Artur Štern je faca

24.09.2007 ob 14:24

Najprej sem mu dolžan opravičilo, saj ga nisem ravno najbolj maral. Zdel se mi je preserant in glumac. Pač eden tistih, ki se mečejo ven in lovijo medijsko popularnost. Ravno zato nisem bil preveč navdušen nad njegovo predsedniško kampanjo. Ravno zato se mi je zdel njegov nateg le neka blesava igra. Toda sedaj sem ugotovil bistvo. Tip je kul. Jebeno kul. Tako zelo, da mu je vseeno za vse. Da živi na Krasu in se požvižga na okolico in na mnenje tistih, ki ga ne marajo. V četrtek bom v Direktu z njim objavil intervju. Ko sem ga poklical po telefonu, nisem mogel verjeti, da je taka faca. Da se zeza, da je odklopljen. Da ga ne briga nič. Da uživa in da bo za vedno ostal Peter Pan. In taki so tudi njegovi prijatelji. Nori, odštekani, pozitivni in dobre volje. Storil sem napako, ki jo obžalujem in ki je ne bi smel storiti. Bil sem eden tistih bedakov, ki si mnenje o človeku ustvarijo še preden ga spoznajo. To je narobe in te napake ne bom več ponovil. No ja, vsaj delal bom na tem, da je ne bom. In tudi moja dva prejšnja bloga o njemu nista dobra. Sta neumna in debilna. Taka, da se vidi, da ga nisem maral in da sem bil pristranski. To mi gre na živce in to me zelo jezi. Artur, oprosti, bil sem kreten na kvadrat. Ti pa si genij in največja faca daleč na okoli. Če bi bil v finalu za predsedniško igro, bi ti dal glas. Obljubim.

 

42 komentarjev na “Artur Štern je faca”

 1. lokvanj pravi:

  se je s tole kampanjo meni tudi zdelo ves čas, da je povedal točno tisto kar je hotel povedat ;)

 2. Dejan Kaloh pravi:

  Garti to res ni dobro in še manj cool, da lahko s takšno lahkoto menjuješ svoje ocene do ljudi. Če si nekaj misliš o nekom si pač misliš. Pa če to zapišeš še toliko bolj drži… Me res zanima, kakšno bi bilo tvoje (novo) mnenje, če bi ti zavrnil intervju…

 3. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Mnenje si lahko o ljudeh zelo hitro spremenimo, če ugotovimo, da smo se zmotili. Drugače si ga seveda ne. In če smo se zmotili, je prav, da to priznamo.

  Ampak to zdaj ni važno, važno je to, da sedaj vem, da sem storil napako in da je Atrur faca na kvadrat. Pa četudi mi ne bi dal intervjuja.

 4. Dejan Kaloh pravi:

  O.K. Garti verjamem ti; čudno mi je bilo edino to, da si zapisal, da si mnenje o Šternu spremenil na podlagi enega samega telefonskega pogovora…

 5. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Eh ne, ne na osnovi enega samega telefonskega čveka. To pa bi bilo res čudno ja.
  No, samo da se sedaj razumeva. :)

 6. JohanSpohan pravi:

  Enako sem tudi jaz postrani gledal na Šterna dokler nisem videl Kmetije.
  Reality showov ne gledam in jih ne bom, ker so idiotsko farški plastičen pofl.

  Štern pa je naredil iz tega konkretnega epsko reality montypythovščino, v kateri so se lahko najbolj umazani in pritlehni karakterji lahko razkazali taki kot so v resnici.

  In pokazal, da človeško, ranljivo in prijateljsko v nas nima zveze z napihnjenimi prostituti, ki bi še lastno mater v eni minuti prodali za 10EU..

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, zanimivo, da prav Kmetija, s katero se je marsikomu, ki ga je še spoštoval, zameril do konca.

  Se pa strinjam, tip nas zajebava in nam kaže kaki butli smo, še posebej pa to kaže tekmovalcem na Kmetiji. Predvsem tistim za pametnim, recimo Salome in Suzani.

 8. AndrejM pravi:

  Ljudi povprečneže, ovce, kakorkolo pač, bodo takšni tipi kot je Artur vedno motili. Ali kot je Svetlana Makarovič, recimo. Meni se res ni dopadlo, kaj ja A.Š. naredil na predsedniških volitvah, kot nek intelektualec name ne naredi posebnega vtisa, vendar hej, tip živi svoje življenje kot hoče. A ni to nekaj največ, kar si človek v življenju zaželi? In na kmetiji je totalni car. Mimogrede: kmetija je manipulacija, slika za gledalce, show, privabljanje pozornosti, nedolžna zabava kjer smo videli ene silikonske joške in lulčka od Artuja…pa kaj?

 9. roxana pravi:

  On je bil pedavatelj na Biotehniški fakulteti, na srečo ne več. In kot predstavnik vrha slovenske inteligence se ne bi smel na tak način promovirat in sploh pojavit v resničnostnem šovu. (moje mnenje)

  Si predstavljaš odziv študentov, da se sedaj pojavi v predavalnici? In potem še na ustnem izpitu? A, ne, hvala lepa.

 10. AndrejM pravi:

  Roxana, zakaj se ne bi smel pojaviti v predavalnici? Ali je zato kaj manj vreden, je njegovo znanje omadeževano? Kaj pa politiki, ki delajo 100 in eno neumnost v javnosti, samo zato, da pridobijo pet minut medijske slave? Potem pa odločajo dejansko o našem življenju s sprejemnajem zakonov in drugih odločitev. Mimogede, pri ljudeh, ki imajo pamet na svojem mestu, ni problema. Jaz sem na faksu tudi imel kakšnega predavatelja ali asistenta, s katerimi smo se ga kdaj skupaj zapili, pa zaradi tega na izpitih nismo znali nič manj. Sam sem se za tak izpit kvečjemu bolje pripravil, ker se mi je zdelo brez veze, da bi v redu in normalnega človeka spravljal v slabo voljo s svojim neznanjem.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pa se je prebudil več kot dve leti star zapis, lepo, lepo, nimaš kej, Štern je spet aktualen.

  Roxana, o tem sem pisal v enem izmed postov o Kmetiji. Tudi jaz menim, da bo zdaj zelo težko dobil delo kot predavatelj, saj ga ne bi nihče vzel dovolj resno. Po drugi strani pa bi bil študentom prav zaradi vseh teh svojih ekscesov zelo zanimiv.

  Andrej, točno tako,očitno zato, ker so mu nevoščljivi, da je tako zelo free in da kljub izobrazbi ne jebe sistema. Moram pa priznati, da tako veliko sovražnega govora pa vseeno nisem pričakoval. Če si bral komentarje na njegovem blogu, ti je jasno kaj govorim. In to veliko pred začetkom Kmetije. Prav prezirajo in sovražijo ga, ker je pač drugačen.
  No ja, pretental pa nas je, o tem pa ni dvoma, mi pa smo nasedli, celo aferi z Jasmino.
  Res je, v prvi vrsti je šov, toda kaj, ko tega še mnogi tekmovalci kaj šele gledalci ne vedo.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrej, no ja, na Kmetiji politikov vendarle ni bilo, pa tudi tiča niso kazali, a ne :)

  Nočem soditi, toda vseeno se mi zdi, da je njegova kariera predavatelja za nekaj let končana. Predvsem zavoljo dejstva, da bi si fakulteta s tem kao znižala ugled. No ja, ali pa privabila študentke, kaj vem.

  S predavateljem si se ga napil? Ne verjamem :)

 13. AndrejM pravi:

  Nisem bral komentarjev pa verjamem, da so bili žaljivi. Ne vem, kaj je narobe s to državo in z ljudmi, toliko negativne energije povsod naokrog. Ker pa je AŠ izobražen, inteligenten in načitan, “pametne” Slovence to takooo zelo moti. Včeraj sem v savni slučajno (sori, so se v bazenčku tako drli, da se je slišalo vse naokrog) pogovarjali trije o urbanistični politiki. Kul, ane? No, en je bil strokovnjak, vem da je v življenju nekaj na tem področju naredil, za druega ne vem, kaj je, no, tretja je bila pa spremljevalka od drugega in je natakarica, ki je (slučajno vem) s težavo naredila večerno šolo za natakarico. OK, ampak najbolj pametna je bila, kako se mora voditi urbanistična politika in kako eni pojma nimajo. In zato, dragi Iztok, so (bom rekel kar ste, spomni se svojih člankov iz Celjana v začetku in odzivov nanje) kritizirani in pljuvani. Pametni pa so potem tiho, se jim je** ali pa gred nekam v tujino.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Na to temo tako imenovanega hate speecha in sproščanja negativne energije po blogih in forumih sem že velikokrat pisal. Nimaš kej, ljudje se tako sproščajo, kaj veš, morda bi, če se ne bi, pretepali svoje žene, koga ustrelili in se zapili vsak dan. Okej, ni panike, bom pa zdravilec, samo dajte mi honorar.

  Itak, najbolj pametni so vedno tisti, ki niso naredili nič. Najlažje je biti pameten, ko pa je treba kaj narediti pa nastane težava, ki jih nisi kos.

  Celjan je bil malenkost, prava vojna je bila na blogu, kjer sem prenesel celo več sranja od Šterna, če je to sploh mogoče. Zato sem po dveh letih seveda vklopil moderacijo in se temu izognil. Pa tako ponosni so vsi ti pobje nase, a veš, da lahko užalijo kako znano osebo. Tako fino se jim zdi, ko kaj zapišejo žaljivega. Ubožci, ali kot je rekla moja punca, brezjajčni škratje.

 15. roxana pravi:

  Ni manjvreden, niti njegovo znanje ni nič manjše zaradi tega. Med študenti pa ne bi imel prav nobene avtoritete, še manj pa med svojimi kolegi, predavatelji. Močno dvomim, da bi ga obravnavali kot faco. Kaj češ, naravoslovci smo bolj zadrgnjeni kot družboslovci. ;)

 16. JohanSpohan pravi:

  Kazati na butljevščino?

  Artur jim samo kaže ogledalo, kako nenačitani, zagrebeni, prestrašeni in površni potrošniški dvoličneži-hipokriti so.
  Kdo je že kazal ščegija v Playboyu in hkrati obsoja Arturjev nudizem?
  In ves čas se ponavlja mantra:”A je ta dobr delouc? Japajade je(ni), častimo ga(ne)..”

  In Artur special za “ocenjevalce” dan pred fiaskom z žaganjem uprizori enodnevno “Tihotno delovno sroto Jerico” in pokida vse v piko in tako praktično takoj obrne mnenje, da je “slab deolouc” v pozitivo in vsi že naslednji dan česnajo:”Dobr delouc je, prec za Marjanom.”

  Artur pač obvlada naše tipske arhetipe po Jungu in z njimi prav lepo gunca afne in potem folk si folk zapiči v pisker, da je njim osebno zbil neko wanna be krono z glave, ki je tako in tako povsem virtualna-egotripna, saj vsak, bodimo odkriti, dela kar dela samo zase in ne zato, da bi ponižal druge.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ta napad Suzane sem tudi sam komentiral, saj je bil totalno idiotski. Baba se sleče za Playboy, potem pa Arturju moralizira o goloti. Joj, kako zabito, res.

  Točno tako, manipulacija čista, dokaz kako trapasti so bili tile izpadli tekmovalci. In kako z lahkoto vsi spremenijo mnenje. Le Marijana poglej, najprej se je s Salome skoraj pobil, potem pa sta ratala najboljša prijatelja.

  Edino, kar je škoda pri Arturju je, da je malo čuden tuid takrat, ko ni treba, recimo kot gost v kaki malo bolj dostojni oddaji. Tudi tja pride kot komandant Mark in stresa nekoliko abstraktne stavke. Če tega ne bi bilo, bi bil veliko boljši.

 18. filip pravi:

  Štern je faca.Jebe se njemu vse, saj tudi če je brez dohodkov gre do ljudi v vasi Vrabče na Krasu in dobi jesti.Ima neverjeten vonj, da zavoha kaj kuhajo ali pečejo in se potem povabi. Za socialno in za plačano zdravstvo pa tako mora poskrbeti občina Seža na, ki mu to plačuje. Ima tri doktorate, pa ne bo nikoli dobil službe.Kdo ga bo pa vzel, ampak njemu se jebe ves svet.

 19. JohanSpohan pravi:

  Pozabili smo cenit posebneže, ljudi, ki niso klišejski.
  Ki so trdno zvesti svojim pogledom in muham.

  Artur se zaveda, da vsi nekaj prodajamo drugim in njegov edini image je, da iz prodaje izstopi kadar se mu ravno zahoče in ob tem naredi kvalitetno štalo.

  Artur je enako kot Marjan mamin sin.

  Tu pa se podobnost neha, saj je Marjan ugajaški in podrejajoč za vsako ceno, ker zmeraj zato kaj dobi.
  Lone ranger my ass, nasprotno.

  Komaj čaka, da bi mu kdo rekel, da je priden mamin sin in negotovost vase, lačno komplimentov, samo skriva za bledo freiheit fasado- metalskim videzom in raperskim gestikuliranjem…

  Salama, kot transseksualcu(izraz transseksualec je v slovenščini moškega spola in sprememba spolnih organov na to ne vpliva) pravi Artur, je Marjanu samo bežno zapihal na dušo o njegovih delovnih presežkih in kao Arturjevem manipuliranju z njim in sta v istem hipu podpisala premirje in postala tiha zaveznika..

  S tem, da Marjan seveda ni prevzel primata v zavezništvu, ker je pač prepričan, da največ pridobi z podrejanjem, seveda, samo dokler njemu to usteza.

  Najbolj sem užival v realitetah Arturjevih analiz, s katerimi je preprosto in elegantno pariral plitvim in prozornim Salamejevim spletkam..
  Zaradi teh analiz, ki so segale kar dosti potez naprej, domnevam, da je Artur tudi pri šahu, kar tako, za zabavo prišel kar daleč, ne ravno do mojstrskega naziva, a dosti manj tudi ne..

 20. AndrejM pravi:

  Roxana, s tem kar si zdaj napisala pa se strinjam. Vsekakor, kolikor mi je znano, je Artur zaj***l sodnike in zmagal v žagi. Ni kaj, Artur je car tega šova, mislim pa da so si medijsko prepoznavnost dvignili vsi, očitno bodo zdaj Fredi, MajaP, Marjan na veliko delali plošče, LaToya bo svojo češpljo pokazala po vseh gasilskih veselicah po Sloveniji, Salome bo…karkoli pač, Suzana bo…karkoli pač, skratka, od tega so vsi imeli nekaj, Slovenci pa debelo kost za glodanje za nekaj časa.

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Filip, ljudski človek torej :)
  Samo vseeno, a bajta na Krasu je gratis za vzdrževanje, pa recimo račun za telefon, morda obleke, kaj vem, saj ni dovolj samo to, da imaš za jesti?

  Johan, res je, toda tokrat gre za resnično drugačnega človeka, ki ne samo, da ni klišejski, ki je dejansko zelo ekstremen, včasih celo v negativnem smislu, če smo zares iskreni. Na nek način ljudi, ki ga obsojajo, razumem, čeprav sam niti pod razno nisem med njimi.
  Marjen je bil na začetku okej, potem pa se je dvignil in začel glumiti, kar se je videlo na 100 kilimetrov.
  Glede Salome pa itak nimam komentarja in sem o njen pisal že večkrat. Tole je namreč zelo star zapis, ki ste ga spet oživeli, kar je kul.

  Andrej
  , četudi jih bodo delali, prodaja ne bo večja, če pa bo, bo to le za kak mesec, tukaj nekega posebnega učinka ne bo. največ iz izržila La Toya, ki je postala kraljica rumenega tiska in se pojavlja povsod.

 22. STELA pravi:

  hm, ja….točno to….on dela samo in le tisto kar je njemu QL in se požvižga na cel svet, ne samo na tiste, ki ga ne marajo…to je bilo jasno ob predsedniški kampanji ( ne vem kaj je blo v tem tko superskega, na koncu koncev je manipuliral z ljudmi in to ni pohvale vredno)….in njegov silni ego je men ponovno “padel v uč” ob izjavi, da ne more pospremit hčerke na prvi šolski dan, ker se začne prezgodaj …ob 8-ih se njegov “delovni” dan še ne začne
  in naprej – taka sprememba obnašanja in izjav kot smo ji bili priča v Kmetiji meni spet kaže na manipulacijo. Ne rečem, dec je brihten da glava peče, ampak svojo brihtnost žal uporablja tudi ali predvsem za to, da vrti ljudi okol prsta – in tam si po moje tudi ti

  in resnično me zanima, kaj tako ql ti je rekel, ko sta PRVIČ govorila po telefonu?….in ne morm verjet, da si zarad enega samega telefonskega pogovora spremenil mnenje o neki osebi…. in verjemi, da ne moreš trdit, da človeka poznaš, če si enkrat govoril z njim, sploh če je ta oseba tako spreten manipulator

  JohanSpohan pravi:
  6.12.2009 ob 20:22
  »Pozabili smo cenit posebneže, ljudi, ki niso klišejski.
  Ki so trdno zvesti svojim pogledom in muham«………..
  A si kdo predstavlja, kako bi bilo, če bi bili vsi take »face, zveste svojim pogledom in muham?«

 23. JohanSpohan pravi:

  Artur je samo vsebinsko ekstravaganten v pravem pomenu besede, ne v fake našemljenem.
  In ima nadpovprečno visok IQ in zato uletava v kolizije..

  Kot procesor z štirimi jedri najbolje deluje z OS za večjedrne proce in enojedrni proc z OSom za enojedrne, “ne zna” v realnem času obdelat tistega kar obdela štirijedrni, tako so tudi ljudje z velikim IQ obsojeni, da nimajo vmesnika za klišejsko obnašanje.

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stela, super je bilo predvsem to, da nam je pokazal kaki idioti smo, da nasedemo vsakemu traču in vsemu, kar nam lansirajo mediji. Je pa res, da ni bil ravno Milan Kučan, kar pomeni, da je na nek način jasno, da smo verjeli, to pa drži, saj bi take bedarije lahko počel tudi v resnici.
  Ma te njegove izjave je treba jemati z rezervo, saj provocira in se zeza, očitno zato, da vidi reakcijo.
  Kmetija je drugo, to je pač šov, kjer je kot vidiš prišel do samega konca, kar pomeni, da je točno vedel kaj dela.
  Glede spremembe mnenja pa sem govoril že v debati v komentarjih od 2 do 5. Dodal bi le to, da sem začutil, da je faca, da je poln pozitive, naš človek, če lahko to rečem, pa zabaven do konca in naprej, povsem iz drugega sveta. In ja, če bi bili vsi take face, bi bil svet predvsem manj zatežen in tak, da kar naprej sodi druge.

  Johan, misliš, da ni večkrat tudi namerno takšen, pač zazo da provocira?

 25. STELA pravi:

  ljudje, ki drugim kao kažejo, da so idioti so men vprašljivega porekla

  in da nekoga provociraš in izzivaš z namenom, da ga proučuješ – štala, to zame niso odkriti ljudje. Pa pustimo vnemar kmetijo – žalost je, da je verjetno tudi v real takšen, ma ne verjetno…sigurno je.

  vse sorte ljudje smo na svetu:)

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Takšen je, nimaš kej. Pa ne bi šel v smer, da ni odkrit in take sodbe, raje bi rekel, da je pač drugačen, posebnež prve klase, ki sam zase najbolj ve je je pravzaprav njegov namen. Očitno mu je dolgčas, pa si denar in slavo pač dela na tak način. Že dolgo ni več profesor, zdaj je pač del slovenske popularne scene, ki jo ustvarjajo rumeni mediji.

 27. TIGER pravi:

  Poglej na požarjevo stran.Artur je imel neki izpad v Postojni.

 28. STELA pravi:

  ….in po eni strni mu celo malček zavidam to njegovo nonšalantnost:)verjetn se ima fajn in prav tako vsi okrog njega, ampak izključno pod pogojem, da so ravno taki kot on. Poznam par takih (podobnih) ljudi ….celo za družbo so fajn, ampak samo do tistih, ki se z njimi strinjajo…v vsem ali v 99%:) sicer jih odpikajo zelo nonšalantno:))))

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tiger, pa saj ne vem če je res ali ne, morda se spet zeza :)
  Če gre zares, pa je skrajni čas, da ga neha tako zelo lomiti s to pijačo. Saj bo še cirozo jeter staknil.

  Stela, itak da se ima fajn in to najbolj šteje, a ne.

 30. STELA pravi:

  Iztok, ne vem,če to res najbolj šteje … ob takih primerih sem vedno v dilemi, če je prav, da človek vedno in povsod misli le nase?

  in na tvoj komentar Tigru – a vidš do česa pride, če se preveč zezaš…ljudje začnejo dvomit v vsako izjavo….kar se pa pijače tiče je pa itak rekel, da ga pije normalno, t.j. tri (3) litre vina na dan…al pa če mu ne verjamemo hehe

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če je samski in če živi bogu za hrbtom, ne vidim razloga zakaj ne.

  No ja, če je igra del imidža, ni panike, je pač finta v tem, da ljudje nikoli ne izvejo ali se zezaš al ne.

 32. JohanSpohan pravi:

  Psiholog Pop TVja je o Marjanu podal praktično identično mnenje kot sem ga tule napisal kak dan nazaj.
  Stela.
  Ne gre za namerno kazanje, da je nekdo idiot.

  Kazanje ogledala je navadna vaja pri psihičnem ali duhovnem group treningu in reakcije so vedno burne.
  Na približno kako to poteka.

  Dva se usedeta in nekaj izrečeta, počakata in nato vsak izreče drugemu tisto kar je izrekel on in tako nadaljujeta.

  Na kmetiji je vsak mislil le nase in najbolj podla finta je bila, ko se je kdo udaril po prsih in pozval druge naj ne mislijo le nase. Ker je s tem povedal, da naj delajo zanj.

  Vsi so se morali hipno prilagodit na 24 ur na dan na tujem planetu brez mobilca, PCja, TVja restavracij, frendov, avta, upperjev in downerjev,elektrike, hladilnika, pralca in pomivalca, raznih razvad..
  In večina se ni in so težakali iz dolgega časa in spletkarili.

  Artur je samo rekel:”Kdor je za, da smo prijatelji, delamo in uživamo skupajin si delimo, ko nekdo od nas zmaga”.

  “Madame” Likovič.
  Pokvarjen moralizatorski stroj, saj je kot ravnateljica desetletja vsak dan uživaško rajcala učence z svojo minico, na druge pa rjove, da morajo biti zapeti do vratu in poslušni njenim blodnjam o načelih in storilnostno naravnani.
  Boljše zastavonoše provincializma ne bi mogli najti..

 33. JohanSpohan pravi:

  Stela..

  A si kdo predstavlja, kako bi bilo, če bi bili vsi take »face, zveste svojim pogledom in muham?«

  Vsi so bili zvesti svojim pogledom in muham, prednost pred vsemi so imeli tisti, ki so rastli na cesti in bili kot otroci prepuščeni samim sebi..
  Ker pa so šli na izpadanje, je faktor naključnosti, ki ga preradi pozabljamo, eliminiral prismuknjene nespletkarske simpatikuse, kot sta Freddy in Toya ali Miki..

  V Reality showih na planetu po raziskavah praviloma zmaguje tip moškega “, ki bi si jih želele matere za svoje zete”.

  Slovenci ne znamo športno prenesti poraza in kdor tega ne zna, je obsojen, da se bo velikokrat počutil poraženega.

  Finalista Kmetije sta slaba zeta, znata pa še vse preveč mojstrsko prenašat poraze in zanimivo, oba dobro poznata Sun Tzuja.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Sun_Tzu

 34. STELA pravi:

  johan – moje pisanje poskusi brat z mal širšega vidika kot je bila kmetija…to je bil namreč moj namen.
  kmetija sama po sebi ni vredna ….ma, ničesar:))))

 35. JohanSpohan pravi:

  Seveda ni vredna pol česarkoli, a tale je bila special.

  Končni razplet noro epsko srednjeveško romantičen in je hrati vrhunska burka..

  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Three_Musketeers

  Kot pri Treh mušketirjih.
  .
  “Vsi za enega, eden za vse!”

  S tem, da je Marjanov image kot ulit za nošo tistih časov in tako Marjan nekako izpade kot padli četrti mušketir, ki je izdal moto mušketirjev in postal hlapec transeksualnega Lady De Winter, čeprav bi Lady De Winter lahko bila tudi Madame Angelca.

  Alexandre bi bil navdušen nad razpletom in kot se spomnim je bil tudi Dumas vrhunski jebiveter, ki je mastne honorarje od prodanih knjig imel kar v sodu za vrati, gor pa je visel napis:” Vzemi kolikor rabiš in daj not kolikor hočeš.”

  Če bi v teh časih plastike ne bilo tipov, ki verjamejo v:”Ko propadaš, propadaj cesarsko”, bi se utopili v dolgčasu med obmetavanjem z bledimi klišeji.

 36. Jessy pravi:

  Kaj pa če je bil pijan, ko je govoril s tabo?

 37. jan pravi:

  ma dej ta Artur.ena navadna pičkica je. Enkat so ga eni Lublančani u eni gostilni u lublan prjel pa ga nad lublanco držal k je najedu.Je cvilu k prasc k ga kolejo. pol se pa dela enga mačota pa žigola….

 38. JohanSpohan pravi:

  Za pijance je značilno, da težijo, drugačnih ni. In noben pijanec, razen Arurja in zelo redkih izjem ne bo priznal, da je pijanec.

  SLO in HR si, žal, delita rekord po številu pijancev na planetu glede na število prebivalcev.

  Tam kjer sem gor rasel v LJ, so imeli moji sosedje navado začopatit kogarkoli na cesti in ga pripravit do tega, da je cvilil kot prasec..
  To je postalo že tako anoying, da sem se moral s prijatelji zmenit kje drugje, ker sem se naveličal pyzdit na sosede, naj jih pustijo pri miru..

 39. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Johan, madona si šel globoko. Ni potrebe po moje, pač šov, čisto zezanje za rejting. To je vse, če mene vprašaš.
  V Marijanu pa sem videl Pirata s Karibov, vsaj po izgledu.

  Jessy, verjetno je bil, pa kaj, ne spremeni dejstva.

  Jan, eh ta nasilna dokazovanja, kdo je car in kdo, so meni trapasta, pač dokaz, da folk ne šteka zajebancije in misli, da mora nekoga preveriti še v živo. Kot da bi Stallonea in Schwarzeneggerja izvali, da naj tudi v živo pobijeta sto ljudi, brez veze.

 40. JohanSpohan pravi:

  Prešeren je bil v svojem času popljuvan kot neresen pijanec s faksom, ki se ne oprime nobenega pametnega dela in se raje valja po grabnih, malo čofa in natepava neke sumljive bejbe, namesto, da bi bil priden in prijazen študiran gaspud z gospo primerno svojemu statusu..

  Danes pa SLO do pike enako pyzdi čez njegovega klona, Arčija Šterna, kot 200 let nazaj farška SLO, samo da danes skozi usta Angelce in Salomeja.

  Lahko bi zlobno rekel, da so SLO stereotipni obsojevalci v 2 stoletjih samo spremenili outfit, pa čisto nič drugega..

 41. STELA pravi:

  Iztok – in kako je izpadel intervju?

 42. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Johan, no ja, Štern ne piše pesmi :)

  Stela, evo ga:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2007/09/28/moj-intervju-artur-stern/

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !