R. Kelly: Double Up

3.08.2007 ob 01:35

Ne morem si pomagati, toda novi album R. Kellyja z naslovom Double Up, mi je tako zelo zelo všeč, da mu bom namenil še nekaj stavkov.

V prvi pesmi The Champ nam pove, da se požvižga na kritike in to stori zares dobro, skozi boksarske runde. Druga pesem Double Up, kjer mu pomaga Snoop Dogg je itak klasika. Tretja in četrta Tryin to get a number in Get Dirty sta udarni “in da club” zadevi, na kateri bodo najraje migale ženske. Leave Your Name in Get Freaky in the Club sta lahkotni in primerni za tale poletni čas. Sedma, ki ji je dal naslov The Zoo je enkratno primerjanje seksa z živalskim vrtom. Verjetno najboljša in najbolj kul ter zabavna pesem celotnega albuma. Osma I’m a Flirt je spet klasika. Isto kot Double Up. Deveta Same Girl, kjer mu odlično pomaga Usher je ravno tako kul in ima še super ter na koncu zelo izviren video spot. Real Talk bo všeč ljubiteljem njegove sage In the Closet, kar pomeni, da je močna, direktna in zelo posebna. Hook It Up je najslabša in morda ne ravno dobra pesmica, ki nekako ne paše na album Rock Star, ki naj bi bila naslednji singel in kjer pomagata Ludakris ter Kid Rock seka sto na uro. Best Friend je spet dokaz, da Kellyu ni para, kar se tiče pripovedovanja zgodb. Štirinajsta Rollin udarja enako kot Tryin to get a Number in Get Dirty. Sweet Tooth je v maniri uspešnice Down Low, le da ni tako prepričljiva. Havin a Baby in Sex Planet sta romantični in pravi za prvi zmenek. Rise Up pa je seveda namenjena žrtvam v Virginiji. Povedano drugače, eden zelo redkih albumov, kjer pevec v pesmih dejansko nekaj pove. In R. Kelly je mojster pripovedovanja zgodb, ki se večkrat požvižga na refrene in pesem izpelje originalno ter izvirno. Double Up je brez dvoma album leta in dokaz, da je v moderni glasbi še upanje. In da ne pozabim, albuma nisem ukradel z neta, marveč sem si kupil original za 15 evrov. Vredno je, vredno.

 

4 komentarjev na “R. Kelly: Double Up”

 1. kaka92 pravi:

  Glih sm si ga kupu in morem priznat da je presegel moja pričakovanja čeprav sm nekatere kar 5 pesmi imel na računalniku že zdavnaj pred tem me še vedno fascinira

  Your the greatest Kelsss

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Lepo, da se še kdo spomni tega zapisa.

 3. ŠalabajzerkaxD pravi:

  pedofil je on sory
  takih ne poslušam…
  kr s 13letnico se je šel…
  ta nima u glav use pošlihtan!

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kaj ima to z njegovo musko?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !