Moj intervju: Tinkara Zorec

8.09.2007 ob 14:20

Na odru v osmem mesecu nosečnosti

Leta 1980 rojena Tinkara Zorec, tista zelo simpatična, vedno nasmejana in zmeraj prijazna svetlolaska, ki je našo glasbeno sceno pred leti osvojila kot članica skupine Bepop, je danes mamica. Pridna, vzorna, še vedno nasmejana in zmeraj prijazna mamica svoji mali deklici Tyi, ki jo imata z dolgoletnim fantom Jakom, s katerim si pravkar urejata novi domek. Avtogrami ne padajo več tako pogosto, toda Tinkara je še vedno zvezda. Tista prava in velika zvezda, ki je krasila stene prenekaterih slovenskih osnovnošolcev in najstnikov. Na krožniku najraje vidi testenine, v kozarcu pivo, ko v kinu igra kak film Toma Cruisea, pa je seveda prva v vrsti. Uganili ste, njen moti se glasi: »Smeh je pol zdravja.« In ker se nenehno smeji, je zdrava kot riba. Riba, ki bo še dolgo plavala v slovenskih medijskih vodah. Kljub temu, da je trenutno v »pokoju«.

null

Koliko avtogramov ste dali v zadnjem mesecu?

Hmmm, slučajno zadnjič dvema punčkama v službi, ampak to je bilo po dolgem času (smeh). Minili so časi avtogramov.

Ne pogrešate stare slave, ko ste bili idol ogromni hordi mladih oboževalcev?

No, včasih že. Ker, ko si enkrat v tem, potem po določenem času začneš malo pogrešati oder, pozitiven odziv publike. Ampak trenutno mi kar paše tako kot je. Sicer pa me še vedno vsi prepoznavajo in po pravici povedano mi zadnje čase to manj paše kot mi je včasih.

Zakaj je Bepop pravzaprav prenehal delovati?

Z Bepopovci smo se odločili za prenehanje v začetku leta 2005, ker smo enostavno videli, da ni več enakega odziva kot je bil na začetku. Zato sva se midva z mojim fantom Jako tudi odločila, da si ustvariva družino. Zato je zmotno, ko si nekateri mislijo, da smo prenehali zaradi moje nosečnosti. Nastopali smo namreč vse do septembra 2005, ko sem bila jaz noseča 8 mesecev. In če bi vsi imeli interes nadaljevati, bi to bilo izvedljivo. Vendar si tega enostavno nismo več želeli. Čeprav moram priznati, da bi jaz osebno z veseljem posnela še kakšen komad z Bepopovci.

Kaj pa ostali člani, se še dobite na kavi ali ste prekinili vse stike?

Ostali smo v stikih. Dobimo se vsakih par mesecev na kakšni fešti, po telefonu in mailu pa smo v kontaktu vsak dan.

Bepop je bil zgodba o uspehu. Kaj ste rekli tistim, ki so vaš obtožili, da gre za umetno slavo, da so vas naredili mediji in da sploh niste tako zelo dobri?

Z leti dobiš trdo kožo in nikoli se nisem obremenjevala s takšnimi ljudmi in njihovimi komentarji. Lahko jim samo rečem, da naj poizkusijo, če jim bo uspelo in da naj potem dajejo mnenja. Ponavadi imajo največ za povedati tisti, ko še vedno vadijo v garažah in zaprtih prostorih (smeh). Jaz sem na naše delo ponosna, vedno bom in za tem projektom še vedno stojim. Je pa res, da če bi se mi to zgodilo sedaj, bi pri vsem tem bila bolj odločna in samozavestna, ter bi iz tega skoraj sigurno iztržila veliko več.

Se vam zdi, da so vas tistega usodnega leta na tekmovanju za EMO prinesli okoli, saj ste dobili največ glasov od gledalcev?

Zdi se mi, da je bilo to najboljše kar se je lahko zgodilo. V večini namreč zmagovalci Eme potem po Evrosongu nekako izginejo v pozabo, ker je ponavadi uvrstitev slaba. Saj veš, kakšni smo Slovenci. Po zmagi na Emi si naj naj, po Evrosongu pa najslabši, ker se nisi dobro uvrstil. Samo, da se lahko kritizira. Mislim, da je bilo bolje, da smo dobili največ glasov publike.

Če bi se morali opisati v treh stavkih, česa ne bi rekli?

He he, a to je kašen štos za blondinke? Bi rad, da ne neham govoriti, ali kaj (smeh).

Zdaj ste mlada mamica. Kakšen je občutek?

Nepopisen. To sem si resnično želela že od najstniških let. Sedaj, ko imam mojo navihano princesko Tyo, je pa res fino. Uživam v materinstvu, čeprav je sedaj življenje res čisto drugačno.

Slišal sem, da načrtujete drugega otroka. Gre za govorice, ali trditev drži?

Ja, želim si imeti še vsaj enega otroka, čeprav sva z Jakom trenutno bolj pri ometih in »estrihih« na hiši, kot pa pri širitvi družine.

Jih res planirate pet, ker vas skrbi za nizko slovensko povprečje?

He he, ne, to pa ne. Tri je pa čisto možno.

Torej sta si s fantom res kupila hišo, ki jo pravkar obnavljata?

Ne, kupila sva tako staro hišo, da sva jo raje podrla in potem začela čisto od začetka. Hiša je sedaj pod streho, ima okna, trenutno nama delajo omete. Selitev načrtujeva spomladi 2008.

Saj res, zakaj še vedno živita na koruzi?

Hmmm, mislim da je to vprašanje za Jako (smeh)

Kaj se dogaja z vašo plesno šolo in vašim gostinskim lokalom?

Gostinskim lokalom? Nimam gostinskega lokala. Plesna šola Bodi Pop pa je ravno ponovno odpira svoja vrata. Začela se je namreč nova plesna sezona, zato vabljeni vsi dosedanji in novi člani, da se nam pridružite na že znani lokaciji na Lavi v Celju (smeh).

Ali vaša hčerkica Tya že kaj pleše in poje?

Ja, to pa ima res po meni. Zelo rada ima glasbo. Nanjo pleše in poje v mikrofon.

Ji res vrtite samo glasbo skupine Bepop?

He he, joj, to pa ne. Posluša otroške pesmice, tudi Bepop včasih, ali pa tisto kar mami. Vse razen metala.

Ko sem vas poklical po telefonu, mi je zapela Ceca. Ste padli v srbski turbo folk?

Ne, ni ti zapela Ceca, ampak Nataša Bekvalac s pesmijo Nikotin. Ja, všeč mi je tudi srbski melos. Zelo.

Pa mi za konec zares iskreno povejte, če ste fantu ostali zvesti tudi v času vaše največje slave?

Ja, sem!

 

14 komentarjev na “Moj intervju: Tinkara Zorec”

 1. markopigac markopigac pravi:

  Torej sta si s fantom res kupila hišo, ki jo pravkar obnavljata?

  Ne, kupila sva tako staro hišo, da sva jo raje podrla in potem začela čisto od začetka. Hiša je sedaj pod streho, ima okna, trenutno nama delajo omete. Selitev načrtujeva spomladi 2008.

  Malo kdo pri teh letih lahko kupi hiso, jo podre in na tistem mestu zgradi nekaj povsem drugega.

 2. tamyy pravi:

  a maš msn??

 3. andrej pravi:

  O, TINKARA!!! … JS TKO POGREŠAM SKUPINO BEPOP!!!

 4. TARA pravi:

  ojlka tinkara veš jas sem bla skos nora na bepopke pa na tebe pa sploh ker se mi zdiš najjjjjjjjjjjjjjjjj lapša princesa kaj maš slučajno msn alpa kdo od bepopkov ga MA? če ga majo/maš bi mi ga prosm dala????? jaz dam moja tebi tut čaw pozdravi svojo malo princesko!!!!!!!!!! papa tinkara

 5. ančka pravi:

  tinkara res si bila najlepša w skupini bepop . želim si samo še da bi samostojno začela glasbeno kariero (ker bi tudi w tej uspela) pozdrawi princesko čawčy

 6. sara pravi:

  škoda da ni več skupine bepop..še danes pojemo po šoli ti si moje sonce in odopelji me..res škoda da niste več skupina!!!

 7. turbofolker turbofolker pravi:

  ne znaš razlike med natašo in ceco :o

 8. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Turbo, nisem ti jaz tak ekspert kot ti :)

 9. *Tara* pravi:

  oooooooj Tinkarica! kak si??? kak je kaj tvoja princeska Taja ali Tya kaj je res to kaj se govri ? da si noseča dvojčic pa da maš dve punčki že?? je to res al ne??? plis povejjjj mi!!!! da povem mojim sošolkam če ni res !!!!!!!! byeeee!!!!

 10. petty pravi:

  čav tinč! dej odpiš plis!!! a se še vedno lahko vpišem v tvojo plesno šolo??????

 11. iriss pravi:

  tinkara-kako si lahko razdrla družino ?te ni nič sram? PACKA!!

 12. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Iriss, za razdor sta vedno potrebna dva. Nikoli ne pozabi tega.

 13. Špelykaa pravi:

  Hey.Živjo Tinka.Jaz sem od Ize prijateljica.Se spomniš ko si mi na listek napisala anžvtogram in ko sem ti pokazala moje znanje iz karateja…No pošiljam ti lepe pozdrave in pozdravi tude Tyo.

 14. Kristina Uršič pravi:

  Jaz pogrešam zelo skupino Bepop res upam da se še gdaj vrnejo na glasbene odre ker če ne
  je kar neki če ni bepopov res.Vse štiri člane pogrešam res ker so kul res.Čav.Čav.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !