Moj intervju: Damjan Murko

24.08.2007 ob 01:18

KAJ TE BRIGA, ČE SEM GEJ

Damjan Murko je zvezda. Pa če vam je prav ali ne. Z mediji manipulira in jih obrača kot pravi profesionalec, pa četudi se komu kdaj zazdi, da sploh ni tako pomemben in slaven, da bi se o njem sploh splačalo pisati. In ker se piše, mu slava raste. In ker mu slava raste, je čedalje bolj zanimiv in vse svoje projekte spelje brez večjih težav. Enim gre na živce, drugi ga imajo radi, sam pa še vedno nisem čisto prepričan, kaj je igra kaj pa njegov pravi karakter. Samozavest bi lahko seveda prodajal na tržnici, pa čeprav se nekateri sprašujejo o kvaliteti njegove glasbe. Njegova ekipa pa šteje toliko članov, da človek pomisli, da gre za zvezdo svetovnega kova, ki ima dnevno vsaj tri koncerte in trideset intervjujev. Pa vendar, »Lepi Damjan«, kot se sam rad poimenuje, je dokaz, da se da uspeti na svoj način. Z unikatnim in domiselnim pristopom, ki ga naši mediji doslej še niso bili navajeni. In njegov pristop je resda nekaj posebnega. Z glasbo in imidžem vred. Tako zelo, da je daleč za sabo pustil celo Fredija Milerja in Aleša Roda. In jasno, mladenič sploh ni tako zelo mehak in nežen kot se zdi, saj ima zelo nabrit jezik, drugo leto pa se namerava poročiti in enkrat za vselej pokazati, da so mu všeč tudi ženske. Sicer pa, saj veste, da je najbolj srečen, ker je moški.

Upam, da ne boste zamerili, če začnem malce napadalno. Se vam ne zdi, da si ne zaslužite tako velike medijske pozornosti?

Nikakor ne, sem tik pred izidom svojega tretjega projekta z naslovom Eden in edini, kar pomeni, da sem v šestih letih dela tudi nekaj dosegel in zelo bi bil žalosten, če se to nebi nekje pokazalo. Potrebujem medije in vi očitno po vseh teh letih se vedno potrebujete mene.

Ko ste prepevali o tem, da ste srečni, ker ste moški, so nekateri dejali, da bi morali peti, da ste srečni, ker ste v resnici ženska. Kaj pravite na to?

Ja mnogi so trdili, da bi moral peti, da sem ženska. A mislite, da so se na lastne oči prepričali o tem kaj skrivam med nogami? Po moje je že samo po sebi dovolj izrazito, da jim tega res nebi bilo treba preverjati. Ker se tiče pesmi Srečen, ker sem moški, pa se je ravno v tem času pokazalo, da je do sedaj to moj največji hit. Ljudje so ga poznali in ga še. Ponosen sem na skladbo in nimam nič proti, če se govori in ugiba.

Kaj bi rekli, če bi vam rekel, da je v vaši kopalnici več kozmetike kot pri povprečni ženski?

Kdaj pa ste bili v moji kopalnici? Tja sem spustil neko drugo revijo in so se na lastne oči lahko prepričali o moji kozmetiki. Nikakor nisem poženščen in nikakor ne uporabljam ženske kozmetike, halo. Sem pa eden tistih, ki je prvi javno povedal, da smo vse medijske osebnosti, ne glede na spol, pred fotografiranjem in snemanjem naličene. To je dejstvo, samo jaz sem eden redkih, ki to priznam.

Se vam ne zdi, da moderni moški postajajo vedno bolj podobni ženskam?

Ne, zdi se mi, da moderne ženske vedno bolj postajajo podobne moškim. Saj smo vsi enakopravni. Sem zelo klasičen tip človeka, zato sem se tudi sam odločil za povprečno Slovenko, s katero želim preživeti preostanek življenja.

Imate stilista, imate menedžerja, imate predstavnika za stike z javnostjo, imate maserja, ali potemtakem sploh kaj naredite sami?

Na poziciji, kjer sem, potrebujem ljudi, ki skrbijo zame. Seveda veliko naredim sam. Našteli ste samo moje sodelavce, ki jih v realnem življenju ni. Ko sem doma, tudi sam kaj postorim in sem čisto navaden človek. Tako kot vsak drug kdaj pomijem posodo, sprehajam psa, hodim v trgovino.

Je bila afera z Natalijo Verboten le skrbno inscenirana medijska finta?

Ooooooo, marija, to je že sto let nazaj. Če bi lahko to malenkost v moji karieri imenovali medijska finta, se vprašam, če je to edino, kar ste našli. Karkoli se je o meni pisalo so ljudje namigovali na to, da je vse zrežirano, nikoli niso pomislili, da je človek morda zanimiv, karakteren, sposoben. Natalija je krasno dekle, ki razume, do katere meje lahko gredo mediji in kaj je na začetku kariere mlad izvajalec pripravljen povedati. Po naročilu nekoga, ki mu zaupa. Marketinška poteza, morda, nikakor pa ne finta, saj so mediji zadosti pametni, da takoj zavohajo resnico in blefiranja na sceni več kot letno dni ni.

Se res bojite filmov, kjer se streljajo in pretepajo?

Ha, ha, ha, ne. Te filme gledam najraje. Seveda pa so na prvem mestu grozljivke. Obožujem take vrste filmov.

Koliko računate za svoj nastop?

Malo.

Ste kdaj razmišljali, da bi se preizkusili kot erotični plesalec in žigolo?

Tega mi pa res ni treba. Delam to, kar me veseli. S tem osrečujem druge in se mi res ni treba razkazovati pred ostalimi. Sem mnenja, da sem tudi brez tega zanimiv in uspešen v tem kar počnem.

Pa razčistiva večno dilemo, ste gej, so vam všeč ženske ali padate na oba spola?

Po tolikšnem času se mi res ne ljubi več razglabljati o tej temi. Ampak moram priznati, da ko so se prvič pojavile govorice o moji spolni usmerjenosti, sem se odločil, da bom tudi sam nekaj časa igral na to karto in ni mi žal. Vse sem obrnil sebi v prid. Seveda pa je vsega enkrat konec, ko ljudje postanejo utrujeni od laži in natolcevanj. Resnica potem pride na dan. Tako se naslednje leto maja poročim z mojo Majo.

No pa če bi vam rekel, da naju nihče ne posluša, bi bil vaš odgovor enak?

Ne, potem bi bil odgovor drugačen in bi se glasil: »Kaj te briga.« Ker pa vem, da tudi ljudi zanima vse o medijskih osebnostih, pa se čutim dolžnega, da jim povem resnico.

Kdaj bo poroka, kdaj bodo otroci, kdaj bo fantovščina, kaj se bo dogajalo na fantovščini in kdaj nam boste dali fotke iz prve poročne noči?

Poroka, kakršno smo vajeni iz pravljic, bo 3. maja, leta 2008. Maja ima krasnega sina, ko bova imela skupnega otroka, pa boste prvi izvedeli za to. Fantovščina bo kak mesec ali dva pred poroko, o fotografijah iz najine prve poročne noči pa lahko samo sanjate.

Zakaj si depilirate pazduhe, noge, roke in intimne predele?

A si jih? Spet dezinformacija. Nikakor se ne depiliram po nogah in rokah. Joj, samo predstavljam si uboge ženske, ki to dejansko počnejo. To bi bilo zame mučenje sedanjega časa. To pa ne, vse drugo prej kot depilacija, to pri meni definitivno odpade.

Kdo vam je bolj pri srcu, Domen Kumer, Sebastian, Jernej Dermota ali Marilyn Manson?

Nekaj izmed naštetih fantov sploh ne poznam. Nekaj pa jih dela dobro in nimam nič proti, da se trudijo se naprej. Do sedaj sem poslovno sodeloval samo s Sebastianom in tudi v bodoče mislim, saj je fant korekten in kar opravlja, naredi sto odstotno. Ne maram amaterjev in polovičarjev.

Kaj bi rekli človeku, ki bi vašo glasbo označil za popolno bedarijo in žaljenje občinstva?

Naj najprej kupi moj novi album Eden in edini. Naj si pogleda avtorje mojih skladb, naj se posvetuje s strokovnjaki in naj potem s prstom pokaže na skladbo in avtorje nove plošče ter pove katera pesem ni kvalitetna in dobro narejena. Za zdaj je se kar tišina, počakajmo do naslednjega meseca, ko bo plošča na prodajnih policah.

Kaj bi rekli vaši izbranki, če bi vas v postelji zalotila s članicama skupine Atomik Harmonik?

Joj, draga, oprosti, res sem želel preveriti, če ima dekle s katero spim, svojo pamet na pravem delu. In ker Maja ve, da ženske, ki nosijo svojo pamet v prsih in še to silikonskih, me ne ganejo, kar pomeni, da bi mi zagotovo oprostila.

Če sva začela napadalno, pa končajva zelo simpatično, kaj bi bili, če ne bi bili Damjan Murko?

Nikoli ne bi dal sebe, nikoli ne bi zamenjal svoje kože. Tako dobro se počutim v vlogi katero igram, da si res ne znam prestavljati, da bi bil nekdo drug.

 

4 komentarjev na “Moj intervju: Damjan Murko”

 1. drenovka drenovka pravi:

  Ta Damjan Murko naj zamenja službo, za pevca pač žal ni rojen

 2. Blazz Blazz pravi:

  Aahahaha, fak fak fak :D nemorš ahaha

  kok je tip munjen no..

  recimo tole
  http://blazz.blog.siol.net/2007/08/22/damjan-murko-kako-povecati-vas-spolni-ud-za-25-cm/

  pa izbije sodu dno.

 3. Hepan pravi:

  Joooj, pa daj no Iztok, tip je hodil v posebno šolo Gustav Šilih v MB. Pa saj ni čisto pri sebi. Ne razumem, kak se ti da…

 4. franc pravi:

  ZAKAJ SI SE ODLOČIL DA POJEŠ KER SEM SREČEN KER SEM MOŠKI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !