River Phoenix bi danes praznoval 37 let

23.08.2007 ob 14:11

Ko je River Phoenix, ki bi bil na današnji dan star 37 let, leta 1993 umrl zaradi prevelikega odmerka mamil, sem bil zelo žalosten. Zato je prav, da sem žalosten tudi danes in da mu posvetim nekaj besed.

Mali River, sicer brat danes zelo uspešnega Joaquina, je slavo ujel že v zgodnjih najstniških letih. Še posebej po zaslugi filmov Stand By Me in The Mosquito Coast, kjer je pokazal da zna igrati. Da je najboljši igralec mlade generacije in da ga čaka zelo uspešna kariera. Leta 1988 je posnel po krivici prezrto dramico Jimmy Reardon in se potem zapisal v zgodovino po zaslugi filma Running on Empty, kjer je snel tudi nominacijo za oskarja. Dekado je zaključil s filmom Mali Nikita in s stransko vlogico tretjega Indiana Jonesa, v devetdeseta pa je zakorakal s kontroverzno dramo My Own Private Idaho. Leta 1992 je bil del ekipe zelo dobrega filma Sneakers, potem pa je nanizal še nekaj nizkoproračunskih celovečercev, ki jih danes poznajo le njegovi največjoi oboževalci. Ko je dobil vlogo v Intervjuju z vamprijem, je žal umrl. Zaradi prevelike doze mamil. Pa čeprav je bil ves čas znan po svojem čistem imidžu in zdravemu načinu življenja. In umrl je pred klubom prijatelja Johnnyja Deppa. Zdravniki so prišli prepozno, svet pa je za vedno izgubil izredno dobrega igralca, ki bi se brez dvoma pobral več oskarjev kot Jack Nicholson.

 

5 komentarjev na “River Phoenix bi danes praznoval 37 let”

 1. Dajana Dajana pravi:

  Jaz tudi. :(

 2. Anonimnež pravi:

  i cant read jutjitsu

 3. olga pravi:

  na lekcji jezyka angielskiego mielismy wlasnie lekcje o Riverze,gdy dowiedzialam sie o tej historii to mnie bardzo poruszyla postanowilam dowiedziec sie czegos wiec na jego temat na dodatek byl łładniusii ehhh dlaczego twierdzono,ze jest pijany a on tym czasem umierał tego nie wiem….

 4. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Olga, sem skušal nekaj razumeti, pa mi ni šlo najbolje. Nekaj o tem, da ste na lekciji angleškega jezika govorili tudi o Riverju in ugotovili, da je umrl ali kako.

 5. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Brittany Murphy (1977-2009) pravi:

  [...] njenim mladih srcem, lahko samo ugibamo, novica o njeni smrti pa me je šokirala tako zelo kot smrt Riverja Phoenixa, ki je odšel na začetku devetdesetih, in smrt Heatha Ledgerja, ki je odšel lani. Brittany jih je [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !