Recenzije: Teenage Mutant Ninja Turtles, Meet The Robinsons

20.04.2007 ob 23:21

TMNT

Preveč mračno za otroke, premalo za odrasle.

Ninja želve so nazaj. Po treh uspešnih kino filmih, risani seriji in računalniških igrah. In nazaj so zelo narcisoidno, samopašno in tako, da jih napišejo kar TMNT. Kot da gre za drugega Terminatorja, ki so ga napisali T2, ali za V Vrtincu, ki se je kitil z naslovom GWTW. Jasno, Ninja želve niso Terminator in V vrtincu. Ninja želve so le pozabljena roba devetdesetih, le neuspešna oživitev zaprašene franšize. Glavni problem ni v tem, da so se vrnile. Glavni problem je v tem, da so se vrnile neumno, bedasto in na čuden način. Kot zadnji Batman. Kot film, ki hoče z mračno atmosfero nadomestiti kvaliteto. Okej, Donatello, Leonardo, Michelangelo in Raphael so še vedno kul fantje, no ja, kul želvaki nori na pice in na pretepanje, toda kaj, ko so jih vrgli v hudo napihnjeno zgodbo, ki poka od pretiravanja. Med dvanajst pošasti, ki v časovnem portalu iščejo trinajsto in želijo zavladati svetu. Pod vodstvom norega bogataša Maxa Wintersa (Patrick Stewart), ki ima neporavnane račune iz daljne preteklosti. Jasno, tukaj so tudi novinarka April (Sarah Michelle Gellar), mladenič Casey (Chris Evans) in legendarni podganek Splinter (Mako), vedno preudarni, premeteni in pametni mastermind, ki bi mu lahko bilo ime tudi Yoda. Prisotnost »temne strani sile« je več kot očitna, digitalna animacija pa prej škodi kot koristi. Risanka brez duše je risanka, ki ji razkošni posebni efekti žal ne pomagajo.

Ocena: 2/10


MEET THE ROBINSONS

Keep Moving Forward.

Meet the Robinsons kljub rompu in pompu premore dušo. Nekaj tistih pravih Disney momentov, ki jih moderne in računalniško zdizajnirane risanke ne obvladajo več. To je seveda zelo presenetljivo, saj gre za tehnično dovršeno in z vsemi mogočimi napravicami nafilano zgodbico o mlademu izumitelju, ki s časovnim strojem odpotuje v prihodnost, spozna familijo Robinson in se skriva napadalnemu nepridipravu, ki se hoče polastiti njegovih izumov. Pojoče žabe, roboti, starčki brez zob, dinozavri, rakete in na tisoče gadgetov, ki bi jih bil zelo vesel tudi Inšpektor Gadget. Še en Jimmy Neutron: Boy Genius, risana verzija uspešnice Back to the Future, rimejk Učnih let izumitelja Polža in Oliver Twist na spidu. Risanka, ki ve kaj hoče. In seveda risanka, ki jo morajo nujno zavrteti že prvo uro tehničnega pouka v osnovnih šolah.

Ocena: 7/10

null

 

2 komentarjev na “Recenzije: Teenage Mutant Ninja Turtles, Meet The Robinsons”

  1. tim pravi:

    ninja zelve so mi najbolše

  2. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzija: Dylan Dog: Dead of Night pravi:

    [...] trudi ujeti atmosfero filma noir, je tudi režiser Kevin Munroe, ki je leta 2007 uničil že kultne Ninja želve, saj ima premalo izkušenj in filinga za tako znanega in popularnega superjunaka. Ne bom rekel, da [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !