dan se sprašujem, zakaj je bila dobra njegova smrt, če pravijo, da je vse za nekaj dobro. Pri njemu pa ne vidim razloga, pa če ga še tako iščem. Usoda je res kruta.

  *Rojen 25.01. > 25+1=26*
  *T O Š Е > v makedonski abecedi [T-23. črka] [O-19. črka] [Š-31. črka] [E-7. črka] >2+3+1+9+3+1+7=26*
  *Kariero začel leta 1997 > 1+9+9+7=26*
  *Umrl 16.10. > 16+10=26*
  *Ura smrti 06:20 > 6+20=26*
  *Umrl star 26 let*
  * Toše (26 let), Ljilja-managerka (49 let), voznik Gjorgji (32 let) > 2+6+4+9+3+2=26*

 20. iztokgartner - 22.10.2007 ob 20:12
  iztokgartner

  Spooky, ni panike. lepo, da poveš kaj misliš, saj mi je bilo ravno to pri tebi najbolj všeč. Glede tistega bloga pa sem dal podatek gor zgolj zato, ker res nisem mogel verjeti, da se je moj zapis o Tošetu dotaknil tako veliko ljudi tudi na siolovem blogu. Bil sem pozitivno presenečen in bilo mi je v čast, da sem lahko delil svojo žalost s tako veliko različnih zlomljenih srčkov. res mi je bil kul ta poba. In njegova muska tudi. Kar se tiče najnega prijateljstva, pa je premočno, da bi ga karkoli lahko omajalo. In vesel sem, da komentiraš moje bloge. Keep up the good work.

 21. Marta - 22.10.2007 ob 21:05

  Iztok, meni se zdi, da si ful lepo napisal. Dejansko Slovenci ne morejo razumeti, kaksna izguba je bila to za Makedonijo in kaj je pri njih Tose pomenil. Sploh si ne predstavljam, da bi zaradi kaksnega Slovenca tako jokali. Meni je grozno hudo in ne vem, kako naj prebolim, ker enostavno prevec boli… Ni fer.

 22. karolina - 22.10.2007 ob 21:08

  Toše je bil car!Imel je angelski glas,dobro srce in dušo.Rad je imel ljudi ne glede na raso ,vero in barvo kože-res je bil ambasador dobrote.Ampak nikoli ne bom razumela zakaj morajo ravno takšni oditi prvi????
  Dokler se ga bomo spominjali in ga nosili v srcu ne bo zares umrl.Človek umre takrat ko na njega pozabimo.

 23. Renata - 22.10.2007 ob 23:47

  Imam občutek da vsak ki ga srečam in reče kako besedo o njem, vsak v sebi cuti res ogromno praznino. Makedonci pa to praznino obcutijo še toliko bolj. imam prijatelja ki je vojak v Makedoniji pa mi je razlagal, kako se je dobesedno ustavil svet. trenutno ni ljudi na ulici ki bi sploh imeli kaj veselja v sebi….pravi da cuti da bo to trajalo se kar nekaj časa. tudi njihoove radijske postaje, se vedno na veliko govorijo o tem. Res je , drzi da je bil makedonski sin, ne vem ce slovenci takega imamo. Tako preprostega, dobrega, humanitarno naravnega, neprepotentnega., Z DUSO IN SRCEM, takega ki bi skoraj z vsakim ki ga ustavi na cesti spregovoril nekaj besed. …pa da bi še peti znal tako kot on. Res velika izguba ..;-( hvala bogu da ga bomo lahko ohranili v dobrem spominu. ostane nam seveda tudi njegova izvrstna glasba. slava mu, naj mu bo zemlja lahka… Renata

 24. kristina - 22.10.2007 ob 23:57

  Iztok popolnoma se strinjam z Vami. Dodala bi še naslednjo misel.

  Če angeli res obstajajo, potem je bil Toše Proeski naš angel. Na svoji kratki poti je s svojo odlično glasbo osrečeval vse nas, hkrati pa nesebično pomagal pomoči potrebnim in rušil bariere med balkanskimi narodi. Naj nam bo njegovo delo, njegova preprostost in njegova človeškot vsem za vzgled.

  Toše počivaj v miru!

 25. milena - 23.10.2007 ob 00:04

  Najprej lep pozdrav… danes sem se znašla prvič na tem blogu, saj na spletu kar naprej berem zapise o tošeju. Vsak večer po njegovi smrti prebiram…in še sama ne vem zakaj, žalujem za človekom, ki ga nisem poznala, niti nisem dobro poznala njegove muzike, razen par najbolj znanih pesmi. Že res, da me je vedno spreletelo, kadar sem videla sliko…ali poslušala njegov glas…enkrat bo treba na koncert. Nenazdadnje sem si rekla…no v soboto ga grem pa gledat, saj bo koncert blizu mene v btc-ju. Moja žalost za njim je tudi meni nerazumljiva, sploh pa nisem kakšna najstnica, temveč zrela oseba…jaz pa dobim cmok v želodcu, kadar ponovno zagledam njegovo sliko…poslušam pesem…Sploh se ne poznam. Zgleda da je toše res imel v sebi nek čarben vpliv na ljudi, katerega se nismo zavedali…in se zavedamo šele zdaj, ko ga ni in kar mislim si, da bi takšen kot je bil, res postal pevec svetovnega slovesa. Sem pa vesela, da sem našla tale zapis in da nisem čist nenormalna, kajti ljudje, ki jih imam okoli sebe me že čudno gledajo, ko kar naprej pripovedujem, kaj sem prebrala, slišala…

 26. Aleksandar - 23.10.2007 ob 01:20

  Svaka cast na svemu napisanom. R.I.P. Tose Proeski

 27. Milan - 23.10.2007 ob 11:28

  Res je škoda tako talentiranega pevca kot je bil Toše. Tudi sam sem mu prižgal svečko in tudi vsi v moji družini.

  Počivaj v miru Toše

 28. kristina - 23.10.2007 ob 11:38

  Popolnoma se strinjam z Marjano.

  Moje obdobje glasbenih idolov in “fanov” je ža kakšnih 10 let za mano, zato ne bi mogla trditi, da sem bila Toševa strastna oboževalka. Ker pa sem tudi sama glasbenica, mimo njegove glasbe enostavno nisem mogla “iti”. Njegove glasbene umetnosti in angelskega glasa enostavno ne morem opisati… Morda z eno besedo … ob poslušanju občutim… POPOLNOST.

  Ko sem zvedela za Toševo smrt, kar nisem mogla verjeti. Šele vest, da je naslednji dan po tragični nesreči pogreb, me je pahnila na realna tla. Tako kot se je za Makedonijo zaustavil čas, se ja čas ustavil tudi za mene. Ker na pogreb v Kruševo nisem mogla odpotovati in ker zaradi službenih obveznsoti nisem mogla spremljati televizijskega prenosa pogreba, sem edini način našla v glasbi. Takoj sem si nabavila njegov najnovejši CD Igra bez granica. Občutila sem, da sem preko glasbe bila v Kruševu z množico ljudi, ki so Toša spremljali k večnem počitku. Ob poslušanju pesmi Igra bez granica se je v meni nekaj premaknilo. Take bolečine ne morem opisati. Bilo mi je težko in še vedno je… Tudi jaz kaj dosti ne govorim o tem pred drugimi, da ne bi mislili, da sem čudna in obsedena. Enostavno te žalosti ne morem opisati. Toša nisem osebno poznala, čutim pa, kot da sem izgubila najboljšega prijatelja. Tako verjetno čutimo tisti, ki poznamo njegovo glasbeno in humanitarno delo. In vidim, da nas je veliko. In prav ta množična žalost me tako gane. Vsakodnevno spremljam novice in forume vezane na Toša. In zaključim lahko, da to ni le izguba za makedosnki narod, pač pa za vse nas, ki smo ga imeli radi.

  Preko spleta sem si ogledala tudi njegov pogreb, ki me je zelo ganil. Zato se v tem trenutku poklanjam makedonskemu narodu, saj ga je tako lepo spremljal na njegovi zadnji poti. Z vsemi najvišjimi častmi… Vesela sem, da vsaj nekje na tem planetu obstaja narod, ki je prepoznal svojega angela in ga na najlepši način pospremil k zadnjem počitku. Kaj takega se tu v naši deželi ne bi moglo zgoditi. In prav ta energija manjka slovenskemu narodu. Upam, da se bomo iz tega kaj naučili.

  Na mojem oknu vsak večer gori svečka. Upam, da me bo nekoč pot zanesla v Makedonijo, kjer se bom lahko osebno poklonila našemu angelu.

  Čas bo zacelil vse rane…vendar brazgotina bo ostala. Jaz osebno nikoli ne bom pozabila, kdo je bil Toše Proeski. Njegova glasba je ta, ki me bo dan za dnem spremljala…

  Za konec bi rada ponovila misel, da je Toše naš angel, ki nam je pokazal pot. Na nas je, da mu sledimu v njegovem humanitarnem delu, rušenju vseh barier na Balkanu, in da ga nikoli ne pozabimo!

  Toše počivaj v miru!

 29. Alana - 23.10.2007 ob 12:03

  Res je bil zvezda in težko bomo našli nekoga, ki bi se lahko primerjal z njim. Bil je angelček v človeški podobi in upam, da sedaj sedi na svojem oblačku in vidi kako ga imajo ljudje radi in, da mu ni zaradi tega težko. Moram priznati, da me je ta nesreča prebudila in se me pošteno dotaknila. Njegov glas me spravi v jok kot tudi vsi komentarji, ki jih lahko najdemo po spletu. Nekateri so resnično globoki in se vsaj mene zelo, zelo dotaknejo in priznam, da vedno točim ogromne količine solza. To me niti slučajno ne moti, saj si Toše to resnično zasluži. Zasluži si, da jočemo za njim, se sprašujemo zakaj, se po blogih bodrimo in tolažimo, saj ga na ta način RES NIKOLI ne bomo pozabili. Jaz srčno upam, da ga resnično NIKOLI ne bomo pozabili!!! Menim, da to kar se sedaj dogaja tako v Makedoniji ni histerija ali kaj podobnega, ampak resnično globoko žalovanje, ki ne pozna meja. Si predstavljate, da je svet za njih obstal? Jaz si lahko! Kar se tiče našega žalovanja … nič ni narobe,če smo žalostni zaradi njega, saj smo bili njegov fani, ki ga nikoli, zares nikoli ne bomo pozabili. Še dobro, da so nam ostale njegove FANTASTIČNE skladbe. Sama verjamem, da bo pri meni v srcu ostal v posebnem kotičku, ki je namenjeno njemu in ne bo nikoli pozabljen. Res je bil makedonski sin in človek, ki je bil sposoben narediti uspešnice po vsej bivši jugi. Komu od našim vrlih pevčkov bi to uspelo. Nikomur!! Včeraj sem prebrala kako njegovo dekle sedaj trpi, ker ji ne dovolijo v stanovanje, ker se bojijo, da bo prodala njegove, še ne objavljene skladbe. Pa sej človek ne more verjeti… To me je resnično razjezilo. A sprašujem se, ali je resnično kaj na tem, kar sem prebrala, da bi naj policisti našli, takoj na licu mesta nesreče, njegov Laptop, kjer se je še vedno odvijal film, ki bi ga Toše naj gledal. Ali to, da so se komaj pol ure pred tragično nesrečo ustavili in odšli na kavo, torej verjetno ni Georgijev zaspal. Govori se tudi, da naj bi Toše bil buden… Kaj je res, upam, da bomo izvedeli. Upam in želim si le to, da ni trpel, preden je umrl. Upam, da mu tega Bog ni namenil, saj si Toše tega nikakor ni zaslužill. Kar se pa tiče njegovih resnično dobrih del bi pa rekla le to, da če Bog je, potem mu ne bi smel pusti oditi tako, kot mu je.
  Ljudje, spominjajte se ga tako, kot se ga spominjate zdaj. Poslušajte njegovo glasbo, uživajte v njej in se ga spominjajte takšnega kot je bil, nasmejanega, vedrega, prijaznega, dobrohotnega …. in človeka, ki je verjel, da na sveta ni zla ampak sama dobrota. Pišite o njem, se ga spominjajte, saj tako nikoli ne bo zares umrl.

  Toše, počivaj v miru in bodi naš angelček, ki sedi na svojem oblačku in si prepeva svoje – naše najljubše pesmi!

 30. kristina - 23.10.2007 ob 12:31

  Alana, informacija, da naj ne bi njegovo dekle pustili v skupno tsanovanje v Skopju ni resnično. Ta novica naj bi bila objavljena na srbskem portalu BLIC, vendar so jo kar hitro demantirali. Sicer pa za vse, ki želite spremljati tekoče zadeve v zvezi s Tošem, kliknite na hrvaški portal http://www.index.hr. Pa ne verjet vsega, kar je napisano. Namreč sedaj novinarji poskušajo napihnit vse zadeve.

  Toše počivaj v miru!

 31. Ema - 23.10.2007 ob 13:51

  Imam 40 let in sem mama dveh otrok in resnično sem se že spraševala ali se mi že malo rola, ker sem tako žalostna zaradi njegove smrti. Zdaj pa vidim, da tudi mnogi drugi tako žalujejo. Kako to preboleti in pustiti za sabo, ali bomo zmogli?

  Tošeta sem slišala po televiziji peti le enkrat, vendar je bilo dovolj, da sem se odločila, da ga grem poslušati tudi v živo. To naj bi bilo minulo soboto. Potem pa to… Po pravici povem, da mnogi ne razumejo moje žalosti, tudi moj mož, ki je na pol Makedonec se mi čudi.

  Iztok lepo si napisal, pomagaj nam še preboleti to žalost.

 32. Milan - 23.10.2007 ob 14:18

  Ema, nisi edina.

  Strinjam se tudi s kristino. Srbski BLIC samo napihuje zadeve, lahko jih je sram, če nimajo kaj drugega pisati, naj vsaj o tem ne lažejo.

 33. chiiika - 23.10.2007 ob 14:18

  Še danes…skoraj teden po tošetovi smrti jokam in se ga spominjam. vsak dan poslušam pesmi in molim zanj!!

  ampak, toše je bil tako dober pevec,angel…..samo ena stvar me moti….zakaj bog vedno vzame najboljše?!?

  toše počivaj v miru, spomni se na nas-navadne smrtnike, zdaj ko si v nebesih in bodi naš angel varuh!

 34. Lidija - 23.10.2007 ob 14:24

  Makedonska azbuka
  ТОШЕ – Т(23) О(19) Ш(31) Е(7) 2+3+1+9+3+1+7=26

  ovo je nevjerovatno!!!

  Rođen 25.01. 25+01=26
  Poginuo 16.10 16+10=26
  u 06:20 06+20=26
  Inače živio je samo 26 god. (2007-1981=26)
  Kada zbrojimo 25+01+1981=2007 (godina u kojoj je poginuo)
  2007-16-10=1981 (godina u kojoj je rodjen)
  26*26*26=17576 (1+7+5+7+6=26)
  Karijeru je započeo 1997 1+9+9+7=26
  TOSE (26 GODINA),menadjerica LJILJANA (49) vozac GORGI (32)>> 2+6+4+9+3+2=26
  Pjesma “Igra Bez Granica”, koja nosi naziv zadnjeg albuma, izdata je 2007. godine, nalazi se na 6. mjestu na albumu i traje 5:51 minuta – 2 + 7 + 6 + 5 + 5 + 1 = 26

  Numerologija na staro evgejski jezik 26 znaci – BOG!!!

  Ovo sigurno nije slucajnost,ima nesto u tome!

 35. malaluna - 23.10.2007 ob 14:30

  Nisem prebrala komentarjev, ztao že v naprej opravičilo, če bom apisaa kaj takšnega, kar je že napiano ali razčiščeno.

  Tudi pri meni na balkonu je gorela svečka samo za Tošeta. Tudi jaz ne morem preboleti njegove smrti. Pa nisem najstnica, ki si ob njegovem imenu populi vse lase. Sama stojim trdno na tleh in se zavedam vsakega trenutka. Od kar je umrl Toše še toliko bolj. Ker sem se dejansko zavedla dejstva, da smo minljivi in da mogoče nimamo več časa, da mogoče ne bo jutrišnjega dne.

  Na mene je Toše naredil vtis s svojo skromnostjo in s tem kar je bil. Iskren fant, ki ga dooooooolgoooooo ne bo več. Ne samo v Makedoniji pač pa na področju cele bivše juge. Za nobenim nebi tako jokali. Toše je bil en in edini in bil je le delček do popolnosti. Meni je zlezel pod kožo in se mi usedel v srce. Tam bo ostal. Za vedno!
  Žal mi je njegovih staršev in tistih s katerimi si je bil blizu. Čutim njihovo bolečino. Hecno je to, da še mene boli in sem prizadeta, pa ga nisem poznala, nikoli videla, kar obžalujem.

  Te dni poslušam njegov angelski glas in razmišljam o krutosti sveta. Toliko bi še lahko dal……Oh Toše….

  ..u dušu me tvoj pogled tako, lomim se, pucam ko staklo, kako da kažem ti zbogom, kad sve gubim s tobom….??????

  Škoda besed, ker z njimi ni možno opisati žalosti, stiske in bolečin ob takni izgubi!!!!!

  Iztok, tebi pa vse čestitke, da tako iskreno pišeš o “nekem” pevcu. Zaradi tega te bolj cenim.

 36. ana - 23.10.2007 ob 17:42

  strinjam se z vsemi!!!!!!!!!!!! zadnje dneve kar naprej poslusam njegove pesmi in zal mi je da nisem sla na noben njegov koncert!!!!!!!!!!!!!!!! mislim da bi lahko v svoji glasbeni karieri se veliko dosegel!v mjem srcu bo ostal za vedno s svojimi dobrimi deli in angelskim galsom! TOSE R.I.P.

 37. ajda - 23.10.2007 ob 18:01

  Tudi jaz sem poznala nekaj njegovih pesmi. Ko sem jih prvič poslušala na radiu(že dolgo nazaj),sem si rekla, tale pa res fenomenalno poje. Njegov glas se ti kar nekako vtisne v srce. Pa nisem vedela kdo to sploh poje. Ko sem izvedela, da je to on, sem poslušala še ostale njegove pesmi. Ne znam povedat, ampak kar nekako se ti vtisnejo v srce. Ko poje v živo, pa sploh ni komentarja. Takrat pozabiš na vse. Na žalost nisem bila na nobenem njegovem koncertu. Nikoli nisem verjela, da angeli še obstajajo, sedaj pa resnično verjemem. Pa nisem kakšna najstnica, kot verjetno mislite. Človek, ki toliko da. Združeval je vso bivšo Jugo v času svojega življenja s svojo srčnostjo in združuje jo sedaj skupaj v žalosti. Človek se ob tej tragični smrti zamisli nad svojim živlejnjem, ki se lahko jutri konča……………. Ob poslušanju njegovih pesmi mi gre na jok. Sožalje njegovi družini, dekletu ter prijateljem. Makedonija, žalujem z vami.

  Iztok hvala ti za res dobro napisano razmišljanje o Tošu.

 38. kristina - 23.10.2007 ob 21:09

  Sedaj ravno poslušam odlomek Toševe pesmi ARIA, ki jo je posnel z Gianno Nannini. Res odličen komad. Kar ne morem verjeti… kako dobra glasba… za vse, ki želite slišati, kliknite na

  http://www.youtube.com/watch?v=kiDSY6_tNqY (studijski posnetek)

  in

  http://www.youtube.com/watch?v=upx6rYjY4UQ (posnetek iz koncerta)

  Toše počivaj v miru!

 39. Vanessa - 23.10.2007 ob 21:12

  Spominjam se torka… tistega usodnega, nesrečnega torka. V Srednji šoli smo imeli malico, nakar sem dobila mamino sporočilo. Takoj sem vedela, da ne more biti nič dobrega, kajti v šolskem času mi piše res samo zaradi izjemnih dogodkov. Pogledala sem. Sporočilo je bilo kratko in jedrnato. Ravno dovolj, da sem izvedela, kaj se je zjutraj zgodilo Tošetu, pevcu z angelskih glasom in izjemnim srcem. Pisalo je samo:’ Danes je umrl Toše.’ Globoko sem pogoltnila slino in še enkrat pogledala v mobi, da ne bi slučajno videla narobe. Pisalo je enako kot prej. Nisem mogla verjeti. In tudi nisem hotela. Da bi umrl Toše? Saj to je POPOLNOMA nemogoče! Vendar ni bilo… poklicala sem mamico in jo vprašala, zakaj, kako, kje… je umrl najin najljubši zvezdnik. Povedala mi je. Usodna je bila hrvaška avtocesta. Malo je manjkalo, da nisem zajokala… vendar sem se zadržala, kajti nikoli se nisem rada izpostavljala. Imela sem solzne oči, toda solze sem komaj zadrževala. Komaj. v mukah sem preživela še nadaljne 3 ure v šoli, potem pa po hitrem postopku zbežala na avtobusno postajo. Tistega dneva sem bila zelo tiha. Nisem veliko govorila, ko je bilo v moji navadi. Nikakor nisem spravila nič iz sebe. Samo želela sem čimprej priti domov. Tam sem se počutila varno. Tam sem se lahko v miru izjokala. Gledala sem njegove slike ( bil je čudovit ), poslušala njegove pesmi ( bile so nekaj posebnega, iz dna srca ) in razmišljala, zakaj ( ni si zaslužil! ). Moje stanje se ni skoraj nič spremenilo. En teden je že, vendar se počutim tako samo, kot še nikoli prej. Okoli sebe imam tiste, ki me imajo radi, vendar mi ne zadostujejo. Hočem ga nazaj, tako kot vsi. Vendar mi ne bo uspelo. Ne meni in ne nikomur drugemu. Pevca, katerega pesmi so me potolažile vedno, ko nisem imela nikogar, ni več. Sedaj je v nebesih. In čeprav vem, da se ta rana še dooolgo ne bo zacelila, sem bom potrudila. Ker on nikoli ne bi želel, da smo mi žalostni zaradi njega. Bodimo dobre volje, tako kot je bil on Unicefov ambasador dobre volje. Vendar, lahko je reči, teže to uresničiti. Ostal mi boš v lepem spominu, Toše. V najlepšem. Bil si vse, kar si lahko človek želi. In tako kot si ti pel nam, bom sedaj jaz tebi v spomin zapela kakšno pesem. Poslušaj jo – prihaja iz dna srca. Vsak dan. Pa čeprav ti poje samo ” neumna najstnica. ” Počivaj v miru*

 40. saby - 23.10.2007 ob 22:04

  tud jst se strinjam z vsem kar je že bilo napisano. toše je bil angel na zemlji. točno se spomnim prejšnjega torka…delala sem kot varuška, ko me je na telefon iz šole poklicala moja sestra in mi rekla,da je u šoli slišala, da je toše baje umrl, pa sem ji rekla, da naj me ne zafrkava in da bom takoj preverila na teleteksu…in ko sem odprla teletekst sem takoj videla to novico, ki me je zlomila…naslednji dan sem gledala tudi prenos pogreba, in v meni je bilo toliko bolečine, zjokala sem vs solze, ki sem jih imela,še zdaj me boli in ko vidm sliko ali slišim pesem, mi solze kar tečejo iz oči in jih ne morem ustaviti, niti jih ne želim…spremljam vsako novico o njem, in ko berem kakšne komentarje me tako zbode pri srcu… sploh članek, ki je bil objavljen v makedoniji, o 15-letnem Toši, ki mu je naš angel rešil življenje… in začnem se spraševati o tem, zakaj nam je bog vzel tega angela, ki je na ta svet prinesel luč življenja? zakaj je usoda tako kruta? zakaj, zakaj,zakaj??? a odgovora nikoli ni…

  Toše…so close, no metter how far, couldn’t be much more from the heart… R.I.P. my angel *

 41. beyba - 23.10.2007 ob 22:11

  pustil je pečat, imel je karizmo…. tudi jaz ne pridem k sebi… s hčero sva imeli namen iti na koncert v BTC….že en teden mi je hudo, kupila sem njegov zadnji CD…dobro, nisem edina, sem mislila, da se mi že meša….ne predstavljam si, kako je pri srcu njegovim najbližnjim, če je že meni tako hudo pri tem….pa ga osebno nisem poznala…TOŠE R.I.P.

 42. mikimiska - 24.10.2007 ob 03:53

  Makedonija je z izgubo Tošeta, izgubila svojega idola, svojega ambasadorja, svojo lučko v temi,… bil je upanje, ki je sedaj ugasnilo. On je bil oseba, ki bi jih ponesel v svet, če bi le imel dovolj časa. Njegova glasba je več plastna, tako kot njegov glas. Je človek, ki se rodi na stoletje eden.
  Pogrešali ga bomo še dolgo. Ko me pot ponese v njegov okoliš mu grem prižgati svečko, da mu bo bolj toplo in svetlo.

 43. SANJA - 24.10.2007 ob 10:59

  Bil si edinstven, imel si KARMO, izžareval si človeško toplino, vse kar človek mora imeti……
  Že teden dni jočem za človekom, ki ga nisem poznala, ampak vseeno je bil del mene, bil je moj angel, ki mi je vsak dan znova pokazal, da so na svetu ljudje, ki niso sebični…njegov glas je bil enkraten, neponovljiv…vsak dan sem poslušala njegovo glasbo, zdaj pa me pri srcu stisne,ko samo slišim njegov glas…želela sem si ga vsaj enkrat v življenju videti, če sem že toliko lepega slišala od njegovih glasbenih kolegov, pa se mi sanje ne bodo nikoli uresničile…želim si le enkrat na njegov grob…zaradi spoštovanja….
  Lahko si samo predstavljam kakšna žalost je vse to za njegovo družino…
  ZATO PA UŽIVAJMO ŽIVLJENJE, NIKOLI NE VEMO, KAJ NAM USODA PRINESE, USODA PA JE ZELO KRUTA….

 44. plemeniti - 24.10.2007 ob 11:08

  Če bi pri nas umrl Jan Plestenjak,bi bila po vsej Sloveniji veselica,zato,ker tip ni čisto nič drugega kot navaden majmun,ki nima pojma o glasbi.

 45. iztokgartner - 24.10.2007 ob 11:16
  iztokgartner

  Plemeniti, lepo prosim, takšni komentarji so povsem odveč. Tudi Jan ima ogromno oboževalk, ki bi jokale za njim. To, kar ti misliš o njegovi glasbi je tvoje mnenje in verjemi, da se s tabo ne bi strinjalo ogromno ljudi. Jan ima svoje koncerte vedno zelo polne, njegovi cedeji pa se prodajajo za med. Če bi umrl (Bog ne daj, da se to zgodi), ne bi bilo nobene veselice, marveč huda žalost. Če pa bi že bila veselica, bi bil ti edini na njej.

 46. plemeniti - 24.10.2007 ob 11:34

  Še nisem slišal nobene punce,ki bi rekla,da se ji zdi Jan Plestenjak. Da ne boš rekel,da so vse prikrite oboževalke. Tip je izredno zoperen,je narcisoiden,o glasbi nima pojma in govori se,da je prikriti homoseksualec.

 47. iztokgartner - 24.10.2007 ob 11:37
  iztokgartner

  Jaz ti jih pripeljem in pokažem cel kup, ki ga obožujejo. Pojdi kdaj na kak koncert njegov in boš videl kako ga imajo radi ljudje, ki so tam.

  In kaj če bi bil gej? Je zato vreden, da se ga zakuri na grmadi. To nima nobene veze s tem ali bi žalovali ali ne.

  In če si boš kdaj vzel čas za njegovo glasbo, boš videl, da sploh ni slab, marveč čedalje boljši. Še posebej v primerjavi z ostalimi našimi glasbeniki.

  Plemeniti, te morda moti, da nisi tako zelo čeden kot on? :)

 48. plemeniti - 24.10.2007 ob 12:08

  Tipičen argument “a si mu fovš,ker je lep,ker ima dobro glasbo,ker ima bla,bla,bla”. Ne moti me,ker je tak krasotec,moti me,ker samega sebe vidi,kot najlepšega na svetu.V ogledalu se vidi kot Prince Charming. Besedila pri njegovi glasbi so brez vsega pomena,kot da bi računalnik naključno izbral besede,melodija je povprečna,vokal pa je ena sama katastrofa. Njegove glasbe se na zabavah ne vrti,vrti se jo v kakšni zakotni diskoteki ala Global,pa še tisto bolj poredko,res pa je,da nas dnevno posiljujejo z njegovo glasbo po radiu,vendar tu ni težave,saj je treba le tipko pritisnit.
  Aja,nisem rekel,da je gej,ampak da je prikriti gej,kar pa je velika razlika.

 49. *biba* - 24.10.2007 ob 14:18

  Res sem vesela, da sem našla tvoj blog in prebrala toliko lepih izpovedi, posvečenih Tošeju, brez neumestnih ksenofobičnih in nacionalističnih izpadov določenih ljudi z nizko samopodobo.

  Toše je bil res nekaj posebnega, izjemnega in enkratnega. Žal sem pozorna nanj postala šele z njegovo tragično smrtjo, zato se toliko bolj čudim nenadni praznini in žalosti, ki ju čutim v sebi. Ni dvoma, da je bil Toše odličen pevec s prekrasnim glasom, izjemnim talentom in nepozabnimi pesmimi, s katerimi se je proslavil na Balkanu in drugod po svetu. To nam bo ostalo za vedno, zapisano je in ovekovečeno na video in avdio posnetkih.

  Razmišljam, kaj je tisto, zaradi česar mi še po enem tednu privrejo solze na oči in se mi dela cmok v grlu, čeprav ga poznam ravno toliko časa, kolikor ga ni več med nami. Moja bolečina in žalost ne zevata samo za Tošejem-pevcem, ki je preminil veliko premlad, ki je imel pred sabo še vso prihodnost in se mu je obetala zavidljiva kariera, ki bi nam lahko dal še toliko dobrih pesmi in nepozabnih koncertov. Žalujem predvsem zaradi izgube Tošeja kot osebnosti, Tošeja kot človeka. Ko sem na internetu in po tv gledala posnetke njegovih koncertov in intervjujev z njim, sem prepoznala velikega človeka. N1n1ka se sprašuje, če se je on zavedal svoje slave in koliko je pomenil ljudem, meni pa se je pri gledanju posnetkov porajalo vprašanje, če so se ljudje zavedali, kako je on imel rad njih, kako jih je spoštoval in cenil. Vse to mu je pisalo v očeh, vse to se je odražalo v njegovih gibih in dejanjih. Velik človek je tisti, ki svojih zaslug ne pripisuje sebi in si jih ne lasti, ki ni ponosen in prevzeten, ki ni sebičen in vzvišen kljub svojemu uspehu, slavi in bogastvu. Toše je bil to, kar je: preprost, ponižen, uglajen, nenarejen, iskren, spoštljiv, zadržan, pobožen, ljudski. Vse to, kar nas svet uči, da je garancija za neuspeh. In prav zaradi tega lahko brez zadržkov pritrdim, da je Toše bil in je svetnik na tem svetu.

  Svet je izgubil res velikega človeka, ne samo uspešnega in talentiranega pevca.

 50. iztokgartner - 24.10.2007 ob 14:18
  iztokgartner

  Plemeniti, le za firbec, povej mi naše izvajalce, ki pa so ti kul in ki imajo za razliko od Jana fajna besedila in kul glasbo.

 51. Milan - 24.10.2007 ob 14:18

  Vedno se najde nekdo, ki misli da je pameten /plemeniti/, je pa navadno blebetalo, ki pojma nima o življenju. plemeniti, daj umakni se na kakšen forum in tam stresaj neumnosti.

 52. slavi - 24.10.2007 ob 14:35

  tipična slovenska foušija… Pa sej ne morem verjet. Normalno, da v Sloveniji nimamo “Tošea” sej bi mu bli vsi fanti fouš, ker je tko nadarjen, sposoben in fleten, pa še njihova dekleta norijo za njem. Našla bi se pa tud kakšna dekleta, ker jih ne bi “šljivil” in bi ga razglasile za geja….

  Odmaknil pa smo se od resnične teme: TOŠE PROESKI JE BIL LEGENDA IN JE BIL RESNIČNO ANGEL MAKEDONSKEGA NARODA. DA ČLOVEK V SVOJEM 26 LETNEM ŽIVLJENJU DOSEŽE KAJ TAKEGA JE RESNIČNO ČUDEŽ!!!

  IZTOKGARTNER zelo lepo si napisal in mislim, da je Jan fleten, brihten in vedno boljši glasbenik., je kot vino, vsako leto boljši. In dejstvo, da je bil jugoslovanski državni prvak na tekmovanju v klasični kitari. Tko, da mislim, da je definitivno imel in ima znanje o glasbi.

  Toše PROESKI – ANGEL!

 53. Milan - 24.10.2007 ob 14:55

  Strinjam se z vami.

  Glede Tošeta pa :
  Kot ste nekateri omenili ga tudi jaz nisem nikoli poslušal v živo. nekaj njegovih pesmi sem imel posnetih na CD-jih pa skoraj nisem vedel da jih on poje. zdaj pa mi nikakor ne gre iz glave, poslušam njegove pesmi vsak dan, snemam ce-je, spremljam dogajanje v zvezi z njim inpd… Skratka noro :( :(

  Še enkrat

  Naj počiva v miru in res velika, velika škoda za takega človeka kot je bil Toše.

  Dober pevec in človek z velikim srcem.

  Slava mu

 54. Ani - 24.10.2007 ob 15:52

  Hvala vsem, ki pišete o svojih občutjih o tej tragediji, saj tako vidim, da nisem sama…. Tudi jaz sem že precej daleč od pubertete, pa se me je Tošetov odhod dotaknil tako intenzivno, da nikakor ne morem priti k sebi… nekaj manjka, del mene se je za vedno spremenil. Drugače sem pozitivka in se trudim tudi v slabih stvareh najti svetlo točko, ampak tokrat sem nemočna…
  Zato je vse, kar lahko povem to, da dragi vsi, imejte se radi, imejte radi vse svoje, povejte jim to, pokažite, ves čas in vedno znova, saj nikoli ne vemo, kdaj bomo odšli…
  Toše zdaj poje z angeli…
  In verjamem, da je s svojim talentom, preprostostjo, skromnostjo, velikim srcem in karizmo ljubljenček tam, kjer se bomo nekoč srečali…

 55. KARIN - 24.10.2007 ob 18:33

  joj tiše počivaj v miru bog te slavi .ti si bil pa res cool zakon ni takega cloveka ko si bil ti joj joj bogi toše pocivaj v miru caw

 56. STEFAN - 24.10.2007 ob 20:11

  TOSE POCIVAJ VO MIR!ZASEKOGAS KE OSTANES VO NASITE SRCA:(

 57. maja - 24.10.2007 ob 20:35

  plemeniti…svaka ti čast!!!!:) nasmijala sam se do suza tvojim resničnim izjavam:) tvoja izjava je prva k me je uspela nasmejat. sam pomojem lahko bejbe na prste našteješ k majo rade Jana :/ jst ga nimam, k poje ponavlja ene te iste besede k pokvarjena kaseta:) sam seb je ušeč, dviguje se v nebesa kot tista moška stvar u hlačah….nevem, zame je odvratn, pa še vrjamem da je še marsikomu. a toše je pa angel, bog….use najlepše in najboljše kar je obstajalo na zemlji. Jan plestenjak Toši ni niti do gležnjev a kamoli do kolen. Toše, nedostajačeš nam mnogo puno i zauvijek češ biti u našim srcima

 58. sandra - 24.10.2007 ob 21:22

  meni je bil on zakon pa še lep je škoda da ga ni več smrk smrk

 59. iztokgartner - 24.10.2007 ob 21:37
  iztokgartner

  Maja, če se ne motim si se nasmejala človeku, ki je rekel, da bi se veselil smrti Jana Plestenjaka?
  Čudnim rečem se smejiš.

  Slavi, tako je, se strinjam v celoti kar si napisala.

 60. maja - 24.10.2007 ob 22:35

  ne iztokgartner, ne smejim se temu….nisem taka čudakinja da bi privoščila nekomu smrt!! res ne štekaš kaj se napiše….še enkrat preberi pa bo kul. nasmejala sm se njegovemu načinu pisanja…ker je ubistvu resnico napisu…no kokr za koga. naslednjič dvakrat preberi preden odpišeš nazaj. lep pozdrav.

 61. plemeniti - 24.10.2007 ob 23:59

  No,saj mu tudi jaz ne privoščim smrti,iztokgartner ti si najprej napisal,kaj bi bilo,če bi pri nas umrl… Lepo bi bilo,če bi mu odpovedale glasilke,pa še to je prepozno,ker ima preveč materiala posnetega. Plestenjak mi gre hudo na živce,ker ga vsak dan vrtijo na radiu in to po večkrat,radio pa poslušam vsaj 8 ur na dan,ko sem v službi. Zakaj ne vrtijo vsak dan naprimer Smolarja,absolutno ima več oboževalcev ali pa druge “umetnike”,npr. Milan Kamnik,Aleš Hadalin,Uršula Ramoveš. Lej,na glasbo se dovolj dobro spoznam,imam zelo dober posluh (100% ?),vendar Plestenjak ni nikakršna kvaliteta!

 62. Saša - 25.10.2007 ob 00:08

  se strinjam s plemenitim. Toše pa je bil res velik človek.Bil mi je všeč od vsega začetka in tud njegova glasba mi je bla zlo blizu.Res škoda.Še zdaj ne morem verjet.

 63. iztokgartner - 25.10.2007 ob 01:01
  iztokgartner

  Maja, sem prebral in še enkrat ponavljam stavek, da se smejiš čudnim rečem. Še posebej sedaj, ko je umrl Toše in je nepotrebno govoriti, da bi meli veselico, če bi umrl nekdo drug.

 64. iztok gartner razmišlja na glas » Objave » Postavljam se v bran Janu Plestenjaku in sem proti tistim, ki ga ne marajo - 25.10.2007 ob 01:18

  [...] komentarji na postu o razsežnostih smrti Tošeta Proeskega sem zasledil tudi nekaj grdih stavkov čez Jana [...]

 65. Bogdanci - 25.10.2007 ob 01:26

  Pozdrav do site gragani na Slovenija…..Iznenadeni sme kolku e cenet,sakan i obozuvan Tose vo Slovenija.Kako i ne bi bil koga toj e ANGEL.

 66. sonček - 25.10.2007 ob 02:21

  odkar se je zgodila ta strašanska nesreča, mi je vsak dan huje…
  NIKOLI več koncertov, NIKOLI več novih pesmi …
  Mi bomo že nekako preboleli, kaj pa starši, dekle…? Se to sploh preboli kdaj???

 67. iztokgartner - 25.10.2007 ob 03:04
  iztokgartner

  Sonček, meni je lani umrl oče. Ne morem pozabiti in vem, da nikoli ne bo.
  Ne da se. Preveč lepih spominov.

 68. Ema - 25.10.2007 ob 11:44

  Sem se že dogovorila, da grem za prvomajske počitnice na obisk k sorodnikom v Makedonijo ( Struga) in seveda v Kruševo na njegov grob. Upam, da bo dostop mogoč.

  Zdaj ko sem se to odločila mi je manj hudo, ko poslušam njegove pesmi ne jokam več.

  Komaj čakam prvi maj.

 69. tanja - 25.10.2007 ob 12:31

  Toše je človek z angelskim glasom in stasom. Bil človek z srcem na pravem mestu.
  Z njegovo glasbo ga bomo imeli vedno pri sebi

 70. kristina - 25.10.2007 ob 12:40

  Jaz tudi upam, da me bo pot peljala do Kruševa, da se osebno poklonim Toši. Sicer pa za te praznike, ki prihajajo planiram pot v Slavonijo, kjer se bom vsekakor ustavila v Novi Gradiški ter na kraju nesreče prižgala svečko…

  Po zadnjih novicah, naj bi v Kruševu odprli muzej, kjer bodo razstavljene njegove nagrade in vse stvari iz glasbenega sveta. Sicer pa naj bi poimenovali letališče v Skopju po Toši. V Sarajevu naj bi tudi mladinski dom, kateremu je Toše pomagal pri obnovi, preimenovali v dom Toša Proeskega. Res Toše me iz dneva v dan bolj fascinira, saj iz vsakega konca Balkana poročajo o njegovi humanitarnosti…

  Toše hvala ti za vse in počivaj v miru!

 71. roki - 25.10.2007 ob 16:57

  Ja tud men je hudo za tako izgubo u svetu še posebi pa v makedoniji!Toše je bil res velik človek in ni rečeno da bo še kdaj usaj kdo podoben njemu živel.am sem tošeta precej poslušal zdaj pa ga še več.Ko gledam njegove spote in članke o njem mi nikakor ni logično da ga ni več!Vendar tako kot se bom moral sprijazniti jaz,tako se bo morala tudi makedonija in z njo cel svet.Pač moramo se sprijazniti in živeti naprej brez tošeta in le z spomini nanj!Glede Željkota Joksimovića pa bi rekel da je prav tako pevec z velikimi vokalnimi sposobnostmi in ga ni treba žaliti, saj ni kriv za to tragedijo.Iskreno vam povem zelozelo mi je žal za tošetain mi še zdaj ni jasno zakaj je tak človek moral oditi, endar da bi se nekaj tako tragičnega zgodilo Ž. Joksimoviću bi se zame svet podrl kakor se je sedaj za vas! Rekel i da vas razumem vendar vas ne morem.Toše naj počiva v miru saj je bil eden izmed najbolših glasbenikov na svetu zame!

 72. maja - 25.10.2007 ob 17:39

  iztokgartner….kaj ti sploh pišeš? a sm rekla da mi je smešno to, da bi plestenjak umrl?? jst to sploh nisem nič omenila,smrti…tko da res nevem kaj tebi ni jasno. plemeniti je faca, ker je povedal tisto pač kar si misli o njegovi muziki( od plestenjaka) in s tem se strinjam…kdo je pa tle omenu da je smešna smrt, pa res nevem. pač eni majo radi jana, drugi spet ne, in je brezveze da imaš neki proti tistim, ki ga nimajo radi.zakaj bi le imel???čudno….Zelo sem žalostna ker tošeta ni več,jokam kadarkol vidim njegovo sliko.Bil res nekaj posebnega, kar se z besedammi enostavno niti neda opisati…vendarle le obstaja ena beseda….ANGEL

 73. Milan - 25.10.2007 ob 17:58

  Mislim da nima smisla prepirati se. Debata gre o nečem povsem drugem.

  danes sem bral na 24ur, da mislijo v Skopju po Tošetu poimenovati letališče.

  Svaka jim čast, ne pa pri nas :(

  http://24ur.com/naslovnica/ekskluziv/ekspres/20071025_3108555.php

  Preberite si ob kakšne ljudi ga Makedonci postavljajo.

 74. ajda - 26.10.2007 ob 01:19

  Jaz sem pa najbolj presenečena nad tem, kako je tudi nekaterim fantom hudo za Tošejem. Se mi včasih zdi, da ste mu fantje kar nekako fovš in potem se greste tisto kdo bo koga. Vendar hvala bogu niste vsi taki. Kot sem že napisala svoj komentar tudi jaz nisem bila neka huda oboževalka Tošeja, v bistvu ga nisem niti dobro poznala. Njegovi komadi so mi bili ful dobri, sam se nisem nikoli poglabljala v to, kdo poje. Res mi je čudno to, da sedaj skoz visim na netu in spremljam vse o njemu. Pa nisem najstnica. Mislim, da ga tudi mi ne bomo nikoli zares preboleli. Tudi čez leta bomo imeli cmok v grlu ob njrgovih pesmih. Zagotovo. Ne morem si predstavljati Toševe družine in punce sedaj po tragediji. Bog jim daj moč, da bodo znali živeti naprej. Zakaj torej tudi tako ne ravno hudi oboževalci Tošeja sedaj nenehno poslušamo njegove pesmi in nenehno mislimo na njega? Ker je bil Toše dobesedno angel, pa naj se sliši še tako “zlajdrano”. Da je v tej slavi ostal normalen, ob tem pa še pomagal mnogim ljudem, predvsem otrokom. In to zaradu sebe, ne zaradi slave.
  Toše, naš angel si bil že na zemlji, sedaj si pa še na nebu. Bog hoče angele ob sebi, tako je.

 75. delfin - 26.10.2007 ob 06:04

  kak on ,najboljši pppppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeevvvvvvvvvvvvcccccccc

 76. Jedina - 26.10.2007 ob 08:00

  @Ema: js mam tut neke daljne sorodnike v Strugi pri Ohridu :)

 77. Ani - 26.10.2007 ob 15:10

  Ajda, napisala si tudi moje misli…

 78. maja - 28.10.2007 ob 15:56

  TOŠE VEDNO BOŠ V NAŠIH SRCIH……R.I.P TOŠE

 79. Alana - 28.10.2007 ob 23:38

  Pa te Delfin naj vprašam, ali meniš, da ni bil najboljši na Balkanu? Jaz vseeno mislim, da je bil! Samo poslušaj malo njegove posnetke, pa boš kaj kmalu ugotovil, da nisem tega mnenja samo jaz. Kot opažaš, nas je dosti takih, ki si delimo enako mnenje okoli njega in predvsem njegove glasbe. Če ti nisi tega mnenja pač nisi, pusti pa ostalim, da ga imajo.

  Iztok, prebrala sem vse tvoje bloge, ki so se nanašali na našega Tošeta in mislim, da si v njih dal vse kar si lahko v tem momentu. Sedaj verjetno bolečina že popušča in lahko vidiš, da si naredil zelo dobro delo. Všeč so mi trije blogi, kjer si dodal tudi slike in tazadnji, ki je res carski. Upam, da boš za Tošeta še objavil kakšen lep blog. Mislim, da si on to zasluži.

  Kar se tiče njegovih CD – jev pa opažam, da gredo za med. Res ne vem, ali je treba, da pevec umre, da se potem pojavi na vse top lestvicah in so njegovi Cd – ji najbolje prodajani. TO se na Balkanu sedaj dogaja. V petek NISEM mogla kupiti njegov CD. ker ga ni več. Imam oba CD – ja,razen zadnjega, a mi ga še ni uspelo dobiti. Toliko povpraševanje. Sej super, vsaj vidimo, da si ljudje želijo imeti njegov CD, da jih spominja nanj, ne pa neki izvlečki z interneta.

 80. Ani - 29.10.2007 ob 16:08

  Iztok hvala za vse, kar pišeš o našem angelu. Hvala za to, da nam daješ zatočišče, kjer smo lahko totalno iskreni v svoji bolečini. Kjer delimo bolečino in solze in spomine in jezo in preklinjamo usodo in se sprašujemo zakaj. Hvala za to, da si tudi sam tako prvinski v svojih reakcijah in občutjih. Hvala, ker si človek s srcem. S srcem, ki je tako enako našim. In v katerem bo Toše vedno živ in naš.
  Hvala.

 81. Suzana Milovanovic - 31.10.2007 ob 14:26

  DA SAM PTICA

  Da sam ptica i da letim,
  tebe milog da posetim
  i ukradem osmeh s’ lica
  Ja usahla nesretnica.

  Da sam ptica da se vinem
  kao sunce da ti sinem,
  zorom lice da ti mijem
  gnezdo uz skut da ti svijem.

  Da sam ptica koja poje
  da ispricam jade svoje,
  da je rana kad izgubis
  onog koga silno ljubis.

 82. lana - 31.10.2007 ob 23:48

  ..in jutri se bom spet spomnila nanj in ob sveči razmišljala o njegovem življenju, nesreči in o tem, kako biti še boljša, bolj humana..

 83. medin - 4.11.2007 ob 19:50

  to to so besede človeka ki razume ne pa kot nekateri ko rečejo eh se je samo en bogataš manj ja pa ni toše biu samo bogataš pa tud če je pa kaj biu je humanitarn človek človek z velikim srcem ki je wedeu kaj je revščina zato nebi bil zastonj v unicefu! mislim da ta stran bi morala koržit širše daleč daleč na okoli

  toše r.i.p

 84. iztokgartner - 4.11.2007 ob 21:10
  iztokgartner

  Ani, hvala tebi za lep komentar.
  Medlin, tebi tudi.

 85. DaviD - 4.11.2007 ob 21:42

  toŠee spet mi mam te krizne dneve ko se še kar ne morem srpijaznit da te ni več
  :( newem kako naj bolečino umirim kadarkoli se spomnim da te nikol več nebom videl me zaboli v srcu.. :( hvalabogu sem mel srečo da sem bil vsaj na enem njegovem koncertu.. in kadar koli sem zaj v tej diskoteki ko je mel koncert ko pogledam na oder vidim njegovo sliko pred sabo.. zato več tja skoraj nič ne zahajam.. Vem da je vse zastojn vse solze vse besede saj njega več nebo nazaj :( bil je frajer in človek z angelskim glasom kakeršnega več nikoli nebo.
  mel je čudovit glas zelo rad sem poslušal njegove pesmi in jih še bom saaj ga nikoli nebom pozabil.. Upam da ga bodo poimenovali za vse najvišje kajti res si zasluži!!! Veliko bolečine je nardil ljudjem po svetu.. ne razumem zakaj morajo tisti odit takrat ko jim najbolše gre..?? Toše tvoje pesmi bodo večno živele v naših srcih poleg katerih bo tvoj nasmejan obraz in tvoja dobra volja!!

  ToŠeeeeeeeeee Pratimmm Teeee

  TOŠE NIKOLI TE NEBOMO POZABILI ZA VEDNO BOŠ V NAŠIH SRCIH

 86. DaviD - 4.11.2007 ob 21:44

  toŠee spet mi mam te krizne dneve ko se še kar ne morem srpijaznit da te ni več
  newem kako naj bolečino umirim kadarkoli se spomnim da te nikol več nebom videl me zaboli v srcu.. hvalabogu sem mel srečo da sem bil vsaj na enem njegovem koncertu.. in kadar koli sem zaj v tej diskoteki ko je mel koncert ko pogledam na oder vidim njegovo sliko pred sabo.. zato več tja skoraj nič ne zahajam.. Vem da je vse zastojn vse solze vse besede saj njega več nebo nazaj bil je frajer in človek z angelskim glasom kakeršnega več nikoli nebo.
  mel je čudovit glas zelo rad sem poslušal njegove pesmi in jih še bom saaj ga nikoli nebom pozabil.. Upam da ga bodo poimenovali za vse najvišje kajti res si zasluži!!! Veliko bolečine je nardil ljudjem po svetu.. ne razumem zakaj morajo tisti odit takrat ko jim najbolše gre..?? Toše tvoje pesmi bodo večno živele v naših srcih poleg katerih bo tvoj nasmejan obraz in tvoja dobra volja!!

  ToŠeeeeeeeeee Pratimmm Teeee

  TOŠE NIKOLI TE NEBOMO POZABILI ZA VEDNO BOŠ V NAŠIH SRCIH

 87. Alana - 6.11.2007 ob 10:39

  Povejte mi ali lahko berete komentarje ob novicah o Tošini smrti in o seciranju njegove nesreče. Jaz žal ne morem in mislim, da bi bilo potrebno kdaj napisat kakšno pošteno tem slovenčkom, ki se mučijo in primerjajo Tošeta s Smodetom itd. Mislim, ne vem, nimam besed, se zjočem, ko berem te stvari. Že na jok mi gre, ko berem tako lepe članke, da ne govorim kako jočem ob skoraj vsakodnevnik poročilih o njegovi smrti. Včerajšnja je bila popolna. Zdej še samo manjka, da je bilo to narejeno, potem pa ne vem….

  Toše, resnično te pogrešam! Imam VSE tvoje skladbe, vse videe, pa mi ni in mi ne bo nikoli boljše!!!

 88. Daniela - 6.11.2007 ob 11:34

  Odkar je umrl Toše, jaz ne najdem več miru. Ves čas mislim nanj, ampak vem, da je on vedel da ga imajo ljudje tako zelo radi, zato mi je lažje pri srcu. Imam kolega v Skopju, ki je osebno poznal Tošeta in pravi, da je bilo to človek, po katerem bi se vsi morali zgledovati. Upam, da mi bo naslednje poletje uspelo priti do Kruševa, ker si ful želim obiskat njegov grob. Mislim, da je bil edini na celem ozemlju bivše Jugoslavije, ki so ga imeli ljudje tako radi in bo moralo minit res veliko časa preden se bo rodil novi “Toše”.

  TOŠE ZA VEDNO BOŠ OSTAL V NAŠIH SRCIH

 89. Saša - 6.11.2007 ob 11:57

  VAZNO OBAVESTENJE
  Postao/la pive_sm24 dana sri lis 31, 2007 11:57 pm

  Dakle, kao sto smo vec rekli u temi “Hajde da se organizujemo”, na prolece se ide u Krusevo. Ovde su e-mail adrese na kojima se mozete prijaviti za put. Ovo je preliminarno prijavljivanje samo da bismo videli koliko bi nas islo, iz kojih gradova itd…ovo prijavljivanje traje do 1.12.2007. Naravno da cete moci i kasnije da se prijavite ali bi bilo dobro da to uradite do ovog datuma radi lakse organizacije tj. da odmah znamo na cemu smo. Mi vec od sutra stupamo u kontakt sa autoprevoznicima, sponzorima, televizijama itd…svima koji bi mogli da nam pomognu.

  Prijavljivanje se vrsi po drzavama:

  Za Crnu Goru: mailto:bbx5@cg.yu
  Za Hrvatsku: mailto:renatasubota@yahoo.com
  Za Bosnu i Hercegovinu: mailto:ivana_zecica@hotmail.com
  Za Srbiju: mailto:ivan_maksimovic@yahoo.com

  Molimo ljude iz Slovenije i Makedonije da nam se jave i da nam pomognu. Dakle oni neka napisu post sa svojom adresom u ovoj temi i to je to. Mi cemo ih kontaktirati da se detaljno dogovorimi.

  Ivan

  Zdravo,tole sem zasledila na tosefanclubforum.com Mogoče bi še koga zanimalo in bi se združili.Sem pa Ivanu poslala mail in me bo sproti obveščal o vsem. Lp Saša

  http://tosefanclubforum.com

 90. sonček - 6.11.2007 ob 12:19

  o, tale toše-forum sem pa tudi jaz odkrila. In se registrirala gor. Veliko je lepih tem, debat…, tako da kar pogumno se prijavite, je že kar nekaj Slovencev gor.
  Fotogalerijo imajo izjemno zanimivo, več pa ne bi tukaj o tem…
  Komentarjev na raznih rtvslo-jih in 24urah pa sploh ne berem, ker so pod nivojem, pa naj gre za katerokoli novico s področja glasbe, politike, itd…

 91. medin - 6.11.2007 ob 17:23

  jas samo lahko še si zapojem Sve je postalo pepeo i dim toše r.i.p —> Legenda večno bo živa. Makedonija zemlja sunca je sad dobila svoju zvjezdu na nebu njena zvjezda je toše proeski

 92. M.M. - 6.11.2007 ob 20:06

  Članek se me je dotaknil ker je resničen, realen. Že skoraj 1 mesec je od te tragične nesreče, ki nam je vzela tega angela ampak ko pomislim na njega in pomislim vsak dan me stisne pri srcu. Če lahko tako rečem je bil Jugoslovanski sin in ne samo Makedonski, ker ostali bivši pripadniki tako in tako nimamo svojih angelov in sinov. Toše počivaj v miru ** da se bar mogu probuditi u svijetu ljubavi, bez starih dugova i ovih nakaza što su me stalno pratili (Toše Proeski, Igra bez granica)

 93. nika - 7.11.2007 ob 20:11

  TOŠŠEE RAADA TEE MAM.. NIKOL TE NE BOM POOZABLA. ZMERI BOŠ U MOJMU SRČKUU =S… R.I.P. =S =S

 94. Lea - 8.11.2007 ob 20:01

  R.I.P Toše Proeski za vedno boš v mojem srcu rada te mam in nikoli te nebom pozabila za mene si bil bog:)rtmmmmmmmmmmmmm fulllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

 95. *************tinika********** - 12.11.2007 ob 10:24

  jaja:( :( tudi jaz sem poslala sveco…res je..bil je angel….zame je bil popoln clovek..najlepši,najboljši,……..jaz si ne predstavljam prihodnosti brez njegovih postrov,slik,…v moji sobi… ne predstavljam si prihodnosti brez njegovih pesmi ….. ja ja…..IZGUBILI SMOO ANGELAAA….ODŠEL JEEE….ZA VEDNO……..

  TOŠE VEDNO BOŠ V MOJEM SRCU………….:( :(

 96. *************tinika********** - 12.11.2007 ob 10:26

  TOŠE::::::……………:::::::::::::::::::…………………:::::::::::::::::::::::::::………………JAZ BOM TVOJA OBOZEVALKA DOKLER BOM ZIVELA……….::::::::::::::::::::::::::::::::::::.RTMFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF…………::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::…………………………………………………..VOLIM TE PUNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 97. karmy - 14.11.2007 ob 16:01

  Minil je že skoraj en mesec ampak je še vse kot prvi dan. Tošeta sem spoznala v makedoniji. Moj in njegov zelo tesni prijatelj mi ga je predstavil kar tako mimogrede. Takrat še nisem vedela kdo je. Skupaj smo preživeli 1 teden in imela sem ga priliko bolje spoznati. Ostala sva še naprej zelo dobra prijatelja in se slišala večkrat na mesec. en dan pred nestečo sva se zmenila da konec novembra pridem k njemu in Andrijani na dopust za en teden. Namesto tega sem prišla na pogreb. Toše R.I.P.

 98. Barby - 26.11.2007 ob 06:53

  No ok.. .čist slučajno sem naletela na tale sajt… zarad Tošeta … jasno… lahko rečem sam WAW. Iztok hvala za lepe besede… res si car.
  Toše RIP.

 99. DaviD - 29.11.2007 ob 09:51

  Toše Proeski je bil klasa za sebe bil je eden najbolših glazbenikov ki ga dolgo dolgo nebo.. nikoli ga noben nebo mogel nadomestit… danes mineva 1 mesec in 13 dni in še kr nemorem vrjet da ga ni več.. mam vse orginal cdje ki me spominjajo na njega ampak to ni to.. njega več ni nažalost :/ newem več kaj naj povem.. druga kot to da toše si zasluži vse najvišje časti v državi če bo vse po sreči bom sam drugo leto šel na njegov grob v kruševo prižgat svečko… vglavnem TOŠEE naJbolši siii!!! niKoliii te neBom pozabo! 4ewer in my

 100. kristina - 29.11.2007 ob 12:17

  DaviD popolnoma se strinjam z Vami. Toše je bil in bo vedno najboljši…Zato si je prislužil najvišje spoštovanje v svoji državi in tudi drugod na Balkanu. Ludje ga imamo radi, saj je s svojo pojavo in glasbo pustil velik pečat v naših srcih. Imel je karizmo angela, ki je očarala prav vse. S svojimi humanitarniki dejanji in s svojo glasbo je dokazal, da je velik po srcu… In res je, da ga nič in nihče ne more nadomestiti. Vendar imamo vsaj avdio-vizulane zapise, ki omogočajo, da bo njegova glasba živela za vedno, tudi ko nas več ne bo…In dokler bo živela njegova glasbo, bo z njo živel tudi Toše…
  Toše počivaj v miru!

 101. Ani - 30.11.2007 ob 15:32

  Pravijo, da čas celi rane….samo ne povejo, da bolečine ostanejo. Naš angel ima krila že več kot mesec dni, pa še vedno ne morem verjeti, da ga ni več med nami…Res je Kristina, imamo glasbo, imamo videe, slike, da nas spominjajo na Tošeta, samo energija je šla pa na drugo stran…in tega se ne da spremeniti…
  …da se bar mogu probuditi…
  Toše R.I.P.

 102. jope - 4.12.2007 ob 21:19

  ja sam iz Hrvatske i nemate pojma koliko sam luda za tošom…previse ga volim!!!
  on je jedan veliki andeo….
  samo cu jedno rec,ne zelim puno ni govoriti!!!
  ——ŽIVIO JE KAO ANĐEO,ALI ANĐELIMA NIJE MJESTO NA ZEMLJI…——
  BY:jope-Hrvatska-split

 103. valerija - 18.12.2007 ob 23:10

  Lep pozdrav!

  Iztok res si me zelo presenetil s tem tvojim pismom res imaš prav da že dolgo ni bilo takšnega pogreba kot je bil pa tošetov to pa pomeni da so ga omeli vsi ljudje zelo radi. Tudi tisti, ki ga nismo osebno poznali smo ga imeli radi. Toše je bil preprost človek nikoli ni želel iztopati češ a ne veš kdo sem pa jaz slavni pevec. Saj jaz ga nisem poznala osebno ampak sem veliko njegovih oddaj in nastopov gledala in vedno je rekel da on ne poje zaradi denarja ampak zato ker rad poje. Tisti ko ga je poslušal je tako sam opazil da poje iz srca ne pa zato ker mora, da bi kaj zaslužil.Toše je v svojih 26 letih naredil marsikaj več kot pa nekdo v 50 letih zato sem ga zelo občudovala in ga bom občudovala vedno.
  TOŠE SI BIL V MOJEM SRČKU IN BOŠ VEDNO OSTAL.
  POČIVAJ V MIRU -angel med angeli MWA. TOŠE

 104. Anonimnež - 8.01.2008 ob 15:16

  KUL

 105. irina - 25.01.2008 ob 12:45

  vse najboljše za rojstni dan Angel moj…Toše pogrešam Te

 106. kristina - 25.01.2008 ob 17:50

  Toše pogrešamo te, radi te imamo in mislimo na tebe… Počivaj v miru…

 107. iztokgartner - 27.01.2008 ob 17:50
 108. iriss - 24.02.2008 ob 20:43

  TOŠE- še vedno vsak dan razmišljam o tebi in nikakor se ne morem sprijazniti, zakaj si moral oditi prav TI .ANGEL počivaj v miru.

 109. just_angel - 22.05.2008 ob 16:34

  danes, ko je mimo že več kot pol leta od njegove smrti mi je še vseeno kot 16.10.2007, grozno…kaj na tem svetu bi dala če tega datuma ne bi bilo…mlake mojih solz vsak dan ne bi pretekle…

  maš pa prav da slovenci pozabljajo na tošeta… ti pa še napiši kak blog o njemu…

  LP

 110. Milan - 6.06.2009 ob 12:00

  Res ga pozabljamo in to ni fer

 111. sonček - 6.06.2009 ob 12:13

  Ah kje, mislim da tisti , ki ga cenijo ali poslušajo, ga ne bodo nikoli pozabili in da se je že preselil med legende in da so njegove melodije že postale zimzelene, se pravi, da si jih bodo še naslednje generacije prepevale, ker so VEČNE…
  Mogoče se nam samo zdi, da ga ljudje pozabljajo, ker se pač ne govori ali piše več toliko, kajti vse je že bilo povedano.

 112. IZTOK GARTNER - 7.06.2009 ob 20:40
  IZTOK GARTNER

  Milan, nihče ga ne pozablja, le ne razglašamo, da ga pogrešamo in da se spomnimo nanj ob različnih priložnostih.

 113. Milan - 8.06.2009 ob 08:57

  Nisem mislil tako. Ampak tule se je nehalo. Mogoče sem premalo jasno napisal

  lep dan

 114. IZTOK GARTNER - 8.06.2009 ob 18:29
  IZTOK GARTNER

  Je pa lepo, da kdo kdaj pa kdaj poskrbi, da zapisi, ki sem jih napisal o Tošeju, ne zamerejo. Tudi zavoljo tebe.

  Lep dan tudi tebi.

  Saj res, imaš kakšne podatke o prodaji albuma The Hardest Thing, pa ne na naših koncih, ampak v tujini?

 115. Milan - 16.10.2009 ob 09:35

  Danes mineva dve leti

  Počivaj v miru Toše

 116. IZTOK GARTNER - 16.10.2009 ob 12:27
  IZTOK GARTNER

  Danes? Saj res, lepo da si nas spomnil. Mislim, da je čas, da mu posvetim kak zapis.

 117. Milan - 16.10.2009 ob 12:35

  kako ???? pozabljate nanj al kaj

  moti me to da niti v enem znanem mediju nisem opazil da bi se kdo spomnil nanj

 118. sonček - 16.10.2009 ob 12:40

  No, le napiši kaj :) , in bodi boljši od večine slovenskih medijev, ki so malo “pozabili” na to, za razliko od drugih bivših republik. Tukajle recimo http://www.svetplus.com/tv.asp je ves dan program posvečen njemu.

 119. IZTOK GARTNER - 16.10.2009 ob 12:41
  IZTOK GARTNER

  Ne, Milan, ne pozabljamo nanj, le na dan, ko je umrl smo očitno pozabili, kar je prav, saj za nas še vedno živi skozi svoje pesmi.

 120. sonček - 16.10.2009 ob 12:42

  Milan, logično je, da imajo samo naaaajvečji fani v glavi ta datum, a tisti, ki ga nimajo, še ne pomeni, da Tošeta cenijo kaj manj.

 121. IZTOK GARTNER - 16.10.2009 ob 12:51
 122. Milan - 16.10.2009 ob 13:47

  tako je prav :)

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !