Happy Birthday: Jeffrey Jones

28.09.2007 ob 10:12

Leta 1948 rojeni Jeffrey Jones mi je bil zelo kul, kar je jasno, saj je zaigral stranske vloge v številnih filmih, ki so mi zlezli pod kožo. Recimo v Amadeusu, kjer je bil cesar Jožef. Pa v Ferris Bueller’s Day Off, kjer je bil ravnatelj Ed Rooney. V teh dveh filmih sem ga opazil prvič. Takoj mi je bil všeč, saj je bil nekaj posebnega, nekja drugačnega.

Potem me je počil še v Beetlejuice, Who’s Harry Crumb in The Hunt For the Red October in leta 1992 končno dobil še glavno vlogo v komediji Mom and Dad Save the World. Simpatično, a žal nič posebnega. Istega leta je pomagal v filmih Stay Tuned in Out on a Limb, kjer je spet pokazal, da mu v stranskih vlogah ni para. Dve leti kasneje sem ga ujel v Ed Wodu, potem pa je tako ali drugače posnel še filme Houseguest, The Crucible, Ravenous, The Devil’s Advocate, Stuart Little, Sleepy Hollow, Heartbreakers in How Hight.

Zadnja tri leta ga lahko gledate v seriji Deadwood, kariero pa mu je skorajda uničil pedofilski škandal, kjer naj bi fotografiral 14 letnega dečka. Zadeva so hvala bogu umaknili s sodišča inga spoznali za nedolžnega. Upam, da se čim prej vrne nazaj na sceno.

Da ne pozabim, gospod Jones je velik skoraj dva metra, danes pa praznuje 61 let.

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !