Esmeralda Canjuga Vidmar, dajte no, brez pretiravanja, lastniki lokalov pa brez blefa

10.10.2007 ob 22:02

Da bi se samo zaradi prepovedi kajenja zmanjšal promet v premnogih lokalih, ne verjamem in ne bom nasedel. To se mi zdi neumno. Očitno so lokali slabi in bi čez čas propadli tako ali tako. O tem sem že pisal, toda sedaj je situacija tik pred vreliščem. Lastniki lokalov z gospo Esmeraldo Canjuga Vidmar grozijo z bojkotom. Z obljubo, da bodo svojim gostom dovolili kaditi. Kar naj jim, če upajo, pa bodo na glavo dobili inšpektorje in bodo lokale res lahko zaprli. Menim, da gre za blef. Da se skušajo na tale bojkot furati tisti lokali, ki jim je šlo že prej slabo, pa so sedaj našli dlako v jajcu. Sicer pa, kaj je narobe, če se zapre par bednih lukenj. Čisto nič. Bodo možje vsaj doma pri svojih ženah in puncah. zakon je sprejet in pika. Nekadilci ne smrdijo več, zrak je čist, oči ne pečejo. Vse je kot v raju. Le kvazi gostinci si bodo morali priznati, da je za goste potrebno še kaj več kot le cigareta v ustih.

 

16 komentarjev na “Esmeralda Canjuga Vidmar, dajte no, brez pretiravanja, lastniki lokalov pa brez blefa”

 1. multipraktik multipraktik pravi:

  Promet je padel vsem..Ampak kot praviš, težave imajo bedni lokali…Vsem ostalim se je pač samo zmanjšal promet. Gostinci itak vedno jamrajo na dolgo in počez kako jih je hudo, vsi pa vemo, da dajejo plače na roko itd., da se tam obnre ogromno sivega denarja….
  Sem pa prav vesel, da grem končno lahko kamorkoli na pijačo in zvečer ne bom prismrdel domov kot prekajen komad.

 2. bine pravi:

  Če tega ne verjameš, se sprehodi po lokalih. Zdaj sem bil v treh lokalih, vztrajni še sedijo zunaj, v lokalih pa so mize prazne. Mogoče je res prezgodaj; kaj pa ko bo mraz? Edino kar je mogoče prehitro naredila ta Esmeralda je, da bi morala s tem počakati. Dokler lahko sedijo zunaj, je vse v redu.

 3. likard37 likard37 pravi:

  @ Multipraktik, Bedni so v tem primeru izpadli tisti lokali, ki nimajo možnosti postavljati miz in streči zunaj, kar je nekoliko nepravičen kriterij ampak bo pač že kako, saj ne glede na to koliko lokalčkov bodo zaprli in s kakšnimi številkami vam bodo postregli ti in podobni boste gonili eno in isto še naprej. Aja, pa veselim se stabo da tako lepo dišiš.

 4. rozinca pravi:

  Končno grem lahko na pijačo brez, da bi potem smrdela kot postan pepelnik. :-)

  Verjamem, da je nekatere prizadel zakon in imajo vpad prometa (sploh lokalni mini barčki), samo še vedno, kaj so gostinci naredili v to smer, razen da jamrajo? Nič, a je samo čik tisti, kar človeka pritegne v lokal? Ne… dobra postrežba, luštna in prijazna natakarica ali natakar, pestra ponudba, prijetno okolje… najlažje je pa samo jamrat.

 5. peter skala pravi:

  devet let imam manjši lokal,katerega sedaj nekateri dajete v kategorijo,,bedni,,.vanj sem vložil vse prihranke ki sem jih zaslužil v 2o letih dela.imam pač smolo da lokal ima vrt vendar je le ta v pasaži in je kajenje prepovedano tako na vrtu kot v lokalu.pa ti pride nekdo ki v svoje delavno mesto ni vložil niti evra ,niti cenra,pa ti reče kaj lahko in česa ne smeš početi v SVOJEMlokalu.zanima me če bi bili vsi tako razumevajoči če bi še šlo za vašo svobodo izbire,sam sem kadilec in proti samemu zakonu nimam nič.prav je da se ne kadi v restavracijah ali drugih lokalih s hrano.ampak v lokalih s pijačo pa bi lahko pustili da se lastnik sam odloči ali bo kajenje dovoljeno ali ne.sigurno bi se del gostincev odločil,tudi za nekadilske lokale,pa bi nekadilci lahko odšli tja,caj ni nujno da so vsi lokali nekadilski,tudi v vsaki trgovini ne moreš kupiti vseh artiklov.

  naj še povem da v svojem lokalu v teh letih nisem obogatel,tudi investicije nisem povrnil.vseh devet let hodim vsak dan v službo in delam v nem,razen 2 tedna poleti za dopust.ni bolniške ni mesec dopusta ni regresa.
  pa še to.pravite,pa kaj če je promet padel za 20 ,30 procentov.ali ste vi pripravljeni za toliko znižati svoje dohodke pa reči pa kaj.
  pa brez zamere

 6. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Spoštovani gospod Peter

  Mislim, da vsi pozabljamo, da nas cigareti najbolj motijo v diskotekah in lokalih, kjer je plesišče in kjer se zadržujemo recimo ves večer. Vaše pisanje me prvič spomnilo, da sem očitno tudi jaz med njimi. Med tistimi, ki pozablja na majhne lokalčke, kjer cigarte morda sploh ne motijo nikogar. Vaš problem je gotovo pereč, toda vseeno se mi zdi, da ne morejo gostje v nek lokal hoditi le zaradi potrebe po cigareti. Hecno se mi zdi, da bi na svoj priljubljen lokal lahko pozabil čez noč, ker sedaj pač v njem ne sme kaditi. V drugi lokal tako ali tako ne more, saj nikjer ne bo mogel kaditi, tako da je res čudno, da potem recimo ne bi šel nikamor. Sam seveda ne kadim, zato ne razumem teh obredov, toda prepričan sem, da gosta pritegne vse kaj drugega kot le možnost kajenja. Če je vaš lokal dober in če so gostje v njem uživali, potem vam promet ne bi smel pasti le zaradi novega zakona. Morda je le trenutno taka situacija, potem pa bo vse okej, ko se bodo ljudje pač navadili, da žal ne morejo več kaditi.

 7. peter skala pravi:

  v prvem tednu veljave zakona sem stalno nihal med jokom in besom.velika večina gostov je pač prišlo vprašat ,če lahko kadija na vrtu v pasaži.ker so mi vrli inšpektorji ki jih hranima jaz in tudi vi pa še vsi ostali davkoplačevalci,pojasnili da je pasaža po njihovem zaprt prostor,so mi gostje rekli,sory,in odšli eno nadstropje višje na vrt na prostem.ne morem jim zameriti.tu pa tam kakšen pride na hitro popije kavo reče dve tri in odide.lokal je pač v poslovni hiši in ni večernih popivanj in stalnih večernih omizij.velika večina se je vračala v lokal zaradi ambienta ,lastnika in vzdušja,a to ni dovolj

 8. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Razumem vas. No, po vaši zaslugi sem začel na zadevo gledati malce drugače, a to ne pomeni, da podpiram ostale lene gostince, ki slab obisk valijo na zakon.

  Vaš primer je čisto poseben in verjamem, da vam ni lahko.

 9. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Imam pa eno idejo. Ste za, da narediva intervju, pa poveste vse kar vas moti in potem objaviva na mojem blogu. Če želite lahko tudi slikico lokala in vašo slikico.

  Sporočite mi na mail iztok.gartner@siol.net

  LP

 10. gyzar gyzar pravi:

  zgodb kakršna je od g. petra skale, sem slišal že kar nekaj in vem, da jih ni malo. spornost zakona se mi zato sploh ne zdi diskutabilna!

 11. McFly pravi:

  v 1/2 evrope je kajenje v lokalih lahko prepovedano, pri nas bo pa konec sveta… smo neki posebneži.

 12. peter skala pravi:

  ne razumem vas ljudje,zakaj tako nestrpno.
  ni v pol evrope prepovedano tako striktno kot v sloveniji.takih je samo nekaj.saj nimam v bistvu nič.naj bo a ampak imeti moramo tudi na izbiro.to me malo spominja na čas ko smo imeli razpravo o splavu.ga dovoliti ali prepovedati.zakaj ne bi bil dovoljen.tisti ki ga pa ne želi koristiti pač ga ne bo.a imeti moramo svobodno izbiro.
  jutri nam bodo ukazali koliko otrok moramo imeti,nasljednjič koliko lahko tehtamo in tako naprej.vse več govorimo o demokraciji o oebni svobodi o tržnem gospodarstvu,v bistvu pa je vsega manj,le toliko nam plozajo o vsem tem da jim še verjamemo na koncu.
  res je filmska a je dobra,ŽIVI IN PUSTI ŽIVETI
  DIHAJ IN PUSTI DIHATI
  MISLI IN PUSTI MISLIT predvsem pa misli s svojo glavo ne pa tisto kar nam rečejo naj mislimo

 13. Mare pravi:

  g. Peter: nihče vam ni prepovedal kaditi, zakon samo omejuje, torej ne sme se kaditi v zaprtih javnih prostorih. ta zakon pa ni namenjen samo obiskovalcem lokala, ampak tudi vašim zaposlenim.

 14. peter skala pravi:

  v lokalu delam sam in sem kadilec,pred kom me torej varuje

 15. likard37 likard37 pravi:

  (Isti komentar sem že nekje objavil)
  V naši oštariji vse kelnarce kadijo. Majkemi, smo pred nekaj dnevi vzeli v analizo obe stalni in pet ali šest študentk in čisto vse so kadilke. V praksi to zdaj zgleda tako, da poleg tega da že tako ali tako nivo strežbe v teh lokalih ( beri M.Crnkoviča) ni kaj prida, stalno nekaj hodijo pred vhod in desetkrat v šihtu scat, da po šolarsko na hitro ukradejo kakšen dim.

 16. iztok gartner razmišlja na glas » Objave » Pogovor z gostincem Tonetom Jančarjem, ali kako sem spremenil mnenje o gostincih, ki jih moti nov protikadilski zakon pravi:

  [...] Tone Jančar se mi je prvič oglasil na mojem blogu. Pri zapisu »Esmeralda Canjuga Vidmar, dajte no, brez pretiravanja, lastniki lokalov pa brez blefa«. Pri zapisu, [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !