Kulti in klasike: Scener ur Ett Aktenskap

4.05.2007 ob 06:18

švedska 1973, drama, r: Ingmar Bergman, i: Liv Ullmann, Erland Josephson, Bibi Andersson

Kdo se boji Virginie Woolf ?

Izjemno globoka, intimna, čustvena, očarljiva in realna družinska drama. Drama o zakoncih (Liv Ullmann, Erland Josephson), ki seks zamenjata s čvekanjem, očitanji, kreganjem in obsojanjem. Jasno, saj si je mož našel mlajšo ljubico, žena pa je pozabila na posteljne vragolije. Sprva več kot štiriurna in šestdelna tv serija, ki se je spremenila v skoraj triurno filmsko mojstrovino. V labodji spev besed, pogledov, misli in emocij. Ingmar Bergman režira s srcem in z guštom, Liv Ullmann in Erland Josephson pa igrata sto na uro, kot najboljša igralca na svetu. Drži, tole je film, ki ima vse, kar mora imeti film, kjer stavki zamenjajo dejanja. Kapo dol.

Ocena: 9/10

null

 

1 komentar na “Kulti in klasike: Scener ur Ett Aktenskap”

  1. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: 46 minut, Ljubljana je ljubljena, Odgrobadogroba, Slepilo, Norega se metek ogne, Tu pa tam, Ruševine pravi:

    [...] oskarja, berlinskega medveda in beneškega leva. To je Ingmar Bergman, natančneje, njegova klasika Prizori iz zakonskega življenja iz leta 1973. Ali če hočete, rimejk mojstrovine Kdo se boji Virginie Wolf, ki jo je leta 1966 [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !