Recenzija: IRREVERSIBLE

12.06.2007 ob 16:20

francija 2002, drama, r: Gaspar Noe, i: Vincent Cassel, Monica Bellucci, Albert Dupontel, Joe Prestia

Tako zelo šokanten film, da so ga morali posneti v obratni smeri.

Če bi Nepovratno posneli in zavrteli tako kot vse ostale filme, ga ne bi preživel nihče. Nepovratno potrebuje obratni vrstni red dogodkov. Od konca proti začetku. Od grozljive, naporne in divje sekvence v gejevskem baru, kjer razjarjeni Vincent Cassel išče tipa po imenu Trakulja, do bližnjih posnetkov Monice Bellucci, ki uživa na postelji. In samo obratni vrstni red nam omogoči, da film preživimo. Še posebej, ko pridemo v tunel, kjer neznanec zverinsko posili Monico Bellucci. Kjer ji divje, grozljivo, poniževalno in ogabno masakrira zadnjico ter prične najhujšo moro v zgodovini filma. Vse v živo. Brez blefa in posebnih efektov. Celih deset minut, ki se končajo z brcanjem v obraz in telo. Ki se zaključijo z nabijanjem njenega obraza v trda tla. Tip jo namreč želi zjebati do konca. Tako močno, da ne bo nikoli več lepa in razvajena. Hud film. Morda celo najhujši doslej. Tak, da ga je med premiero v Cannesu zapustilo pol dvorane. In tak, da so ga morali posneti od zadaj naprej, da so ga sploh lahko zavrteli gledalcem.

Ocena: 10/10

null

 

3 komentarjev na “Recenzija: IRREVERSIBLE”

 1. Karlo pravi:

  Nak. Ta film so montirali v obratni smeri zato, da JE bil šokanten. Ker ti srečo in sanje o prihodnosti pokažejo na koncu, te toliko bolj zjebejo, ker te zapustijo z vednostjo, kaj je za vse večne čase izgubljeno, “nepovratno”. Če bi na koncu videl obračum v Rektumu, bi dobil vsaj nasilno katarzo.

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Ne strinjam se, ravno to, da na koncu vidimo reči, ki bi jih morali na začetku, nas pomiri vsaj toliko, da lahko preživimo.

  In preteklost je vse, kar je ostalo nesrečnemu paru.

  In naj bo ta preteklost njuna sedanjost.

 3. Recenzije: Hyenas, I Stand Alone, An American Crime, Super « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] iz leta 1991, sicer pa film režiserja Gasparja Noeja, ki nas je sesul s šokantno mojstrovino Nepovratno, je brez dvoma nekaj posebnega. Je film, ki naredi močan vtis na gledalca in ga ne spusti še [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !