Marion Jones je zlomila atletiko, zaradi tega pa sem se spomnil na Florence Griffith-Joyner

9.10.2007 ob 01:27

Leta 1998 me je hudo prizadela in presenetila smrt nekdanje atletske šampionke Florence Griffith-Joyner, ki še vedno drži svetovni rekord na 100 in 200 metrov. Pri komaj 39-ih letih ji je odpovedalo srce. Nenadoma in brez vzroka. No ja, zdravniki so rekli drugače in krivdo pripisali dejstvu, da naj bi v času aktivnega tekmovanja jemala nedovoljena poživila, ki so ji čez nekaj časa pustila hude posledice.

null

Hvala Bogu, da je bila takrat na sceni njena naslednica Marion Jones, ki je leta 2000 na olimpijskih igrah v Sidneyju osvojila kar pet medalj. Toda potem so se začela sranja. Obtožbe, da je tudi ona jemala nedovoljene substance in da so njeni rekord velik blef. In letos je krivdo priznala ter vrnila vseh pet medalj. Hud in morda največji udarec za atletiko, kjer so prav vsi rekordi in zmage pod velikim vprašajem.

Če se izkaže, da je goljufal tudi Carl Lewis, pa me bo tako ali tako konec.

 

3 komentarjev na “Marion Jones je zlomila atletiko, zaradi tega pa sem se spomnil na Florence Griffith-Joyner”

 1. Ana pravi:

  Mislim, da se takšnih vrhunskih rekordov in groznih naporov enostavno ne da doseče brez jemanja poživil. To velja prav za vse športe in letos smo bili priča pravi drami v kolesarstvu. Dobili so tudi našo Čaplakovo, pa še kateri bo na vrsti, morda tudi Carl Lewis (sicer moj najljubši atlet). Je pač tako, da je nekje limit človeškega napora, dalje pa ne gre; razen z dopingom. In ta sedaj kreira svetovni športni vrh in vrhunske rezultate. Mi smo siser zadovoljni, uživamo ob svetovnih rekordih in dobrih nastopih, ampak, kaj pa bo s športniki nekoč, ko ne bodo več jemali poživil? Florence Griffith-Joyner je že plačala za to, pa Pantanni, pa še kdo … Žal mi jih je!

 2. diego pravi:

  Carl Lewis je že priznal, da je jemal nedovoljena poživila, vendar je bil pred časom oz. je uporabljal tiste, o katerih takrat ostali še niso vedeli veliko ter niso testirali njihovo prisotnost v telesu športnikov… Ameriška medicina.
  Američani bi naredili vse za prvaka v šprintu na 100, zato je bil “ujet” kanadčan, Ben Johnson in nato še ostali ki so ogrožali ameriško prevlado v atletiki … samo čakam še na novico Asafa Powell.
  V vrhunski atletiki so vsi “dopingirani” le za ameriške atlete se izve kasneje oz. naknadno…
  ma, kaj zdaj še Marion Jones joka … koliko izjav je dala, da je ona poštena, koliko zmag prigoljufala, koliko denarja zaslužila, vsa ta leta … zdaj pa: oprostite, žal mi je… saj sem še vedno lepa in simpatična, pa zdaj sem pa res poštena, pa ne lažem, pa še jokam … fuck you! Zdaj se kesati je prepozno.
  Kaj pa če jo ne bi “ujeli”? Sponzorski denarci, izjemni športni dosežki … lagodno življenje, mi pa še vedno bedaki.
  Razlika med Ben Johnsonom in Carl Lewisom je ogromna, samo zaradi časa odkritja? Ben bo za večno ostal zapisan kot goljuf, Carl Lewis pa veliki šampion.
  Lahko pa bi bilo obratno.
  Če bi Marion Jones “ujeli” že na začetku bi šla njena lepota hitro v pozabo…

 3. milkey pravi:

  why why why?? Evo tega pa res ne razumem, zakaj je dekle (Marion) to sedaj priznala. Ne da doping podpiram, ni pa mi jasno zakaj sedaj po 6 letih? Če ma kdo kakršenkoli odgovor prosim…..tiho bi bla baba zmešana………
  lp

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !