Recenzija: THE SIMPSONS MOVIE

12.08.2007 ob 12:34

South Park.

Ko boste videli prvo celovečerno risanko o družini Simpson, boste dobili občutek, da gledate South Park. Štosi so namreč tako zelo kruti, divji, perverzni in direktni, da vam bodo vzeli dih in pobrali apetit do kokic. S tem ni seveda nič narobe, saj so se ustvarjalci zavedali, da bo treba v kinu ponuditi nekaj več. Nekaj drugačnega, nekaj bolj drznega in nekaj takšnega, kar na televiziji, kjer Simpsonovi tečejo že od leta 1989, ni mogoče. Prav imate, kino Simpsonovi izgledajo tako, kot da bi vanje zmetali vseh osemnajst sezon tv serije in k temu dodali še najbolj provokativne epizode South Parka. Vsaj tisoč različnih zgodbic v eni glavni zgodbi, kjer v prvi vrsti stojijo vsi običajni osumljenci. In kjer zaplet zakuha Homer Simpson, ki v jezero odvrže fekalije svojega prašiča. Svojega Spider Piga, ki potem povzroči paniko celo v Beli hiši, kjer sedi Arnold Schwarzenegger. Dovolj zabavna, malce zmedena in vsekakor več kot dobrodošla filmska avantura najbolj znane ameriške družine, kjer bi bilo nerodno celo Addamsom, Bradyjem in familiji iz komedije Naša mala mis.

Ocena: $$$$$$$

 

8 komentarjev na “Recenzija: THE SIMPSONS MOVIE”

 1. klemenix klemenix pravi:

  Bravo Iztok! Super kritika ;) Filma si siver nisem še ogledal. Dvakrat sem namreč stal v vrsti za film (v Koloseju v Kopru in Ljubljani), a vedno so takrat, ko bi imel čas za ogled vrteli le sinhronizirano verzijo, ki pa si je zagotovo ne želim ogledati. Mislim, da je tud originalen glas del likov, ki nas nasmejejo že 18 let. (ne spremljam sproti,da ne bo pomote, videl pa sem vse sezone). sem pa velik fan!

  Lepo,da si zapisal kaj o tem filmu! Se ga splača pogledat se pravi? :D

  Lp

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Fajna stvar.

  In Bog ne daj, da greš gledal slovensko verzijo.

  Če je treba, počakaj še kak dan :)

 3. golb golb pravi:

  Hmm… so ze ble bolj krute serije, kot v filmu …

 4. klemenix klemenix pravi:

  He, sej nism šou gledat, sej pravim ;) Naslednjič se bom mal pozanimu točno ob kateri uri bojo vrtel originalno verzijo, da ne bom spet čaku ku kšnu tele :D
  Je pa drgač brat gledu sinhronizirano verzijo in res baje vzamejo ves čar filma, pravi, da se ni niti enkrat res nasmejal.

  Lp

 5. markopigac markopigac pravi:

  “film” se od “serije” razlikuje predvsem po tem, da ga ne mores gledati v enem šubu, ker je pretec’n. ce ne bi bil fen, ga ne bi nikoli pogledal do konca. jap, niso ga znali zaviti v 20minutni kolaz, kot je to praksa pri seriji. in ne, ni zadovoljil, saj se pretezno ukvarja s homerjem in bartom, na druge pa povsem pozabi.. skoda.

  vec z moje strani o filmu -> tukaj klik.

 6. klemenix klemenix pravi:

  Moram priznati, da nisem več mogel čakati in sam sebe razočaral, ker sem požrl svojo obljubo sam sebi, da ta film hočem videti v kinu. Potegnil sem si ga iz interneta (ga bežno preletel) in me nekako ni potegnil. Je že res, da so serije boljše. Upam, da me nimate za kriminalca, ker nisem šel v kino. Mogoče pa še grem :D Nisem še povsem obupal :D

  Lp

 7. markopigac markopigac pravi:

  klemenix – tudi sam sem ga pogledal kar iz domacega fotelja.

 8. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Bolje z naslonjača kot v sinhronizirani verziji.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !