Če želiš v vrsti čakati v nedogled, pojdi v McDonalds

9.08.2007 ob 11:56

Ne morem verjeti, toda preden v McDonaldsu dobiš hamburger, rataš star, siv in nervozen. Tako zelo, da bi prijel puško in se spremenil v Michaela Douglasa iz trilerja Prosti pad. Ne bom trdil, da je tako v vseh McDonaldsovih restavracijah, toda tista v Koloseju je za Knjigo rekordov. Kelnarji so namreč tako zelo počasni, uveli in zaspani, da človek res ne more verjeti kaj se dogaja. So jim morda vbrizgali cepivo proti hitrosti? Gre morda za enkratno zakamuflirane lenivce? Nimam pojma. Vem samo to, da za en jeben hamburger čakam skoraj pol ure. Pa četudi pred blagajno stojim sam. In vrsta ni zato, ker bi bilo veliko ljudi, vrsta je zato, ker so kelnarji prepočasni. Kot polži, le da nimajo hišice, marveč tiste zoprne McDonalds kapice. Ne bi rad bil nesramen in kogarkoli po nepotrebnem žalil, toda res ne razumem v čem je finta. Hamburgerjev je namreč na zalogi vedno dovolj, pomfrija ravno tako, sladoled se naredi v pol minutke, blagajna pa učinkovito izračuna vsoto vrnjenega denarja. Torej je problem res v počasnosti ekipe, ki očitno pozablja, da dela pod geslom Fast Food. In če hočem Fast Food, ga želim dobiti hitro in ga enako hitro tudi stlačiti v usta. Če bi hotel Slow Food bi seveda šel drugam.

 

5 komentarjev na “Če želiš v vrsti čakati v nedogled, pojdi v McDonalds”

 1. rdeci pravi:

  Res!
  Dodam še, da so razlike v kvaliteti med različnimi McDonaldsi precej velike, čeprav naj bi bila hrana povsod popolnoma enaka. V centru Ljubljane je hrana pravi gnoj napram na primer izpostavi na Rudniku. Čudo.

 2. chef chef pravi:

  Poleg odurne počasnosti, zaradi katere McDonald’su že zdavnaj ne rečem več fast food, me obupno moti še svinjarija!

  Ste sploh videli kje še več pacarije po tleh in na mastnih mizah? Jaz ne.

  Da sploh ne omenjam lumpa, ki mi nekoč enostavno ni hotel dat menija, ker ni imel za menjat denarja. Sem rekel samo na svidenje!

 3. Indirekten pravi:

  morda ne spada pod tale post, pa vseeno…
  http://indirekten.blog.siol.net/2007/08/09/top-5-filmov/
  Naslednji naj bo iztok gartner. Ker me zanima njegov izbor in ker vem, da bo za.

 4. spookymulder spookymulder pravi:

  Hm, izgleda da si naletel ravno na kakšnega uslužbenca(ko) na treningu, ki so že avtomatično bolj počasni (vsačih se splača pogledati, kaj jim piše na tablici na majici), lahko da so preprosto pozabili nate (na jedače in pijače je najbolje počakati kar pri blagajnah, tako da te imajo stalno na očeh), v najslabšem primeru pa si naletel na nekoga, ki mu je ta služba že zvrh glave, kar bi lahko tudi pomenilo, da ti je v sendvič dodal še kakšno telesno tekočino (upam, da se ti sedaj ni obrnil želodec). ;-) Jaz moram reči, da v ljubljansko-kolosejevem Macu nisem imel pretirano slabih izkušenj z natakarji, sem pa že doživel nekaj hladnih tušev v glavni restavraciji na Čopovi, predvsem kar se tiče kakovosti (kot je bilo omenjeno že zgoraj).

 5. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Huh, men pa je najbolj grozn ravno v tem Koloseju. Zadnjič sem dobil hudo grozn pomfri. Sem ga hotu prodajalcu zatlačit v rit, pa raje nisem, saj bi imel potem še slabši okus :)

  Da o še daljšem čakanju niti ne govorim.

  Sicer pa so mi dali v središču mesta, se pravi v tistem Macu blizu Prešernovega spomenika, zadnjič tako zelo malo sladoleda McFlurry Nesquick, da nisem mogel verjeti.

  Ni kaj, McDonalds je OUT!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !