Bil sem voditelj oddaje Srečna linija

18.04.2007 ob 18:02

Ker vem, da se me v Sloveniji še vedno bojijo in mi ne dajo prave priložnosti, sem pobegnil na Madžarsko in se prijavil na avdicijo za oddajo Srečna linija. To je tisti kviz, ki ga vsak dan rola Kanal A in ki se snema v Budimpešti. In tisti kviz, ki ga vodijo samo punce in kjer se uganjuje besede, številke in takšne podobne pizdarije. Ker sem bil kul, sem bil sprejet. Všeč jim je bil moj humoristični stil, všeč jim je bilo to, da sem pokazal kako se da tudi tako oddajo voditi na zelo zabaven in drugačen način.

Na vrsti je bil dan D, my big tv break, moj prvi uradni televizijski krst, ki se je zgodil 22. novambra lansko leto. Ob pol enih popoldan, na Kanalu A, v živo seveda. Kamere so se prižgale, akcija se je začela, gledalci so klicali kot ponoreli, ekipa se je režala, rejtingi so bili hudo dobri, šefi pa so bili več kot zadovoljni. Še več, prvič se je zgodilo, da je v studio prikorakal lastnik madžarske hiše Telemedia in dejal: “Čeprav ne razumem slovensko, mi je bil ta fant zelo všeč. Je eden najboljših voditeljev, kar jih premore naša medijska hiša.” Sledili so objemi, čestitke in moja dobra volja. Moj dokaz, da bom uspel v tujini in da so me v Sloveniji doslej res po krivici prezrli kot tv voditelja. Svojim domačim in dekletu sem napisal sms: “Iztok Gartner is back and he’s stronger than ever,” moj telefon pa je bil seveda poln čestitk iz vseh koncev Slovenije.

Toda pozor, minutko po koncu oddaje je iz Slovenije prispelo urgentno pismo, da Iztok Gartner ne more biti voditelj oddaje, saj je preveč zabaven, taka oddaja pa ne rabi komedijanta. Huh, pa ne da so me Slovenci zjebali tudi v tujini. Tudi tam, kjer sem dokazal svoje sposobnosti in kjer sem premagal vse ostale kandidate in bil sprejet kot novi voditelj oddaje. Tako je, slovenske lovke so bile dolge in moral sem domov. S povešenim nosom in hudim razočaranjem, da se mi je spet zgodila krivica. Kanal A je po mojih informacijah prejel preko 30 pisem, da gledalci pogrešajo tistega novega voditelja Srečne linije, toda moj elektronski nabiralnik je ostal prazen. Ukinili so me brez pojasnila. Brez ene same napisane besede. Kljub obljubi odgovornih, da mi bodo pojasnili kaj se je pravzaprav zgodilo. Obljubo je dala Nika Deu, ki pa je ravno v tistem času zapuščala Kanal A, zato seveda ni imela časa za moje probleme.

In problemov je bilo veliko. Zaradi poti na Madžarsko sem zavrnil nekaj dobrih ponudb v Sloveniji, zapravil kar nekaj denarja, gojil upanje in jih dobil po grbi na najgrši možen način. Kaj hočem, Slovenija je pač dežela, ki ne prenese konkurence in ki se boji inovativnih idej, saj bi zaradi tega v drugi plan prišli njihovi paradni konji. Toda lepo vas prosim, ali ima morda Lado Bizovičar zaradi Jonasovega kviza manj gledalcev? Ali se Sašu Hribarju trese stolček zaradi Marija? Ali so zaradi Jonasa vsi nehali gledati Boštjana Romiha? Odgovor je več kot jasen. Niso. Vsak ima svojo oddajo, vsak ima svoj dan in vsak ima svojo uro. Ljudi in kanalov je premalo, da bi bila konkurenca nevarna, zato mi res ni jasno v čem je problem. Povedano drugače, bi imel Zmago Batina zaradi Iztoka Gartnerja manj gledalcev v svojim kvizu? Dajte no, od kje vam taka bedasta ideja in tako beden strah. In jasno, nič čudnega, da je zdaj Jurij Zrnec vsem spet noro dober voditelj. Le kako ne bi bil, ko pa drugim ne dajo možnosti.

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !