Celje ne bo kulturna prestolnica

24.04.2007 ob 21:33

Tako je, Celje ni več v igri za kulturno prestolnico Evrope. Prehitel ga je Maribor. Čeprav sem Celjan, sem s tem povsem zadovoljen. Kultura namreč ni odpiranje vedno večih trgovskih centrov, kjer poje Saška Lendero, keglja pa skupina Skuter. Kultura niso tri diskoteke, kjer se vrti samo srbska glasba. Kultura niso premalo odmevne in zelo redke javne prireditve. Kultura ni dolgočasno podeljevanje občinskih grbov. Kultura niso politični lobiji, kjer delo dobijo samo tisti, ki so prave barve. Kultura niso polena, ki jih pod noge someščanov mečejo someščani. In kultura ni peščica posameznikov, ki se trudi od jutra do večera. Kultura je festival Lent, kultura so labodi ob Dravi, kulturo si zasluži mesto, ki svoje prireditve naredi tako, da jih vidijo vsi. Ne pa le peščica povabljencev, ki se po uradni dolžnosti pač znajdejo na kaki prireditvi zaprtega tipa. Hudiča no, mesto, kjer se nikoli doslej še ni izbralo najlepše Celjanke za miss Slovenije, ne more biti kulturna prestolnica Evrope, pa če si naš župan za to še tako močno prizadeva.

 

4 komentarjev na “Celje ne bo kulturna prestolnica”

 1. M&G M&G pravi:

  ej, ne mi rečt da je najlepša Celjanka lahko merilo za kulturo!?
  Si v tisti peščici posameznikov, ki se trudijo?

  Ker sem Celjanka mi ni vseeno!

  M.

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nikakor ni merilo. Želel sem samo reči, da nas še vedno nihče ne jemlje resno in da si ravno zaradi tega ne zaslužimo tega naziva. Žal. Maribor ime vsaj Lent, kaj imamo pa mi?

 3. M&G M&G pravi:

  MB ima samo Lent, kar Celje nima.

 4. tara pravi:

  Strinjam se, da je Celje daleč od tega, da bi postalo kulturna prestolnica, saj v samem Celju kulture sploh ni, da ne govorim o nekulturnih ljudeh. Treba pa je le nekaj več, kot nekaj več kot so nakupovalni centri, Hoferji, Lidli, športne dvorane in razbiti biseri pred občino Celje oz. “olimpijske vasi”, ki jih imamo v določenih delih Celja. Po rondojih se pozna, kako kulturni so Cejani. Pri nas v Celju velja moto: Kultiviraj cesto, ne voznika. Kar pa se tiče Maribora, se z njim Celje nikoli in nikakor ni, in ne bo moglo primerjati. Lent in še kaj drugega pa je prava stvar za kulturno prestolnico.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !