Emmy Awards 2007

25.09.2007 ob 20:26

Malce pozno, zato pa malo drugače.

Ker o letošnji podelitvi Emmy veste vse in ker sem jo sam žal videl z veliko zamudo, sem se odločil, da izpostavim le nekatere reči, ki mi bodo ostale v spominu.

Najprej bi izpostavil legende, staro generacijo zvezdnikov, ki jih ponavadi na takšni prireditvi ni, saj nastopajo predvsem na velikih platnih.

Tako je Robert Duvall snel nagrado za mini serijo Broken Trail. Leslie Caron, tista Leslie Caron, ki je igrala priljubljeno Gigi, pa za serijo Law & Order.

Nič manj nostalgično sem nisem počutil v trenutku, ko so na oder stopili člani kultne serije Roots, ki so jo vrteli leta 1977.

Ko smo že pri legendah, ne morem mimo neuničljivega in že 81 letnega Tonyja Bennetta, ki je pobral kar tri nagrade za svoj koncert An American Classic in na odru nastopil s Christino Aguilero.

Fino sem se počutil tudi takrat, ko je emmyja dobila Sally Field za serijo Brothers & Sisters. Tista Sally Field, ki je zadnje čase nekako ni več na velikih platnih. In tista Sally Field, ki ima že dva oskarja in ki je prvega emmyja dobila davnega leta 1976 za film Sybil.

Še bolje pa, ko je na oder stopila že 82 letna Elaine Stritch, ki je snela nagrado za gostovanje v seriji 30 Rock.

Poleg legend, ki so mi bile strašno všeč, moram izpostavite še Toma Andersona, tistega vsem znanega Toma, ki si je izmislil portal My Space in se pojavili pri vsakem, ki si naredi svoj osebni prostor na tem portalu. In Tom je bil v igri zato, da je podelil nagrado Alu Goreu.

Pa seveda hudomušno finto, kjer je sodeloval raper Kanye West.

Pa super nastop komika Lewisa Blacka in seveda tekmo za naj igralca v dramski seriji, ki je izgledala tako napeto kot kak oskarjevski boj.

In potem pridem do Jona Stewarta, vsem ljubega komika in voditelja šova The Daily Show, ki ga rola CNN. Tistega Jona Stewarta, ki bo letos spet vodil oskarje. Ni mi kul. Ni mi smešen. Ne vem zakaj je tako zelo kul vsem ostalim.

In jasno, le kako so lahko pozabili na Jaya Lena, ki ni snel niti nominacije, kaj šele nagrade?

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !