Recenzija: Jamon Jamon

12.06.2007 ob 16:21

španija 1992, erotična drama, režija: Bigas Luna, igrajo: Penelope Cruz, Javier Bardem, Stefania Sandrelli, Jordi Molla, Ana Galiena

Prsi z okusom pršuta.

Ne boste verjeli, toda Penelope Cruz je bila v času snemanja tegale hudo kultnega, strastnega in provokativnega filmčka stara komaj 16 let. Kot Traci Lords, le da ni posnela porniča, marveč drzno erotično dramico, kjer se z njenim oprsjem zagreto igrata in zabavata Jordi Molla in Javier Bardem. Prvi je njen fant, drugi je njen ljubimec. Oba obsedejo njene bradavičke, ki imajo najprej okus po omleti, nato pa po pršutu. In Penelope je pršut na dveh nogah, kot Javier Bardem, ki ima pršut med nogami. Divji par, ki sestavlja perverzne ljubezenske trikotnike zelo pekoče zgodbe in skorajda nemogočih seksualnih povezav, ki pokajo po šivih. Kjer vsak seksa z vsakim. Kjer nikogar ne matra morala. In kjer bi lahko vsi pohoto prodajali na tržnici. Ni kaj, Jamon Jamon, po naše, Pršut Pršut, je brez dvoma eden boljših erotičnih filmčkov, ki gledalca osvoji tudi s privlačno atmosfero in iskrami, ki se krešejo med glavnimi junaki. Gledljiva, dinamična in navihana zgodbica, ki ji čas ne bo mogel do živega.

Ocena: 10/10

 

5 komentarjev na “Recenzija: Jamon Jamon”

 1. Kritik pravi:

  Penelope je bila v času snemanja tega filma stara 18 let.

 2. anna pravi:

  s Javierjem v VB Barceloni extra karakterni tandem. Jamona še nism gledala, glede na to, da ga obožujem, pa bo treba vrečt oči še na tegale.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kritik, letnica izdaje ne pomeni letnico snemanja.

  Anna, Barcelona tejle klasiki ne seže niti do kolen. Isto velja recimo za Huevos de Oro, La Teta i la Luna in Boca a Boca, kjer je prav tako glavni Javier Bardem.

 4. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzija: Neka ostane medju nama pravi:

  [...] tudi režiserja odlične Karaule, svoji mladi ljubici med poljubljanjem prsi omeni španski film Jamon Jamon, seveda ni naključje, saj gre dejansko za hrvaško verzijo tega filma. Za seksualno dokaj pogumno [...]

 5. Urska pravi:

  Gledljiva, dinamicna in navihana zgodbica? S privlacno atmosfero in iskricami? Meni je bil to en izmed bolj napornih filmov, kar sem jih kdaj gledala, ki se zavrti v spiralo bizarnosti in blaznosti in kjer sem na koncu imela obcutek, w.t.f.??? Meni se ni zdel prav nic smesen. Posesivna mati, razvajen neodlocen sine, ki ne ve, kaj bi, naivno dekletce in prepotentni potrebni mladenic – meni je bila to totalno psiholoska drama.

  Zob casa ga pa res ni nacel, ne.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !